Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο: απλές μεθόδους στο σπίτι

Το πλυντήριο θα λειτουργήσει αξιόπιστα, εάν το καθαρίζετε περιοδικά από την κλίμακα και το καλούπι. Αυτός είναι ένας απλός κανόνας, πολλοί αγνοούν και εντελώς μάταια. Για αυτό, δεν χρειάζεται να καλέσετε έναν οδηγό και να αποσυναρμολογήσετε το μηχάνημα. Αφαιρέστε τη βρωμιά θα είναι απλά σπιτικά προϊόντα στο σπίτι. Πώς καθαρίζω το πλυντήριο;

Πλύσιμο πλυντηρίου

Πολύ μικρή θεωρία

Ποιες λεπτομέρειες για το stylalki απαιτούν τακτική συντήρηση; Υπάρχουν πολλά από αυτά:

 • δίσκος για σκόνη πλυσίματος.
 • ένα τύμπανο.
 • στοιχεία θέρμανσης.
 • καουτσούκ σφραγίδες?
 • φίλτρο αποστράγγισης και φίλτρα εισόδου.
 • σωλήνα αποστράγγισης.

Καθαρίστε το δίσκο

Τις περισσότερες φορές, το πλυντήριο ρυμουλκώνεται με αποσπώμενο διαμέρισμα για διάφορα απορρυπαντικά. Συνήθως η σκόνη παραμένει σε αυτό, η οποία, εκπληκτικά, δεν είναι τόσο εύκολο να πλυθεί, αλλά θα πρέπει να γίνει τακτικά μετά από κάθε 2-3 πλύσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατόν να αποτραπεί η εναπόθεση σκόνης στους τοίχους των καναλιών μέσω των οποίων εισέρχεται στο τύμπανο. Κανονικά, ο δίσκος αφαιρείται εύκολα από το περίβλημα. Είναι λίγο πιο δύσκολο να αποσυνδεθείτε από τα μηχανήματα με κάθετη φόρτωση. Υπάρχουν μοντέλα όπου θα πρέπει να ξεπλύνετε τη δεξαμενή χωρίς να την αποσυνδέσετε (το νερό αποχετεύεται κατευθείαν στο τύμπανο). Για να γίνει αυτό σωστά, αρκεί να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες.

Καθαρισμός του δίσκου σκόνης

Για την εφαρμογή οποιωνδήποτε καθαριστικών παραγόντων δεν είναι απαραίτητο, τελικά σε ένα δίσκο και έτσι είναι γεμάτο με σκόνη απορρυπαντικού. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό, χρησιμοποιείται συνήθως μια βούρτσα ή οδοντόβουρτσα. Τα κανάλια στο ίδιο το μηχάνημα πλένονται με ένα ισχυρό ρεύμα ζεστού νερού.

Καθαρισμός των θερμαντήρων από την κλίμακα

Με την πάροδο του χρόνου σχηματίζονται αποθέσεις ασβέστου στα ΔΕΔ. Ο λόγος είναι η κακή ποιότητα του νερού. Μερικές φορές σχηματίζεται ένα παχύ στρώμα κλίμακας, που δεν επιτρέπει στο μηχάνημα να ενεργοποιήσει ακόμη και το πρόγραμμα. Ένα σίγουρο σημάδι ότι η θερμάστρα έχει σταματήσει να λειτουργεί είναι ότι το μηχάνημα αποσυνδέθηκε ξαφνικά κατά το πλύσιμο και αρνείται να ανάψει. Για να καθαρίσετε το πλυντήριο της κλίμακας, χρησιμοποιήστε απλές λύσεις οικιακής χρήσης: κιτρικό οξύ ή ξίδι. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τον καθαρισμό αυτών των κόμβων κάθε τρεις μήνες. Εάν το μηχάνημα χρησιμοποιείται μόνο κατά διαστήματα, τότε τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες.

Καθαρίστε τη θερμάστρα

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο με κιτρικό οξύ; Για να γίνει αυτό, η σκόνη απορρυπαντικού (το ήμισυ του συνήθους τμήματος) χύνεται στο δίσκο και προστίθενται τέσσερις σάκοι κιτρικού οξέος (400 g). Μερικά παλιά, περιττά πράγματα τοποθετούνται στο τύμπανο. Το μηχάνημα ξεκινάει με τη μεγαλύτερη δυνατή λειτουργία πλύσης σε μέγιστη θερμοκρασία 90 °. Στο τέλος, επαναλάβετε το ξέβγαλμα.

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο με ξύδι; Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις καταθέσεις ασβέστη στο θερμοσίφωνα, αλλά είναι λιγότερο δημοφιλής. Το γεγονός είναι ότι το οξικό οξύ είναι πιο επιθετικό από το λεμόνι. Αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις ελαστικές σφραγίδες των διαφόρων εξαρτημάτων του μηχανήματος. Για καθαρισμό, ένα ποτήρι ξίδι 9% χύνεται στο δίσκο και περιλαμβάνεται ένας κύκλος πλύσης με θερμοκρασία 60 °. Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, περιλαμβάνεται επιπλέον πλύσιμο.

Καθαρίστε τη θερμάστρα

Καθαρίζουμε τις ελαστικές σφραγίδες

Μην τα λιπαίνετε. Η ξήρανση δεν τους απειλεί, επειδή είναι κατασκευασμένα από ειδικό καουτσούκ, αλλά συσσωρεύονται βρωμιά και μύκητες στα στεγανωτικά, τα οποία πρέπει να απομακρύνονται τακτικά. Με αυτό το καθήκον, οι καθαριστές οικιακής χρήσης μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν: υγρό για το πλύσιμο των παραθύρων ή των κελυφών.

Καθαρισμός στεγανοποιητικών ελαστικών

Απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη μυρωδιά και τη μούχλα

Είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει μια συνηθισμένη σόδα. Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο με σόδα από μυρωδιά και μούχλα; Για να γίνει αυτό, αναμειγνύεται με νερό σε ίσες αναλογίες. Το προκύπτον διάλυμα εφαρμόζεται στο τύμπανο και στη μανσέτα από καουτσούκ γύρω από αυτό, διατηρείται για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αφαιρείται με σφουγγάρι. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις πτυχές μέσα στο μανικέτι. Μετά από αυτό, το μηχάνημα ξεκινάει με ένα γρήγορο πλύσιμο με ένα ξέβγαλμα.

Καθαρίστε το τύμπανο

Το τύμπανο συσσωρεύει επίσης ακαθαρσίες, ασβεστολιθικά κοιτάσματα εμφανίζονται στην επιφάνεια. Υπάρχουν μοντέλα στα οποία παρέχεται η λειτουργία του αυτόματου καθαρισμού. Και πώς να καθαρίσετε το τύμπανο του πλυντηρίου, αν αυτή η επιλογή δεν παρέχεται από τον κατασκευαστή; Η διαδικασία είναι η εξής:

Μέθοδος ένα:

1

Στο τύμπανο πληρώστε 100 ml συμβατικού λευκαντικού. Ξεκινήστε τη λειτουργία πλύσης με θερμοκρασία τουλάχιστον 60 °. Ως αποτέλεσμα, το τύμπανο θα καθαριστεί, όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα φύγουν.

Μέθοδος δύο:

200 γραμμάρια κιτρικού οξέος (δύο φακελάκια) χύνεται στο άδειο τύμπανο. Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα με μέγιστη θερμοκρασία και πρόσθετο ξέβγαλμα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν τελειώσετε, η πόρτα παραμένει ανοιχτή.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν δυσπρόσιτα μέρη στο τύμπανο που είναι απίθανο να καθαριστούν πλήρως με τις παραπάνω μεθόδους. Αυτό, παραδείγματος χάριν, εναέριες νευρώσεις που βρίσκονται κατά μήκος της περιφέρειας. Είναι κούφια μέσα, έτσι και συσσωρεύουν βρωμιά. Για να καθαρίσετε αυτά τα εξαρτήματα, αφαιρούνται όπως περιγράφεται στις οδηγίες. Ξεπλύνετε τα πτερύγια χειροκίνητα με τρεχούμενο νερό, αλλά η επόμενη μέθοδος θα είναι πιο αποτελεσματική. Πάρτε ένα μεταλλικό δοχείο κατάλληλου μεγέθους, στο οποίο τα μέρη είναι συγκολλημένα σε διάλυμα κοινού αλατιού με κιτρικό οξύ. Στη συνέχεια, το σφουγγάρι εφαρμόζεται σε αυτά με απορρυπαντικό πιάτων και ξεπλένεται καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Καθαρίστε το τύμπανο

Όλες οι εργασίες γίνονται σε γάντια από καουτσούκ και σε ένα δωμάτιο που αερίζεται καλά.

Καθαρίστε το φίλτρο εισόδου

Πώς να ξέρετε ότι ήταν σφυρήλατο; Υπάρχουν διάφορα κριτήρια:

 • Το νερό εισέρχεται στο μηχάνημα με μια ασθενή πίεση.
 • αυξημένο χρόνο πλύσης.
 • όταν ρίχνετε νερό στο μηχάνημα, χτυπά δυνατά.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η βαλβίδα εκκίνησης είναι φραγμένη. Καθαρίζεται εύκολα. Κάντε το εξής:

 1. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα πλήρωσης από τη ροδέλα.
 2. Με προσεκτικά πένσες αφαιρέστε το πλέγμα (αυτό είναι το φίλτρο).
 3. Με μια συμβατική οδοντόβουρτσα, καθαρίζεται πολύ προσεκτικά από βρωμιά και πλένεται με νερό.
 4. Τοποθετήστε το φίλτρο στη θέση του και βιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής νερού.
Καθαρισμός του φίλτρου εισόδου

Καθαρίστε το φίλτρο αποστράγγισης και τον σωλήνα αποστράγγισης

Κάνετε αυτό το τελευταίο, όταν ολοκληρωθεί η προηγούμενη εργασία. Πώς καθαρίζω το φίλτρο αποστράγγισης σε ένα πλυντήριο ρούχων; Βρίσκεται στον μπροστινό πίνακα από κάτω, συνήθως πίσω από μια μικρή πόρτα με κλίση. Το φίλτρο ξεβιδώνεται προσεκτικά και αφαιρείται πλήρως. Στη συνέχεια, πλένεται κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρέστε τη βρωμιά με ένα σφουγγάρι με ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό. Πριν ξεβιδώσετε τον φελλό, θα πρέπει να αντικαταστήσετε ένα δοχείο - το νερό μπορεί να χυθεί από την τρύπα. Είναι πιθανό ότι ο λόγος για το φράξιμο του φίλτρου θα είναι τα κουμπιά, τα νομίσματα, τα μαλλιά, άλλα μικρά συντρίμμια που εισέρχονται στο φίλτρο μετά το πλύσιμο. Αυτά εξάγονται προσεκτικά. Αξίζει να ξεπλύνετε και το ίδιο το κάθισμα, στο οποίο το φίλτρο είναι στριμωγμένο. Μέσα στο διαμέρισμα, τα πτερύγια της αντλίας είναι ορατά. Αν είναι σπειρωμένα, πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά. Τέλος, τοποθετείται το καθαρισμένο φίλτρο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν μια τέτοια ενέργεια δύο φορές το μήνα.

Καθαρισμός του φίλτρου εισόδου

Πώς καθαρίζω τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης σε ένα πλυντήριο ρούχων; Για να γίνει αυτό αποτελεσματικά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το μηχάνημα και να το αφαιρέσετε τελείως, αλλά μερικές φορές απλά κολλήσει με το ένα άκρο ένα λεπτό πλαστικό σχοινί με ένα μικρό πινέλο για το τέλος. Αυτό θα αφαιρέσει την σαπουνιστική επίστρωση μέσα.

Όλες οι εργασίες καθαρισμού των τμημάτων του πλυντηρίου ρούχων πραγματοποιούνται μόνο με αποσυνδεδεμένη παροχή ρεύματος. Συνδέστε το φις από την πρίζα.

Περίληψη

Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο. Όπως βλέπουμε, για να διατηρηθεί σε λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο να δαπανώνται χρήματα για τους δασκάλους και τους ακριβούς καθαριστικούς παράγοντες. Είναι για τις δυνάμεις να κάνουν στο σπίτι συνθήκες, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά μέσα: κιτρικό οξύ, σόδα, ξίδι.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 75 = 80