Πόσο γρήγορα μπορείτε να αφαιρέσετε ένα πλακάκι, χωρίς να το καταστρέψετε

συμβολοσειρά (10) "σφάλμα stat"

Οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν κάθε χρόνο την ποιότητα των υλικών φινιρίσματος. Βλέποντας τα σύγχρονα πρότυπα κεραμίδι: καλύτερη ποιότητα, με πρωτότυπο σχεδιασμό και μια ποικιλία από διακοσμητικά στοιχεία, πολλοί αγοραστές αποφάσισαν να διαλύσουν το παλιό δάπεδο για να αντικαταστήσει το πακέτο για την αναβάθμιση. Και τότε ενδιαφέρονται για το πώς να αφαιρέσετε το παλιό κεραμίδι;

Αφαίρεση πλακιδίων από το πάτωμα

Η αποσυναρμολόγηση των παλαιών πλακιδίων δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά η βιασύνη είναι ακατάλληλη εδώ: όταν αφαιρείτε, μπορεί να βλάψετε σοβαρά τους τοίχους. Και αυτό συνεπάγεται πρόσθετο κόστος και παράταση των επισκευών.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το κεραμίδι από τον τοίχο

Κεραμικά πλακίδια - μια κοινή παραλλαγή του φινιρίσματος των τοίχων του μπάνιου. Αλλά η αποσυναρμολόγησή του είναι αρκετά επίπονη. Αν πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς το κεραμίδι στο μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα puncher. Για τα παλιά κεραμίδια θα χρειαστείτε:

 • ένα μικρό hatchet με μια φαρδιά λεπίδα?
 • σμίλη?
 • προστατευτικά γυαλιά και γάντια.
 • μάσκα ή αναπνευστήρα.
 • κράνος ·
 • μπότες με παχιά σόλα.
 • πυκνές σακούλες απορριμμάτων.

Συχνά, η πολυπλοκότητα του έργου προκύπτει λόγω της ποιότητας των πλακιδίων. Αν η εργασία έγινε από τους πλοιάρχους και τοποθετήθηκε σε τσιμεντοκονία, παρατηρώντας την τεχνολογία της εργασίας, για να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση, μην τη χωρίσετε, δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση, σας περιμένει σοβαρή δουλειά. Τα πλακάκια που είναι κολλημένα στον τοίχο με στεγανωτικό ή κόλλα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν.

Αφαίρεση πλακιδίων από τοίχο

Για την πλήρη αποσυναρμολόγηση των πλακιδίων, η εργασία εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

 • απενεργοποιήστε την καλωδίωση του τοίχου.
 • προστατεύουν τα φύλλα από κόντρα πλακέ στο μπάνιο: τρεχούμενο νερό, θερμαινόμενη πετσέτα, σωλήνες αποχέτευσης,
 • εάν δεν σκοπεύετε να αποσυναρμολογήσετε τα πλακάκια δαπέδου, πρέπει να το προστατεύσετε.
 • έτσι ώστε τα μεγάλα κομμάτια των πλακιδίων να μην πέφτουν στα πόδια τους, σπάστε το κεραμίδι πρώτα από τα πάνω?
 • σε μια βολική τοποθεσία στη γωνία της κορυφαίας σειράς με ένα σφυρί και καλέμι κερδίσει το πρώτο κεραμίδι, έτσι θα είστε σε θέση να εξετάζω την άκρη των άλλων στοιχείων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πτώσης κομμάτια πέφτουν μακριά με τα πόδια.

Εάν το κεραμίδι πέσει εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια σμίλη και ένα σφυρί. Τα καλά κολλημένα πλακάκια στο μπάνιο μπορούν να χτυπηθούν από έναν puncher.

Μερική αποσυναρμολόγηση παλαιών πλακιδίων

Αλλά αν θέλετε να αφαιρέσετε μόνο ένα μερικό κομμάτι και δεν μπορείτε να χαλάσει το υπόλοιπο του κεραμιδιού, πώς να αφαιρέσετε το κεραμίδι από τον τοίχο; Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • χαλαρώστε απαλά τη σμίλη κάτω από το κεραμίδι και προσπαθήστε να διαχωρίσετε το κεραμίδι από τον τοίχο. Εάν δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι αποκόλλησης, προσπαθήστε να το συνδέσετε στην άλλη πλευρά. Μην δώσετε; Πρέπει να το σπάσουμε προσεκτικά ώστε να μην σπάσουμε τα γειτονικά και να προχωρήσουμε στην αφαίρεση του επόμενου.
 • Αν τα πλακάκια στο μπάνιο ήταν που το κονίαμα τσιμέντου και σταθερά κάθονται στον τοίχο, θα βασιστεί σε κάθε ένα από αυτά τα δύο διαγώνια κόφτη και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι τρύπες στις γραμμές. Στη συνέχεια, αγγίξτε απαλά το πλακίδιο και αφαιρέστε το.
 • Μετά την αποσυναρμολόγηση, μένει μόνο να καθαριστεί το τσιμεντένιο τοίχωμα.

Στην περίπτωση της μερικής διάλυσης των πλακιδίων στο μπάνιο, θα πρέπει να αφαιρέσετε το νεροχύτη και να κλείσει το μπάνιο, έτσι ώστε να μην τους το μηδέν κατά λάθος πετάξει μακριά από οβίδα. Γνωρίζοντας πώς να αφαιρέσετε προσεκτικά το κεραμίδι στο μπάνιο, μπορείτε να κάνετε γρήγορα επισκευές και να μην καταστρέψετε τα παλιά πλακάκια.

Αφαίρεση πλακιδίων δαπέδου από το puncher

Χαρακτηριστικά της αφαίρεσης πλακιδίων από γυψοσανίδες

Τι πρέπει να κάνω εάν το κεραμίδι είναι τοποθετημένο πάνω σε έναν τοίχο γυψοσανίδας χωρίς επένδυση; Συχνότερα συμβαίνει στην κουζίνα. Εάν ενεργείτε με τον προηγούμενο τρόπο, το γυψοσ
ανίδα θα υποστεί σοβαρές ζημιές. Για εργασία φέρτε το ακόλουθο εργαλείο:

 • τρυπάνι?
 • μαχαίρι κατασκευής?
 • τρυπάνια με διάμετρο 6 mm.
 • προφίλ.
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • σπάτουλα?
 • χάρακας και μολύβι.
 • στόκος.

Πώς να αφαιρέσετε πλακάκια από γυψοσανίδες; Κατ 'αρχάς, καθαρίστε τις ραφές συγκόλλησης χρησιμοποιώντας μια σμίλη με μια λεπτή λεπίδα. Το εργαλείο τοποθετείται προσεκτικά κάτω από το κεραμίδι και χτυπάται απαλά με ένα σφυρί. Το πλακίδιο από το τοίχο γυψοσανίδας θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί και να παραμείνει άθικτο, αλλά ο τοίχος θα υποστεί βλάβη.

Για να αποκαταστήσετε τον τοίχο, κόψτε το απαραίτητο κομμάτι γυψοσανίδας με ένα μαχαίρι κατασκευής. Στη συνέχεια, στο κατεστραμμένο μέρος, βάλτε ένα νέο φύλλο και στερεώστε το με ένα τρυπάνι και βίδες. Κλείστε τις υποδοχές του προσωπικού.

Πώς να αφαιρέσετε πλακάκια δαπέδου

Πώς να αφαιρέσετε το πλακίδιο από το δάπεδο χωρίς ζημιά; Ανάλογα με το σχεδιασμό, το κεραμίδι μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο τσιμέντο ή ακόμα και στο προηγουμένως τοποθετημένο δάπεδο. Πριν την αφαίρεση, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια, αφαιρέστε τα έπιπλα που παρεμβαίνουν στη διαδικασία εργασίας.

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι ακόλουθες δύο μέθοδοι αφαίρεσης κεραμιδιών:

1
 1. Κόψτε ένα κεραμικό πλακίδιο και στη συνέχεια αλέστε το καλέμι. Εάν δεν απομακρυνθούν, χρησιμοποιήστε ένα puncher.
 2. Πάρτε έναν ψεκαστήρα με νερό και υγράνετε το δάπεδο γύρω από την περιοχή που έχει υποστεί επεξεργασία. Αφαιρέστε το κονίαμα με το ξύστρα. Εάν δεν πάει αμέσως μακριά, ξαναβρέξτε και αφαιρέστε ξανά. Ακουμπήστε προσεκτικά το πλακίδιο με μια καλέμι, αφού ακούσετε έναν θαμπό ήχο, προσπαθήστε να αγγίξετε την άκρη του κεραμιδιού και να την αφαιρέσετε προσεκτικά. Αυτός είναι ένας ευγενής τρόπος, ο οποίος σας επιτρέπει να κάνετε μερικές επισκευές και να μην βλάψετε το κεραμίδι.

Εάν είστε πεπεισμένοι ότι το πλακάκι δαπέδου είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, μπορείτε να βάλετε ένα νέο πάνω από αυτό.

Η διαδικασία αντικατάστασης πλακιδίων

Μέθοδοι αφαίρεσης πλακιδίων οροφής

Ας εξετάσουμε απλούς και αξιόπιστους τρόπους για το πώς να αφαιρέσουμε ένα κεραμίδι οροφής. Συνήθως η οροφή είναι επικολλημένη με πλακίδια διογκωμένης πολυστερίνης χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα. Το συνδέει σταθερά με την οροφή, η αποκόλληση των πλακιδίων είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς σπάει σε μικρά κομμάτια. Με τη βοήθεια της μηχανικής πρόσκρουσης, τα πράγματα θα πάνε πολύ πιο γρήγορα.

Για να εκτελέσετε το έργο που θα χρειαστείτε:

 • μια σκάλα ή μια σταθερή υποστήριξη, από την οποία μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην οροφή.
 • σφυρί?
 • μια μεταλλική σπάτουλα.
 • σμίλη.
Αφαίρεση βελονιών μεταξύ πλακιδίων πριν την αποσυναρμολόγηση

Αρχίστε να αφαιρέσετε το κεραμίδι από τη γωνία του δωματίου. Τον συμπιέστε με μια σπάτουλα, ίσως θα αρχίσει αμέσως να απομακρύνεται. Αν δεν μπορείτε, χρησιμοποιήστε μια σμίλη και ένα σφυρί. Τα υπόλοιπα της κόλλας μπορούν να απομακρυνθούν με διαλύτη. Ή θερμαίνετε την οροφή με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών και αφαιρέστε την κόλλα με μια σπάτουλα.

Αν το κεραμίδι οροφής δεν έχει λερωθεί, δεν μπορεί να αφαιρεθεί με σπάτουλα. Θα πρέπει να αναζητήσουμε μια άλλη διέξοδο, για παράδειγμα, για να εγκαταστήσουμε ένα τέντωμα οροφής.

Οι δεδομένη προτάσεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε επισκευές, όπως η γνώση των βασικών αρχών για το πώς να αφαιρέσετε το κεραμίδι από τον τοίχο, οροφή και το δάπεδο θα αντιμετωπίσει εύκολα με αυτά τα έργα, ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποίησε στο παρελθόν εμπλακεί. Να είστε υπομονετικοί και χωρίς βιασύνη, εκτελέστε προσεκτικά την εργασία που σας έχει δοθεί.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 7 = 11