Πώς να επιλέξετε την καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα (18 φωτογραφίες)

Αναμφισβήτητα, κάθε κουζίνα χρειάζεται υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο αερισμό. Για το σκοπό αυτό, μια θολωτή κουκούλα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει να κρατήσει τον αέρα της κουζίνας καθαρό, φρέσκο ​​και χωρίς τη μυρωδιά του φαγητού. Ο θόλος ονομάζεται λόγω του σχήματος του, μοιάζει με ένα μικρό μέγεθος τρούλο, το οποίο συνήθως συνδέεται πάνω από τη σόμπα, έτσι ώστε οι μυρωδιές αμέσως να εξαφανιστούν εντελώς. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά των κουκούλες, τα πλεονεκτήματά τους, τα χαρακτηριστικά αυτού του σχεδίου και πώς να το επιλέξουμε.

Κομψή κουκούλα στη μοντέρνα κουζίνα

Χαρακτηριστικά

Κουκούλα θόλου - μια οικιακή συσκευή σχεδιασμένη να φιλτράρει τον αέρα στην κουζίνα. Ο απορροφητήρας κουζίνας αφαιρεί τέλεια από τα σωματίδια αέρα σκόνη, βρωμιά, καμένα, υπερβολική υγρασία, οσμές. Το κεκλιμένο σχήμα με τη μορφή ενός θόλου είναι σε θέση να πάρει αξιόπιστα την εξάτμιση και μυρίζει. Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες αφαιρούν όλα τα περιττά σωματίδια βρωμιάς και καίγονται μακριά από τις εγκαταστάσεις.

Κουκούλα του νησιού στην κουζίνα
Κουκούλα Dome Cream στην Κουζίνα

Καφέ-λευκή θολωτή κουκούλα στην κουζίνα

Τύποι

Ας εξετάσουμε τους κύριους τύπους κουκούλες θόλου.

Οι κουκούλες διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασής τους:

 • Τζάκι. Παρόμοια με τη συσκευή με εξαερισμό τζάκι. Συνήθως τοποθετείται σε έναν τοίχο πάνω από τη σόμπα.
 • Η γωνία. Περιστασιακά σπάνια, στη χώρα μας δεν είναι δημοφιλής. Η γωνιακή κουκούλα έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει τον αέρα πάνω από τη σόμπα που βρίσκεται στη γωνία. Το ύψος τους μπορεί να ποικίλει, μπορεί να είναι και θολωτό και επίπεδο.
 • Νησί. Οι κουκούλες αυτού του τύπου μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε ευρύχωρες κουζίνες, όπου είναι δυνατή η κατασκευή ενός νησιού στη μέση με σόμπα. Αυτή η κουκούλα κουζίνας είναι συχνά εξοπλισμένη με ειδικό γυαλί, το οποίο προστατεύει από πιτσιλιές.
 • Ενσωματωμένο. Ένας τέτοιος θόλος είναι ενσωματωμένος στο έπιπλο κουζίνας. Άνετη, αρμονική εμφάνιση στο εσωτερικό. Αλλά το κόστος ενός σετ κουζίνας γίνεται πολύ πιο ακριβό.
Χρυσή θόλος στην κουζίνα
Τζάκι θόλος κουκούλα στην κουζίνα με το στυλ της Προβηγκίας

Κουκούλα στην κουζίνα με μαύρα πλακάκια

Υλικό

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές τους στο υλικό από το οποίο γίνονται. Απόχρωση:

 • Ανοξείδωτο ατσάλι. Εξαιρετικό υλικό, αξιόπιστο και ανθεκτικό. Το μοντέλο από αυτό μπορεί να είναι τρούλο, και επίπεδη, και με κλίση.
 • Χάλυβας, επικαλυμμένο με λευκό ή χρωματισμένο σμάλτο. Αυτό το μοντέλο μπορεί να επιλεγεί για την κουζίνα κάθε στυλ και εσωτερική κατεύθυνση. Μπορεί να βαφτεί σε διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα, το λευκό μοντέλο φαίνεται αρμονικό σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο.
 • Χάλυβας, βαμμένος με ειδική σκόνη. Πιο ακριβό κουκούλα κουζίνας από το εμαγιέ μοντέλο. Αλλά φαίνεται και πιο ευγενής και κομψό. Τα καλύτερα μοντέλα είναι ζωγραφισμένα με αυτόν τον τρόπο. Το τελευταίο τσιπ της μόδας - οι κλασικοί εσωτερικοί χώροι της κουζίνας και οι μαύροι κουκούλες τους.
 • Πλαστικά. Οι σύγχρονοι τύποι πλαστικών μπορούν να αντικαταστήσουν με επιτυχία ακόμη και μοντέλα χάλυβα στο εσωτερικό. Ειδικά αν συνδυάζονται με γυαλί.
 • Το δέντρο. Είναι λογικό να επιλέγουμε μόνο αν η κουζίνα διατηρείται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στυλ. Όπου υπάρχει φυσικό ξύλο, για παράδειγμα, σε ρουστίκ στυλ ή σαλέ. Υπάρχουν ακόμη και κουζίνες με σόμπα, διακοσμημένες με ξύλο.
 • Συνδυασμένη. Σε συσκευές αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται
  συνδυασμοί διαφόρων υλικών - χάλυβας και ξύλου, πλαστικού και χάλυβα κλπ.
Χαλύβδινο κουκούλα

Κουκούλα θόλου, καλυμμένο με σμάλτο
Μαύρη και χρυσή κουκούλα για κουζίνα

Με τον τρόπο εργασίας

Πώς διαφέρουν οι κουκούλες θόλου με τη μέθοδο καθαρισμού:

 • Με εξωτερικό εξαερισμό. Πάρτε τον μολυσμένο αέρα έξω από το διαμέρισμα, στο δρόμο. Αυτή η παράμετρος, όπως το ύψος της δομής, έχει μεγάλη σημασία εδώ.
 • Κυκλοφορούν. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα πάνω από τη σόμπα - αν και γωνία, αν και νησί - καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας, περνώντας το μέσω ενός ειδικού φίλτρου.
 • Μικτή. Ικανό να αφαιρέσει τον αέρα και να περάσει από το φίλτρο. Τέτοιες κουκούλες κουζίνας κοστίζουν συνήθως περισσότερο, αλλά πιο ποιοτικά πραγματοποιούν καθαρισμό. Και καλύπτονται με γυαλί, θα προστατεύονται αξιόπιστα από πιτσιλιές και αιθάλη. Επομένως, αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.
Όμορφη μαύρη κουκούλα στην κουζίνα
Λευκή θολωτή κουκούλα στην κουζίνα
Τζακούζι σε ρουστίκ κουζίνα

Πώς να επιλέξετε

Εξετάστε τα κύρια σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά ενός κουκούλα:

 • Η πιο δημοφιλής και κατάλληλη μορφή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας τύπος τζάκι. Μπορούμε να τα παρατηρήσουμε πάνω από τη σόμπα στις περισσότερες κουζίνες.
 • Βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα είναι αεριζόμενο. Η διαθεσιμότητά του εγγυάται μια σταθερή ροή καθαρού αέρα από το δρόμο, η οποία θα αντικαταστήσει το παλιό, "χρησιμοποιημένο".
 • Οι πιο εύρωστες και αξιόπιστες είναι οι κουκούλες κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό το υλικό είναι σε θέση να αντέξει όλες αυτές τις πιτσιλιές, σταγόνες, ζεστό ατμό, που προέρχονται από το φαγητό που ετοιμάζεται. Ωστόσο, το χρώμα ενός τέτοιου μοντέλου σε οποιοδήποτε εσωτερικό μπορεί να είναι μόνο ένα - το χρώμα του ανοξείδωτου χάλυβα. Αλλά τώρα οι κουκούλες κουζίνας με γυαλί είναι ήδη κατασκευασμένες, οι οποίες είναι επίσης αξιόπιστα προστατευμένες από τις πιτσιλιές και τα σταγονίδια.
 • Εάν επιλέξετε ένα έγχρωμο μοντέλο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο, επικαλυμμένο με σκόνη, αντί για σμάλτο. Αυτή η μέθοδος χρωματισμού είναι πιο αξιόπιστη.
 • Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μοντέλο που να ταιριάζει με το στυλ της κουζίνας. Το ύψος του και άλλες παράμετροι πρέπει επίσης να ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό.
Κρεμασμένο κουκούλα για κουζίνα

Σημαντικές παράμετροι:

 • Παραγωγικότητα. Αυτό ίσως είναι η πιο σημαντική απόχρωση, στην οποία είναι απαραίτητο να δοθεί αρχική προσοχή. Η παραγωγικότητα εξαρτάται από την ένδειξη, πόσο η συσκευή μπορεί να αντλήσει για μία ώρα κυβικών μέτρων αέρα, περνώντας την από μόνη της. Ο βέλτιστος αριθμός είναι 200-250 μονάδες. Για ένα μοντέλο που λειτουργεί με ένα φίλτρο, αυτή είναι η πλέον κατάλληλη ένδειξη. Εάν ο αγωγός είναι εξωτερικός, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρητικότητας τουλάχιστον 300 μονάδων.
 • Εάν η κουζίνα είναι μικρού μεγέθους, το ύψος της είναι μικρό, και η οικογένεια είναι μικρή, τότε είναι αρκετά δυνατό να γίνει με μία συσκευή τύπου κινητήρα. Η γωνιακή κουκούλα μπορεί επίσης να είναι και μονού μοτέρ. Εάν πρέπει να μαγειρεύετε συχνά και η κουζίνα είναι μεγάλη, τότε χρειάζεστε μια πιο ισχυρή μονάδα με δύο κινητήρες.
 • Εάν υπάρχει έλλειψη αέρα στην κουζίνα - και με την παρουσία πλαστικών, σφικτά κλείνοντας τα παράθυρα είναι πάντα έτσι, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε το μοντέλο με έναν εξωτερικό αγωγό. Αυτό θα εξασφαλίσει τη ροή του φρέσκου αέρα στην κουζίνα.
 • Όσον αφορά τα φίλτρα, μπορούν να είναι δύο τύπων:
  ανθρακούχο και μακροχρόνιο λιπαρό. Τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ειδικά επεξεργασμένα. Πεθαίνουν τέλεια τη μυρωδιά, τους καπνούς, τον καπνό και άλλες μικρές αιωρούμενες ουσίες από τον αέρα. Απαιτείται τακτική αντικατάσταση. Η αντικατάσταση απαιτείται όταν το φίλτρο είναι ήδη γεμάτο και δεν είναι σε θέση να εκτελέσει ποιοτικά την εργασία του. Τα μακροχρόνια φίλτρα απορρόφησης λιπών από μέταλλο χρησιμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μερικές φορές απαιτούν πλύσιμο. Αλλά καλύπτονται με γυαλί, δεν θα χρειαστούν πλύσιμο πολύ συχνά. Η βέλτιστη επιλογή, εάν η κουκούλα μπορεί να εγκαταστήσει φίλτρα και των δύο τύπων. Σε αυτή την περίπτωση, θα παρέχεται η καλύτερη διήθηση αέρα στο εσωτερικό της κουζίνας σας.
Μεγάλη κουκούλα στην κουζίνα
Σύγχρονη μεγάλη κουκούλα στην κουζίνα
Κομψή μεταλλική κουκούλα στην κουζίνα
Χαλύβδινη κουκούλα για κουζίνα
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

99 − = 94