Δρύινα έπιπλα στο εσωτερικό των δωματίων (52 φωτογραφίες): όμορφες αποχρώσεις και χρώματα

Η πρόοδος προχωράει, εφευρέθηκαν νέα υλικά, αλλά φυσικά και φυσικά στην παραγωγή επίπλων θα είναι πάντοτε σε τιμή. Ένας από τους πιο ακριβούς τύπους ξύλου είναι δρυς. Τι είναι τόσο καλό για αυτό το υλικό; Σε ποιους εσωτερικούς χώρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Πού είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε έπιπλα από γάλα και πού είναι μαύρο;

Δρύινα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Δρύινα έπιπλα και τα πλεονεκτήματα τους

 • Η αντοχή των προϊόντων από αυτό το δέντρο είναι το κύριο πλεονέκτημα. Η δρυς είναι λιγότερο ευαίσθητη σε ζημιά από, για παράδειγμα, την ίδια σημύδα. Τα παλιά έπιπλα από μασίφ δρυς δεν είναι τόσο δύσκολο να αποκατασταθούν.
 • Φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Στον σύγχρονο κόσμο, δίνεται μεγάλη προσοχή σε αυτό. Ιδιαίτερα αυτό το πλεονέκτημα αφορά το υπνοδωμάτιο των παιδιών, επειδή πρέπει να υπάρχουν έπιπλα μόνο από ασφαλή υλικά.
 • Αισθητική. Τα έπιπλα από μασίφ δρυς θα σας ενημερώσουν για την καλή γεύση του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το εσωτερικό με την εμφάνιση της είναι πανέμορφα και ευγενή.
 • Ευελιξία. Από αυτό το φυσικό υλικό μπορείτε να φτιάξετε έπιπλα: ένα κρεβάτι για ένα υπνοδωμάτιο, μια πρόσοψη κουζίνας, ένα ντουλάπι στο διάδρομο, ένα τραπέζι στο σαλόνι, κλπ.
 • Ευκολία διακόσμησης. Από τη βελανιδιά κάνουν σκαλισμένα μαλακά έπιπλα, μεγάλα πάνελ.
Ντουλάπα βελανιδιάς
Σετ επίπλων από φως βελανιδιάς στο εσωτερικό του διαμερίσματος
Ο τοίχος από δρυς και γυαλί στο σαλόνι
Λευκά-καφέ έπιπλα βελανιδιάς στην τραπεζαρία
Καναπέδες και τραπεζάκι του καφέ από δρυς για το σαλόνι

Καναπέδες και τραπεζάκι του καφέ από δρυς για το σαλόνι
Μπεζ και χρυσή κλασική έπιπλα τραπεζαρίας βελανιδιάς

Μπεζ και χρυσή κλασική έπιπλα τραπεζαρίας βελανιδιάς

Παιχνίδι χρώματος στο εσωτερικό

Μια ποικιλία αποχρώσεων από δρυς θα ταιριάζει με την πιο απαιτητική γεύση. Μπορείτε να βρείτε έπιπλα από τις ελαφρύτερες γαλακτώδεις αποχρώσεις σχεδόν μαύρες. Όσο μεγαλύτερη είναι η κρεβατοκάμαρα, τόσο πιο σκούρα η σκιά των επίπλων μπορεί να εφαρμοστεί στο εσωτερικό. Μια ελαφριά απόχρωση επίσης επεκτείνει το χώρο καλά.

Έπιπλα από μπεζ και καφέ βελανιδιάς στην κουζίνα

Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα μικρό δωμάτιο με χρώμα γάλακτος. Για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένα σκαλιστό κρεβάτι από λευκασμένη βελανιδιά, έπιπλα ντουλάπι, ελαφριά ταπετσαρία στους τοίχους. Σε αυτό το εσωτερικό, μπορείτε να προσθέσετε φωτεινούς τόνους με τη μορφή μαλακών μαξιλαριών ζουμερό χρώμα.

Σκούρο καρέκλα δρυός

Χάρη στις διάφορες τεχνικές επεξεργασίας ξύλου, μπορείτε να δημιουργήσετε έπιπλα όχι μόνο από λευκασμένη βελανιδιά. Για παράδειγμα, τα μαλακά έπιπλα από βαμμένη δρυς είναι πολύτιμα. Έχει βαθύ σκούρο χρώμα με πορφυρή απόχρωση, γι 'αυτό είναι ιδανικό για τη διακόσμηση ενός γραφείου ή ενός σύγχρονου καθιστικού.

Αναπαυτικός καναπές από δρυς
Καφέ βελανιδιά έπιπλα για την τραπεζαρία
Γωνιακό τοίχο δρυός στο σαλόνι
Πολυτελής βελανιδιά και δερμάτινος καναπές

Φυσικό υλικό δεν σημαίνει ακριβό

Έπιπλα από καπλαμά μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα έπιπλα που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από δρυς. Το φινίρισμα είναι ένα λεπτό φύλλο ξύλου που μπορεί να στερεωθεί σε μια βάση από υλικά όπως μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ και άλλα. Για παράδειγμα, η βάση του ντουλαπιού κουζίνας είναι από MDF, και η πρόσοψη της κουζίνας είναι από φυσικό καπλαμά.

Ντουλάπι στο λουτρό βελανιδιάς

Πλεονεκτήματα του καπλαμά μπροστά από άλλα υλικά:

 1. Μοναδικό σχέδιο και πλούσιο χρώμα.
 2. Φτηνές.
 3. Βάρος των επίπλων. Έχετε κάνει κάποια αναδιάταξη στο διάδρομο ή στο σαλόνι; Εάν ναι, τότε ξέρετε πόσο βαριά έπιπλα είναι. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα συμπαγές ξύλο, αλλά φυσικά τραπέζια καπλαμάδες και ντουλάπια γίνονται πολλές φορές ευκολότερα.
 4. Υψηλή αντοχή. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προσόψεων επίπλων. Θα προστατεύσουν αυτό το υλικό από τις γρατζουνιές και τις εκδορές.
Σκούρο σχέδιο τοίχο από δρυς
Κομψό σκαμνί με συρτάρια βελανιδιάς
Κλασικά έπιπλα βελανιδιάς
Γκρίζα βελανιδιά κουζίνα

Έπιπλα από μασίφ ξύλο σε διαφορετικά στυλ

Δεν γνωρίζετε ποια χρώματα συνδυάζονται, επιλέξτε ασπρόμαυρα. Ο κλασικός αντιληπτός συνδυασμός αντικατοπτρίζεται καλά στο μινιμαλιστικό ύφος. Τα έπιπλα από λευκασμένη βελανιδιά θα είναι σε αρμονία με τα μεγάλα μαύρα αγγεία, μαλακά μαύρα μαξιλάρια. Ο μινιμαλισμός, παρόλο που του αρέσουν αιχμηρές γωνίες, αλλά ένα στρογγυλό λακωνικό τραπέζι δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του. Αυτό το στυλ χρησιμοποιείται συνήθως για σαλόνι ή κουζίνα. Δεν θα ήταν σκόπιμο να συνδυαστεί το γάλα και τα μαύρα χρώματα, καθώς και η διαθεσιμότητα σαφών γραμμών για το φυτώριο.

Ντουλάπι βελανιδιάς σε στυλ Art Deco

Στο art deco, χρησιμοποιούνται μόνο πολύτιμα ξύλα, συμπεριλαμβανομένης της βελανιδιάς. Τα έπιπλα σε αυτό το ύφος είναι πολύ σκοτεινές αποχρώσεις ή μαύρες.

Τα έπιπλα βελανιδιάς χρησιμοποιούνται επίσης σε άλλα στυλ. Το κλασσικό στυλ στο σχεδιασμό χρησιμοποιεί έπιπλα μόνο από φυσικό ξύλο, ενώ το μοντέρνο είναι μια ανάμειξη φυσικών υλικών με αφύσικες. Για παράδειγμα, στο μοντέρνο σαλόνι μπορεί να είναι ένας μαλακός καναπές από ξύλο και γνήσιο δέρμα, και δίπλα του μπορεί να σταθεί ένα μεγάλο τραπέζι από γυαλί.

Τραπέζι τοίχου και καφέ από δρυς σε κλασικό στυλ
Πρωτότυπα σκαμνιά από δρυς και άλλα είδη ξύλου

Πρωτότυπα σκαμνιά από δρυς και άλλα είδη ξύλου
Παγκόσμιο πάγκο βελανιδιάς
Λευκό-καφέ έπιπλα βελανιδιάς στον παιδικό σταθμό
Λευκά μοντέρνα παιδικά έπιπλα από δρυς

Λευκή βελανιδιά και προθάλαμο

Στα σύγχρονα διαμερίσματα είναι σπάνιο να βρείτε μια ευρύχωρη είσοδο. Ως εκ τούτου,
η επιλογή υπέρ των τυποποιημένων επίπλων γάλακτος θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός φωτεινού και άνετου χώρου. Το χρώμα της λευκασμένης βελανιδιάς συνδυάζεται τέλεια με το εσωτερικό. Αλλά είναι ιδιαίτερα καλό με φιστίκι, κεράσι, τυρκουάζ ή μαύρη σοκολάτα.

Ξύλινο προθάλαμο από ξύλο βελανιδιάς

Εάν ο διάδρομος σας είναι ευρύχωρος, βάλτε εκεί ένα αρθρωτό ντουλάπι, έναν μαλακό καναπέ, ένα μικρό σκαλιστό ή γυάλινο τραπέζι. Οι φιλοξενούμενοί σας βλέπουν πρώτα το διάδρομο και αυτή η ρύθμιση θα διευθετηθεί για την άνεση και την καλή θέληση από το κατώφλι του σπιτιού.

Υπάρχουν μερικά κόλπα, πώς να επεκτείνει οπτικά το χώρο και να κάνει την είσοδο φωτός και άνετο:

1
 • Καθρέπτες στους τοίχους. Ο καθρέφτης θα προσθέσει μερικά τετραγωνικά μέτρα στο διάδρομό σας.
 • Μην κολλήσετε τη σκοτεινή ταπετσαρία και μην σκουρύνετε το πάτωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες, όπως ακριβώς και οι καθρέφτες, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του επιπλέον χώρου.
 • Περισσότερα φως. Ο φωτισμός στο διάδρομο πρέπει να είναι όχι μόνο συνηθισμένος, αλλά και να μοιάζει με το σημείο λόγω των ενσωματωμένων λαμπτήρων επίπλων.
Μπεζ διάδρομος από δρυς
Μοντέρνο μπεζ διάδρομο από δρυς

Εσωτερική κουζίνα σε στιλ της Προβηγκίας

Η Provence δεν ανέχεται το μαύρο χρώμα, καθώς και τις σκούρες αποχρώσεις διαφορετικών χρωμάτων. Είναι υπέροχο για τη διακόσμηση της κουζίνας.

Τα έπιπλα δεν πρέπει να είναι απλώς κατασκευασμένα από λευκασμένη βελανιδιά, θα πρέπει να φαίνονται παλιά, αλλά και απλά σε σχήμα και με στρογγυλεμένες γωνίες. Η πρόσοψη των επίπλων κουζίνας στο στιλ της Προβηγκίας μπορεί να διακοσμηθεί με φυσικά στολίδια. Στα παράθυρα μπορείτε να κρεμάσετε ελαφριές κουρτίνες γαλακτώδους χρώματος με ένα ανεπιτήδευτο σχέδιο.

Έπιπλα τραπεζαρίας από δρυς

Η τραπεζαρία στην Προβηγκία πρέπει να είναι τεράστια και να καταλαμβάνει την κύρια θέση στην κουζίνα. Το τραπέζι της κουζίνας, όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα, θα πρέπει να φαίνεται παλιά με διακοσμητικές εκδορές και ρωγμές.

Καφέ Σετ ακτίνας κουζίνας βελανιδιάς
Έπιπλα τραπεζαρίας ελαφριά κρέμα βελανιδιάς
Καφέ-ροζ έπιπλα τραπεζαρίας βελανιδιάς
Όμορφη μονάδα κουζίνας βελανιδιάς

Φυσικό υλικό για εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Εάν θέλετε έναν εύκολο και απλό σχεδιασμό, τότε προτιμήστε το στυλ της Προβηγκίας και επιλέξτε το χρώμα της λευκασμένης βελανιδιάς για έπιπλα. Τα ελαφριά έπιπλα θα ενισχύσουν οπτικά το δωμάτιό σας. Μην το παρακάνετε με λευκό. Εάν η ταπετσαρία, το πάτωμα και το περιβάλλον είναι γαλακτώδεις, θα έχετε το αποτέλεσμα της "στειρότητας", θα υπάρξει μια αίσθηση δυσφορίας.

Καθημερινά έπιπλα από ξύλο βελανιδιάς στο υπνοδωμάτιο

Εάν ο στόχος σας είναι ένα κομψό υπνοδωμάτιο, τότε απορρίψτε το χρώμα του γάλακτος υπέρ των σκούρων αποχρώσεων. Ένα μαλακό κρεβάτι, ένα τεχνητά γερασμένο συρτάρι, ένα ντουλάπι, βαριές κουρτίνες θα εναρμονίζονται τέλεια μεταξύ τους μέσα σε ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο.

Γκρίζα έπιπλα βελανιδιάς στην κρεβατοκάμαρα
Έπιπλα από σκούρο δρύινο στο υπνοδωμάτιο
Έπιπλα από μπεζ και καφέ βελανιδιάς στην κρεβατοκάμαρα
Δρύινο και δερμάτινο καναπέ στο υπνοδωμάτιο

Παιδικά έπιπλα από φυσικό δέντρο

Στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών πρέπει να είναι ελαφριά, λειτουργική και ασφαλής. Τα έπιπλα παιδιών από λευκασμένη βελανιδιά είναι ιδανικά γι 'αυτήν. Φυσικό υλικό δεν θα βλάψει την υγεία, και το χρώμα θα αναζωογονήσει το δωμάτιο. Η πρόσοψη των επίπλων μπορεί να είναι φωτεινό χρώμα. Αφήστε την ταπετσαρία του γάλακτος χρώμα ή ταπετσαρία με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων διακοσμούν τους τοίχους, και ένα μεγάλο, ασυνήθιστο πολυέλαιο - το ανώτατο όριο.

Φωτεινό καφέ βελανιδιά στο φυτώριο

Όταν επιλέγετε έπιπλα, προτιμούν τα αρθρωτά. Διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα για την παιδική κρεβατοκάμαρα:

 1. Λειτουργικότητα. Τα διαμορφωμένα έπιπλα έχουν συχνά πολλά επίπεδα, έτσι σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να κανονίσετε τόσο ένα συρταριέρα για τα πράγματα, και ένα κουκέτα για τα παιδιά, και ένα γραφείο. Και από τις ενότητες μπορείτε να συλλέξετε ακριβώς το σετ που χρειάζεται το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας.
 2. Ευκολία. Δεν χρειάζεται να συλλέγετε εξαρτήματα παιδικών ειδών σε μέρη, μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα ταυτόχρονα ολόκληρο το σετ.
 3. Πλεονεκτική τιμή. Τα modular παιδικά έπιπλα είναι φθηνότερα από τα έθιμα.
 4. Μεγάλη επιλογή. Οι κατασκευαστές σπιτιού διαμορφώνουν μια ποικιλία από σύνολα, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει.
 5. Τα διαμορφωμένα έπιπλα αλλάζουν με το παιδί. Τέτοια έπιπλα παιδιών μετατρέπονται εύκολα στις ανάγκες του παιδιού.
Μπεζ έπιπλα βελανιδιάς στο νηπιαγωγείο
Μπεζ και ροζ έπιπλα βελανιδιάς στον παιδικό σταθμό
Λευκό-γκρι έπιπλα βελανιδιάς στο φυτώριο
Καφέ παιδικά έπιπλα βελανιδιάς

Κομψό σαλόνι

Πολύ μοντέρνα εμφάνιση μονόχρωμο σαλόνι με έπιπλα από βελανιδιά. Μαύρο και άσπρο - αυτός είναι ένας εντυπωσιακός συνδυασμός στο εσωτερικό του καθιστικού. Το ποσοστό του χρώματος ποικίλλει.

Καφέ Δρύινο Τραπεζαρία

Γενικά, με ένα τέτοιο έγχρωμο σχέδιο του σαλόνι, δύο μεγάλα λάθη μπορούν να γίνουν: κάνουν το δωμάτιο ζοφερό και σκοτεινό ή να το μετατρέψει σε νοσοκομείο. Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να μην χρησιμοποιούν την υπεροχή του μαύρου χρώματος εάν υπάρχουν παιδιά και ζώα στο σπίτι. Πολλά μαύρα ξύλινα έπιπλα είναι κατάλληλα αν θέλετε να κάνετε το σαλόνι πιο ιδιωτικό. Εάν πρέπει να προσθέσετε περισσότερο φως, τότε αφήστε τις προσόψεις των επίπλων να είναι από λευκασμένη δρυς. Το γαλατρικό και το μαύρο χρώμα δεν πρέπει να είναι σε μικρές λεπτομέρειες, διαφορετικά η εμφάνιση του δωματίου θα κυματίζει.

Λευκό δρύινο τζάκι σαλόνι
Πρακτικά έπιπλα βελανιδιάς στο σαλόνι
Κρέμα τοίχου σε δρυς στο σαλόνι
Ξύλινες πολυθρόνες και τραπέζι στο σαλόνι

Μπάνιο σε ξύλο σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

Όχι μόνο τραπέζια, καρέκλες και ντουλάπια μπορούν να γίνουν από δρυς, αλλά και ένα μπάνιο
. Ακρυλικό ή χυτοσίδηρο λουτρό είναι ένα αρκετά κοινό πράγμα στα σπίτια μας, αλλά από ξύλο μπορεί να εκπλήξει τους επισκέπτες.

Oak bath

Πλεονεκτήματα ενός ξύλινου λουτρού:

 • Αποκλειστικότητα. Αναμφισβήτητα, τέτοια δρύινα έπιπλα αγοράζονται όχι μόνο για λειτουργικότητα, αλλά και για κομψό στο εσωτερικό. Αποτελεί ανεξάρτητο στοιχείο της διακόσμησης και δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα είναι γαλακτοκομικό, μαύρο ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Το κύριο πράγμα είναι να το συνδυάσετε με έπιπλα γραφείου στο μπάνιο, καθώς και με το δάπεδο και τους τοίχους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η πρόσοψη των υπόλοιπων επίπλων στο μπάνιο θα πρέπει να παραμείνει ομαλή και αδιάφορη.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Ο σύγχρονος σχεδιασμός δεν είναι πλέον εφικτός χωρίς ασφαλείς φυσικές πρώτες ύλες.
 • Ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το λουτρό ξύλου συμβάλλει στην ειρήνη του μυαλού.
Κομψό λουτρό δρυός

Εκτός από τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου λουτρού, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα της χρήσης του:

 • Η υψηλή τιμή.
 • Ιδιαίτερη προσοχή. Το φυσικό υλικό απαιτεί προσεκτική φροντίδα του. Αυτό το μπάνιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά, αλλά σπάνια και αδύνατο.
 • Περιορισμοί στις λειτουργίες. Μια μπανιέρα από ξύλο δεν προορίζεται για πλύσιμο πιάτων ή για κολύμβηση ζώων συντροφιάς.

Τα έπιπλα από πολύτιμα είδη, ιδιαίτερα δρυς, εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους σχεδιαστές και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Είναι καθολική, επομένως είναι κατάλληλη για παιδικά υπνοδωμάτια, κουζίνες και διάδρομους. Αν φοβάστε την υψηλή τιμή, αλλά θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε υφή φυσικά υλικά, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα έπιπλα καπλαμά. Επίσης, δεν περνούν από αρθρωτά σετ, σώζουν τον προϋπολογισμό. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσπαθούν να ικανοποιήσουν διαφορετικά γούστα και ευκαιρίες του αγοραστή.

Καφέ έπιπλα για παιδιά
Λευκά έπιπλα παιδιών
Μωβ μπεζ βελανιδιές κλίνες
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

88 − = 86