Διακόσμηση τζάκι: ενδιαφέρουσες ιδέες (30 φωτογραφίες)

Η τακτοποιημένη άποψη για το τζάκι ως σύμβολο μιας όμορφης ζωής το καθιστά θέμα των ονείρων και του στόχου πολλών. Πριν από πολύ καιρό δεν ήταν πραγματικά διαθέσιμο σε όλους. Σήμερα, για να επιτρέψετε στον εαυτό σας αυτό το χαρακτηριστικό της ασφάλειας δεν είναι τόσο δύσκολο. Η πιο διαφορετική διακόσμηση τζάκι είναι διαθέσιμη: με οποιοδήποτε προϋπολογισμό και αίτημα. Εξετάστε τους κύριους τύπους διακόσμησης σπιτιού "σόμπα".

Διακοσμήστε το τζάκι στο αγγλικό ύφος
Ρολόι στο ντεκόρ του τζαμιού
Διακοσμήστε τζάκι σε κλασικό ύφος

Για όλους - για σας

Μοντέλα για ανοιχτό χώρο, σπίτια ή ψευδο-τζάκια είναι κατασκευασμένα με διαφορετικά υλικά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι κατά τη διάρκεια της εστίας οι τοίχοι του τζακιού θερμαίνονται, επομένως τα εξαρτήματα και η εγκατάσταση που απαιτούνται για πυρκαγιά απαιτούνται από όλους τους κανόνες. Διαφορετικά, ο κλίβανος δεν μπορεί μόνο να χάσει την εξωτερική του έκκληση, αλλά και να καταρρεύσει.

Κλασική διακόσμηση τζάκι
Διακοσμήστε τζάκι με λουλούδια

Οι περισσότερες από τις πύλες του τζακιού είναι πλαισιωμένες από ξύλο, τούβλο, μάρμαρο, μέταλλο, κεραμικά πλακίδια, κεραμίδια, σοβά. Κατά το σχεδιασμό τη διακόσμηση του τζακιού με τα χέρια του, είναι σκόπιμο να ληφθεί υπόψη η συμμόρφωσή της με το γενικό ύφος του εσωτερικού, να εξετάσει το σχεδιασμό των ραφιών να αποφευχθεί η ασυνέπεια σε είδη μιας χρήσης της.

Τζάκι στον ανοιχτό αέρα

Είναι διακοσμημένο με πέτρα (φυσικό ή τεχνητό), τούβλο, μάρμαρο, μωσαϊκό. Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί ένα σκίτσο και ένα ακριβές μοτίβο ψηφιδωτού. Τεμάχια από μάρμαρο ή μωσαϊκό τοποθετούνται σε κονίαμα τσιμέντου, άλλα υλικά απαιτούν ειδική κόλλα. Εάν σας αρέσει περισσότερο το δέντρο, θα πρέπει να επεξεργαστείτε όλα τα θραύσματα με μείγμα φωτιάς.

Καταγράφει τη διακόσμηση του τζακιού

Είναι καλύτερο να εξοπλίσετε τον κλίβανο κάτω από ένα θόλο, σε κιόσκι ή σε άλλο προστατευμένο από καταβύθιση μέρος.

Ηλεκτρική διακόσμηση τζάκι

Falsh-τζάκι

Η πύλη είναι κατασκευασμένη σε οποιοδήποτε στυλ, και το "γέμισμα" είναι πραγματικά κούτσουρα, γιρλάντες, άλλες φωτιές ασφαλείς πηγές φωτός.

Το σχήμα μπορεί να είναι διαφορετικό και να αναπαράγει με ακρίβεια το πραγματικό τζάκι. Αν η δομή του μετάλλου, δεν στέκονται μόνο γύψο, αλλά και αντιμετωπίζουν με τεχνητή πέτρα ή κεραμίδι.

Είναι πολύ βολικό ως τζάκι γύψινα γείσο από πολυουρεθάνη ή γύψο. Κόλλες πολυουρεθάνης σε γυψοσανίδες χωρίς προβλήματα, φαίνεται παρών.

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο τζάκι, μπορεί να τελειώσει ακόμη και με χαρτί ή αφρό. Αυτοί μιμούνται τα υλικά που είναι συνηθισμένα για το φούρνο ή εκθέτουν εκ προθέσεως τι είναι.

Διακοσμήστε το τζάκι στο στυλ του εθνο

Πρωτοχρονιά διακόσμηση του τζακιού

Biofireplaces

Κατά την εγκατάσταση των βιολογικών τζάκων, πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, καθώς ένας κλίβανος χυτοσιδήρου απαιτεί καμινάδα. Η τεχνική πλευρά του αντικειμένου ανατίθεται καλύτερα στον ειδικό, ο σχεδιασμός επιλέγεται ανεξάρτητα: οποιοδήποτε ανάλογα με το μέγεθος του καυστήρα.

Διακόσμηση για τζάκι γύψου

Φόδρα υλικά


Stone

Υλικό πρώτης ύλης. Εκτός από την εξωτερική ελκυστικότητα, διατηρεί τη θερμότητα καλά, η οποία είναι πραγματική όταν χρησιμοποιείτε τζάκι ως πηγή θερμότητας. Μπορεί να είναι φυσικό ή τεχνητό. Η πρώτη κατάσταση είναι μάρμαρο, γρανίτη, όνυχα, ασβεστόλιθος, βράχος κελύφους και άλλα. Το δεύτερο είναι φθηνότερο, αλλά στην εμφάνιση δεν διαφέρει από το φυσικό. Μπορεί να μιμηθεί ένα τούβλο.

1

Δέντρο

Κατ 'αρχάς, κατασκευάζεται ένα ειδικό κιβώτιο της θήκης (στερεώνεται με βίδες στο τζάκι) και τα πάνελ κολλούν πάνω σε αυτό. Αντιμετωπίστε καλύτερα με λεκέ, το οποίο όταν θερμαίνεται δεν εκπέμπει τοξικά αναθυμιάσεις, όπως λάκα.

Διακοσμήστε τζάκι στο εσωτερικό του καθιστικού

Πλακάκι

Ένα δημοφιλές υλικό, με εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα, αντοχή σε κραδασμούς, φθορά, θερμότητα. Η ποικιλία είναι ατελείωτη σε χρώμα, επιφάνεια (γυαλιστερή ή ματ, ανάγλυφη ή ομαλή). Τα κύρια είδη είναι τα εξής:

  • Πλακάκια από πορσελάνη.
  • φυσική πέτρα?
  • Τεχνητή πέτρα.
  • ανθεκτικό στη θερμότητα τερακότα.

Το συνηθισμένο πλακίδιο δεν είναι κατάλληλο, επειδή ο συντελεστής θερμικής διαστολής είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με το τούβλο. Συνεπώς, η προσκόλληση του κεραμιδιού στη βάση τελικά θα εξασθενίσει και το στρώμα πρόσοψης θα εξαφανιστεί.

Πλακάκια και ψηφιδωτά επισυνάπτονται στη βάση του τσιμέντου. Η περίσσεια διαλύματος απομακρύνεται το αργότερο δεκαπέντε λεπτά μετά το τέλος της εργασίας, διαφορετικά η ζημιά κατά τη διάρκεια της απόξεσης δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Διακοσμήστε τζάκι με τεχνητή πέτρα

Πλακάκια

Μια από τις πιο εκλεπτυσμένες και ανθεκτικές μεθόδους διακόσμησης: ο φούρνος μοιάζει με βασιλιάς, και το εσωτερικό μετατρέπεται σε αρχοντικό. Θα πρέπει να σημειωθεί η ικανότητα του υλικού να διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Glaze είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, ανθεκτικό στις εξωτερικές ακαθαρσίες.

Διακοσμήστε τζάκι με πλακάκια
Διακόσμηση ενός ασβεστούχου τζακιού

Μειονεκτήματα - απαγορευτική τιμή και περιορισμένη δυνατότητα εφαρμογής λόγω στερεού βάρους:

  • μόνο στα αντικείμενα που δημιουργούνται: είναι αδύνατο να διακοσμήσετε μια έτοιμη σόμπα με αυτόν τον τρόπο.
  • μόνο για τη διακόσμηση ενός τζακιού καύσης ξύλου.

Η εγκατάσταση είναι περίπλοκη, είναι καλύτερα να διδάξετε ειδικούς.

Διακοσμήστε τζάκι με φυσική πέτρα
Διακοσμήστε τζάκι σε στυλ χώρας

Στρουθοκαμήλου

Η πιο απλή και προσιτή επιλογή. Ο σοβάς πραγματοποιείται μετά από πλήρη ξήρανση της τοιχοποιίας και συρρίκνωση της δομής.

Διακοσμητική πύλη

Οι αυστηρές γραμμές του τζακιού μπορούν να μετριαστούν, αφού το έχουν εκδώσει με τον ίδιο τρόπο. Το πρώτο υποχρεωτικό χαρακτηριστικό - drovnitsa, πόκερ, λαβίδες, σέσουλα, βούρτσα. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σύνολο για να αποφύγετε τη διαφωνία στις μάρκες. Είναι καλό να προσφέρετε μια ειδική στάση ή θέση. Αν το επιτρέπουν τα κεφάλαια, αποκτάται πραγματικό σφυρηλάτηση, τα αντικείμενα της τέχνης σιδεράς είναι πάντα μια ευκαιρία για την υπερηφάνεια των ιδιοκτητών.

Διακοσμήστε τζάκι με έργα ζωγραφικής
Διακόσμηση τζάκι με τούβλο

Για την ηλεκτρική και ekokaminov αστικό διαμέρισμα απαιτεί προ-κατασκευαστεί πλαίσιο το οποίο είναι επενδυμένα γυψοσανίδα, ασταρωθεί, ζωγραφισμένα ή διακοσμημένα με γύψο, και άλλα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσομοίωση νήματος ή γυψοσανίδας από πολυουρεθάνη. Πρόκειται για διακοσμητικό τζάκι σε μια έκδοση προϋπολογισμού, αλλά η έμπνευση σε συνδυασμό με μια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων δημιουργεί αυτό το αποκλε
ιστικό.

Διακόσμηση του τζακιού με σφυρηλάτηση και πλακάκια
Διακόσμηση τζάκι τζάκι

Μια πιο ακριβή αλλά πολυτελής λύση είναι μια πύλη με ξύλινα γλυπτά φυσικού ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος.

Ράφι τζάκι

Ένα μέρος για ωραία πράγματα, σουβενίρ, μια συλλογή μικρών πλαστικών, διακοσμητικών πλακών ή κάτι παρόμοιο. Μια ιδιαίτερη διάθεση δημιουργείται από ειδικά ρολόγια mantel ή φωτογραφίες σε πλαίσια.

Αν το τζάκι είναι κατασκευασμένο σε κλασικό στυλ, τα αντικείμενα είναι διατεταγμένα συμμετρικά. δύο ζεύγη αντικειμένων είναι ευπρόσδεκτα. Οι καθρέφτες πάνω από το τζάκι είναι σπάνια κατάλληλοι, είναι προτιμότερο να προτιμούν εικόνες.

Διακοσμήστε το τζάκι σε αρ νουβό στιλ

Κεριά

Μοντέρνο κοινό αξεσουάρ. Μπορεί να είναι μονό, σε κηροπήγιο, κηροπήγια, διακοσμητικά και κλασικά. Στο τζάμι είναι κατάλληλα μικρά δείγματα σε μια γυάλινη φιάλη, μεγαλύτερη - απευθείας στον κλίβανο ως εναλλακτική λύση στα καυσόξυλα. Σε ανοιχτά τζάκια, ανοιχτά κεριά δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του τζακιού

Τι στυλ για να επιλέξετε;

Κλασικά

Μοτίβο: περιορισμένη αρχοντιά. Μια αυστηρή πύλη χωρίς διακοσμητικά, πέτρινα ή ξύλινα. Τα υλικά είναι μόνο φυσικά και ακριβά: γρανίτης, μάρμαρο, βενετσιάνικος γύψος, πλακάκια, πολύτιμα δέντρα. Η διακόσμηση Nadkaminny είναι επίσης παραδοσιακή: πίνακες ζωγραφικής, φωτισμός. Μπορείτε να καλύψετε το τζάκι με ταπετσαρία, διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Κατάλληλο για σπίτια στα οποία υπάρχουν τραπεζαρίες, ντουλάπια, καπνιστές ή ειδικά δωμάτια τζάκι.

Πάσχα ντεκόρ από πολυθρόνα
Διακοσμήστε τζάκι με πλακάκια

Υψηλά κλασικά

Λευκές πέτρες σκαλισμένες πύλες με μισές στήλες ή παραστάδες. Απαιτούν την ίδια διακόσμηση για ολόκληρο τον τοίχο: χύτευση από γυψομάρμαρο ή ελαφρούς τόνους, πρωτότυπο σε σχήμα. καλά σχεδιασμένο φωτισμό.

Μολύβια στη διακόσμηση του τζακιού
Διακόσμηση της πύλης του τζακιού

Νεοκλασικισμός

Μια πιο χαλαρή έκδοση, υποθέτοντας μια παράδοση ως βάση τζάκι και μια μοντέρνα εμφάνιση τοίχων ή επίπλων. Οι τοιχογραφίες, η ζωγραφική, οι γυψοσανίδες είναι αποδεκτές. Αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για ηλεκτρικά τζάκια (σε αντίθεση με τα πρώτα δύο).

Διακόσμηση του τζακιού με πιάτα

Χώρα

Χαρακτηριστικό ενός αγροτικού ή εξοχικού σπιτιού με ψηλά ταβάνια, ξύλινα δοκάρια και φινίρισμα μιας ελαφρώς επεξεργασμένης πέτρας (συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής). Ένα τεράστιο, σοβαρό τζάκι βρίσκεται στη γωνία ενός ξεχωριστού ξεχωριστού δωματίου, στυλιζαρισμένο κάτω από ένα σαλέ ή ένα κυνηγετικό καταφύγιο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα τζάκι με τζάκι. Η τέλεια προσθήκη είναι η σφυρηλάτηση, η συλλογή όπλων, τα κυνηγετικά τρόπαια.

Λουλούδια στη διακόσμηση του τζακιού στο στυλ της Προβηγκίας

Λακωνισμός

Υποστηρίζει μια έμφαση σε ένα πράγμα: είτε φωτιά, είτε πύλη. Η διακόσμηση αυτή καθαυτή απουσιάζει και μια πύλη με κάλυμμα φωτός θυμίζει πιο καθαρά εποικοδομητική. Οι φίλοι των ιδιοκτητών μινιμαλισμό, hi-tech και πατάρι θα εκτιμήσουν τον τοίχο ή κρέμονται ηλεκτρικά τζάκια με προσομοίωση ζωντανή φωτιά ή γυαλί-μέταλλο μοντέλο των βιοκαυσίμων. Η κορυφή του τζακιού είναι γεμάτη διακοσμητικές πέτρες.

Διακοσμήστε τζάκι με κεριά

Κάνοντας ένα τζάκι με τα χέρια σας δεν είναι εύκολο έργο, όσο συναρπαστικό. Η επιλογή των βασικών υλικών, των αξεσουάρ, η τήρηση των ομοιόμορφων stylistics απαιτούν αισθητική γεύση, αίσθηση αναλογίας. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο: ένα αποκλειστικό πράγμα θα διακοσμήσει το σπίτι και την υπερηφάνεια του συγγραφέα.

Διακοσμήστε τζάκι με βάζα
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

24 + = 32