Στέγες σπιτιών με σοφίτα: ζωή κάτω από τον ουρανό (54 φωτογραφίες)

Οι στέγες των σπιτιών με μια σοφίτα δεν υπήρξαν από καιρό καινοτομία στην αγορά κατασκευών, αλλά σήμερα είναι πολύ δημοφιλείς. Τι είναι μια σοφίτα; Αυτός ο σοφίτας δωμάτιο, κατάλληλο για τη ζωή, βρίσκεται συνήθως κάτω από την οροφή του σπιτιού. Η οροφή σε τέτοια σπίτια είναι επίσης ασυνήθιστη, έχει το όνομα "mansard", και ο σχεδιασμός της γίνεται σύμφωνα με ένα ειδικό σχέδιο.

Η οροφή του σπιτιού με σοφίτα και μπαλκόνι
Η οροφή του σπιτιού με σοφίτα

Η οροφή του σπιτιού με μια σοφίτα και ένα τοξωτό παράθυρο

Λευκή σοφίτα

Οροφή με σοφίτα και κράσπεδο

Οροφή με σοφίτα από έρπητα ζωστήρα

Λίγο ιστορία

Ένας τέτοιος σχεδιασμός φεγγίτης οροφής και σοφίτα έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου από τον 17ο αιώνα. Οι ιδρυτές αυτής της κατασκευής ήταν κύριοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Εκείνη την εποχή, οι πόλεις της Ευρώπης αναπτύσσονταν με ταχείς ρυθμούς, ζούσαν σε μεγάλα σπίτια και απλά τα διαμερίσματα ήταν ακριβά και δαπανηρά για πολλούς. Αυτό προκάλεσε την ιδέα της δημιουργίας τέτοιων δομών από τον Francois Mansar, προς τιμήν του που φέρουν το όνομά τους μέχρι σήμερα. Πιο συχνά, μια τέτοια κατοικία χρησιμοποιήθηκε για καλεσμένους με χαμηλό εισόδημα.

Στέγη ιδιωτικής κατοικίας με σοφίτα
Μονωτική στέγη του σπιτιού

Οροφή με σοφίτα μαύρο

Στέγη με μάνγκο και διακόσμηση

Οροφή με ξύλινο mansard

Η οροφή του σπιτιού με σοφίτα σε ρουστίκ στυλ

1

Οροφή με σχέδιο μανεκέν

Στη Ρωσία, η μόδα για την κατασκευή σπιτιών με σοφίτα ήρθε τον 18ο αιώνα, μια παρόμοια κατασκευή ξεκίνησε στην Αγία Πετρούπολη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτός ο τύπος κατοικίας χρησιμοποιήθηκε από τους μποέμιους, τους φτωχούς φοιτητές, τους υπαλλήλους μικρής τάξης.

Κεραμοσκεπή με σοφίτα

Η οροφή του σπιτιού με σοφίτα

Η οροφή ενός διώροφου σπιτιού με σοφίτα

Φωλιασμένη στέγη με σοφίτα

Οροφή διαμορφωμένη με σοφίτα

Η οροφή με τη σοφίτα στο γοτθικό στιλ

Εσωτερικό της οροφής με μια σοφίτα

Πώς ξεκινάει το έργο;

Η κατασκευή μιας υψηλής ποιότητας στέγης mansard επιτρέπει σχεδόν πλήρη αντικατάσταση της κατασκευής ενός επιπλέον δαπέδου, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την οικονομική πλευρά του θέματος. Στην αρχή της κατασκευής είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα σχετικό σχέδιο στέγης που να αντικατοπτρίζει όλα τα σημαντικά θέματα.

Τι πρέπει να εξετάσετε; Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι το ποσό του χρησιμοποιημένου χώρου. Εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από τα υπάρχοντα υλικά θεμελίωσης και φινιρίσματος. Είναι σημαντικό να υπολογίζετε τα πάν
τα στη μικρότερη λεπτομέρεια. Επίσης, εξετάστε πιθανή βροχόπτωση και φορτίο ανέμου.

Σπίτι με σοφίτα
Σπίτι με σοφίτα

Στέγη με μαρσπιέ και κεραμικά πλακάκια

Οροφή με μαύρη καστανιά

Οροφή με σοφίτα και διακόσμηση από σφυρήλατο σίδηρο

Οροφή με σοφίτα κόκκινο

Οροφή με σοφίτα πατάρι

Οροφή με σοφίτα μικρό

Στέγη με σοφίτα και μικρά παράθυρα

Πλεονεκτήματα των σπιτιών με σοφίτα

Με τη δημιουργία ενός κατάλληλου έργου οροφής με μια σοφίτα μπορείτε να πάρετε έναν επιπλέον χώρο στο σπίτι σας. Ανάλογα με τις επιθυμίες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον χώρο για τη συσκευή μιας αίθουσας παιχνιδιών για παιδιά, μιας βιβλιοθήκης, μιας μελέτης ή ενός χώρου για αθλήματα. Ο σχεδιασμός της μελλοντικής προϋπόθεσης, καθώς και ο σκοπός της, είναι σημαντικό να σκεφτούμε εκ των προτέρων. Επίσης, ανάλογα με την τοποθεσία και τον φωτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χειμερινό κήπο ή ένα θερμοκήπιο. Επιπλέον, τα κύρια πλεονεκτήματα των ιδιωτικών κατοικιών με σοφίτα είναι:

  • Όμορφη εμφάνιση του κοινού κτιρίου.
  • Επιπλέον καθιστικό.

Η σοφίτα μπορεί να κατασκευαστεί σε υπάρχον σπίτι, αυξάνοντας έτσι την έκτασή του.

Ασυνήθιστο σχήμα της οροφής με μια σοφίτα
Εσωτερικό της σοφίτας

Οροφή με mansard

Στέγη με σοφίτα

Οροφή με σίδερο

Οροφή με σοφίτα και παράθυρα

Οροφή με μάνγκο και πάνελ

Πιστεύεται ότι η σοφίτα είναι το θερμότερο δωμάτιο στο σπίτι (ο αέρας έχει φυσικές ιδιότητες να ανεβαίνουν), έτσι μπορείτε να βάλετε το δωμάτιο των παιδιών εδώ.

Ένα ζεστό δωμάτιο με σοφίτα συμβάλλει στην αύξηση του συντελεστή εξοικονόμησης θερμότητας στα δωμάτια που βρίσκονται κάτω.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ελάχιστο κόστος, εάν αρχικά βρισκόσασταν στο έργο της στέγης και στο σοφίτα. Για να το δημιουργήσουμε, δεν χρειαζόμαστε φέροντες τοίχους, θεμέλια, μόνο δοκοί πλαισίων και επιπλέον ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα μόνωσης.

Μονοκατοικία οροφής με σοφίτα
Η οροφή του εξοχικού σπιτιού με σοφίτα

Η στέγη με τη σοφίτα είναι γκρίζα

Οροφή με μοντέρνο mansard

Οροφή με σοφίτα

Υφιστάμενα είδη

Από τη συνηθισμένη οροφή του σπιτιού με μια σοφίτα διακρίνεται από την παρουσία επιπρόσθετων δοκών, υψηλής μόνωσης, ατμού και στεγανοποίησης.

Ένα τρέξιμο

Αυτό είναι το απλούστερο είδος στέγης. Στο δωμάτιο υπάρχει μόνο ένας πλήρης τοίχος. Συνιστάται να δημιουργείτε κλίση με γωνία 35 έως 45 μοίρες. Εάν μειωθεί η γωνία, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με την
καθυστέρηση του χιονιού, κάτι που απαιτεί πρόσθετη εργασία για την ενίσχυση των στηριγμάτων εδράνων. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου στέγης - ένα σχετικά φθηνό κόστος και ευκολία εγκατάστασης.

Στην πράξη, σπίτια με κεκλιμένη στέγη σπάνια κατασκευάζονται. Με την τοποθέτηση μονής οροφής, είναι δυνατή η τοποθέτηση μικρών σοφίτες σοφίτας κοντά στη σοφίτα.

Οροφή με αψίδα με σοφίτα

Αυτός ο τύπος οροφής σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το μέγιστο ποσό χρήσιμου χώρου που χρησιμοποιείται. Κατά το σχεδιασμό σπιτιών το είδος αυτό χρησιμοποιείται πιο συχνά. Φαίνεται ότι δύο σκάλες κοιτάζουν αντίθετες κατευθύνσεις.

Μάντρα στέγης ενός μικρού σπιτιού

Οροφή ισχίου και ημι-υψηλή

Όλα αυτά μπορούν να αποδοθούν στα υποείδη των κεκλιμένων οροφών. Εξωτερικά έχει μια αρκετά νικηφόρα και όμορφη θέα, οπότε στην πράξη χρησιμοποιούνται συχνά. Αυτή η κατασκευή θεωρείται ότι είναι η πιο δύσκολη, καθώς η εφαρμογή της αυξάνει σημαντικά το καθιστικό.

Διακεκομμένη γραμμή

Είναι μια υποβρύχια στέγη. Αυτό το είδος χρησιμοποιείται συχνότερα για μικρά κτίρια, ενώ στη διάθεση των ιδιοκτητών φαίνεται ένα καθιστικό μικρότερο από τον κάτω όροφο. Μια σοφίτα με μια σπασμένη στέγη είναι μία από τις δημοφιλείς επιλογές, αφού αυτή η μορφή σάς επιτρέπει να καταλάβετε μια μεγάλη χρήσιμη περιοχή. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι το ελαφρύ βάρος της δομής.

Παράθυρο στην οροφή με μια σοφίτα

Κωνική, θολωτή και πυραμιδική οροφή

Τις περισσότερες φορές στην κατασκευή στρογγυλεμένων περιγραμμάτων, η σοφίτα σε αυτές τις περιπτώσεις χτίζεται αρκετά προβληματικά.

Μπαλκόνι στη σοφίτα

Χρειάζεται ή όχι; Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αυτό το ερώτημα, αλλά η απάντηση σε αυτό δεν είναι απλή. Φυσικά, από το μπαλκόνι μπορεί να ανοίξει όμορφη θέα, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε τα πρωινά και τα βράδια με ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά και την κατασκευή του μπαλκονιού σε σοφίτα - όχι ένα φτηνό ευχαρίστηση. Και πρέπει να το σκεφτείτε στο στάδιο του σχεδιασμού.

Είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα μπαλκόνια, αλλά μπορείτε επίσης να εξετάσετε την επιλογή ενός μπαλκονιού που αναρτάται. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μια ποικιλία από παραθυρόφυλλα, που θα σας επιτρέψουν να εγκαταστήσετε ένα μπαλκόνι μέσα στην πλαγιά της στέγης. Οι φεγγίτες αυτού του τύπου είναι κατασκευασμένοι από δύο πτερύγια. Η έξοδος στο μπαλκόνι παρέχεται όταν ανοίγουν ταυτόχρονα και ο εξαερισμός είναι δυνατός σε μία θέση.

Αρχικό σχεδιασμό στέγης mansard
Οροφή σχιστόλιθου με σοφίτα

Η οροφή με ένα μαντρόκαρδο και ένα μοτίβο πλακιδίων

Η στέγη με ένα μαντρόκαρδο με βικτοριανό στυλ

Στέγη με σοφίτα και βεράντα

Επιλογή υλικών

Η επιλογή των υλικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο το έργο, αλλά και από το είδος της οροφής που θα εκτελεστεί. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι για μια σπασμένη στέγη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ξύλινα υλικά, ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι εξίσου σημαντικός με την όμορφη εμφάνιση. Έτσι, το ίδιο το σχέδιο θα είναι πιο ελαφρύ και ταυτόχρονα αξιόπιστο. Για να τοποθετήσετε τη στέγη που χρησιμοποιείται για τη χρήση βραχίονες.

Πριν από υλικά τοποθέτησης των κατασκευών πρέπει να αντιμετωπίζονται από το αντισηπτικό να είναι αξιόπιστη προστασία από την υγρασία, την υγρασία και βελτιώνει την αντοχή της οροφής για πολλά χρόνια. Κάνοντας εσωτερική περιποίηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη επένδυση και ακόμη και τα συνήθη κόντρα πλακέ.

Μάντσεστερ στέγη
Οροφή με σοφίτα σε μοντέρνο σχεδιασμό

Θερμομόνωση κατασκευής

Συνήθως, η σοφίτα είναι ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο στο σπίτι, αλλά εδώ η υψηλότερη θερμοκρασία, λόγω αυτού που επιτυγχάνεται; Φυσικά, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή της οροφής της σοφίτας έχει κατασκευαστεί σωστά και μονωμένα. Συνήθως, αν δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης σε αυτό το δωμάτιο, χρησιμοποιείται κυρίως στην ζεστή εποχή. Σε οικιστικά κτίρια, το σύστημα θέρμανσης πρέπει να είναι, αν σκοπεύετε να μείνετε και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Τριώροφη κατοικία με οροφή

Στη Ρωσία, για τη θερμομόνωση της οροφής του σπιτιού πρέπει να χρησιμοποιείτε μεταλλικές πλάκες πάχους τουλάχιστον 200 mm. Μεταξύ της οροφής και της μονωτικής στρώσης, πρέπει να αφήσετε χώρο για φυσικό αερισμό. Επιπλέον, ακόμη και στο στάδιο του έργου, προβλέπονται υπολογισμοί ατμού και στεγανοποίησης.

Συνιστάται η παραγωγή θερμαντικής οροφής ένα χρόνο μετά την κατασκευή της σοφίτας. Μια τέτοια καθυστέρηση είναι επιθυμητή, καθώς οι ξύλινες δομές θα στεγνώσουν και με αυτή τη διαδικασία η απελευθερούμενη υγρασία μπορεί να απορροφηθεί στα μονωτικά υλικά. Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση των παραθύρων στα σοκάκια. Πρέπει να εγκατασταθούν πριν από την έναρξη των εργασιών φινιρίσματος, καθώς θα απαιτηθεί πρόσβαση στον καθαρό αέρα.

Βίλα με οροφή

Επιλογή και δάπεδο της οροφής

Για στέγες ιδιωτικών κατοικιών, σχεδόν οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού, με βάση το συνολικό σχεδιασμό του κτιρίου, καθώς και την οικονομική πτυχή της έκδοσης, η οποία επίσης δεν έχει μικρή σημασία. Έτσι, για μονοκατοικίες με πατάρι η στέγη της ραφής είναι τέλεια. Τα διώροφα σπίτια θα φαίνονται υπέροχα μέταλλα και είναι διαμορφωμένα. Φυσικά (κεραμικά) ή πολυμερή-άμμο κεραμίδια θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση οποιουδήποτε σπιτιού.

Μάντρα στέγης ενός εξοχικού σπιτιού

Στην πραγματικότητα, τα υλικά για την κάλυψη της στέγης είναι αρκετά και η επιλογή είναι πάντα για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο ειδικός μπορεί να εκφράσει τις επιθυμίες μόνο με τη μορφή συμβουλών.

Εν κατακλείδι, θέλω να πω ότι η βεράντα του τελευταίου ορόφου μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα και τα χέρια σας, αλλά trudozatratnob και αν ένα άτομο είναι - ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του σπιτιού - μακριά από το κτίριο, είναι καλύτερα να στραφούν σε μια εξειδικευμένη εταιρεία, όπου οι ειδικοί υπολογίζονται και θα συνειδητοποιήσει με ελάχιστο οικονομικό κόστος σε υψηλό ποιότητα των κατασκευαστικών εργασιών. Η κεκλιμένη στέγη με σοφίτα δεν θα είναι απλώς μια θαυμάσια διακόσμηση για το σπίτι, αλλά θα αυξήσει επίσης τον χρήσιμο χώρο διαβίωσης.

"Зеленая" крыша дома с мансардой
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + 2 =