Αιγυπτιακό στυλ στο μοντέρνο εσωτερικό (20 φωτογραφίες)

Αιγυπτιακό στυλ στο εσωτερικό είναι η πολυτέλεια και το μεγαλείο της κατοχής του Φαραώ, το μυστήριο του αρχαίου πολιτισμού. Αυτός ο σχεδιασμός δείχνει μια μοναδική κουλτούρα που αποπνέει χιλιετίες με τη μοναδικότητά της, το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία της. Αιγυπτιακό στυλ είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά μόνο για τα στολίδια και ιερογλυφικά. Οι ζεστές αποχρώσεις, χαρακτηριστικές για μια ηλιόλουστη χώρα, περιβάλλουν το εσωτερικό του διαμερίσματος και γεμίζουν με άνεση.

Γκρίζο-λευκό μπάνιο αιγυπτιακού στιλ

Τελειώστε

Τα κύρια χαρακτηριστικά του αιγυπτιακού στυλ είναι η πολυτέλεια και ο πλούτος, καθώς η γνώση της Αρχαίας Αιγύπτου έζησε σε αφθονία και αφθονία. Στα σπίτια τους, τα δάπεδα ήταν από φυσική πέτρα, οπότε το κεραμίδι που μιμείται αυτό το υλικό είναι το πλέον κατάλληλο για την τοποθέτηση του εσωτερικού ενός σύγχρονου διαμερίσματος. Είναι επίσης κατάλληλα πλακάκια χρυσού ή ασημί χρώματος. Για να αυξήσετε το επίπεδο άνεσης στο πάτωμα, μπορείτε να βάλετε ένα χαλί με αιγυπτιακό σχέδιο, ένα ματ μπαστούνι, ζωικά δέρματα.

Μοντέρνο σαλόνι σε αιγυπτιακό στιλ

Είναι καλύτερα να κάνετε τα τοιχώματα πιο συμπαγή με το χρώμα. Μπορείτε επίσης να ταπετσαρία χωρίς ταπετσαρία. Οι κατάλληλες αποχρώσεις είναι μπεζ, αμμώδες, ανοιχτό κίτρινο. Μια οροφή που περιορίζει τις σκηνές από τη ζωή των Αιγυπτίων είναι επίσης κατάλληλη. Ένας πίνακας με βιτρίνα, με μια εικόνα του ήλιου ή των αστεριών, είναι επίσης κατάλληλος. Τα ανώτατα όρια στα παλάτια των αιγυπτιακών Φαραώ υποστηρίζονταν παραδοσιακά από στήλες. Η απομίμηση μπορεί να δημιουργηθεί στο μοντέρνο εσωτερικό του διαμερίσματος. Οι κορυφές των στηλών κάνουν με τη μορφή λωτού ή φοίνικες.

Στο αιγυπτιακό εσωτερικό υπάρχει κατάλληλη ζωγραφική στους τοίχους. Μπορεί να είναι ιερογλυφικά, στολίδια, χαρακτηριστικά για το σχεδιασμό της εικόνας - άνθρωποι σε περούκες, φαραώ, πυραμίδες, μυθικά πλάσματα, θεότητες. Για μέτριους εσωτερικούς χώρους, είναι κατάλληλες εικόνες λουλουδιών λωτού, παπύρου, παλάμες.

Σαλόνι σε αιγυπτιακό στιλ με έργα ζωγραφικής στους τοίχους

Τα κύρια χαρακτηριστικά της αιγυπτιακής ζωγραφικής είναι η συμβατότητα, η μη τήρηση των νόμων της προοπτικής. Αλλά τα γλυπτά μπροστά έχουν μια ρεαλιστική εμφάνιση.

Τα κύρια χρώματα που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό είναι ελεφαντόδοντο, μπεζ, ανοιχτό κίτρινο, ώχρα, καφέ. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα του ήλιου και της άμμου, και αυτό πρέπει να αντανακλά το σχεδιασμό.

Τα αντικείμενα και η διακόσμηση μπορούν να διακοσμηθούν με φωτεινότερες αποχρώσεις - κόκκινο, μαύρο, πράσινο, μπλε. Η παλέτα χρωμάτων των αρχαίων Αιγυπτίων ήταν πενιχρή, δεδομένου ότι χρησιμοποιούσαν μόνο φυσικές χρωστικές ουσίες που δεν αναμειγνύονταν μαζί. Το χρυσό χρώμα, χαρακτηριστικό των παλατιών Φαραώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Το σαλόνι αιγυπτιακού στιλ με μεγάλο καθρέφτη
Τραπεζαρία σε αιγυπτιακό στυλ
Σχεδιασμός υπνοδωματίου σε αιγυπτιακό στυλ

Πόρτες και παράθυρα

Θα διακοσμήσετε τα παράθυρα του διαμερίσματος με κουρτίνες. Μπορούν να είναι μονοφωνικά ή με εικόνα ιερογλυφικών. Οι κουρτίνες κρέμονται σε σκαλισμένα γείσα. Το αιγυπτιακό στιλ χαρακτηρίζεται από μαζικές πόρτες από φυσικό ξύλο. Το σχήμα της πόρτας μπορεί να γίνει με την μορφή καμάρας. Το ίδιο σχήμα είναι αποδεκτό για τα πλαίσια παραθύρων. Ο αιγυπτιακός σχεδιασμός αναλαμβάνει την κυριαρχία των στρογγυλών λείων σχημάτων.

Αψιδωτή έξοδος από την κρεβατοκάμαρα σε αιγυπτιακό στιλ
Διακόσμηση εξόδων από δωμάτια σε ύφασμα αιγυπτιακού τύπου

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο παράθυρο στο καθιστικό σε αιγυπτιακό στυλ

Έπιπλα και διακόσμηση

Αντικείμενα των επίπλων πρέπει να είναι πρώτα απ 'όλα βολικό. Στο Αιγυπτιακό εσωτερικό, μπορείτε να δείτε συχνά τεράστια κρεβάτια από έβενο. Αντί για ντουλάπες, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν κορμούς, κουτιά και κιβώτια, με ένθετο ελεφαντόδοντο, μαλαχίτη και τυρκουάζ. Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από σκαμπό στα χαμηλά πόδια. Συχνά τα πόδια των επίπλων είναι κατασκευασμένα με τη μορφή των ζώων πόδια, τα οποία είναι σκαλισμένα από ελέφαντα χαυλιόδοντες. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός πρέπει να προκαλέσει μια πολυτέλεια, γιατί να μην αφήσει ένα τραπέζι στο οποίο ο ρόλος των ποδιών εκτελείται από δύο λεοπαρδάλεις. Οι πολυθρόνες και οι καναπέδες πρέπει να έχουν φαρδιά υποβραχιόνια, ένα ψηλό κεφαλάρι. Τα ντουλάπια και τα ράφια με απλά σχήματα είναι ιδανικά για το αιγυπτιακό στυλ.

Ένα τραπέζι με αιγυπτιακό στυλ, στο οποίο ο ρόλος των ποδιών εκτελείται από δύο λεοπαρδάλεις
Αρχική θέατρο σε αιγυπτιακό στυλ

Το χρώμα των επίπλων μπορεί να είναι είτε σκοτεινό είτε ελαφρύ, αλλά απαραίτητα κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα όπως διακόσμηση:

 • τοιχογραφίες από πολύχρωμα γυαλιά.
 • εικόνες που απεικονίζουν τη ζωή των Αιγυπτίων?
 • ειδώλια μαύρων γατών, σφίγγες, πυραμίδες.
 • ψηλά βάζα δαπέδου με μίσχους ζαχαροκάλαμου ή παπύρου.
 • ζωγραφιές στον πάπυρο.
 • προτομές αιγυπτιακών βασίλισσες, φαραώ;
 • ναργιλέ?
 • ξυλόγλυπτα και έπιπλα.
Στρογγυλό τραπέζι σε αιγυπτιακό στυλ
Χρυσά έπιπλα στο σαλόνι σε αιγυπτιακό στυλ
Κηροπήγια αιγυπτιακού στυλ

Υφάσματα

Δεδομένου ότι η αιγυπτιακή στυλ προέρχεται σε μια εποχή που τα συνθετικά υλικά δεν χρησιμοποιήθηκαν, θα πρέπει επίσης να απουσιάζουν στο σύγχρονο εσωτερικό. Χρησιμοποιήστε μόνο φυσικά υφάσματα για την ανακούφιση του σπιτιού - βαμβάκι, λινό, μαλλί. Όλα τα είδη υφάσματος - μαξιλάρια, κουρτίνες, καλύμματα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από αυτά τα υφάσματα.

1

Στα παράθυρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες καφέ, άμμο, μπεζ. Στολή ή κεντημένο με χρυσά νήματα. Ένα κατάλληλο μοτίβο για κουρτίνες είναι φυτικό ή γεωμετρικό. Ένα θόλο μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από το κρεβάτι.

Καθιστικό με αιγυπτιακό σχέδιο

Αιγυπτιακό στολίδι, το οποίο διακοσμεί τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, έχει παραδοσιακά αυστηρή συμμετρία, μερικές φορές είναι εγγενές στην κομψότητα των λουλουδιών του λωτού.

Σε κάθε δωμάτιο είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε διάφορες πηγές φωτισμού, εάν το εσωτερικό είναι διακοσμημένο σε αιγυπτιακό στυλ. Η ατμόσφαιρα θα πρέπει να περιοριστεί, δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια. Επομένως, ο φωτισμός πρέπει να σβήνει.

Όμορφες κουρτίνες και έπιπλα σε τόνο στην τραπεζαρία σε αιγυπτιακό στυλ

Για να κανονίσετε το διαμέρισμά σας, μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 • Σαλόνι - δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φινίρισμα. Βάλτε τους τοίχους σε μια αμμώδη σκιά, ζωγραφίστε τις με ιερογλυφικά ή άλλο χαρακτηριστικό στολίδι. Το ανώτατο όριο χρώματος του ελεφαντόδοντου. Εάν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε φωτεινούς τόνους, χρησιμοποιήστε για το σκοπό αυτό κλωστοϋφαντουργικές διακοσμήσεις - κουρτίνες, καλύμματα σε πολυθρόνες και καναπέ. Μπορούν να έχουν χρώμα κόκκινο ή χρυσό. Στον τοίχο, κρεμάστε εικόνες που απεικονίζουν φαραώ, αιγυπτιακές γυναίκες. Εάν το σαλόνι είναι μεγάλο, μπορείτε να τοποθετήσετε στήλες εδ
  ώ. Χρησιμοποιήστε αυτά τα έπιπλα στο εσωτερικό - ένας καναπές με κλωστοϋφαντουργική ή δερμάτινη ταπετσαρία, ένα συρταριέρα ή ένα στήθος διακοσμημένο με γλυπτά, ένα τραπέζι και καρέκλες με πρωτότυπα πόδια.
 • υπνοδωμάτιο - στο κέντρο του υπάρχει ένα μεγάλο κρεβάτι με κουβούκλιο ή με σχηματοποιημένο κεφαλάρι. Κοντά στο κρεβάτι, τοποθετήστε νυχτερίδες με νυχτερινές λαμπτήρες. Το υπόλοιπο των επίπλων επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη. Ο σχεδιασμός οροφής μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός αστέρι ουρανού. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε μπεζ ή ανοικτό καφέ χρώμα. Φροντίστε τον μυστηριώδη φωτισμό στην κρεβατοκάμαρά σας. Επιλέξτε για αυτόν τον πολυέλαιο σε μορφή ηλίου ή μπάλας, ενδιαφέρουσες λάμπες ή απλίκες. Στα παράθυρα κρέμονται ένα λαμπερό τούλι με ένα ελαφρύ αιγυπτιακό στολίδι. Μπορείτε να συμπληρώσετε το εσωτερικό σχέδιο με αξεσουάρ που είναι αποδεκτά για την αιγυπτιακή στυλ - αγαλματίδια, πίνακες ζωγραφικής?
 • μπάνιο - δεν θα υπάρχει μια κατάλληλη καμπίνα ντους, έτσι φροντίστε να έχετε ένα πραγματικό λουτρό. Το πάτωμα και οι τοίχοι θα πρέπει να τοποθετούνται με ένα κεραμικό πλακίδιο ματ, που θυμίζει μια ακατέργαστη πέτρα. Χρυσά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν τόνους. Ο αρχικός σχεδιασμός των τοίχων γίνεται με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες. Προσθέστε ένα κεραμίδι στο μπάνιο, δημιουργήστε μικρά βήματα δίπλα του. Το υπόλοιπο των υδραυλικών εγκαταστάσεων πρέπει επίσης να συγκαλυφθεί. Υδραυλικά για τον χρυσό, ένας καθρέφτης σε χρυσό πλαίσιο θα φανεί εντυπωσιακό στο εσωτερικό του μπάνιου?
 • η κουζίνα πρέπει να είναι διακοσμημένη σε ανοιχτά χρώματα με έντονες προεκτάσεις. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με διακοσμητικό γύψο, ο σχεδιασμός του χώρου εργασίας μπορεί να γίνει με κεραμίδια. Έπιπλα επιλέγουν με γεωμετρικά σχήματα, σχηματοποιημένα με τον αιγυπτιακό τρόπο. Η τεχνική δεν πρέπει να είναι πολύ αισθητή, είναι καλύτερο να την κρύβετε και να το χρησιμοποιείτε όταν είναι απαραίτητο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να ρυθμίσετε την τεχνική έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει και να ταιριάζει στα χρώματα. Στην τραπεζαρία, τοποθετήστε ένα τραπέζι και καρέκλες. Μπορεί να χωριστεί υπό όρους από μια μικρή δομή, μια καμάρα. Το αιγυπτιακό στυλ στο εσωτερικό τονίζει τις κουρτίνες με τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία, πίνακες ζωγραφικής, ειδώλια, διακοσμητικά πιάτα με ιερογλυφικά. Για να αναζωογονηθεί ο σχεδιασμός της κουζίνας, χρησιμοποιήστε φοίνικες σε μπανιέρα, άλλα εξωτικά φυτά.

Αιγυπτιακό στυλ προσελκύει συνήθως ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ιστορία της χώρας αυτής και θαυμάζουν τη ζωή των αρχαίων προγόνων της. Ένα ζεστό σχέδιο χρωμάτων θα γεμίσει το εσωτερικό του διαμερίσματός σας με άνεση, και το πρωτότυπο σχέδιο θα του δώσει πρωτοτυπία.

Μπάνιο διακοσμημένο με αιγυπτιακή διακόσμηση
Μοντέρνο φωτεινό σαλόνι σε αιγυπτιακό στιλ
Στρογγυλό τραπέζι για την πυραμίδα σε αιγυπτιακό στυλ
Το ειδωλιακό γάτα σε αιγυπτιακό στυλ για εσωτερική διακόσμηση
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 4