Ρολά στο γκαράζ – προστασία για το αυτοκίνητο και άνεση για τον ιδιοκτήτη (22 φωτογραφίες)

ανοιγόμενες πόρτες είναι τώρα μεγαλύτερη ζήτηση για πύλες επεξεργασία ή φράκτες προαστιακές περιοχές με φράχτες, αλλά σταδιακά χθες τα πάντα για συνεργεία, διότι η ανάγκη να υπάρχει μια κενή θέση για τα φτερά κίνηση είναι αδικαιολόγητη πολυτέλεια. Οι σύγχρονες πόρτες γκαράζ-παντζούρια δεν καταλαμβάνουν καθόλου τετράγωνο.

Αυτά τα μοντέλα ονομάστηκαν μετά από ένα συνδυασμό δύο λέξεων: ένα αγγλικό ρολό (roll) και ένα ρωσικό κλείστρο. Ο σχεδιασμός είναι ένας στερεός καμβάς (σε αντίθεση με έναν τυφλό), ο οποίος τυλίγεται σε ένα ρολό, τοποθετημένο σε μια ειδική θήκη. Στοιχεία του συστήματος είναι: η κίνηση του περιλαίμιου, το φύλλο από τις σχάρες, οι οδηγοί, οι διατάξεις κλειδώματος (κλειδί / κλειδαριά, λαβή, πίνακας ελέγχου).

Για την κατασκευή λαμαρινών χρησιμοποιούνται δύο είδη μετάλλων: αλουμίνιο και χάλυβας.

Ρολλά αλουμινίου πόρτας

Αυτόματες πόρτες ρολού

Αλουμίνιο - χαρακτηρίζεται από δύναμη, ελαφρότητα, αξιοπιστία, λογική τιμή. Βολικό και εύκολο στη χρήση λόγω του μικρού βάρους του. Η ανθεκτικότητα του υλικού οφείλεται στην αντοχή του στη διάβρωση.

Ο χάλυβας χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, αντοχή (το υλικό είναι δύσκολο να καταστραφεί ή να σπάσει). Οι λαμαρίνες από χάλυβα είναι πιο ακριβές από αυτές του αλουμινίου, αλλά αν έχετε ένα ακριβό αυτοκίνητο, μην χάνετε χρόνο σε μικροδουλειές.

Ρολά με γυάλινα ένθετα

Πύλες από πράσινα παντζούρια

Ρολά, κίτρινο

Τα πλεονεκτήματα των ρολών κυλίνδρων περιλαμβάνουν:

1
 • εξοικονόμηση χώρου - σχεδόν δεν καταλαμβάνουν μια περιοχή σε αντίθεση με άλλους τύπους πόρτες γκαράζ?
 • ιδανική για γκαράζ με χαμηλή οροφή.
 • Κατά την εγκατάσταση των προφίλ εξαερισμού παρέχεται πρόσθετη ανταλλαγή αέρα.
 • την αξιοπιστία - αυτά τα μοντέλα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες ληστών για επιτυχημένο hack.
 • εγκατάσταση αισθητήρα κίνησης ή συστήματος "ευαίσθητης άκρης", το οποίο εξαλείφει τη δυνατότητα τραυματισμού κατά το κατέβασμα του ιστού. Σε περίπτωση που αγγίξετε την κάτω μπάρα κάποιου εμποδίου (μηχανή, πρόσωπο), ο κύλινδρος σταματάει να κινείται και μετά τα ρολά ξεκινούν να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Εξαιρετική σταθερότητα των πλακών σε σοβαρές επιβαρύνσεις από ανέμους και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, υπεριώδη ακτινοβολία).
 • απλή φροντίδα - οι επικαλύψεις καθαρίζονται εύκολα ή καθαρίζονται με οποιοδήποτε απορρυπαντικό.
 • ποικιλία και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για συστήματα ·
 • οι πολυάριθμες επιλογές για τη ζωγραφική πηχάκια αλουμινίου σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια σκιά για τον καμβά που ταιριάζει απόλυτα με την πρόσοψη του κτιρίου.

Λευκά ρολά ρολού

Ρολά ρολού μαύρης πύλης

Τα μειονεκτήματα των δομών είναι:

 • τα ρολά πύλης στο γκαράζ δεν αντικαθιστούν εντελώς την πόρτα - ο αέρας του δρόμου κυκλοφορεί ελεύθερα.
 • Μερικές φορές τα ελάσματα είναι παγωμένα και οι μηχανισμοί της κίνησης πάγωμα. Η ανίχνευση των προβλημάτων μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στους οδηγούς (για να χτυπήσουν τα παγάκια). Συνιστάται η τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος επάνω από το άνοιγμα του γκαράζ.
 • υψηλό κόστος.

Το μέγεθος του καμβά καθορίζεται από τις παραμέτρους του ανοίγματος του γκαράζ. Οι κατασκευαστές προσφέρουν το μέγιστο πλάτος του εγκοπών -. 7 m Mounted παραθυρόφυλλα γκαράζ ύψος από 2 έως 4 m στο κιβώτιο επάνω άνοιγμα απαιτεί 30-40 εκατοστά ύψος θέση (corpus μεγέθη εξαρτώνται από το μήκος του ιστού) .. Για την εγκατάσταση τους οδηγούς στις πλευρές του ανοίγματος πρέπει να παρέχει ένα εύρος ζώνης περίπου 10 cm.

Ρολά για ξύλο

Ρολά για το σπίτι

Πόρτα ρολού με πόρτα

Η τοποθέτηση των ρολών πραγματοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

 • φορτωτική - η πιο συνηθισμένη. Χρησιμοποιείται για τοποθέτηση σε γκαράζ, μακράς κατασκευής και χωρίς ανακατασκευή. Στην περίπτωση αυτή, το κιβώτιο συνδέεται στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα από το εξωτερικό ή το εσωτερικό.
 • ενσωματωμένο - το κουτί τοποθετείται στο άνοιγμα και η δομή δεν ξεχωρίζει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η πύλη του κυλίνδρου στο γκαράζ

Ρολά, καφέ

Ρολλά, κόκκινα

Πώς να εγκαταστήσετε ένα ρολό με τα χέρια σας

Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε τη γεωμετρία του ανοίγματος. Για να γίνει αυτό, μετρήστε τις διαγώνιες - μια επιτρεπόμενη διαφορά μέγιστου 5 mm. Είναι επίσης σημαντικό να επαληθεύεται η κατακόρυφη κλίση των πλευρικών πλαγιών και μια καθαρή οριζόντια διάταξη του άνω μέρους (οι αποκλίσεις μεγαλύτερες από 5 mm θεωρούνται σημαντικές). Οι πλαγιές πρέπει να είναι ομαλές, χωρίς τσιπς.

Ρολά από προφίλ

Ρολά από κυματοειδές χαρτόνι

Η πύλη ενός ρολού είναι διαφανής

Για τις εργασίες εγκατάστασης θα χρειαστείτε εργαλεία: ένα τρυπάνι / διάτρητο με ένα σύνολο τρυπανιών, ένα μέτρο ταινιών, ένα επίπεδο κτιρίου, ένα κατσαβίδι, ένα σφυρί.

Στάδια εγκατάστασης

 1. Και οι δύο οδηγοί τοποθετούνται σε μια οριζόντια επιφάνεια και τρύπες για τη στερέωση τους τρυπιούνται μέσα τους. Τρυπήστε και τα δύο μέρη ταυτόχρονα για να διατηρήσετε τη συμμετρία. Και από το κάτω και το άνω άκρο είναι απαραίτητο να υποχωρήσουμε σε 15 cm. Για κάθε οδηγό αρκούν τέσσερις τρύπες. Κατ 'αρχάς, και στα δύο τοιχώματα του οδηγού δημιουργήστε τρύπες για το μέγεθος των βιδών με αυτοκόλλητη τομή και στη συνέχεια μόνο στο μπροστινό μέρος - τρυπήστε μια τρύπα για το διακοσμητικό καπάκι / βύσμα.
 2. Και τα δύο κιβώτια είναι προσαρτημένα στο κουτί και ολόκληρη η δομή είναι προσαρτημένη στο άνοιγμα της πόρτας. Με τη βοήθεια της στάθμης του κτιρίου, ελέγχεται η κάθετη ευθυγράμμιση των οδηγών και του οριζόντιου κουτιού.
 3. Μέσω προηγουμένως τρυπημένων στις οπές οδηγών, η δομή βιδώνεται με βίδες στον τοίχο. Με τον ίδιο τρόπο, το σώμα του κιβωτίου στερεώνεται στην αριστερή και δεξιά πλευρά. Στο τέλος της θήκης, ανοίγει μια τρύπα για να οδηγήσει το καλώδιο από τη συσκευή τηλεχειρισμού.
 4. Οι δακτύλιοι για την περιέλιξη της κουβέρτας κυλίνδρου κατανέμονται ομοιόμορφα πάνω στον άξονα, ο ιστός τυλίγεται προσεκτικά μέσω του άξονα στους οδηγούς (είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από την κάτω λωρίδα). Στην επάνω άκρη του πανιού τραβήξτε ελατήρια έλξης και κατανέμεται ομοιόμορφα στον καμβά. Οι άκρες όλων των ελατηρίων στερεώνονται σε ειδικές οπές / οπές στο άξονα.
 5. Ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σύνδεση του τηλεχειριστηρίου, συνδέουμε την ηλεκτρική μονάδα στη μονάδα.
 6. Με τον κινητήρα σε λειτουργία, οι ακραίες θέσεις της λεπίδας ρυθμίζονται. Η κατώτερη θέση προσδιορίζεται αγγίζοντας το παραπέτασμα με το πάτωμα και στην άνω θέση είναι επιθυμητό να αφήσετε μισή λωρίδα ιστού.

Για την εγκατάσταση, προσφέρονται γκαραζόπορτες με χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο. Κατά την επιλογή ενός συστήματος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα χειροκίνητα σχέδια είναι φθηνά, αλλά είναι πιο δύσκολο να τα χειριστούν και οι αυτόματες πύλες γκαράζ λειτουργούν ευκολότερα (ειδικά όταν υπάρχει απομακρυσμένη συσκευή), αλλά είναι ακριβότερες.

Με χειροκίνητο έλεγχο, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι μηχανισμοί: ζώνη, σχοινί, αδράνεια ελατηρίου. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των φορητών συστημάτων είναι η ανεξαρτησία της εργασίας από τον ηλεκτρισμό. Η πιο δημοφιλής είναι η αδρανειακή εκδοχή της συσκευής: για να χαμηλώσετε τον καμβά, τραβήξτε τα παραθυρόφυλλα με αρκετή δύναμη κάτω από τις λαβές.

Ρολά μηχανικά

Εγκατάσταση ρολού

Πύλες ανύψωσης Ρολλά

Συστάσεις για την επιλογή ρολών

Πολλά μοντέλα της πύλης προϋποθέτουν τη διαθεσιμότητα διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών, οπότε κατά την αγορά του προϊόντος πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • τα κουτιά μπορούν να είναι τριών τύπων: στρογγυλά και ημικυκλικά τοποθετημένα στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα και ορθογώνια - μέσα στο άνοιγμα. Και το κόστος των τελευταίων είναι κάπως μικρότερο.
 • το γεμισμένο με αφρό προφίλ δεν επιτρέπει την επαρκή διατήρηση της θερμότητας στο γκαράζ, αλλά διαθέτει κάποιες θερμομονωτικές ιδιότητες.
 • όσο ευρύτερα ανοίγει το γκαράζ, τόσο λιγότερη αντίσταση θα έχει ο ιστός στα φορτία ανέμου.
 • το σύστημα ασφάλισης είναι: η κλειδαριά στην κάτω μπάρα (η φθηνότερη και ευκολότερη επιλογή), το άνω μπλοκ δοκού (εγκατεστημένο μέσα στο πλαίσιο), χέρι-πλευρά βαλβίδες, αυτόματο διακόπτη κλειδώματος.

Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή του μοντέλου και την παραλλαγή της εγκατάστασης της κατασκευής, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ο οποίος θα αξιολογήσει την ποιότητα των τοίχων του γκαράζ, το μέγεθος του ανοίγματος και θα λάβει υπόψη τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Είναι αρκετά δυνατό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα ρολό με τα χέρια σας - αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ρολλά ολίσθησης

Ρολά, ρολά

Πύλη των παραθυρόφυλλων, μπλε

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

79 + = 84