Διακοσμητικός σοβάς για μάρμαρο – αντίκες μοτίβα στο εσωτερικό (27 φωτογραφίες)

Η αγορά κτιρίων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υλικών για τελικές επιφάνειες. Διαφέρουν στο πεδίο εφαρμογής, στη μέθοδο εγκατάστασης, στην τιμή. Τα πιο δημοφιλή υλικά, τα οποία κερδίζουν γρήγορα τη δημοτικότητα, περιλαμβάνουν διακοσμητικό γύψο για μάρμαρο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ζωντανέψετε τις πιο πρωτότυπες και τολμηρές λύσεις σχεδιασμού, να συμπληρώσετε κάθε εσωτερικό χώρο, να το χαρίσετε κομψότητα, κομψότητα και γοητεία.

Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Μια φορά κι έναν καιρό, μάρμαρο χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσει τοίχους σε κάστρα και παλάτια. Μόνο πολύ πλούσιοι και σεβαστοί άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν τέτοιες πολυτέλεια. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, μπορείτε να φτιάξετε μαρμάρινους τοίχους σε οποιοδήποτε σπίτι ή διαμέρισμα. Ο διακοσμητικός γύψος είναι μια αξιόπιστη απομίμηση μιας ευγενής πέτρας, που παρουσιάζεται σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια επιλογή για να τελειώσετε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο.

Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Πλεονεκτήματα μαρμάρινου γύψου

Ο διακοσμητικός μαρμάρινος σοβάς είναι ένα μίγμα, το κύριο συστατικό του οποίου είναι τα μαρμάρινα τσιπς. Μια μοναδική σύνθεση που περιέχει συντηρητικά, αντισηπτικά, υγραντικά και ειδική τεχνολογία εφαρμογής καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας επίστρωσης που αντανακλά με ακρίβεια την επιφάνεια μιας ευγενής πέτρας. Αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα.

 • Αισθητικές ιδιότητες. Τι μπορεί να φανεί πιο πολυτελές, πιο εκλεπτυσμένο από μαρμάρινα τείχη; Η κάλυψη αυτή θα διακοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του στυλ του εσωτερικού.
 • Οικολογική συμβατότητα. Ο σοβάς δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, δεν απελευθερώνει τοξίνες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
 • Αντοχή στην φθορά. Το υλικό δεν φοβάται τη μηχανική βλάβη, είναι ανθεκτικό στη φθορά και τείνει να είναι κατώτερο της φυσικής πέτρας από αυτές τις ιδιότητες.
 • Μεγάλη ποικιλία. Στην αγορά υπάρχουν μείγματα, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική επίστρωση διαφορετικών χρωμάτων με κομψές υπερχείλισης και πολλές αποχρώσεις.
 • Ανθεκτικότητα. Ο διακοσμητικός γύψος είναι ανθεκτικός στην υγρασία, δεν καίγεται κάτω από την επίδραση του ηλιακού φωτός, διατηρώντας έτσι τις αρχικές του ιδιότητες και ελκυστική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών φινιρίσματος, με τους οποίους μπορείτε να μιμηθείτε με επιτυχία την επιφάνεια του μαρμάρου. Το πιο πρακτικό και αξιόπιστο είναι ο σοβάς από μάρμαρο-γρανίτη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την καλύτερη απόδοση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικούς χώρους. Η σύνθεση με κόκκους γρανίτη είναι πολύ ισχυρή, προσκολλάται καλά στη βάση. Αλλά συνήθως χρησιμοποιείτε ένα υλικό με μαρμάρινα τσιπ, με το οποίο μπορείτε να απεικονίσετε με ακρίβεια την επιφάνεια πέτρας στους τοίχους σε μια ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα.

Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Μαύρο βενετσιάνικο μαρμάρινο στολίδι
στο μπάνιο
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Τα μειονεκτήματα των διακοσμητικών μαρμάρινων σοβάδων περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος τους. Ωστόσο, η τιμή δικαιολογείται πλήρως. Μια τέτοια επισκευή, αισθητική και αξιόπιστη επίστρωση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Μην προσπαθήσετε να σώσετε αγοράζοντας ένα υλικό κακής ποιότητας, αυτό θα εμφανιστεί αναγκαστικά στις αισθητικές και λειτουργικές ιδιότητες των τελικών επιφανειών.

Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Πεδίο εφαρμογής

Χρησιμοποιήστε διακοσμητικό γύψο, που μιμείται το μάρμαρο, μπορείτε να φινίρισμα επιφάνειες σε διαφορετικά δωμάτια. Αποτελεσματικά φαίνεται στο υπνοδωμάτιο και το καθιστικό, το διάδρομο και το νηπιαγωγείο. Πρόκειται για μια λειτουργική και πρακτική λύση για το φινίρισμα τοίχων και οροφών στην κουζίνα και το μπάνιο, επειδή το υλικό δεν φοβάται την υψηλή υγρασία του αέρα, το νερό, τη διαφορά θερμοκρασίας, ανθεκτικό στις ζημιές. Εξαιρετική απομίμηση μαρμάρου θα δώσει μεγαλοπρέπεια και ξεχωριστή γοητεία σε κάθε δωμάτιο.

Όσον αφορά τις κατευθύνσεις στυλ, ο μαρμάρινος σοβάς είναι σχεδόν καθολικός. Για τα δωμάτια με χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κλασικών στυλ (μπαρόκ, ιταλικά, προβηγκία) χρησιμοποιήστε μείγματα ανοιχτόχρωμων χρωμάτων: λευκό, μπεζ, γάλα. Αν το εσωτερικό είναι μοντέρνο (σοφίτα, μινιμαλισμός, χώρα), θα ταιριάζει τέλεια ουδέτερα και σκούρα χρώματα.

Ο διακοσμητικός γύψος πέφτει τέλεια σε διαφορετικά υλικά, καθώς έχει υψηλό βαθμό πρόσφυσης. Είναι εύκολο να το δουλέψετε όταν διακοσμείτε γυψοσανίδες, πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, τούβλα, μπλοκ αφρού, πάνελ από μοριοσανίδες. Η εξαιρετική αντοχή στην υγρασία, η αντοχή στην τριβή και η αισθητική καθιστούν δυνατή τη χρήση διακοσμητικού γύψου όχι μόνο για εσωτερικό αλλά και για εξωτερική διακόσμηση. Κοιτάξτε όμορφα μαρμάρινους κίονες και άλλα σύνθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Τεχνολογία εφαρμογής

Η επιφάνεια του μαρμάρου είναι καλά γυαλισμένη, ομαλή, ομοιόμορφη. Για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα με διακοσμητικό γύψο, ακολουθήστε τις συστάσεις των ειδικών κατά την εκτέλεση των εργασιών. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ποιοτικό υλικό. Μην τρώτε χαμηλές τιμές, γιατί συχνά πίσω τους δεν είναι πολύ καλής ποιότητας. Κατά την αγορά ενός μείγματος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον κατασκευαστή και στη σύνθεση. Τα καλύτερα είναι διακοσμητικά γύψα από Ιταλούς κατασκευαστές.

Προκειμένου το υλικό φινιρίσματος να προσκολληθεί καλά στην επιφάνεια και να κρύψει όλα τα ελαττώματα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε προσεκτικά τη βάση.

Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Η οροφή ή τοίχος καθαρίζεται από την παλιά επίστρωση, γυαλισμένο. Εάν υπάρχουν αδυναμίες, θα πρέπει να κολληθούν με ένα σφυρί έτσι ώστε ο παλαιός γύψος να πέσει πριν αρχίσετε να εργάζεστε με τα τελικά υλικά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιδιορθώσετε όλες τις ρωγμές, ευθυγραμμίστε τις παρατυπίες.
Στη συνέχεια η βάση επεξεργάζεται με ένα αστάρι. Η εργασία με διακοσμητικό γύψο για μάρμαρο αποτελείται από διάφορα στάδια.

 1. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία, θα πρέπει να προετοιμάσετε το υλικό φινιρίσματος αναμειγνύοντας με μια στεγνή σύνθεση ανάμιξης με νερό. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε μια κουταλιά, μια συνέπεια που μοιάζει με ξινή κρέμα.
 2. Χρησιμοποιώντας ειδικές βαφές, δίνουμε την απαραίτητη σκιά στο γύψο.
 3. Το πρώτο στρώμα εφαρμόζεται με σπάτουλα με ομαλές λεπτές κινήσεις προς τη μία κατεύθυνση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μια τέλεια λεία επιφάνεια.
 4. Όταν εφαρμόζετε το δεύτερο στρώμα, πρέπει να δημιουργήσετε μια τραχιά υφή. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια διαφορετικών κατευθυνόμενων, χαοτικών εγκεφαλικών επεισοδίων.
 5. Μετά από 15 λεπτά μετά την κάλυψη των επιφανειών με το υλικό, θα πρέπει να ξεκινήσετε την έγχυση. Για να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη απομίμηση μιας ευγενούς πέτρας, αρχίστε να σκουπίζετε όταν ξεκίνησε η δεύτερη στρώση να στεγνώσει, αλλά δεν έχει στεγνώσει εντελώς.
 6. Το τελευταίο στάδιο - το σιδέρωμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δώσει λάμψη στην επιφάνεια του μαρμάρου. Είναι κατασκευασμένο με σπάτουλα από ανοξείδωτο χάλυβα.
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά

Εάν όλα γίνονται σωστά, θα πρέπει να έχετε μια όμορφη, ανθεκτική επίστρωση που μοιάζει με μαρμάρινη πλάκα. Δεδομένου ότι το υλικό δεν είναι ακριβό, μην αναλάβετε τον εαυτό σας την τελειωτική εργασία, αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας. Είναι καλύτερο να το εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες. Οι τοίχοι και η οροφή, διακοσμημένοι με διακοσμητικό μαρμάρινο σοβά, θα διατηρήσουν τις αρχικές τους ιδιότητες καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ευχαριστώντας την ελκυστική εμφάνιση τους.

1
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
Μάρμαρο σοβά
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

43 − = 35