Υπέρυθρη οροφή: το πιο σύγχρονο σύστημα θέρμανσης

Η θέρμανση του σπιτιού με ηλεκτρικό ρεύμα θεωρείται το πιο ακριβό, αλλά αν δεν υπάρχουν άλλοι τύποι καυσίμων, αξίζει να εξεταστούν οι πιο δημοφιλείς τύποι θερμαντήρων που τροφοδοτούνται από την έξοδο. Τα πιο οικονομικά είναι τα υπέρυθρα. Η αποτελεσματικότητά τους είναι πολύ μεγαλύτερη λόγω μιας διαφορετικής αρχής λειτουργίας. Σε αντίθεση με τους συμβατικούς ηλεκτρικούς ανακλαστήρες ή τα θερμαντικά σώματα, η υπέρυθρη θερμότητα δεν θερμαίνει τον αέρα, αλλά τα γύρω αντικείμενα: δάπεδο, τοίχοι, έπιπλα, άνθρωποι. Τα θερμαινόμενα αντικείμενα εκπέμπουν ομοιόμορφα τη θερμότητα, δημιουργώντας μια αίσθηση άνεσης και ξηρότητας.

Υπέρυθρη οροφή σε ξύλινο σπίτι

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία του υπέρυθρου θερμαντήρα

Η χαλύβδινη θήκη της συσκευής περιλαμβάνει ανακλαστήρα και στοιχείο θέρμανσης ή ψυγείο. Όταν συνδέεται με το δίκτυο, το ψυγείο θερμαίνει και εκπέμπει υπέρυθρα κύματα που θεωρούνται από ένα άτομο ως θερμικά κύματα. Το στοιχείο θέρμανσης μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ενός TET - ενός σωληνωτού θερμαντήρα, μιας ανοικτής ή κλειστής σπείρας ή μιας επίστρωσης άνθρακα σε θερμαντήρες μεμβράνης.

Ο ανακλαστήρας εξυπηρετεί για κατεύθυνση θέρμανσης και προστασία της ίδιας της συσκευής από υπερθέρμανση. Τα υπέρυθρα κύματα είναι απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα, εκτός από πιθανή υπερθέρμανση. Για να αποφευχθεί αυτό, οι θερμαντήρες είναι εξοπλισμένοι με θερμοστάτες και αισθητήρες. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία θέρμανσης και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή όταν φτάσει.

Υπέρυθρη οροφή κάτω από γυψοσανίδες

Τύποι υπέρυθρων θερμαντήρων

Με τη βοήθεια της προσάρτησης, οι συσκευές αυτές μπορούν να χωριστούν σε:

 • ανώτατο όριο.
 • τοίχο?
 • πάτωμα.

Πολύ δημοφιλές είναι το μοντέλο οροφής. Καταλαμβάνουν χώρο μόνο στην οροφή, η οποία είναι σχεδόν πάντα μη κρίσιμη. Δεν μπορούν να ακουμπούν κατά λάθος και να καίγονται ή να ακουμπούν τυχαία από ένα εύφλεκτο αντικείμενο.

Η σωστή τοποθέτηση και ρύθμιση της συσκευής θερμαίνει ομοιόμορφα ολόκληρη τη ζώνη, η οποία βρίσκεται κάτω απ 'αυτήν ύπνο, τραπεζαρία ή ζώνη ανάπαυσης. Τέλος, τα μοντέρνα μοντέλα φαίνονται τόσο τακτοποιημένα και αισθητικά ώστε να διακοσμούν μόνο το εσωτερικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος των οροφών πρέπει να είναι επαρκές, όχι λιγότερο από 2,5 μέτρα.

Υπέρυθρη οροφή στο διαμέρισμα

Εγκατάσταση οροφής υπέρυθρων

Υπέρυθρο φιλμ στην οροφή

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι η καινοτομία ανάμεσα σε θερμαντήρες - υπέρυθρη ταινία. Πρόκειται για ένα φιλμ πολυαιθυλενίου στο εσωτερικό του οποίου είναι συγκολλημένα τα αγώγιμα στοιχεία και τα θερμαντικά στοιχεία άνθρακα. Η ταινία είναι πολύ πιο βολική από μια συμβατική θερμάστρα. Μπορείτε να:

1
 • να ενισχύσει σε οποιοδήποτε ίση θέση - ένα δάπεδο, μια οροφή ή έναν τοίχο κάτω από ένα παράθυρο?
 • κομμένα σε κομμάτια του σωστού μεγέθους σε ειδικές γραμμές.
 • κρύψτε κάτω από μια τάση ή ψευδοροφή.

Υπέρυθρη θέρμανση

Σε σύγκριση με τον θερμαντήρα, η μεμβράνη δεν θερμαίνεται τόσο πολύ. Για μια καλή προθέρμανση του δωματίου, ειδικά κατά την κρύα περίοδο, θα πρέπει να καλύψετε μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Αλλά αυτό το προϊόν είναι απολύτως πυρίμαχο. Είναι επίσης ελαφρύ, παράγεται σε κυλίνδρους, τα οποία είναι κατάλληλα για μεταφορά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της υπέρυθρης θερμής οροφής

Σε σύγκριση με άλλους τύπους συστημάτων θέρμανσης, μια ζεστή οροφή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • τη μεγαλύτερη οικονομία σε σύγκριση με τα συμβατικά θερμαντικά σώματα και τους ανακλαστήρες.
 • το δωμάτιο διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας.
 • απλή εγκατάσταση και απουσία εργασιών έντασης εργασίας ·
 • Ο απλός αυτόματος έλεγχος θα σας επιτρέψει να ξεχάσετε τις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • η δυνατότητα εγκατάστασης σε κτίρια οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων των ξύλινων?
 • μια ευρεία επιλογή τελικών οροφών.

Από τα μεγάλα μειονεκτήματα μπορεί να προσδιο
ριστεί μόνο το ύψος της οροφής, αλλά σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να βγείτε από την κατάσταση. Για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση μιας θερμικής μεμβράνης, πηγαίνετε γύρω από τα μέρη όπου οι άνθρωποι είναι συνεχώς: πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού ή πάνω από το χώρο εργασίας.

Υπέρυθρη οροφή κάτω από το δέντρο

Πώς να κάνετε ένα ζεστό ανώτατο όριο στο σπίτι με τα χέρια σας;

Η εγκατάσταση υπέρυθρης ταινίας στην οροφή πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 1. θερμομόνωση της οροφής ·
 2. Υπολογισμός της περιοχής της ταινίας.
 3. ταινία τοποθέτησης, θερμοστάτη και αισθητήρα.
 4. σύνδεση στο δίκτυο και επαλήθευση λειτουργίας.

Πριν από την εγκατάσταση της θερμικής μεμβράνης, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες στις εργασίες κατασκευής και τελειώματος στην οροφή, εκτός από το φινίρισμα. Εκτελέστε επίσης όλες τις εργασίες σχετικά με την τοποθέτηση καλωδίων επικοινωνίας και φωτισμού.

Τώρα εξετάστε τα στάδια της τοποθέτησης μιας θερμής οροφής με περισσότερες λεπτομέρειες.

Θερμομόνωση της οροφής

Είναι απαραίτητο για να μην θερμαίνεται μια σοφίτα ή γείτονες ένα όροφο πάνω. Η σωστά μονωμένη οροφή θα θερμαίνει όλη τη θερμότητα στο δωμάτιο, αυξάνοντας έτσι την αποδοτικότητα της συσκευής και μειώνοντας το κόστος ενέργειας. Η θερμομόνωση με ένα ανακλαστικό στρώμα συνδέεται με ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής και έρχεται μερικά εκατοστά στους τοίχους. Αυτό θα αποτρέψει την απώλεια θερμότητας μέσα από τα κενά μεταξύ της οροφής και του τοίχου. Οι αρμοί στο θερμομονωτικό υλικό σφραγίζονται με κολλητική ταινία. Το ίδιο το υλικό πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 5 mm.

Προετοιμασία υπέρυθρης οροφής

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή της υπέρυθρης ταινίας;

Για τον σωστό υπολογισμό της απαιτούμενης περιοχής πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

 • πόσο καλά το ίδιο το κτίριο είναι θερμικά μονωμένο. Για ένα σπίτι από τούβλα ή μια δομή ελαφρού πλαισίου, τα δεδομένα αυτά θα είναι διαφορετικά.
 • είτε πρόκειται να ζήσει στο σπίτι το χειμώνα, συνεχώς ή με επισκέψεις?
 • όγκου της θερμαινόμενης περιοχής. Αυτό μπορεί να είναι είτε ολόκληρο το δωμάτιο είτε μέρος του.
 • αν η υπέρυθρη θέρμανση είναι η κύρια ή η πρόσθετη.

Εάν σχεδιάζεται μια θερμή οροφή ως κύριος τύπος θέρμανσης, θα πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 70% της συνολικής επιφάνειας της οροφής. Ως επιπλέον, αυτό το ποσοστό μπορεί να μειωθεί, αντίστοιχα, η ισχύς του κύριου συστήματος θέρμανσης. Το μέσο πάχος της μεμβράνης είναι περίπου 0,2 kW ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. Διαχωρίζοντας τη δύναμη του θερμοστάτη με αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να μάθετε την περιοχή της ταινίας που μπορεί να συνδεθεί με αυτήν.

Υπέρυθρα δάπεδα

Εγκατάσταση θερμικού εξοπλισμού

Το θερμικό φιλμ μπορεί να κοπεί μόνο στις ειδικές γραμμές που σημειώνονται πάνω του. Κάθε τύπος ταινίας έχει το μέγιστο μήκος του τμήματος. Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στην επισυναπτόμενη τεκμηρίωση ή μπορείτε να ζητήσετε από τον πωλητή. Μεταξύ της μεμβράνης και της μόνωσης της οροφής δεν πρέπει να υπάρχουν κενά και στρώματα αέρα.

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τις χάλκινες επαφές του αγώγιμου διαύλου στα ηλεκτρικά καλώδια χρησιμοποιώντας τα κλιπ επαφής. Το ήμισυ του κλιπ πρέπει να βρίσκεται στο χάλκινο λεωφορείο και το άλλο στο εσωτερικό του θερμαντήρα. Μετά από αυτό, τα άκρα φιλμ είναι μονωμένα με ασφαλτική ταινία και από τις δύο πλευρές.

Ο αισθητήρας είναι συνδεδεμένος στην αποκοπή της θερμομόνωσης και συνδέεται με τον ρυθμιστή και τα στοιχεία θέρμανσης.

Υπέρυθρη οροφή

Ηλεκτρική σύνδεση

Συνδέστε τη θερμική μεμβράνη μέσω του ρυθμιστή στο ρεύμα παράλληλα. Αν μια θερμή οροφή θα έχει περισσότερη ισχύ, είναι καλύτερο να συνδεθεί μέσω μιας ξεχωριστής μηχανής.

Η σωστή τοποθέτηση της θερμής οροφής όταν ενεργοποιείται πρέπει να εκπέμπει άνετη θερμότητα, πουθενά για να υπερθερμανθεί και να απενεργοποιηθεί εγκαίρως όταν φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

Εγκατάσταση της υπέρυθρης οροφής

Τελειώνοντας

Στη συνέχεια, το τελικό τέλος των οροφών. Αυτό μπορεί να είναι μια οροφή τέντωμα με ειδική μικροδιαμόρφωση. Περνάει τέλεια τα υπέρυθρα κύματα. Stretch οροφή σε αυτή την περίπτωση είναι τοποθετημένο κατά μήκος των άκρων του τοίχου, χωρίς να επηρεάζει την οροφή ίδια.

Μπορείτε επίσης να κλείσετε τη δομή με μια ψευδοροφή: γυψοσανίδα, επένδυση ή πλαστικά πάνελ. Ανάμεσα στην τάση ή την ψευδοροφή και το υπέρυθρο σύστημα θέρμανσης, πρέπει να αφήσετε ένα μικρό κενό. Για το τελείωμα της οροφής πρέπει να επιλέγονται αδιάβροχα υλικά με πάχος όχι μεγαλύτερο από 16 mm.

Υπέρυθρη οροφή με θερμική προστασία

Το υπέρυθρο σύστημα θέρμανσης για οροφές είναι το πιο σύγχρονο, ασφαλές και αποτελεσματικό από όλες τις ηλεκτρικές επιλογές θέρμανσης. Με σωστή εγκατάσταση, θα διαρκέσει πολύ καιρό, γεμίζοντας το σπίτι με ζεστασιά και άνεση και παραμένοντας εντελώς αόρατο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

19 − = 17