Είναι δυνατή η χρήση ενός laminate στο μπαλκόνι: αποσυναρμολογούμε παραδείγματα (20 φωτογραφίες)

Η επέκταση της χρήσιμης περιοχής στο διαμέρισμα πραγματοποιείται μέσω της τοποθέτησης ενός μπαλκονιού ή ενός μπαγκαζιού, γι 'αυτό το λόγο υπάρχει ανάγκη να επιλέξετε το βέλτιστο υλικό φινιρίσματος που θα ικανοποιεί τις συνθήκες λειτουργίας. Πρόσφατα, το μπαλκόνι είναι διακοσμημένο με πολυεπίπεδη. Πρόκειται για μια γενική επένδυση, η οποία είναι εξίσου κατάλληλη για τοίχους και δάπεδα, και κάνει την εμφάνιση του δωματίου τακτοποιημένη και κομψή. Εφιστάται η προσοχή στην ευκολία εγκατάστασης, στην ποικιλία σχεδιαστικών και χρωματιστικών διαλυμάτων των πλαστικοποιημένων υλικών.

Laminate λευκασμένη βελανιδιά στο μπαλκόνι

Λευκό φύλλο στο μπαλκόνι

Χαρακτηριστικά μιας επιλογής διακοσμητικών επίπλων από ένα έλασμα

Με την επένδυση των τοίχων μπαλκονιού με ένα laminate, μπορείτε γρήγορα να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο εσωτερικό σχέδιο. Το έλασμα έχει βάση αποτελούμενη από σύνθετη ξύλινη σανίδα, η οποία είναι καλυμμένη με διακοσμητικό ανώτερο στρώμα και έχει προστατευτική μεμβράνη.

Όταν επιλέγετε την καλύτερη επιλογή για φινίρισμα, εξετάστε τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Σε ποια κατεύθυνση προγραμματίζεται η περαιτέρω χρήση του μπαλκονιού?
 • Σε ποιο καθεστώς θερμοκρασίας και σε ποιες κλιματολογικές συνθήκες θα χρησιμοποιηθεί το τελειωτικό υλικό. Το μπαλκόνι μπορεί να είναι κρύο ή ζεστό, από το οποίο εξαρτάται το επίπεδο υγρασίας του αέρα.

Laminate στο μπαλκόνι κάτω από το δέντρο

Πλακάκια από πλαστικές ύλες στο μπαλκόνι

Δεδομένου ότι η επιπρόσθετη περιοχή παραμένει συχνά μη θερμαινόμενη, έτσι το χειμώνα, το πρόστιμο τελείωμα παγώνει. Σε σχέση με αυτό, είναι επιθυμητό να παραχθεί ένα μπαλκόνι με επένδυση με ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό, το οποίο διαφέρει από τα συμβατικά ανάλογα με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και αυξημένη τιμή. Στο μονωμένο μπαλκόνι, όπου το χειμώνα, η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει κάτω από τους 0 ° C, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λάμες κανονικής ποιότητας.

Ο καθένας που επιθυμεί μπορεί να πλαστικοποιήσει το μπαλκόνι από μόνος του, το κυριότερο είναι να εξοικειωθεί με τη σωστή επιλογή του υλικού, τα κύρια στάδια της προπαρασκευαστικής διαδικασίας και τις συνθήκες εργασίας.

Πριν αγοράσετε το υλικό φινιρίσματος, πρέπει να αποφασίσετε για το σχεδιασμό και το χρώμα. Η κατηγορία του πίνακα πρέπει να αντιστοιχεί στα προβλεπόμενα φορτία στους τοίχους και το δάπεδο. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα έλασμα για μπαλκόνι της κλάσης 31 και άνω, το οποίο διαθέτει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες και χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν μακρά περίοδο λειτουργίας.

Laminate δρυς στο μπαλκόνι

1

Φινίρισμα με λοξότμηση στο μπαλκόνι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η τοποθέτηση του laminate στο μπαλκόνι γίνεται μόνο λόγω ορισμένων πλεονεκτημάτων που περιλαμβάνουν:

 • Αντοχή στην φθορά και ικανότητα αντοχής στις μηχανικές επιρροές.
 • Αντοχή στην υγρασία. Λόγω της ανθεκτικής στην υγρασία επίστρωσης, είναι δυνατό να παραχθεί υγρός καθαρισμός χρησιμοποιώντας σύγχρονες οικιακές χημικές ουσίες.
 • Εξαιρετικοί αισθητικοί δείκτες - υψηλής ποιότητας απομίμηση ποικιλίας επιχρισμάτων (πέτρα, ξύλο).
 • Μη υποστηριζόμενη υπεριώδης ακτινοβολία, λόγω της οποίας το υλικό δεν καίγεται καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του και δεν χάνει την ελκυστικότητά του.
 • Υψηλή θερμική αγωγιμότητα, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ζεστό δάπεδο στο μπαλκόνι κάτω από το laminate.
 • Ανθεκτικό στα μεγάλα φορτία και αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Μη εύφλεκτο - το υλικό είναι πυράντοχο.
 • Η οικολογική καθαρότητα των πρώτων υλών αποτελεί ιδανική λύση για κατοικίες.
 • Υγιεινή - το καλούπι δεν σχηματίζεται στην επιφάνεια και ο μύκητας δεν πολλαπλασιάζεται.
 • Απλή φροντίδα και συντήρηση.
 • Η προσιτή τιμή είναι μια επιλογή προϋπολογισμού, η οποία είναι κατάλληλη για όλους σχεδόν τους καταναλωτές.

Σφενδάμι φύλλα στο μπαλκόνι

Πλοίο στο μπαλκόνι

Όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο είδος φινιρίσματος, το έλασμα έχει επίσης μερικά μειονεκτήματα, αλλά συνδέεται κυρίως με τις αυξημένες απαιτήσεις και τις δυσκολίες τοποθέτησης:

 • Η βάση κάτω από το έλασμα πρέπει να στεγνώσει εντελώς, να καθαριστεί από τα συντρίμμια και τη σκόνη και να αποκλείονται οι παραμικρές ανωμαλίες και κλίσεις.
 • Με τη χρήση μόνο ενός laminate δεν μπορεί να επιτευχθεί στο μπαλκόνι ή loggia καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, έτσι πρόσθετη μόνωση απαιτείται με τα σύγχρονα θερμομονωτικά υλικά.

Αυτές οι αδυναμίες δεν δημιουργούν σοβαρά εμπόδια και αποκλείουν το ερώτημα εάν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ένα laminate σε ένα μπαλκόνι. Δεν είναι μόνο δυνατό, αλλά και απαραίτητο.

Τοποθέτηση laminate σε μπαλκόνι και loggia

Μια υποχρεωτική απαίτηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο μπαλκόνι ή το μπαλκόνι - πρέπει να είναι τζάμια με διπλά ή τριπλά τζάμια, ώστε να μειώνονται οι θερμικές απώλειες, οι τοίχοι είναι μονωμένοι και η θέρμανση γίνεται. Οι τοίχοι του μπαλκονιού είναι στρωματοποιημένοι σε ένα συγκρότημα. Τοποθετήστε το έλασμα στο μπαλκόνι με τα χέρια σας, αν το επιθυμείτε, ο καθένας μπορεί, χωρίς να έχει επαρκή εμπειρία.

Laying laminate στο μπαλκόνι

Laminate wenge στο μπαλκόνι

Laminate στο μπαλκόνι ενός εξοχικού σπιτιού

Δημιουργία δαπέδου

Η αρχή είναι η τοποθέτηση του δαπέδου, αλλά πώς να βάλει ένα laminate; Η διαδικασία εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Προετοιμασία του υποστρώματος - αφαίρεση ακαθαρσιών και θραυσμάτων, λεπτομερής ευθυγράμμιση και θέρμανση. Η κύρια προϋπόθεση για την αύξηση της διάρκειας ζωής είναι η απουσία των παραμικρών παρατυπιών, των κοιλωμάτων και των εξογκωμάτων. Επιτρεπόμενες σταγόνες 2 mm σε τμήμα μήκους 1 μέτρου. Για την εξάλειψη των ελαττωμάτων με βάση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένες λύσεις ή αυτοεπιπεδούμενα μείγματα, με τα οποία γίνεται η επίστρωση.
 • Πριν από την τοποθέτηση του ελάσματος στην επιφάνεια επεκτείνεται ένα ειδικό υπόστρωμα, το οποίο βελτιώνει την απόδοση θερμομόνωσης και θορύβου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό πολυαιθυλενίου ή φελλού αντί του υποστρώματος.
 • Τοποθετήστε τις πλάκες σε κλιμακωτή σειρά. Μεταξύ των τοίχων και του υλικού τελικής επεξεργασίας, πρέπει να υπάρχουν τεχνολογικά κενά 10-15 mm, έτσι ώστε οι σφήνες επέκτασης να χρησιμοποιούνται για εγκατάσταση.

Οι κανόνες για την τοποθέτηση των πηνίων προβλέπουν την τοποθέτηση από μια μακρινή γωνία. Το ελάχιστο μήκος της σανίδας πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 mm.

Λαμινάρισμα στην λότζια

Εγκατάσταση laminate στο μπαλκόνι

Φτιαγμένο από καρυδιές στο μπαλκόνι

Τείχη

Μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με διάφορους τρόπους:

 • Τα ελάσματα είναι κολλημένα σε μια επίπεδη βάση γυψοσανίδας. Πριν από την εφαρμογή μιας ειδικής συγκολλητικής σύνθεσης, η επιφάνεια αρχίζει.
 • Η στερέωση των πλακών πραγματοποιείται σε ξύλινο κιβώτιο ή μεταλλικό προφίλ. Τα στοιχεία στερέωσης είναι τα υγρά καρφιά ή οι μεταλλικοί συνδετήρες (κλεϊμέρες) ενός συρραπτικού κατασκευής.

Στην αυτοκόλλητη έκδοση δεν υπάρχει κλειδαριά. Ο σύνδεσμος ασφάλισης των πλακών δίνει το τέλος της αντοχής και της αξιοπιστίας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλειδαριών με τη μορφή αυλάκωσης και χτένας διαφορετικών σχημάτων, τα οποία εξασφαλίζουν γρήγορη συναρμολόγηση των ελασμάτων, οπότε κατά την επιλογή του υλικού πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες. Όταν το δάπεδο και οι τοίχοι είναι έτοιμοι, θέτουμε το κατώφλι στο μπαλκόνι.

Laminate στο ανοιχτό μπαλκόνι

Παρκέ στο μπαλκόνι

Laminate στο μπαλκόνι απέναντι

Πώς να τοποθετήσετε σωστά το κατώφλι στο μπαλκόνι

Το τελικό στάδιο της εργασίας είναι το χαραγμένο και διακοσμημένο κατώφλι στο μπαλκόνι. Για να μην χάσετε το όριο αρμονίας στο μπαλκόνι γίνεται καλύτερα από το έλασμα. Το μήκος των ελασμάτων καθορίζεται από τη βαθιά προεξοχή. Τα προετοιμασμένα τμήματα του ελασματοποιημένου φύλλου πρέπει να τοποθετηθούν.

Οι μορφές των θυρών μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές, όσον αφορά τη φαντασία. Όταν το κατώφλι για το μπαλκόνι είναι κατασκευασμένο, το εξωτερικό του άκρο μπορεί να πλαισιωθεί με μια διακοσμητική μεταλλική γωνία (υπάρχουν πολλές επιλογές).

Laminate στο μπαλκόνι με κατώφλι

Κήπος παρκέ στο μπαλκόνι

Φωτεινό έλασμα στο μπαλκόνι

Τρόποι χρήσης στο εσωτερικό

Εάν το μπαλκόνι είναι συνέχεια της κατοικημένης περιοχής, τότε η επιλογή της εσωτερικής διακόσμησης έχει μεγάλη σημασία. Το κύριο πράγμα είναι ότι η πρόσθετη περιοχή είναι γυαλισμένη. Ωστόσο, εάν εξακολουθεί να θερμαίνεται, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αδιάβροχο υλικό για επενδύσεις τοίχων και δαπέδων, το οποίο κοστίζει περισσότερο.

Κάντε μια ελκυστική εμφάνιση ενός μικρού δωματίου που επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία υλικών φινιρίσματος. Η ποικιλία είναι τόσο διαφορετική ώστε δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια επιλογή για το σχεδιασμό και το χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι απομίμηση παρκέ, φυσικού ξύλου, πέτρας ή κεραμικών πλακιδίων. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του υλικού και τους τρόπους τοποθέτησης, φινίρισμα του μπαλκονιού με πολυστρωματικό υλικό με τα δικά σας χέρια δεν δημιουργεί δυσκολίες, το έργο θα γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά. Το κύριο πράγμα είναι ότι το επιλεγμένο υλικό είναι απολύτως κατάλληλο για τις συνθήκες χρήσης.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

38 + = 48