Μοντέρνα πλακάκια στέγης: Πώς να επιλέξετε τη δική σας έκδοση;

Τα πλακάκια στέγης είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Ο καμένος άργιλος, από τον οποίο παράγεται, διαθέτει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για τη στέγαση, εκτός από την αντίσταση στην κρούση. Σήμερα, με την ανάπτυξη τεχνολογιών, έγινε γνωστή η αναλογία πλακιδίων αργίλου από σύγχρονα υλικά - ασφαλτικά (μαλακά), σύνθετα και μεταλλικά πλακίδια. Οι σύγχρονοι τύποι πλακιδίων είναι ανθεκτικοί, ανθεκτικοί και έχουν τέτοιες επιθυμητές ιδιότητες όπως ευελιξία και ελαφρότητα. Κερδίζουν και σε αξία. Οι κατασκευαστές προσθέτουν σε αυτά ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και σχημάτων, καθιστώντας αυτό το προϊόν απαραίτητο στην αγορά υλικών στέγης. Εάν προσελκύεστε από αυτούς τους τύπους στέγης, αξίζει να μάθετε περισσότερα για αυτά.

Ασφαλτόβεργες βότσαλα

Τσιμεντοκονίαμα

Πλακάκια από αργίλιο

Πλακάκια από ψημένο πηλό χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι σήμερα. Η στέγη, που καλύπτεται από αυτήν, έχει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες:

 • δύναμη;
 • μακροζωία;
 • Αντοχή στο νερό.
 • αντοχή στον παγετό.
 • βιολογική αντίσταση.
 • οικολογική συμβατότητα.

Η οροφή από πηλό δεν απαιτεί πρόσθετο κόστος λειτουργίας (βαφή), είναι σιωπηλό κατά τη διάρκεια της βροχής, πυράντοχη. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί πολύ βάρος, που απαιτεί αυξημένη κατασκευή στέγης και μια σχετικά υψηλή τιμή.

Στη Ρωσία, υπάρχει ένα εθνικό πρότυπο για την παραγωγή κεραμικών πλακιδίων. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο προϊόν πληροί αυτό το πρότυπο.

Τα κεραμίδια παράγονται από όλους τους τύπους και τα μεγέθη, τα οποία επιτρέπουν την κάλυψη οποιασδήποτε καμπυλωτής οροφής ή στύλου, ασφαλές κλείσιμο του παπουτσιού, τοποθέτηση χώρου γύρω από τους σωλήνες και τους αεραγωγούς.

Κεραμικά πλακίδια

Σύνθετα κεραμίδια

Ασφαλτόβεργες βότσαλα

Σύνθεση βότσαλα βότσαλα

Οι βότσαλα βότσαλα είναι ένα είδος μαλακής στέγης. Είναι κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα, άσφαλτο και κόκκους - βασάλτη ή σκόνη σχιστόλιθου.

1
 • Το υαλοβάμβακα (υαλοβάμβακας) είναι ένα ύφασμα υφασμένο από γυάλινες ίνες και λιωμένο σαν τσόχα, το οποίο του δίνει δύναμη. Αυτό το ελαστικό και ελαφρύ υλικό χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή.
 • Για τα εύκαμπτα πλακάκια χρησιμοποιήστε τροποποιημένη πίσσα, εμπλουτισμένη με οξυγόνο ή τροποποιημένο με SBS. Το τελευταίο είδος καλείται "καουτσούκ bitumen". Η παραγωγή του βασίζεται σε πρόσθετα πολυμερών, συνήθως τεχνητού καουτσούκ. Δίνει στο πλακίδιο ασφάλτου τις ιδιότητες αντοχής στον παγετό, την ελαστικότητα, την αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και παρατείνει τη διάρκεια ζωής.
 • Το κοκκώδες υλικό στο πλακίδιο προστατεύει τη βάση του ασφαλτού από τις καιρικές συνθήκες, εμποδίζει την τήξη του κάτω από τον ήλιο, τις ζημιές από το χαλάζι, δίνει δύναμη και βελτιώνει την ευκολία αποδόμησης λόγω της μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων. Το σχιστόλιθος ή το βασιλικό ψίχα των διαφορετικών κλασμάτων χρησιμοποιείται ως κοκκώδες υλικό. Οι κόκκοι σχιστόλιθου θρυμματίζονται πιο έντονα σε σύγκριση με τους βασαλτικούς κόκκους.

Τεχνολογία παραγωγής ασφαλτούχου βότσαλου

Η παραγωγή βότσαλας είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων βήμα-προς-βήμα. Αρχίζει με το ξετύλιγμα των υαλοβάμβακα, το οποίο παράγεται σε κυλίνδρους. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω ενέργειες:

 1. εμποτισμός ασφάλτου από υαλοβάμβακα ·
 2. πρόσθετη τροποποιημένη πίσσα ·
 3. ενίσχυση της επιφάνειας με ειδικές ταινίες.
 4. εφαρμογή κοκκίων προς τα εμπρός.
 5. ξήρανση και κοπή του έτοιμου υλικού.

Τελικά, τα κεραμίδια είναι συσκευασμένα για περαιτέρω μεταφορά.

Εγκατάσταση του έρπητα ζωστήρα

Είναι δυνατή η κάλυψη της οροφής με αυτό το είδος ευέλικτης οροφής με δύο τρόπους. Τα πλακάκια μονής στρώσης τοποθετούνται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση - από κάτω προς τα πάνω και αντίστροφα. Δύο στρώσεις συναρμολογούνται μόνο από κάτω προς τα πάνω - από τις μαρκίζες μέχρι την κορυφογραμμή. Κατ 'αρχάς, γίνεται η εγκατάσταση της αρχικής σειράς εκκίνησης, τότε τοποθετούνται οι συνήθεις πλάκες, μετά συναρμολογούνται οι εσωτερικοί αρμοί και η εργασία ολοκληρώνεται με την τοπ
οθέτηση πατίνων.

Ευέλικτο έρπητα ζωστήρα

Γυαλιστερό βότσαλο

Στην αρχική σειρά, τοποθετήστε το κεραμίδι - έχει μια ευθεία μορφή χωρίς προεξοχές. Αντί του γείσου στην γραμμή εκκίνησης, μπορείτε επίσης να ορίσετε κοινό έρπητα ζωστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, τα πέταλα από τις άκρες τους κόβονται με ένα μαχαίρι στέγης.

Εύκολη χρήση αυτοκόλλητων πλακιδίων. Πριν από την τοποθέτηση, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ από αυτό.

Η εγκατάσταση των συνηθισμένων κεραμιδιών αρχίζει στο κάτω μέρος του κέντρου της ράμπας. Η πρώτη σειρά τοποθετείται σχεδόν στο γείσο, 1 cm μετατοπίζοντας προς τα πάνω. Οι επάνω σειρές στοιβάζονται με μια στροφή, κλείνοντας τις αρθρώσεις της προηγούμενης σειράς. Στα άκρα της οροφής κοντά στα αετώματα, τα αιχμηρά άκρα του κεραμιδιού κόβονται στην άκρη με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, ο τόπος σύνδεσης της άκρης του κεραμιδιού και του μεταλλικού σταλάγματος επικολλάται με ασφαλτικά μαστίχα.

Εάν η οροφή έχει εσωτερικές γωνίες - η κοιλάδα - η εγκατάσταση είναι κάπως περίπλοκη. Κατ 'αρχάς, ένα ειδικό χαλί υποστρώματος τοποθετείται στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, είναι στερεωμένο στις κεκλιμένες υποδοχές για υδρορροές και σταγονόμετρα. Στη συνέχεια ακολουθεί το στρώμα του χαλιού endovogo και ήδη πάνω από αυτό τοποθέτησαν τα ίδια τα βότσαλα.

Στην κορυφογραμμή στέγης υπάρχει το ίδιο κεραμίδι κεραμιδιών. Ονομάζεται skate-γείσο. Κάθε κεραμίδι είναι διπλωμένο στο μισό και διπλωμένο σε μια κορυφογραμμή. Η επικάλυψη προσδιορίζεται από το επίπεδο του αυτοκόλλητου υποστρώματος. Για την εγκατάσταση βότσαλα χρησιμοποιήστε ειδικά καρφιά στέγης.

Πλακάκια από αργίλιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ασφαλτικών βότσαλα

Τα μαλακά πλακάκια έχουν πολλά πλεονεκτήματα που το διακρίνουν μεταξύ άλλων υλικών στέγης:

 • την ικανότητα να παρέχει μια ποιοτική αδιάβροχη επίστρωση στην οροφή οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • απλότητα εγκατάστασης και μικρή ποσότητα αποβλήτων ·
 • αθόρυβη κατά τη διάρκεια της βροχής
 • αντοχή;
 • ελαφρύ βάρος και διαστάσεις.

Κατά την τοποθέτηση της οροφής κάτω από ένα εύκαμπτο πλακίδιο απαιτείται ένα στερεό υπόστρωμα από υλικά ανθεκτικά στην υγρασία - κόντρα πλακέ ή OSB. Αυτό αυξάνει σημαντικά το κόστος και είναι το κύριο μειονέκτημα του.

Τύποι έρπητα ζωστήρα

Οι βότσαλα βότσαλα παράγονται με διάφορες μορφές πετάλων, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη διαφορών στο σχέδιο επιφάνειας. Οι ποικιλίες έλαβαν γρήγορα ονόματα που χαρακτηρίζουν με ακρίβεια την εμφάνισή τους:

 • οβάλ?
 • ρόμβος, εξάεδρον.
 • τούβλο?
 • ορθογώνιο.
 • ουίσκι κάστορα?
 • βότσαλα?
 • το δόντι του δράκου.

Πλακάκια ουρανού

Πλακάκια τούβλο

Για τις σειρές γείσων και κορυφογραμμών, συνήθως λαμβάνεται ένα πλακίδιο ορθογωνίου σχήματος. Σε μια οροφή μπορείτε να συνδυάσετε κεραμίδια διαφορετικών χρωμάτων, δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο.

Μεταλλικά κεραμίδια

Αυτό το υλικό στέγης φύλλων δεν έχει τίποτα κοινό, εκτός από την εμφάνιση, με πραγματικά κεραμίδια. Πρόκειται για γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα, αλουμινίου ή χαλκού, καλυμμένο με προστατευτικό στρώμα πολυμερών. Τα φύλλα συμπιέζονται με τη μέθοδο της ψυχρής πίεσης με τέτοιο τρόπο ώστε η επιφάνεια να μοιάζει με κεραμίδι. Το πλακάκι μέταλλο είναι δημοφιλές - είναι φθηνό, εύκολο στην τοποθέτηση, μεγάλη εξυπηρέτηση και φαίνεται υπέροχο.

Ένα από τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του υλικού είναι η ευκολία του. Ένα τετραγωνικό μέτρο ζυγίζει περίπου 5 κιλά, το οποίο είναι πολύ λιγότερο κεραμικό πλακίδιο ή σχιστόλιθος.

Το χαμηλό βάρος καθιστά δυνατή τη μείωση της τιμής της δοκού δοχείου του σπιτιού, καθώς η εγκατάσταση δεν απαιτεί ενισχυμένο σύστημα φυσικών πλακιδίων ή συνεχή επίστρωση ασφάλτου.

Η ποιότητα του μεταλλικού πλακιδίου εξαρτάται από τον χάλυβα, ο οποίος πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα πρόσθετα κράματος, και από την κατηγορία και τον τύπο της προστατευτικής επικάλυψης. Το μεταλλικό πλακίδιο, κατασκευασμένο από χαλκό και κράματα α
λουμινίου, είναι κατώτερο από το χάλυβα σε ισχύ, αλλά το ξεπερνά σε αντοχή στη διάβρωση.

Πλακάκι πίνακα

Πλακάκια στέγης

Πράσινο βότσαλο

Σύνθετα κεραμίδια

Σε αντίθεση με τις μεταλλικές στέγες, αυτός ο τύπος εύκαμπτης οροφής καλύπτεται με πρόσθετα προστατευτικά στρώματα. Στην καρδιά του σύνθετου υλικού είναι ένα φύλλο χάλυβα πάχους 0,4 έως 0,6 mm. Και στις δύο πλευρές καλύπτεται με κράμα αλουμινίου-ψευδαργύρου. Αυτή η στρώση προστατεύει το χάλυβα από τη διάβρωση. Το κράμα καλύπτεται με ακρυλικό αστάρι για να βελτιωθεί η πρόσφυση στο επόμενο στρώμα - μία προστατευτική ακρυλική ένωση. Εφαρμόζεται στο κοκκώδες προϊόν - ένα ψίχουλο φυσικής πέτρας και συμπληρώνει όλα τα διαφανή ακρυλικό βερνίκι. Τα τελευταία τρία στρώματα εφαρμόζονται μόνο στο εξωτερικό μέρος του φύλλου.

Το κοκκώδες υλικό δίνει στο σύνθετο ένα είδος φυσικών πλακιδίων και μειώνει σημαντικά το επίπεδο θορύβου από τις βροχοπτώσεις. Το Glaze είναι ένα καθολικό προστατευτικό υλικό, προστατεύοντας σχεδόν από οποιεσδήποτε επιρροές.

Τα σύνθετα κεραμίδια εξυπηρετούν τουλάχιστον 50 χρόνια και ζυγίζουν λίγο περισσότερο μέταλλο - περίπου 6,5 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αυτή η επίστρωση είναι πυρίμαχη, ανθεκτική στις μεταβολές της θερμοκρασίας και δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία. Η ποικιλία χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε μια επίστρωση για κάθε γούστο.

Κόκκινο βότσαλο

Πλακάκια στέγης

Πώς να επιλέξετε ένα σύνθετο πλακάκι;

Όταν επιλέγετε ένα σύνθετο κεραμίδι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό του κόκκου. Το πιο ποιοτικό είναι το βασιλικό ψίχουλο, καθώς πρακτικά δεν καταρρέει. Οι αθέμιτοι παραγωγοί μπορούν να το αντικαταστήσουν με βαμμένη άμμο, η οποία γρήγορα καίγεται στον ήλιο και καταρρέει.

Όταν αγοράζετε σύνθετα κεραμίδια, προσέξτε τον κατασκευαστή και την εγγύηση του πωλητή.

Μια σύνθετη επίστρωση υψηλής ποιότητας θα πρέπει να περιέχει ένα ομοιόμορφο συνεχές στρώμα αλουμινίου-ψευδαργύρου. Αν στην πίσω όψη το στρώμα είναι ατελές ή απουσιάζει, ο χάλυβας θα αρχίσει να σκουριάζει γρήγορα. Το εξωτερικό στρώμα ακρυλικού λούστρου πρέπει να καλύπτει πλήρως το φύλλο - προστατεύει από την καύση και την εμφάνιση βρύα στην επιφάνεια.

Τέλος, ένα ποιοτικό προϊόν πρέπει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Μεταλλικά πλακίδια

Μαλακά πλακάκια

Εγκατάσταση σύνθετων πλακιδίων

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι:

 • Η κλίση της οροφής έχει γωνία κλίσης τουλάχιστον 15-18 μοίρες. Διαφορετικά, λοξά πίδακα βροχής μπορεί να πέσουν κάτω από την οροφή.
 • Τα δοκάρια είναι σταθερά στερεωμένα στους τοίχους, αλλά έχουν τον απαραίτητο βαθμό ελευθερίας να αντισταθμίζουν τις εποχιακές διακυμάνσεις στις διαστάσεις του ξύλου.
 • Το υλικό που αγοράσατε είναι αρκετό για να μεταφέρετε την οροφή από τον τοίχο κατά 0,5-1,8 μέτρα.

Εάν η οροφή έχει ελάχιστη γωνία κλίσης, είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί πρόσθετο στρώμα στεγανοποίησης.

Καθορίστε τις απαραίτητες παραμέτρους του κιβωτίου για το επιλεγμένο υλικό από τον πωλητή.

Η εγκατάσταση αυτού του τύπου εύκαμπτου πλακιδίου αρχίζει με τη στερέωση της σανίδας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια βιδωτών βιδών ή πνευματικού όπλου, στερεώστε τα σύνθετα φύλλα, ξεκινώντας από την πλευρά της προεξοχής. Για την εργασία είναι προτιμότερο να επιλέξετε γαλβανισμένες βίδες με αυτοεπιπεδούμενες επιφάνειες ζωγραφισμένες σε αποχρώσεις του έρπητα ζωστήρα. Για να καλύψετε την κορυφογραμμή χρησιμοποιήστε ειδικά φύλλα που έχουν μια πτυχή στη μέση.

Η οροφή του σπιτιού, καλυμμένη με πλακάκια, δείχνει αξιοπρεπή, εμπεριστατωμένη και ταυτόχρονα ζεστή, έτσι ώστε το υλικό αυτό αυξάνει τον αριθμό των υποστηρικτών ανάμεσα στους αυτοδίδακτους ιδιοκτήτες σπιτιών και τους επαγγελματίες κατασκευαστές.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

56 + = 66