Γυαλιστερό χρώμα στο εσωτερικό: πρακτική ευγένεια (20 φωτογραφίες)

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να δουν τη λάμψη και να λάμψουν στο σπίτι τους. Ένας απλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να διακοσμήσετε το εσωτερικό με γυαλιστερό χρώμα.

Πολύχρωμα λάμψη: εισαγωγή

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα, πρέπει να κάνετε μια επιλογή σε διάφορες παραμέτρους. Για παράδειγμα, οι ματ επιφάνειες θα είναι βαμμένες ή γυαλιστερές.

Το ακρυλικό ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα αποτελείται από μια χρωματιστή χρωστική ουσία και ρητίνη. Ένα μεγάλο ποσοστό της χρωστικής δημιουργεί μια ματ επιφάνεια. Η κυριαρχία των ρητινών το καθιστά γυαλιστερό.

Γυαλιστερό χρώμα στο εσωτερικό του σπιτιού
Γυαλιστερό αλκυδικό χρώμα ιώδους χρώματος

Όταν το χρώμα στεγνώσει, ο διαλύτης εξατμίζεται, η ρητίνη παγώνει και το υπόλοιπο γυαλιστερό χρώμα μετατρέπεται σε ανθεκτική αδιάβροχη επίστρωση μεμβράνης. Τέτοιες ιδιότητες καθιστούν το γυαλιστερό μίγμα προτιμότερο σε χώρους με υψηλή υγρασία ή συχνές μηχανικές επιδράσεις (π.χ. τριβή). Αυτή είναι μια επιλογή για τους οπαδούς της καθαριότητας, σκουπίζοντας ατελείωτα και πλένοντας το διαμέρισμα.

Αν και επιστρώσεις με γυαλιστερό χρώμα είναι εύκολο να διατηρούνται καθαρά, δεδομένου ότι είναι κακό να κολλήσει σκόνη ή βρωμιά, είναι πιθανό να επιλέξουν για τη διακόσμηση μικρούς χώρους, επειδή οπτικά αυξάνει το χώρο λάμψη, και το φόντο γίνεται πιο βαθιά και πιο μυστηριώδη.

Μπλε γυαλιστερό χρώμα

Γυαλιστερό χρώμα στον τοίχο στο σαλόνι

Γυαλιστερό χρώμα, όμως, απαιτεί μια απόλυτα επίπεδη επιφάνεια του τοίχου ή οροφής: οι μικρότερες λακκάκια ή προσκρούσεις είναι σαφώς ορατά. Επομένως, το προπαρασκευαστικό στάδιο κατά την εργασία με τέτοιες ενώσεις είναι το πιο σημαντικό.

Ποια είναι τα γυαλιστερά χρώματα;

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή είδη, που διαφέρουν σε βαθμό αντοχής, κόστος, σκοπό.

Αλκυδικό

Το συνδετικό στοιχείο είναι αλκυδική ρητίνη. Εφαρμόζονται σε μεταλλικές, ξύλινες επιφάνειες. Αλκυδικό χρώμα είναι ανθεκτικό στο φως, υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, μη τοξικό, αδιάβροχο.

Οι ουρεθάνες-αλκυδικές ενώσεις δημιουργούν μια γυαλιστερή επιφάνεια διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων με υψηλή αντοχή στην τριβή. Αλκυδικό χρώμα εφαρμόζεται συνήθως σε δύο στρώματα.

Γυαλιστερό χρώμα στον τοίχο στο διάδρομο
Γυαλιστερό χρώμα στο ανώτατο όριο της κουζίνας

Ακρυλικό

Στεγνώστε γρήγορα και χωρίς οσμή, σφίξτε με ασφάλεια σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ακρυλικό γυαλιστερό μείγμα δεν χλωμό στον ήλιο, δεν ξεθωριάζει. Το στοιχείο σύνδεσης είναι η ρητίνη με το ίδιο όνομα. Αυτά τα χρώματα δίνουν μια ελαστική, ανθεκτική επίστρωση, ανθεκτική στην υγρασία, χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, διάβρωση, υπεριώδες. Αυτό είναι το καλύτερο γυαλιστερό χρώμα για το ξύλο.

Πολλοί οπαδοί έχουν ένα μαύρο γυαλιστερό χρώμα με βάση το ακρυλικό. Είναι βαμμένο πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, ξύλο. Εφαρμόστε σε δύο έως τρία στρώματα σε μια καθαρή, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά επιφάνεια. Η μαύρη λάμψη ενός αυτοκινήτου ή ενός δωματίου σε γοτθικό στιλ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αλλά ενοχλητική: κάθε στίγμα σκόνης είναι ορατή πάνω σε αυτό.

1

Λατέξ

Έχουν εξαιρετικές ιδιότητες αποτρίχωσης με νερό: οι τοίχοι και οι οροφές που καλύπτονται με αυτές μπορούν να πλυθούν. Η ζωγραφική από τούβλα, γυψοσανίδες, γύψο δεν απαιτεί ειδική εξειδίκευση και το στρώμα στεγνώνει εντελώς σε περίπου μία ώρα.

Γυαλιστερό χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας
Ματ χρώμα στους τοίχους

Λιπαρό

Αποτελούνται από το βασικό - ξηραντικό έλαιο - και τα αραιωτικά: τερεβινθίνη, διαλύτης, λευκό πνεύμα. Το λάδι είναι σε αρμονία με ξύλο, πέτρα, άλλα υλικά. Μια δοκιμαστική, παραδοσιακή επιλογή προϋπολογισμού για σεξ. Το μόνο αρνητικό - μια ισχυρή χημική μυρωδιά, έτσι πρέπει να εργαστείτε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο, κατά προτίμηση στη ζεστή εποχή ή στο δρόμο. Το λευκό χρώμα λαδιού τελικά γίνεται κίτρινο και αμαυρώνει.

Ο οξικός πολυβινυλεστέρας (PVA)

Η πιο δημοσιονομική επιλογή. Παρ 'όλα αυτά, είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικοί στο φως του ήλιου, τα λίπη και τα έλαια. Εντούτοις, σε εύθετο χρόνο ξεπλένονται με νερό και χάνουν τη λάμψη τους.

Γυαλιστερό χρώμα για έπιπλα
Γυαλιστερό χρώμα στο εσωτερικό του Art Nouveau

Σιλικόνη

Τα συνδετικά στοιχεία γαλακτωματοποιημένης ρητίνης σιλικόνης, έτσι ώστε μετά την ξήρανση, το έγχρωμο στρώμα να απωθεί το νερό, αλλά αφήνει στον ατμό νερού, τον αέρα. Κατάλληλο για μεταλλικές επιφάνειες, συμβατές με βαφές μετάλλων και λατέξ.

Σμάλτο

Τα πιο γυαλιστερά μελάνια που χρησιμοποιούνται για εσωτερική και εξωτερική εργασία. Παράγονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε να είναι εύκολα επιλεγμένα για οροφές, τοίχους, έπιπλα.

Τα πλεονεκτήματα είναι η γρήγορη ξήρανση, η αντοχή στη διάβρωση και η υπεριώδης ακτινοβολία, η πλήρης αντίσταση στο νερό.

Λωρίδες στον τοίχο γυαλιστερό χρώμα

Το σμάλτο εφαρμόζεται μόνο σε μια πλήρως στεγνή επιφάνεια. Για παράδειγμα, εάν τα καλύψετε με υγρό ξύλο, μετά από λίγο, θα εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και το εφαρμοσμένο στρώμα θα ξεκολλήσει εύκολα.

Το σμάλτο πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές εργασίες. Πριν από την εφαρμογή, τα δύο συστατικά πρέπει να αναμιχθούν και να αναμιχθούν. Η χρώση εμφανίζεται σε δύο στάδια. Το σμάλτο στεγνώνει τελείως μέσα σε δύο εβδομάδες, δημιουργώντας έτσι μια όμορφη γυαλιστερή επιφάνεια. Τέτοια χρώματα είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά μηχανικά και χημικά.

Ημι-γυαλιστερή βαφή στο εσωτερικό
Γυαλιστερό χρώμα στη οροφή της κρεβατοκάμαρας

Γαλάκτωμα

Το πιο δημοφιλές καθολικό γυαλιστερό μείγμα για διακόσμηση τοίχων ή οροφών. Οικολογικά ασφαλές, δεν εκπέμπει οσμές κατά την ξήρανση. Στεγνώνει σε μια ώρα και μισή.

Το χρώμα του γαλακτώματος ονομάζεται νερό, έτσι αραιώνονται με νερό, ενώ δεν διαλύονται και σχηματίζουν ένα σταθερό γαλάκτωμα. Μετά την ξήρανση, σχηματίζεται μια έγχρωμη γυαλιστερή μεμβράνη στην επιφάνεια.

Πλεονεκτήματα:

  • πυρκαγιάς και οικολογικής ασφάλειας ·
  • απουσία χημικής οσμής.
  • γρήγορη ξήρανση;
  • την ευκολία πλύσης των εργαλείων και των χεριών μετά την εργασία.

Αλλά η βάση του γαλακτώματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην επιφάνεια, βαμμένη με ενώσεις κόλλας. Πριν από την εργασία πάνω στο μέταλλο, η επιφάνεια έχει αρχίσει να προεξέχει πρώτα έτσι ώστε να μην εμφανιστεί διάβρωση.

Διαφέρουν ευνοϊκά από το ματ σε διάφορες ιδιότητες των καταναλωτών: πλένουν, χωρίς να ξεπλένουν, έχουν ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα δημιουργικότητας: οι σχεδιαστές δημιουργούν ένα εσωτερικό τιμολόγιο όγκου με διαφορετικά αποτελέσματα για τη διακόσμηση τοίχων ή οροφών. Τα γυαλιστερά επιχρίσματα είναι υψηλής αντοχής, ικανά να προστατεύουν την κατεργασμένη επιφάνεια από την εμφάνιση μικρών ρωγμών.

Γυαλιστερό χρώμα στους τοίχους στο διάδρομο
Γυαλιστερό ροζ χρώμα για το κομμάτι

Για ποιο λόγο χρησιμοπ
οιείται γυαλιστερό χρώμα;

Brilliant μπορεί να είναι εσωτερικοί χώροι, αυτοκίνητα, πιάτα, διακοσμητικά αντικείμενα. Γυαλιστερό χρώμα πέφτει τέλεια σε μέταλλο, γυαλί, ξύλο, σκυρόδεμα, πλαστικό. Το πιο απαιτητικό στο σχεδιασμό των χώρων: για το πάτωμα, οροφή, τοίχους.

Για την οροφή χρησιμοποιείται πιο συχνά λευκό γυαλιστερό χρώμα. Η βαμμένη οροφή γίνεται, όπως ήταν, υψηλότερη, δεν πιέζει, γι 'αυτό είναι η καλύτερη λύση για δωμάτια με χαμηλά ταβάνια. Στην κουζίνα, μια γυαλιστερή βαφή για την οροφή είναι απαραίτητη, καθώς ατμός, καπνός, καπνός είναι σταθερά παρόντες σε αυτήν την περιοχή. Χρησιμοποιημένα σκευάσματα αλκυδικού, γλουτιδικού, πυριτικού, γαλακτώματος.

Το γυαλιστερό χρώμα δεν απορροφά την υγρασία, επομένως αυτό το γυαλιστερό χρώμα χρησιμοποιείται για τοίχους σε μπάνια ή μπάνια, αν δεν θέλετε να έρθετε σε επαφή με κεραμίδια.

Μπλε γυαλιστερή βαφή στο εσωτερικό του καθιστικού
Μπλε γυαλιστερό χρώμα στο μπάνιο

Βαφή για το πάτωμα στο διαμέρισμα χρησιμοποιείται συχνά, διότι στη λαμπερή επίστρωση μπορείτε να δείτε σαφώς γρατζουνιές, λεκέδες, λεκέδες.

Γυαλιστερό χρώμα για το πάτωμα από σκυρόδεμα - είναι ακρυλικά, σμάλτα πολυουρεθάνης, ουρεθάνες-αλκυδικές ενώσεις. Τα μείγματα ακρυλικού σιλικόνης για σκυρόδεμα δεν είναι πολύ κατάλληλα λόγω της χαμηλής αντοχής τους στην τριβή.

Η ισχυρή λάμψη έχει αλκυδικό σμάλτο. Χρησιμοποιείται για εξωτερικά και εσωτερικά έργα, βαφές μετάλλων και ξύλινα έπιπλα, άλλες επιφάνειες.

Υλικό για δημιουργικότητα

Τα γυαλιστερά χρώματα ακρυλικής τέχνης συνδυάζουν τις ιδιότητες του πετρελαίου και των ακουαρέλλων ανάλογα με το βαθμό αραίωσης με νερό. Σε αντίθεση με τα χρώματα λαδιού ακρυλικό δεν μυρίζει και στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα. Διακοσμούν τα πιάτα, χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά έπιπλα με μονοφωνικό υπόβαθρο.

Για να αποφευχθεί η ξήρανση του χρώματος, δεν προστίθεται νερό στο βάζο. Εργαστείτε καλύτερα με μια παλέτα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως οποιοδήποτε γυαλί. Για το ακρυλικό, αυτό είναι καλύτερο από τα πλαστικά προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα.

Μπλε γυαλιστερή βαφή στον τοίχο του υπνοδωματίου

Πώς να εργαστείτε με γυαλιστερό;

Η προετοιμασία της επιφάνειας για ζωγραφική περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • αφαίρεση της παλαιάς επίστρωσης.
  • γυαλόχαρτο λείανση?
  • shpatlevanie ρωγμές, ρωγμές, αρθρώσεις?
  • καθαρισμό.
  • ένα αστάρι.

Η ποιότητα των προπαρασκευαστικών εργασιών εξαρτάται από την εμφάνιση της μελλοντικής επίστρωσης με γυαλάδα, οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, αργή.

Γυαλιστερό χρώμα στον τοίχο της τραπεζαρίας

Στη συνέχεια, σε μια τελείως επίπεδη επιφάνεια με ένα ή δύο στρώματα του βουρτσίσματος βαφής στις γωνίες, με έναν κύλινδρο πάνω από μεγάλες περιοχές ή μικρό οικόπεδο ψεκαστήρα σε μια ξεχωριστή λεπτομέρεια.

Το σμάλτο εφαρμόζεται στην πρώτη επιφάνεια με ένα στρώμα.

Ακρυλικό γυαλιστερό χρώμα μπάνιου

Έτσι, το γυαλιστερό χρώμα μπορεί να θεωρηθεί οικονομικό υλικό: για τη ζωγραφική περίπου δέκα τετραγωνικά μέτρα, αρκετά λίτρα υλικού.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 56 = 64