Έπιπλα οξιάς στο εσωτερικό (50 φωτογραφίες): όμορφες επιλογές και συνδυασμοί

Το ξύλο είναι το πιο δημοφιλές υλικό για την κατασκευή επίπλων. Και έτσι ήταν και στην αρχαιότητα, έτσι είναι τώρα και, πιθανότατα, ακόμη και με την ταχύτερη ανάπτυξη τεχνητών τεχνολογιών και την εφεύρεση των πλαστικών υλικών υψηλής ποιότητας, το φυσικό ξύλο θα συνεχίσει με μεγάλο περιθώριο. Μετά από όλα, τίποτα δεν συγκρίνεται με το φυσικό υλικό στο εσωτερικό: το δέντρο είναι πρακτικό, αξιόπιστο, ασφαλές και απόλυτα καθαρό από οικολογική άποψη. Τα ξύλινα έπιπλα έχουν μια εμφανή και συμπαγή εμφάνιση, γεμίζουν το σπίτι με άνεση, φως και ζεστασιά.

Έπιπλα στο υπνοδωμάτιο της οξιάς

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές διαφορετικών τύπων ξύλου - υπάρχουν πολλά να διαλέξετε για έναν ανεμιστήρα πρακτικών επίπλων από φυσικό υλικό και ένας γνώστης των αντίκες στο εσωτερικό. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την πιο έπιπλα οξιάς - χαρακτηριστικά αυτού του υλικού, την υφή, το χρώμα, τι στυλ συνδυάζει και δημόσια δωμάτια του σπιτιού επικαλυμμένα και υπουργικό συμβούλιο έπιπλα οξιάς, θα εξετάσουμε πιο κατάλληλη.

Τζάκια για σαλόνι από οξιά
Καφές τραπεζάκι με οξιά στο σαλόνι

Κρεβάτι και άλλα έπιπλα από οξιά στην κρεβατοκάμαρα
Μαύρο ντουλάπι και ντουλάπι μπάνιου

Κάτι για την οξιά

Στη φύση, η οξιά είναι ένα ισχυρό δέντρο, ψηλό και ισχυρό, αντιστέκεται απόλυτα στις εξωτερικές επιρροές, όπως μια δρυς. Η οξιά συμβολίζει την ισχύ, τη μακροζωία, την ευημερία και την ευτυχισμένη ζωή. Όλες αυτές οι ιδιότητες μεταφέρει πλήρως τα έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από αυτό. Σύμφωνα με πολλές αρχαίες πεποιθήσεις πιστεύεται ότι εάν φυτέψετε μια οξιά στο κατώφλι, θα προστατεύσει την κατοικία από την καταστροφή, τις πυρκαγιές και τις κακοτυχίες.

Έπιπλα στο μπάνιο από οξιά

Το ξύλο οξιάς έχει ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα και δεν παρατηρεί καμία μηχανική βλάβη. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να κάνουμε ένα τσιπ ή τσιπ στο ορεινό όγκο.

Η οξιά αναπτύσσεται κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, ακόμη και στη χώρα μας. Από τα τρία πιο κοινά είδη οξιάς, έχουμε τον λεγόμενο "ευρωπαϊκό" τύπο. Αυτό το δέντρο μπορεί να φτάσει σε ύψος 40 μέτρων, διαφέρει ομαλά ευθεία κορμό, ένα ωοειδές πλούσιο στέμμα που πλαισιώνει τον κορμό με χαρακτηριστικό «καπάκι».

Τραπεζαρία και καρέκλες οξιάς
Έπιπλα στο υπνοδωμάτιο της οξιάς

Ξύλινη καρέκλα με λευκό κάθισμα
Τραπεζαρία και σκαμπό από οξιά
Τοίχο και ράφι στο σαλόνι οξιάς
Τραπεζαρία από οξιά
Κούνια, συρταριέρα και ντουλάπα οξιάς στον παιδικό σταθμό

Χαρακτηριστικά

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των επίπλων οξιάς;

 • Τα έπιπλα από φυσική οξιά - μαλακή και γάστρα - είναι δημοφιλή, πρώτα απ 'όλα, λόγω της μακροζωίας της
  . Η οξιά είναι σκληρή και σκληρή. Επιπλέον, η ελαφριά οξιά και το σκούρο χρώμα των τοίχων δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Η οξιά είναι ένα πολύτιμο είδος δέντρου. Σύμφωνα με τα λειτουργικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του, τα έπιπλα από στερεά οξιά δεν είναι χειρότερα από δρυς, αλλά ταυτόχρονα είναι φθηνότερα.
 • Από την οξιά παράγονται εξαιρετικά ανθεκτικά και δυνατά πλαίσια, με βάση τα οποία κατασκευάζονται μαλακά έπιπλα. Επεξεργασμένα με ατμό, οι λωρίδες οξιάς μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα, κάμπτοντας σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή η κατάσταση σας επιτρέπει να κάμψετε το πλαίσιο με οποιοδήποτε επιθυμητό τρόπο. Επίσης είναι κατασκευασμένα από οξιά και όμορφα μπράτσα για τα επικαλυμμένα έπιπλα, τα οποία μπορεί να είναι οποιουδήποτε σχήματος, συμπεριλαμβανομένων πολύ επιτηδευμένων. Μπορούν στη συνέχεια να βαφτούν σε σκούρο ή ανοιχτόχρωμο χρώμα ή να υποβληθούν σε βαφή. Έτσι, το επεξεργασμένο δέντρο είναι κατάλληλο για το μπάνιο.
 • Τοίχοι και όμορφα κομψά έπιπλα για το σαλόνι, την αίθουσα ή το υπνοδωμάτιο είναι επίσης κατασκευασμένα από οξιά. Στην περίπτωση αυτή, τα έπιπλα από οξιά συχνά συμπληρώνονται με γυάλινα και διαφανή ένθετα, μεταλλικές πλάκες και όμορφα γλυπτά. Όλα αυτά κάνουν τα έπιπλα από μια φυσική οξιά μια κατάσταση και αξιοσέβαστη, μπορεί να ληφθεί κάτω από το χρώμα των τοίχων, κάτω από την ταπετσαρία.
 • Ο χρωματισμός των επίπλων στο εσωτερικό μπορεί να ποικίλει από το φυσικό φως έως τα σκούρα χρώματα, οι αποχρώσεις του οποίου δίδονται με τη βοήθεια λεκέδων, τόνωσης και άλλων τεχνικών. Για ένα μπάνιο, το ξύλο οξιάς επεξεργάζεται με εμποτισμό νερού.
 • Ο μασίφ Bukovy έχει ένα χαρακτηριστικό μοτίβο με τη μορφή στεφανιαίων δακτυλίων με ένα ενδιαφέρον σχήμα καρδιάς. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ξύλου οξιάς, το οποίο καθιστά εύκολο τον "υπολογισμό" από το υλικό που κατασκευάζονται αυτά τα έπιπλα. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα υφή και διαφορετικά χρώματα κάνουν το κομμάτι των επίπλων μοναδικό, αφού το σχέδιο και η σκιά του χρώματος δεν μπορούν να επαναληφθούν με ακρίβεια.
 • Το ξύλο οξιάς έχει εξαιρετική ενέργεια. Η οξιά είναι δέντρο δότη που δίνει ενέργεια. Ως εκ τούτου, παράγει πολύ καλής ποιότητας κρεβάτια για την κρεβατοκάμαρα, στον οποίο ο ύπνος θα είναι υγιής και πλήρης, η αϋπνία θα εξαφανιστεί.
 • Τα έπιπλα από οξιά συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ήρεμης και χαλαρής ατμόσφαιρας στο σπίτι, βοηθώντας στην είσοδο της άνεσης και της άνεσης, ιδανική για το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό.
 • Τα έπιπλα οξιάς στο εσωτερικό δεν είναι κάτι πρωτοποριακό και υπερβολικό. Δημιουργεί μια απαλή, ήρεμη ατμόσφαιρα σε παραδοσιακό στυλ, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, να αποκαταστήσετε τη δύναμή σας.
 • Τα έπιπλα από οξιά είναι κατάλληλα για τα περισσότερα εσωτερικά στυλ, συμπεριλαμβανομένων των μοντέρνων στυλ: μινιμαλισμό, σκανδιναβικό στυλ. Οι παραλλαγές του χρωματισμού σε ανοιχτόχρωμο και σκούρο χρώμα προσφέρουν πολύ περιθώρια επιλογής.
 • Τα έπιπλα από οξιά είναι καθολικά, κατάλληλα για κάθε δωμάτιο στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου, και για το υπνοδωμάτιο.
 • Τα έπιπλα κουζίνας από οξιά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε διάφορες επιρροές. Δεν φοβάται τις μηχανικές βλάβες, την υγρασία, την αιθάλη και την αιθάλη από την πλάκα, άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα ελαφρύ οξιά που στην κουζίνα.
 • Η οξιά μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα, εξαιρετικές επιλογές - ελαφριά άμμο και σκούρο καφέ. Αυτό δίνει στο έπιπλο μια ατομικότητα, επιτρέπει να χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου όσο και στο μπάνιο.
 • Τα έπιπλα από οξιά, λόγω της οικολογικής συμβατότητας, της ενέργειας και της εξαιρετικής εμφάνισής τους - αποτελούν ιδανική επιλογή για κρεβατοκάμαρα και παιδικό σταθμό. Το παιδικό δωμάτιο από οξιά θα κάνει το παιδί χαρούμενο, υγιές και χαρούμενο και ο ύπνος των ενηλίκων σε κρεβάτι οξιάς θα γίνει μια γερή, μακρά και αποκαταστατική δύναμη.
 • Ξύλο οξιάς για όλη την πυκνότητα και την αντοχή του, αρκετά εύκολο. Ένας τέτοιος ιδανικός συνδυασμός είναι το πλεονέκτημά του έναντι των επίπλων βελανιδιάς. Το παιδικό δωμάτιο, εξοπλισμένο με σουίτα οξιάς, θα είναι κινητό και άνετο, μπορεί να "μεγαλώσει" με το παιδί.
 • Εάν τα έπιπλα από φυσική οξιά θα σταθούν για πολύ καιρό στον ήλιο, τότε μπορεί να αλλάξει το βασικό χρώμα του φωτός σε μια κοκκινωπή απόχρωση. Σκεφτείτε αυτό το γεγονός όταν τακτοποιείτε έπιπλα σε εσωτερικούς χώρους. Για ένα μπάνιο ή ένα υ
  πνοδωμάτιο, αυτή η συμβουλή είναι άσχετη, αλλά εδώ στο σαλόνι ή στη βεράντα μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο περιστατικό.
 • Το ξύλο οξιάς είναι καλό και αρκετά εύκολο να επεξεργαστεί. Είναι εύκολο το πριόνι, η άμμος και η κόλλα. Επίσης, η οξιά προσφέρεται τέλεια για χρωματισμό σε διάφορα χρώματα, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή έπιπλα για το χρώμα των τοίχων, για διαφορετικές ταπετσαρίες.
Τοίχος οξιάς σε μπορντό χρώματα στο σαλόνι
Κρεβάτι και κομοδίνα από οξιά
Έπιπλα στο μπάνιο από οξιά
Ντουλάπι οξιάς στο μπάνιο
Κουκέτα και κρεβάτι οξυάς στην κρεβατοκάμαρα
Πατάκι από οξιά
Κάτω από το νεροχύτη της βαμμένης οξιάς
Κομψή καρέκλα οξιάς με ψάθινο κάθισμα
Κλασικό λευκό κρεβάτι και άλλα έπιπλα οξιάς

Έπιπλα από οξιά στο σπίτι

Σκεφτείτε σε ποιες περιοχές τα έπιπλα από οξιά θα φαίνονται πιο αρμονικά και κατάλληλα.

 • Τα έπιπλα από οξιά είναι κατάλληλα ακόμη και για έπιπλα μπάνιου. Οι σύγχρονες τεχνολογίες υδατοαπωθητικής επεξεργασίας καθιστούν δυνατή την κατασκευή επίπλων από φυσικό ξύλο που δεν υπόκειται σε σήψη και φθορά από την υγρασία, που είναι ο κύριος κίνδυνος εκμετάλλευσης ξύλινων επίπλων στο μπάνιο.
 • Αν θέλετε να βρείτε έπιπλα από οξιά για μια εξοχική κατοικία ή μια εξοχική κατοικία, τότε υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιλογή. Τέτοιες έπιπλα - μαλακό και περίπτωση - ταιριάζει απόλυτα στο γραφικό εσωτερικό ενός σπιτιού χώρας, ταιριάζει απόλυτα με το γύρω φυσικό τοπίο και ένα πιο ανοιχτό χρώμα των τοίχων θα επιτρέψει μια καλή ξεκούραση και να ανανεωθείτε.
 • Τα έπιπλα από οξιά φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου. Εξάλλου, είναι απολύτως ασφαλές, δεν αποπνέει επιβλαβείς τοξικούς καπνούς, είναι καλά βαμμένο σε ευαίσθητα, ανοιχτά χρώματα, τόσο αγαπημένα από τα παιδιά. Επιπλέον, τα έπιπλα μπορούν να επιλεγούν για ταπετσαρία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση των τοίχων.
 • Επιλέγοντας ένα σετ στην κουζίνα της φυσικής οξιάς, επίσης δεν πάει στραβά. Αυτό το ξύλο δεν φοβάται τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, την υψηλή υγρασία. Επιπλέον, το πυκνό ξύλο δεν φοβάται την αιθάλη και την αιθάλη. Τα έπιπλα από ξύλο οξιάς μπορούν να έχουν τόσο φωτεινά όσο και σκούρα χρώματα.
Έπιπλα από οξιά στο σαλόνι
Καφέ έπιπλα από οξιά
Έπιπλα στην αίθουσα οξιάς
Λευκά μπεζ έπιπλα από οξιά στο διάδρομο
Ντουλάπες ντουλάπα σε οξιά
Επιτραπέζια στο μπάνιο από οξιά
Λευκό ντουλάπι από οξιά για μπάνιο
Καφέ μαχαιροπίρουνα
Λευκό διάδρομο οξιάς

Χρώμα

Ποια χρώματα και αποχρώσεις είναι εγγενή στα έπιπλα οξιάς:

 • Ο κύριος τόνος του ξύλου οξιάς είναι η ελαφριά άμμος. Εάν επιλέξετε ξύλο χωρίς χρώμα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι, στη συνέχεια σταματήστε σε αυτή τη σκιά. Εξασφαλίζει ότι το ξύλο δεν έχει υποστεί επεξεργασία με χημικά. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει επίσης να είναι επιπλωμένο με φυσικά έπιπλα.
 • Λιγότερο συχνά υπάρχει μια κιτρινωπή απόχρωση της φυσικής οξιάς, κρεμώδης, ροζέ και ακόμη και ο συνδυασμός τους. Αυτά τα χρώματα είναι πολύ ενδιαφέρον στο εσωτερικό, ειδικά αν τα επιλέξετε με το χρώμα των τοίχων ή κάτω από την ταπετσαρία.
 • Το ξύλο οξιάς χαρακτηρίζεται από σκούρες, σπάνιες κηλίδες σε ανοιχτόχρωμο φόντο. Σε συνδυασμό με τον τόνο της ταπετσαρίας, υπογραμμίζεται απόλυτα η ασυνήθιστη ατμόσφαιρα.
 • Είναι συχνά δυνατό να δούμε πώς μια φυσική οξιά καλύπτεται από ασήμι ή χρυσό, με την ελπίδα να δοθεί στα μοντέλα μια "ακριβή" εμφάνιση. Σύμφωνα με μερικά από τα εσωτερικό μιας τέτοιας επιλογής, φυσικά, θα έρθει σε πρακτικό, αλλά οι περισσότεροι από τους πελάτες προτιμούν τη φυσική άμμο και ένα ελαφρύ μπεζ χρώμα, το οποίο είναι καθολική και είναι κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο και καθιστικό.
 • Το φυσικό χρώμα του δέντρου αντιπροσωπεύει έναν εξαιρετικό συνδυασμό με ευαίσθητα και παστέλ χρώματα εσωτερικού χώρου. Έτσι, η οξιά ταιριάζει απόλυτα στην κλίμακα της σαλάτας και θα προσεγγίσει τις καφέ αποχρώσεις. Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με πιο χαρούμενα και φωτεινά χρώματα - μπορεί να υπάρξει τόσο ενδιαφέρουσα ταπετσαρία και μαλακά έπιπλα με φωτεινή ταπετσαρία.
Μπεζ έπιπλα από οξιά στην κρεβατοκάμαρα
Καφέ τοίχο οξιάς στο καθιστικό
Μπεζ πάγκο από οξιά στο εσωτερικό
Σχέδιο κρεβάτι οξιάς
Σετ επίπλων κρεβατοκάμαρας από οξιά
Μεγάλο περίγραμμα στο μπάνιο από οξιά
Μεγάλο κουκέτα για σαλόνι
Κλασική τραπεζαρία και καρέκλες οξιάς
Καφέ καμπίνα και ντουλάπι από οξιά μέχρι το μπάνιο

Εσωτερική διακόσμηση

Ας σκεφτούμε, τι παράδοση των χώρων, μια διακόσμηση και το χαρτί τοίχου καλύτερα θα σκιάζει την ομορφιά του εσωτερικού οξυάς:

 • Οι επαγγελματίες σχεδιαστές συνιστούν το συνδυασμό με αξεσουάρ οξιάς, διακόσμηση και διακόσμηση τοίχων από φυσικές ή παστέλ αποχρώσεις. Έτσι, θα είναι τέλειο για να εναρμονιστεί με την οξιά το χρωματισμό των γαλαριών στα τοιχώματα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φωτεινά σημεία, ζουμερές και πλούσιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό: πολύχρωμα έργα ζωγραφικής, πάνελ, φωτεινά μαξιλάρια στους καναπέδες, ενδιαφέρουσες κουρτίνες. Τέτοιες αντιθέσεις χρώματα θα δημιουργήσουν μια κομψή και μοντέρνα ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο - τουλάχιστον στο μπάνιο, ακόμη και στο σαλόνι.
 • Αν χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμες επενδύσεις τοίχων και στο ίδιο σκοτεινό δάπεδο, τότε αυτό το πλαίσιο θα είναι επίσης μια καλή αντίθεση για την ελαφριά φυσική οξιά. Ιδιαίτερα καλά αυτός ο συνδυασμός θα κοιτάξει στο σαλόνι, καθώς
  δίνει στην ατμόσφαιρα μια επίσημη και έξυπνη, "ακριβή", αξιοσέβαστη εμφάνιση.
 • Στο παιδικό δωμάτιο είναι απαραίτητο η κατάσταση να εναρμονιστεί αρμονικά με τα βασικά χρώματα των τοίχων, των δαπέδων και των οροφών. Ως εκ τούτου, ταιριάζει απόλυτα με την ταπετσαρία σε τρυφερή ροζ, ανοιχτό πράσινο, ανοιχτό μπεζ. Φωτεινά χαρούμενα αξεσουάρ θα αραιώσουν ένα μονοφωνικό εσωτερικό, με το οποίο ένα παιδί είναι πλαισιωμένο, και χαριτωμένο ταπετσαρία για τους τοίχους θα φτιάξει το παιδί.
 • Όσον αφορά στις κουρτίνες και άλλα υφάσματα στο εσωτερικό, με έπιπλα από φυσικά οξιά, το πλούσιο χρώμα των υφαντικών υλικών εναρμονίζεται τέλεια: οι μπλε, οι μπορντό και οι πράσινες αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα. Μια εξαιρετική λύση είναι να επιλέξετε υφάσματα και κουρτίνες για το χρώμα του καλύμματος τοίχου. Δεν είναι απαραίτητο τα χρώματα και το σχέδιο να επαναλαμβάνονται ένα προς ένα. Αρκεί, για παράδειγμα, να έχουμε μια ροζ λωρίδα με την ίδια ακριβή σκιά στις κουρτίνες, όπως η ταπετσαρία κλπ. - θα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός.
Γκρι μπεζ έπιπλα από οξιά στην κρεβατοκάμαρα
Κλασικά έπιπλα οξιάς στο γραφείο
Τραπέζι τοίχου και καφέ από οξιά
Τραπεζαρία και καρέκλες από οξιά και γυαλί
Όμορφα έπιπλα για την τραπεζαρία οξιάς
Κρεβάτι και ξύλο οξιάς στην κρεβατοκάμαρα
Όμορφο παρκέ οξιάς στο σαλόνι με τζάκι
Λευκό σκαλιστό κρεβάτι οξιάς
Λευκά έπιπλα από ξύλο οξιάς για ντουλάπι
Ντουλάπα από οξιά
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

25 + = 34