Βενετσιάνικος στόκος στο εσωτερικό – Ιταλικό chic (24 φωτογραφίες)

Όταν το θέμα του σχεδιασμού κατοικιών γίνεται επείγον, κάθε λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δώστε προσοχή στη Μεγάλη τοίχων: το διακοσμητικό ενετικό ασβεστοκονίαμα, το οποίο μπορεί να είναι ένα συμπλήρωμα ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί εσωτερικό λύσεις, λόγω της υφής και γενική εμφάνιση τέλεια με το κλασικό και το μπαρόκ, ή να είναι μια καλύτερη βάση για τη δημιουργία μιας νέας εικόνας του δωματίου. Εάν προτιμάτε τη δεύτερη επιλογή, τότε κάτω από την βενετσιάνικη επίστρωση επιλέξτε έπιπλα και διακόσμηση στο διαμέρισμα.

Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά

Ενετικό σοβά

Τύποι βενετσιάνικου γύψου:

 • Το "Veneto" είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία βενετσιάνικου γύψου για μάρμαρο, η οποία χαρακτηρίζεται από αποδεκτό κόστος και ευκολία εφαρμογής. Η επιφάνεια, που επιτυγχάνεται με τέτοιο φινίρισμα, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείται ειδική επικάλυψη με κερί ως τελική επίστρωση, τότε αυτοί οι τοίχοι μπορούν εύκολα να πλυθούν. Για το λόγο αυτό, ένας τέτοιος βενετσιάνικος γύψος στο εσωτερικό των εμπορικών κέντρων, των κτιρίων γραφείων, των επιχειρήσεων, βρίσκεται πιο συχνά.
 • "Trevignano." Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου βενετσιάνικου γύψου στο εσωτερικό του σαλόνι είναι η ημιδιαφάνεια των στρωμάτων, η οποία δημιουργεί το αποτέλεσμα του μαρμάρου. Επιπλέον, το πολυμερές χρησιμοποιείται ως βάση. Γύψος "Trevignano" είναι μια ποικιλία από αποχρώσεις χρώματος, έτσι οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί. Συχνά τέτοιο γύψο χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει εξαιρετικά δωμάτια κλασσικού, vintage στυλ, καθώς και μπαρόκ.
 • "Marbello". Αυτός ο τύπος ενετικού γύψου χαρακτηρίζεται από βελούδινη επιφάνεια, η οποία συνδυάζεται με γυαλιστερά στοιχεία. Αυτό το γύψο δημιουργεί ένα συγκεκριμένο παιχνίδι χρωμάτων, αν το κοιτάξετε κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Δεδομένου ότι η σύνθεσή του βασίζεται σε πρόσθετα συμπολυμερούς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το "Marbello" είναι μια εξαιρετική λύση εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βενετσιάνικο γύψο στο μπάνιο.
 • Enkausto. Η επιλογή για αυτό το είδος του σοβά στο διάδρομο, θα πάρετε μια επιφάνεια ημι-ματ με σκούρα μπαλώματα, που προς τα έξω σχέδιο είναι πολύ παρόμοια με γρανίτη. Ως το τελικό στρώμα, είναι πιο λογικό να χρησιμοποιείται κερί, το οποίο πρέπει να ενημερώνεται συστηματικά, ώστε το υλικό να μην υποκύπτει στην υγρασία.
 • Το Αυτοκρατορικό. Αυτός ο τύπος γύψου διακρίνεται από την προσθήκη χρυσού χρωστικού. Η επιφάνεια του γύψου είναι ημιδιαφανής, αλλά παίζει με χρυσή λάμψη και ηλιακό φως, γυαλιστερό. Το χρωματικό σχήμα της παρουσιαζόμενης ποικιλίας βενετσιάνικου γύψου περιλαμβάνει αρκετές δωδεκάδες αποχρώσεις.
Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά

Κάθε είδος βενετσιάνικου γυψοσανίδας κάτω από το μάρμαρο είναι καλό και όμορφο με τον δικό του τρόπο, διακρίνεται από υψηλή ποιότητα και εξαιρετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στα βασικά χρώματα, τα οποία έχουν επιλεγεί για το ενετικό στόκο στην κρεβατοκάμαρα - φυσικές αποχρώσεις προσομοίωση φυσική επιφάνεια της πέτρας είναι λευκό, μπεζ, σμαραγδένιο πράσινο, κίτρινο-καφέ, γκρι.

Επίσης, οι πράσινες, μπλε, χρυσές, χάλκινες και αργυρές παλέτες είναι κοινές.

Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά

Τι περιλαμβάνεται στη σύνθεση του βενετσιάνικου γύψου;

Η σύνθεσ
η του υφάσματος περιλαμβάνουν όλα τα ίδια συστατικά όπως πριν από μερικούς αιώνες, αλλά τώρα τον πλοίαρχο ως πρόσθετα προτιμούν συνθετικά, και αυτό, με τη σειρά του, χαλάει την εικόνα της φυσικής σύνθεσης.

Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά

Ενετικό διακοσμητικό γύψο αποτελείται από:

 • πέτρα σκόνη από γρανίτη, χαλαζία, μάρμαρο?
 • ένα συνδετικό υλικό.
 • βαφές.

Σήμερα, συνθετικά υλικά ή πολυμερή χρησιμοποιούνται ως συνδετικό υλικό. Οι βαφές χρησιμοποιούν επίσης τεχνητό, αλλά εξαιρετικής ποιότητας, το χρώμα δεν ξεθωριάζει, αποδεικνύεται φυσικό. Το τελικό στρώμα είναι το κερί μέλισσας.

Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά

Πότε πρέπει να προτιμώ το βενετσιάνικο σοβά;

 • Αν θέλετε να οργανώσετε όμορφα μεγάλες κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες: μεγάλους χώρους, σκάλες.
 • Εάν το σπίτι κατοικείται από ζώα, τα οποία μπορούν να χαλάσουν άλλους πιο ευαίσθητους τύπους επένδυσης.
 • Η εσωτερική ιδέα είναι να επιστήσει την προσοχή σε ορισμένα στοιχεία της διακόσμησης, και οι τοίχοι πρέπει να είναι ουδέτεροι, εκτελούνται σε ήρεμους τόνους.
Ενετικό σοβά
Ενετικό σοβά

Η τεχνολογία εφαρμογής βενετσιάνικου γύψου

Η εφαρμογή του ενετικού γύψου είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες. Παρατηρώντας την ειδική τεχνολογία, τέτοιο γύψο κάτω από υγρό μεταξωτό θα μετατρέψει κάθε δωμάτιο σε πολυτελές διαμέρισμα το οποίο μπορεί να συμπληρώνεται με τις πιο τολμηρές εσωτερικές λύσεις.

Πριν κάνετε τελειώματα με βενετσιάνικο γύψο, πρέπει να προετοιμάσετε καλά την επιφάνεια, ευθυγραμμίστε τους τοίχους με την ιδανική κατάσταση.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα ειδικό αστάρι και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Το προπαρασκευαστικό στάδιο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, καθώς αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν ελαττώματα κατά τη διαδικασία εφαρμογής του υλικού και δημιουργίας της απαραίτητης υφής.

Ενετικό σοβά

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προπαρασκευαστικού σταδίου, το πρώτο στρώμα που είναι χρωματισμένο παραβιάζεται, δημιουργώντας έτσι το επιθυμητό έγχρωμο υπόβαθρο για τη μελλοντική επίστρωση. Η ζωγραφική μπορεί να είναι μονοφωνική ή συνδυασμός διαφόρων χρωμάτων. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα γύψου, πάντα ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας μια ευρύτερη σπάτουλα απ 'ό, τι για τα επόμενα στρώματα. Αφού το πρώτο στρώμα έχει στεγνώσει, είναι ξεφλουδισμένο και χωρίς σκόνη.

1
Ενετικό σοβά

Το δεύτερο στρώμα είναι χαοτικά και ασύμμετρα, που πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά και πιο σημαντικά γρήγορα. Το αποτέλεσμα που αναμένεται εξαρτάται από την τεχνολογία της κίνησης της σπάτουλας και από τη δύναμη συμπίεσης του εργαλείου. Κάθε επόμενο στρώμα επικαλύπτεται, διασταυρώνεται με το προηγούμενο. Και, συνδέοντας μεταξύ τους, δημιουργούν μια εικόνα παρόμοια σε εμφάνιση με μια φυσική πέτρα.

Ενετικό σοβά

Αφού στεγνώσει το τελευτα
ίο στρώμα, πρέπει να γυαλιστεί. Το τελικό στρώμα είναι ένα κερί που κάνει το γύψο αδιάβροχο και πλένεται, δίνει κομψότητα στη γενική εμφάνιση. Εφαρμόστε θα πρέπει να είναι ένα λεπτό στρώμα, ομοιόμορφα.

Ενετικό σοβά

Οι μέθοδοι εφαρμογής του βενετσιάνικου γύψου είναι διαφορετικές, αλλά το γύψο εφαρμόζεται συχνά σε 3 στρώσεις και η επίστρωση σε κερί σε 4 στρώσεις. Αλλά αυτό είναι ένας προαιρετικός κανόνας, αφού το "Venetian" μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε 15 στρώματα - από μόνο του εξαρτώνται από το πόσο διαφανές θα γίνει η επικάλυψη και ποια θα είναι η λάμψη.

Ενετικό σοβά

Τα κύρια πλεονεκτήματα του βενετσιάνικου γύψου

 • Ομαλότητα της επιφάνειας. Πολλοί σοβά χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση μιας δυσάρεστης αίσθησης από την αφή, είναι τραχιά στην αφή. Μάρμαρο Ενετικό γύψο - ομαλό, συρόμενο, δεν μπορεί να γδαρθεί.
 • Ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις και ζημιές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ατρόμητο να αγγίζετε με ένα βρώμικο χέρι, να το γρατζουνίζετε ή να το βλάπτετε.
 • Ομαλές μεταβάσεις και έλλειψη αρθρώσεων. Δεδομένου ότι η επικάλυψη κάθε στρώματος εμφανίζεται ομοιόμορφα και σταδιακά, η εμφάνιση του τοίχου φαίνεται απρόσκοπτη.
 • Οι τοίχοι μπορούν να πλυθούν και να καθαριστούν. Είναι προτιμότερο να μην εκθέτετε αυτό το γύψο σε υψηλή υγρασία, αλλά μπορεί να αντέξει το νερό ή ένα διάλυμα σαπούνι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το καθαρίσετε με μια βούρτσα.
 • Η καθολική εφαρμογή, όπως εφαρμόζεται τόσο στην τοιχοποιία όσο και σε μια συγκεκριμένη βάση, και σε ένα δέντρο.
 • Η βενετσιάνικη γυψομάρμαρο στην κουζίνα συγκαλύπτει όλες τις παρατυπίες, τις ατέλειες στους τοίχους.
 • Αυτός ο τύπος κάλυψης τοίχων είναι ανθεκτικός, όχι κατώτερος από τα χαρακτηριστικά του πέτρου ή κεραμικού πλακιδίου.
 • Ασφαλές κάλυμμα τοίχων, καθώς δεν υπάρχουν τοξικά συστατικά στη σύνθεση του βενετσιάνικου γύψου. Επίσης, δεν εκπέμπει μυρωδιά.
 • Γύψος "μετάξι" πυρίμαχο.
 • Εάν είναι απαραίτητο, εάν ένα κομμάτι του τοίχου έχει υποστεί ζημιά, μπορεί να αποκατασταθεί.
 • Ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός τόσο σε χρώμα όσο και σε εμφάνιση.

Τα κύρια μειονεκτήματα του βενετσιάνικου γύψου

Εκλεκτικότητα της εργασίας και των υλικών. Για να γίνει ο γύψος στον τοίχο ποιοτικά, προσεκτικά, καλλιτεχνικά, πρέπει να γίνει από επαγγελματία στον τομέα του. Επιπλέον, δημιουργείται ένας ατομικός και αποκλειστικός σχεδιασμός της διακόσμησης της αίθουσας, που γίνεται με τα χέρια του.

Ενετικό σοβά

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το βενετσιάνικο γύψο με έναν άλλο τύπο επένδυσης τοίχων, θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο και ενέργεια για να αφαιρέσετε αυτή την επίστρωση. Στο μέλλον, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε τον τοίχο μετά την αποσυναρμολόγηση.

Ενετικό σοβά

Ένα χαρακτηριστικό που δεν θα αρέσει σε όλους: ο βενετσιάνικος στόκος στην οροφή είναι λίγο λαμπερός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε στρώμα πρέπει να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένο, εφαρμόζεται κερί και μια μικρή σκιά μαργαριταριού.

Δεδομένου ότι τα μεταλλικά τελειώματα δεν είναι ελαστικά, μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στον τοίχο. Εντούτοις, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να επισκευαστεί μια τέτοια επένδυση των τοίχων.

Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με βενετσιάνικο γύψο - αυτό είναι εξαιρετικό και όμορφο. Φυσικά, το κόστος των υλικών και της εργασίας είναι σημαντικό, ωστόσο, μια τέτοια λύση θα χωρέσει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατάλληλη. Επιπλέον, είναι πολύ πρακτικό, γιατί αν ο γύψος είναι βρώμικος ή σκονισμένος, μπορεί να πλυθεί με συνηθισμένο νερό ή σαπουνάδα και θα πάρει την προηγούμενη μορφή του.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

77 + = 78