Σκάλα για την πισίνα: χρήσιμες πληροφορίες για όλους (27 φωτογραφίες)

Φαίνεται ότι η σκάλα για την πισίνα μπορεί να εκπροσωπείται μόνο σε μία μορφή και διαμόρφωση. Η διαφορά είναι μόνο στον αριθμό των βημάτων και τις διαστάσεις της ίδιας της δομής. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει. Η επιλογή αυτής της συσκευής για σταθερές πισίνες και φουσκωτά στοιχεία θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις μικρότερες αποχρώσεις. Από τη σωστή επιλογή αυτής της συσκευής εξαρτάται όχι μόνο από την άνεση, αλλά και από την ασφάλεια.

Η κάθοδος των σκαλοπατιών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο που εγγυάται την ασφαλή λειτουργία της πισίνας. Αυτό είναι ένα σημαντικό εποικοδομητικό στοιχείο που δεν στερείται διακοσμητικής αξίας. Η τοποθέτηση κάδου σκάλας οποιουδήποτε τύπου είναι δυνατή μόνο εάν το βάθος του δοχείου νερού φτάσει τουλάχιστον ένα μέτρο. Εάν η δεξαμενή νερού είναι μικρότερη από την καθορισμένη τιμή, η εγκατάσταση της σκάλας δεν συνιστάται.

Σκάλα αλουμινίου πισίνας

Σκάλα για την πέτρα της πισίνας

Σκάλες για πισίνες πλαισίων

Η πιο αξιόπιστη σκάλα για την πισίνα πλαισίου είναι η Ρωμαϊκή. Ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για σημεία νερού που βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις. Αυτά είναι τεράστια στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Μια σκάλα για μια φουσκωτή πισίνα ή για στάσιμα είδη μπορεί επίσης να είναι αυτάρκης. Εάν είναι απαραίτητο, το προϊόν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, να μετακινηθεί σε διαφορετικό σημείο ή να μετατραπεί η δομή, ανάλογα με την κατάσταση.

Σκάλες για πισίνα λευκό

Σκάλες για την ξύλινη πισίνα

Τα πιο αξιόπιστα σχέδια είναι μέταλλο (αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα). Τα περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού είναι πλαστικά.

Από ξύλο και άλλα υλικά, τα προϊόντα αυτά είναι εξαιρετικά σπάνια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό των σκαλοπατιών, οι σκάλες πισίνας μπορούν να είναι μονόπλευρες ή δύο όψεων, που αντιπροσωπεύονται από ένα τυπικό σκαλοπάτι ή πλήρη πλάγια βήματα. Όλες οι κύριες πτυχές της διαμόρφωσης του σχεδιασμού καθορίζονται από τις απαιτήσεις των πιθανών αγοραστών.

Σκάλα για ιδιωτική πισίνα

1

Σκάλες για πισίνα

Ρωμαϊκές σκάλες

Η αμφίδρομη ρωμαϊκή σκάλα και η ίδια η πισίνα είναι ένα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε συνδετήρες. Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούν τα "γυαλιά" εγκατάστασης "ανοξείδωτου χάλυβα". Τα "γυαλιά" είναι τοποθετημένα στο κέντρο της άγκυρας και τα στοιχεία κλιμακοστασίου στερεώνονται επάνω τους. Το κάτω τμήμα της σκάλας βυθίζεται προς τα κάτω, στηρίζεται σε αυτό.

Μια άλλη επιλογή: η χρήση των στηρίξεων στις πλευρές. Ο σχεδιασμός δύο όψεων είναι ανθεκτικός. Μερικοί εμπειρογνώμονες προτιμούν να διορθώσουν μόνο τα στοιχεία στήριξης, τα οποία είχαν προηγουμένως τοποθετηθεί στο "σώμα" της πλευράς.

Γωνιακή σκάλα για την πισίνα

Εγκαθιστώντας μια σκάλα για την πισίνα

Γραμμή βινυλίου για την πισίνα

Ο αριθμός των βημάτων εξαρτάται άμεσα από το βάθος της ίδιας της πισίνας. Συνήθως είναι αρκετές 3 έως 7 τοποθεσίες. Κάθε βήμα πρέπει να καλύπτεται με ειδικό αντιολισθητικό μέσο. Σήμερα, σχεδόν όλα τα μοντέλα (ακόμη και τα πιο πρωτόγονα) αντιμετωπίζονται με παρόμοιες συνθέσεις.

Επίσης, για την ασφάλεια, το μήκος αυτών των στοιχείων διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Υπερβολικά σύντομα στοιχεία μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη ολίσθηση, προκαλώντας μια τραυματική κατάσταση. Ειδικά, πολύ σύντομα βήματα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν.

Σκάλες για λεκάνη γρανίτη

Σκάλες για πλαίσιο

Σκάλες για πισίνα διαμορφωμένες

Σκάλες για προκατασκευασμένες πισίνες

Για τις προκατασκευασμένες πισίνες, χρησιμοποιείται πιο συχνά μια κατασκευή διπλής όψης από προφίλ ελαφρού κράματος ή ανάγλυφα πλαστικά στοιχεία. Εξωτερικά, τα προϊόντα αυτά συχνά μοιάζουν με σκάλα. Η σταθερότητα επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι το ένα άκρο της σκάλας στηρίζεται στο έδαφος και το άλλο στο κάτω μέρος της δεξαμενής με νερό.

Οι κατασκευές είναι αρκετά κινητές. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο, πιο κερδοφόρο μέρος ή να αφαιρεθούν εντελώς για κάποιο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα εάν η συσκευή χρησιμοποιείται για μια φουσκωτή πισίνα το καλοκαίρι ή το "μπολ" λειτουργεί μόνο για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα).

Σκάλα για μέταλλο πισίνας

Εγκατάσταση σκάλων για την πισίνα

Σκάλα για λεκάνη από ανοξείδωτο χάλυβα

Βασικές πτυχές

Εάν η πισίνα είναι τύπου χύδην, προτιμάται μια σκάλα δύο σκελών για τη λεκάνη από ανοξείδωτο χάλυβα. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερο, τα κιγκλιδώματα θα τοποθετηθούν απευθείας στον πίνακα.
Δεν είναι πάντοτε δυνατό να συναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή (όπως για τις καλυμμένες πισίνες). Σε αυτή την περίπτωση είναι πιο κατάλληλο να αγοράσετε χωριστά χειρολαβές και βήματα.

Οι κύριες απαιτήσεις για δομές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι:

 • Κάθε μεταλλική κατασκευή (όπως μια ξύλινη σκάλα για την πισίνα) είναι απαραίτητα εξοπλισμένη με χειρολισθήρες.
 • Η απόσταση μεταξύ των βημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 εκατοστά.
 • Στα σκαλοπάτια θα πρέπει να υπάρχει μια αντιολισθητική επίστρωση και ολόκληρη η επιφάνεια επεξεργάζεται με ειδικές συνθέσεις που εμποδίζουν τη διάβρωση.
 • Οποιοσδήποτε σχεδιασμός τόσο για φουσκωτή όσο και για σταθερή πισίνα, πρέπει να αντέχει σε μεγάλο βάρος.

Μπορούν να συμπληρωθούν κατασκευές διπλής όψης ή μονής όψης, τόσο μονολιθικές όσο και ξεχωριστές χειρολισθήρες. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες, αλλά όχι υπερβολικά τεράστιες. Η επιλογή του σχεδιασμού από πολλές απόψεις απαιτεί την εξέταση και τις διακοσμητικές ιδιότητες του προϊόντος. Η κάθοδος των σκαλοπατιών πρέπει να ταιριάζει οργανικά στο σχέδιο, να συμπληρώνει την πισίνα και την περιοχή κοντά σε αυτήν.

Σκάλα πισίνας

Σκάλες για πισίνα πλακιδίων

Σκάλα για πισίνα με πλατφόρμα

Αναλόγων από πλαστικό

Η σκάλα για την πισίνα με τα χέρια σας μπορεί να εγκατασταθεί σε περίπτωση που όλα τα εξαρτήματα είναι πραγματικά καλής ποιότητας. Τα πλαστικά προϊόντα θεωρούνται το πιο οικονομικό, αλλά το πιο βραχύβιο υλικό. Αν ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι αρκετά ανθεκτικός σε μύκητες ή μούχλα, τότε ακόμη και πολύ καλό πλαστικό είναι πολύ ευάλωτο σε αυτό το θέμα.

Για να αντιμετωπιστεί το πλαστικό με τέτοιο τρόπο ώστε πολλές φορές να αυξάνεται η απόδοσή του, δεν είναι δυνατό. Διαφορετικά, τέτοια σχέδια θα ήταν πολύ ακριβά, αλλά δεν θα εξυπηρετούσαν όσο ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Ομοίως, η κατάσταση με τα προϊόντα από ξύλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ξύλινα σκαλοπάτια συμπληρώνουν πολύ αποτελεσματικά τον σχεδιασμό της πισίνας (ειδικά στο δρόμο), αλλά δεν είναι καθόλου ανθεκτικά.

Σκάλες για πισίνα με φωτισμό

Σκάλα για υποβρύχια πισίνα

Σκάλες για ημικυκλική πισίνα

Ξεχωριστές κατηγορίες καταβάσεων

Υπάρχουν αρκετοί τύποι αποβάθρων στη λεκάνη, οι οποίοι διαφέρουν σημαντικά από τα παραπάνω "κλασικά" είδη. Δημιουργώντας μια πισίνα με τα χέρια μας με μια
πλατφόρμα και ενδιαφέροντα αξεσουάρ, κάθε ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θέλει να κάνει την κατασκευή όχι μόνο άνετη και ασφαλής αλλά και αποκλειστική.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα κάθοδος για τις πισίνες μπορεί να ονομαστεί balneological σχέδιο. Η εγκατάσταση μιας σκάλας στην πισίνα αυτού του τύπου δεν θα είναι εύκολη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός συμπληρώνεται από ενσωματωμένα μπεκ ψεκασμού. Το καθήκον τους είναι να πραγματοποιούν μασάζ των οσφυϊκών και σπονδυλικών τμημάτων της ανθρώπινης κορυφογραμμής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τόσο με θεραπευτική όσο και με προληπτικό σκοπό, ενισχύοντας την υγεία της κολύμβησης.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τις κατηφόρες για τα παιδιά. Έχουν περισσότερα βήματα. Είναι πολύ μικρότερες από τις τοποθεσίες "ενηλίκων". Επιπλέον, ο σχεδιασμός συμπληρώνεται πάντα από χαμηλές χειρολαβές και το διάστημα μεταξύ των βημάτων είναι ελάχιστο.

Πρόσφατα, οι κατασκευαστές προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πιθανούς αγοραστές και με ενδιαφέροντα μοντέλα για φουσκωτές πισίνες. Συνήθως είναι πολύ κινητά και ελαφριά. Οι σκελετοί διατηρούν τα χαρακτηριστικά αντοχής τους, αλλά διαφέρουν σε είδος από τα ίδια "ανοξείδωτο χάλυβα" ή πλαστικά ανάλογα.

Σκάλες για πισίνα

Σκάλες για πισίνα με αντιολισθητική επίστρωση

Σκάλα για ορθογώνια λεκάνη

Σχετικά με την επιτυχημένη επιλογή

Αξίζει να τονίσουμε και πάλι τις χειρολαβές. Το κανονικό ύψος της κατασκευής είναι ένα και μισό μέτρα. Στην ιδανική περίπτωση, το τμήμα της σκάλας θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από το νερό (αν και ¼), και τα υπόλοιπα τμήματα θα πρέπει να θάβονται βαθιά.

Λαμβάνοντας τη σκάλα, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Αντοχή του προϊόντος.
 • Δημιουργήστε την ποιότητα του ίδιου του σχεδιασμού.
 • Εργονομία.
 • Άνεση της κατάβασης.
 • Άνετη ανύψωση.
 • Το υλικό για το προϊόν πρέπει να είναι πρακτικό και ανθεκτικό.
 • Βέλτιστη μέθοδος σύνδεσης.
 • Γενική ασφάλεια.
 • Διαστάσεις της δομής.
 • Τιμολογιακή πολιτική των αγαθών.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πολύ φθηνά προϊόντα σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούν να είναι ποιοτικά. Το υλικό κακής ποιότητας, η αμφίβολη συναρμολόγηση ή η αδικαιολόγητη ασταθής κατασκευή φέρουν άμεση απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει πάντα να προτιμάτε μόνο πραγματικά καλά μοντέλα, τα εργονομικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά απόδοσης των οποίων δεν προκαλούν καμία αμφιβολία.

Σκάλες για πισίνα

Σκάλα για μια στάσιμη πισίνα

Κάθοδος για την πισίνα

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 + = 56