Κάθετες πύλες γκαράζ: χαρακτηριστικά και ποικιλίες (25 φωτογραφίες)

Κατά την τοποθέτηση του γκαράζ σας είναι σημαντικό να σκεφτείτε μέσα από κάθε στοιχείο, αλλά πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πύλη. Το γεγονός είναι ότι εκτελούν την κύρια προστασία των χώρων από μη εξουσιοδοτημένη πειρατεία και από την αεροπειρατεία του οχήματος. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει πολλά είδη αυτών των εξαρτημάτων, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι οι κάθετες πύλες γκαράζ. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών εισόδου έχει τη μέγιστη ευκολία και αυξημένη προστασία, αλλά είναι καλύτερα να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά τους πριν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο πύλης.

Αυτόματη κάθετη πύλη

Λευκές κάθετες πύλες

Χαρακτηριστικά των κάθετων πύλων

Οι κάθετες πύλες χρησιμοποιούνται συχνά για ένα γκαράζ. Αυτές οι δομές έχουν τη μέγιστη ευκολία και ταυτόχρονα παρέχουν αυξημένη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στο γκαράζ. Επιπλέον, αν μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά αυτών των μοντέλων, μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας, αλλά πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ποια είναι η συσκευή αυτών των στοιχείων.

Συνήθως, αυτές οι πόρτες γκαράζ αποτελούνται από ένα μόνο φύλλο, το οποίο μπορεί να διαφέρει στην εμφάνιση. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς ανύψωσης, με τους οποίους μπορείτε να σηκώσετε και να χαμηλώσετε τη λεπίδα. Τα προϊόντα αυτού του είδους διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, διαφέρουν ως προς τον τύπο του υφάσματος και τη μέθοδο ανοίγματος.

Μαύρες κάθετες πύλες

Πόρτα από χυτοσίδηρο

Ποικιλίες κάθετων πύλων

Συνήθως διακρίνονται τρεις τύποι:

 • ανύψωση και στροφή. Η συσκευή αυτών των μοντέλων αποτελείται από έναν ενιαίο καμβά. Ανοίγεται με τη βοήθεια μηχανισμού περιστροφικού μοχλού που ανυψώνει τον καμβά προς τα πάνω, το μετατρέπει σε 90 μοίρες και μόνο τότε τοποθετείται κατά μήκος της οροφής.
 • τμηματική πόρτα. Αυτά τα μοντέλα θεωρούνται τα πιο δημοφιλή, έχουν έναν καμβά που χωρίζεται σε 4-6 μέρη. Το ύφασμα σε αυτές τις πύλες τραβιέται κατά μήκος των οδηγών και στερεώνεται σε οριζόντια θέση, κατά μήκος της επιφάνειας της οροφής. Οι τοιχοποιίες συχνά χρησιμοποιούνται ως είσοδος για την κατασκευή γκαράζ.
 • ρολά ή ρολά. Ο καμβάς αυτών των μοντέλων συνήθως διαιρείται σε οριζόντια προβολή σε λωρίδες πλάτους 5-10 εκατοστών. Όταν ανοίξει, ο ιστός τυλίγεται με τη μορφή κυλίνδρου.

Οι κατακόρυφες δομές έχουν ένα θετικό χαρακτηριστικό. Όλες οι ποικιλίες έχουν εύκολο έλεγχο, δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για να τις ανοίξουν. Ένα ειδικό αυτόματο σύστημα καθιστά εύκολη την ανύψωση και το κατέβασμα της λεπίδας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Επιλέγοντας μια κατακόρυφη πτυσσόμενη πύλη για χώρο γκαράζ, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις θετικές και αρνητικές ιδιότητές τους. Εξαρτάται από αυτά τη διάρκεια της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

Ξύλινες κάθετες πύλες

1

Κάθετες πύλες στο σπίτι

Κάθετες πόρτες γκαράζ

Ανύψωση-περιστροφή

Οι κάθετες ανυψωτικές και ανυψωτικές πύλες έχουν μια πολύ περίπλοκη διάταξη, προκειμένου να τις παράγουν πρέπει να έχετε κάποιες αρχικές δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα του μηχανικού σχεδιασμού. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι πύλες αποτελούνται από ένα συμπαγές και ομοιόμορφο ύφασμα, έχουν τη μέγιστη προστασία από τη διείσδυση στις εγκαταστάσεις των κλεφτών. Για να διευκολυνθεί η κίνηση της συσκευής αυτού του σχεδιασμού είναι εξοπλισμένο με αντίβαρα ελατήριο. Για το λόγο αυτό, τη στιγμή του ανοίγματος εφαρμόζεται μια πολύ μικρή δύναμη, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί ανεξάρτητα.

Κάθετες πύλες από ξύλο

Κάθετες πύλες από μέταλλο

Αυτές οι πύλες ανύψωσης έχουν ορισμένες θετικές ιδιότητες:

 • τα συστήματα έχουν αυξημένη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στις εγκαταστάσεις ·
 • ολόκληρο το πλέγμα έχει αυξημένη αντοχή, είναι ικανό να αντέχει τα βαριά φορτία.
 • εύκολος και απλός αυτόματος έλεγχος, ο οποίος δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες.
 • αν είναι απαραίτητο, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης του wicket.

Συρόμενες κάθετες πύλες

Πλαστικές κάθετες πύλες

Υπάρχουν επίσης αρνητικές ιδιότητες αυτών των κατασκευών:

 • Είναι δύσκολο να παραχθεί ανεξάρτητα, απαιτεί να έχετε δεξιότητες στον σχεδιασμό μηχανικής, επίσης, είναι απαραίτητο να κάνετε ειδικά σχέδια?
 • πολύπλοκη εγκατάσταση.
 • προκειμένου να δημιουργηθεί αυτός ο τύπος είναι απαραίτητο να αυξηθεί το ύψος του γκαράζ?
 • υψηλό κόστος. Η μέση τιμή σε μια απλή έκδοση χωρίς εγκατάσταση είναι περίπου 30 χιλιάδες ρούβλια.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα σχέδια έχουν αρνητικές ιδιότητες, εξακολουθούν να απολαμβάνουν αιωρούμενη ζήτηση. Η δημοτικότητά τους συνδέεται με το υψηλό επίπεδο προστασίας που παρέχουν.

Ανύψωση κάθετων πύλων

Περιστροφικές κάθετες πύλες

Ανύψωση-αιώρηση

Υπάρχει ένας άλλος τύπος ανυψωτικών και περιστρεφόμενων δομών - ανύψωσης και αιώρησης. Αυτά τα μοντέλα είναι επίσης αρκετά δύσκολο να γίνει από μόνα τους, αλλά πολλά κάνουν με επιτυχία αυτές τις συσκευές σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Για να διευκολυνθεί η εργασία, το σύστημα αντίβαρου οργανώνεται με βάση τις τροχαλίες. Η διαδικασία ανύψωσης και μείωσης γίνεται μέσω της μεταφοράς συνδέσμων.

Οι θετικές ιδιότητες αυτών των μοντέλων είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές της ανύψωσης και περιστροφής - υψηλή προστασία, καλή δύναμη, εύκολος έλεγχος.

Ωστόσο, αυτές οι συσκευές παρουσιάζουν επίσης μειονεκτήματα. Η εγκατάσταση αυτών των δομών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, η εργασία αυτή θα πρέπει να ανατεθεί μόνο από έναν επαγγελματία, επειδή αντιμετωπίζουν με επιτυχία αυτό το έργο.

Κατακόρυφες πύλες κατασκευασμένες από προφίλ φύλλου

Κάθετες πύλες από κυματοειδές χαρτόνι

Κατά το άνοιγμα της ανύψωσης, το ύψος του γκαράζ μπορεί να μειωθεί κατά 60-70 cm, αλλά αυτό δεν είναι τόσο αισθητό. Υπάρχουν επίσης και μικρές αρνητικές ιδιότητες:

 • Όταν ανοίγετε την πύλη, μπορεί να καταστρέψει ή να χαράξει το μηχάνημα, εξαρτάται από τη φροντίδα του ιδιοκτήτη.
 • Μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στη διασφάλιση και την προσαρμογή των αντισταθμιστών.
 • μπορεί να υπάρχουν κενά και κενά.

Όταν επιλέγετε είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων. Αξίζει να σταθμιστούν τα υπέρ και τα κατά. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε εκ των προτέρων τους επαγγελματίες και να μελετήσετε τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Κάθετες πύλες ταλάντευσης

Τμήμα

Οι τμηματικές πόρτες συχνά χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό του γκαράζ, γεγονός είναι ότι είναι πολύ βολικό και εύκολο στη διαχείριση. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μια πύλη μόνοι σας, αλλά θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα σχέδια και τα σχέδια αυτών των δομών.

Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά έχουν πολλές θετικές ιδιότητες:

 • ισχυρό και αξιόπιστο σχέδιο, το οποίο είναι ικανό να αντέχει σε υψηλά φορτία.
 • η εύκολη και απλή αυτόματη ρύθμιση σας επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε εύκολα την πύλη χωρίς να κάνετε προσπάθεια.
 • Οι τμηματικές πύλες παρέχουν αυξημένη ρύθμιση της θερμοκρασίας, γι 'αυτό στο χώρο του γκαράζ δεν θα σχηματιστεί ποτέ υπερβολική υγρασία, μούχλα.

Ωστόσο, οι θωρακισμένες πόρτες του ανελκυστήρα έχουν επίσης αρνητικές ιδιότητες. Έχουν περιορισμούς στο πλάτος, γι 'αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ένα συμβατικό ιδιωτικό γκαράζ, για μεγάλους χώρους γκαράζ αυτά τα μοντέλα δεν θα λει
τουργήσουν. Σε αυτές τις κατακόρυφες δομές είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετηθεί η πύλη, στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί μόνο ένα μικρό παράθυρο.

Κάθετες συρόμενες πύλες

Κατακόρυφα ρολά

Κάθετο ρολά

Υπάρχουν επίσης αρκετές ελλείψεις:

 • Οι τμηματικές πόρτες έχουν πολύπλοκη εγκατάσταση, η οποία θα πρέπει να ανατεθεί σε έμπειρους ειδικούς.
 • υψηλό κόστος. Τυποποιημένες τομές πόρτες με μέγεθος 2 μέτρα με 2 μέτρα θα κοστίσει κατά μέσο όρο 25 χιλιάδες ρούβλια?
 • οι δομικές κατασκευές έχουν μειωμένη προστασία από την είσοδο ανεπιθύμητων επισκεπτών στο γκαράζ.

Τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα για ιδιωτικά συνεργεία. Πολλοί καταναλωτές που χρησιμοποιούν ενεργά τα συστήματα αυτά, με εμπιστοσύνη υποστηρίζουν ότι ο καμβάς παρέχει υψηλή προστασία του αυτοκινήτου τους.

Κάθετες τμηματικές πόρτες

Γκρι κάθετες πύλες

Κάθετη πύλη γκρι

Ρολλά ή ρολά

Μια παραλλαγή της πόρτας με έναν οριζόντιο μηχανισμό ολίσθησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μια αίθουσα γκαράζ. Αυτές οι πόρτες γκαράζ είναι σχεδιασμένες για αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο. Ο καμβάς έχει στενές λωρίδες πλάτους 5-7 εκατοστών, τυλιγμένες σε τύμπανο, που τοποθετείται σε διακοσμητική θήκη και τοποθετείται μέσα ή έξω από το γκαράζ. Επιπλέον, είναι συνδεδεμένη μια συσκευή με την οποία μπορεί να ανοίξει η πόρτα με το χέρι.

Οι θετικές ιδιότητες αυτής της πύλης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • απλή εγκατάσταση?
 • ελαφρύ σχέδιο?
 • Προκειμένου να δημιουργηθεί μια πύλη αυτού του είδους, απαιτούνται ελάχιστες απαιτήσεις για το άνοιγμα και τη δομή.
 • χαμηλό κόστος. Τα τυπικά ρολά μπορούν να αγοραστούν για 16 χιλιάδες ρούβλια.

Κάθετες πύλες από το φράκτη

Κατακόρυφες μεταλλικές πύλες

Κάθετες πύλες σε εξοχική κατοικία

Οι αρνητικές ιδιότητες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • η συσκευή αυτού του τύπου έχει χαμηλή αντίσταση στα βανδάλια.
 • να διαθέτουν μια περίπλοκη συσκευή μηχανοποίησης.
 • Είναι αδύνατο να εγκατασταθεί μια πύλη στο σχεδιασμό της τροχιάς πύλη?
 • έχουν χαμηλή θερμομόνωση.

Τα ρολά ή τα ρολά συνήθως χρησιμοποιούνται για να μην προστατεύουν το γκαράζ, αλλά ως διακοσμητικό φράχτη, αλλά στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να βρείτε μοντέλα με παχιά και ανθεκτικά μοντέλα, αν και έχουν αυξημένη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, πριν επιλέξετε τις κάθετες κατασκευές για ένα γκαράζ, αξίζει να εξετάσετε τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε εκ των προτέρων τους επαγγελματίες, επειδή είναι ειδικοί που θα είναι σε θέση να επιλέξουν μια αξιόπιστη και ανθεκτική κατασκευή που θα προστατεύει το γκαράζ από μη εξουσιοδοτημένη διείσδυση. Εάν θέλετε να κάνετε αυτά τα προϊόντα μόνοι σας, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε τα σχέδια και σχέδια αυτών των σχεδίων.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

25 − = 15