Τύποι κρεβατιών: πώς να περιηγηθείτε σε ένα ευρύ φάσμα

Πώς να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι, καθώς και πού να τοποθετήσετε ένα κουτί για ύπνο ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Ίσως, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή σπίτι. Και, είναι σημαντικό να είναι άνετο, ευρύχωρο και κομψό.

Λευκό κρεβάτι

Ταξινόμηση κατά αριθμό αγκυροβολίων

Αν θεωρήσουμε αυτό το έπιπλο από τη θέση, πόσες αγκυροβόλια το υποθέτει ο σχεδιασμός, μπορούμε να ονομάσουμε τρεις τυποποιημένες παραλλαγές:

 • Διπλό κρεβάτι;
 • Μονόκλινα κρεβάτια.
 • Ημι-επιπλωμένα έπιπλα.

Οι μεμονωμένες παραλλαγές θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Το σχέδιο είναι για ένα άτομο. Τυπικά μεγέθη: πλάτος 80 - 120 cm και μήκος όχι μεγαλύτερο από 210 cm. Η πιο βέλτιστη βάση είναι 15 ξύλινες σχάρες. Μια απλή, πρακτική και συμπαγής έκδοση παραμένει πάντα σε ζήτηση.

Κρεβάτι σε μινιμαλιστικό ύφος

Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια και τύποι διπλών κρεβατιών. Είναι κατάλληλα για δύο, αλλά λόγω του μεγάλου καμβά και εντυπωσιακές διαστάσεις μπορούν να εκτελεστούν σε διαφορετικά στυλ, εξοπλισμένα με πρόσθετα εξαρτήματα και λειτουργικές προσαρμογές. Τα ζευγάρια συνήθως δεν σκέφτονται πολύ, ποιο κρεβάτι να επιλέξει για ένα υπνοδωμάτιο. Άνετο "διπλό" - η βέλτιστη λύση.

Ένα ημι-διπλό κρεβάτι είναι μια συμβίωση των δύο προηγούμενων επιλογών. Μαζί για να κοιμηθεί σε ένα τέτοιο κρεβάτι είναι άβολα, αλλά για ένα άτομο που προτιμά το διάστημα, μια πολύ καλή επιλογή.

Ξύλινο κρεβάτι στο νηπιαγωγείο

Λειτουργικό δυναμικό

Η μελέτη του σχεδιασμού των λειτουργικών κλινών μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλασικά λακωνικά έπιπλα είναι μόνο ένα μέρος για ύπνο και ξεκούραση. Ωστόσο, οι σύγχρονες τάσεις τείνουν να ενισχύουν το λειτουργικό δυναμικό απολύτως οποιωνδήποτε προϊόντων.

Κρεβάτι σε στιλ αρτ νουβό

1

Οι λειτουργικοί τύποι κρεβατιών για κρεβατοκάμαρα ταξινομούνται ανάλογα με τον τύπο φύλαξης αντικειμένων και χωρητικότητας. Συνήθως ένα διπλό κρεβάτι, το οποίο δεν αποσυντίθεται και δεν μετασχηματίζεται, είναι εξοπλισμένο με κουτιά για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων, σεντονιών και ακόμη και ρούχων ή ειδών οικιακής χρήσης. Τα κύτταρα μπορούν είτε να προσαρτηθούν είτε να ανασυρθούν.

Οι κατασκευές, όπου η βάση για το κρεβάτι σε συνδυασμό με τον μηχανισμό ανύψωσης και χρησίμευσε ως ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο για μια ευρεία ποικιλία πραγμάτων, έχουν ήδη χάσει τη σημασία τους. Τα προϊόντα αυτά θεωρούνται άβολα. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε εποχιακά πράγματα ή συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά.

Ξύλινο διπλό κρεβάτι

Τύποι κρεβατιών ανά τύπο κεφαλάριου

Μερικές φορές είναι το κεφαλάρι που είναι το κύριο διακοσμητικό στοιχείο που διακοσμεί τόσο το ίδιο το κρεβάτι όσο και ολόκληρο το δωμάτιο, συμπληρώνοντας το στυλιστικό σύνολο. Ωστόσο, για το κεφάλι του κρεβατιού είναι επίσης λειτουργικό. Αυτό γίνεται σαφές αν λάβουμε υπόψη τους τύπους αυτών των δομικών στοιχείων:

 • Σε συνδυασμό με ένα κρεβάτι, που ενεργεί αποκλειστικά ως στήριγμα και βοηθητικό διακοσμητικό στοιχείο (πραγματικό, αν ο σχεδιασμός και το μέγεθος του κρεβατιού δεν επιτρέπει την εισαγωγή πιο σύνθετων στοιχείων).
 • Κεφαλάρια του κρεβατιού, κατασκευασμένα ως ξεχωριστό στοιχείο ενός πολύπλοκου σχεδίου. Μπορεί να είναι ένα ντουλάπι αποθήκευσης, ένα είδος στήθους ή ακόμα και ένα ράφι. Ζητώντας ερωτήσεις, πώς να επιλέξετε ένα κρεβάτι για ένα παιδί και ποιο σχέδιο να δώσετε προτίμηση, αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα λειτουργικά προϊόντα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να φροντίσετε την ασφάλεια της δομής.
 • Υψηλή κεφαλάρια διακοσμημένα με διάφορα ντεκόρ ή εκτελούνται με το πνεύμα του μινιμαλισμού.
 • Υποτιμημένη επιλογή, όταν αυτό το δομικό στοιχείο δεν είναι ακόμη ορατό. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για μικρά κρεβάτια ανύψωσης. Για ορισμένα μοντέλα, μπορείτε να αλλάξετε το ύψος με δική σας διακριτική ευχέρεια.

Κατά κανόνα, τα κεφαλάρια αντιπροσωπεύονται από μια σταθερή βάση. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλ
α συμπληρώνονται με ένα μαλακό πανί. Τέτοια σχέδια δεν είναι απολύτως πρακτικά από την άποψη της φροντίδας, αλλά δίνουν στο δωμάτιο πολύ πιο ζεστό.

Επίσης, οι παραγωγοί πειραματίστηκαν εκτενώς με το σχήμα του κεφαλιού. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κρεβάτι με μια στρογγυλή, ορθογώνια, οβάλ, τριγωνική πλάτη ή να προτιμήσετε ένα εντελώς ασυνήθιστο ή πρωτότυπο σχέδιο.

Διώροφο παιδικό κρεβάτι

Η βάση του κρεβατιού είναι ένα σημαντικό στοιχείο

Η ευκολότερη επιλογή για ένα κρεβάτι είναι μια επίπεδη βάση. Αποτελείται από σανίδες, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες. Από ποιο υλικό χρησιμοποιήθηκε, ποια ποιότητα, η ωφέλιμη ζωή των επίπλων θα εξαρτηθεί. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το ανθεκτικό ξύλο των ακριβών φυλών.

Ρέικι

Πραγματικά όλα τα είδη κλινών για παιδιά είναι εξοπλισμένα με σχέδια rack ή lamellae. Πρόκειται για μια μεταλλική (λιγότερο συχνά ξύλινη) βάση, η οποία συμπληρώνεται από καμπύλες πτέρυγες. Είναι συνδεδεμένα σε ένα ενιαίο σύστημα που χρησιμοποιεί πλαστικούς υποδοχείς. Τέτοιες βάσεις αερίζονται καλύτερα από τις στερεές βάσεις και έχουν επίσης καλύτερα χαρακτηριστικά αντοχής λόγω της μεγάλης ευελιξίας τους.

Μονό κρεβάτι

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Εάν στα διαστήματα μεταξύ των πτερυγίων δεν υπάρχουν στοιχεία υποστήριξης, το στρώμα θα παραμορφωθεί με το χρόνο και θα καλυφθεί με "κύματα". Λύστε το πρόβλημα εν μέρει: πρέπει να το μετατρέψετε κάθε δύο έως τρεις μήνες.

Διπλό κρεβάτι με ψηλό μαλακό κεφαλάρι

Ορθοπεδική βάση

Πριν επιλέξουμε ένα ορθοπεδικό κρεβάτι, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε τις ιδιαιτερότητες της βάσης του, να καταλάβουμε ποια είναι η ουσία του ορθοπεδικού "φορτίου". Αυτά τα σύγχρονα μοντέλα είναι τα καλύτερα για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα που πάσχουν από ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος.

Η ορθοπεδική βάση είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ένα μεταλλικό σωλήνα τετράγωνου τμήματος (λιγότερο συχνά ορθογώνιο) και συγκεκριμένων πλαισίων - latoflex. Τα τελευταία είναι ελαστικά στοιχεία από επίστρωση σημύδας.

Λόγω του αναδυόμενου υποστηρικτικού αποτελέσματος, είναι δυνατόν να ανακουφιστεί η σπονδυλική στήλη, είναι άνετο και βολικό να εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι καλύτερα να πάρετε αρκετό ύπνο. Στην πραγματικότητα, κάθε ορθοπεδικό υλικό και σχέδιο πρέπει να προσαρμόζεται στην ανακούφιση του σώματος, βοηθώντας έτσι το άτομο να χαλαρώσει.

Σφυρήλατο κρεβάτι

Υλικά για την κατασκευή κρεβατιών

Τα σύγχρονα έπιπλα είναι συχνά κατασκευασμένα από διάφορα είδη υλικών. Μερικοί συνδυασμοί συμβάλλουν στη μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος, η άλλη "συμβίωση" δίνει στο μοντέλο περισσότερη πρακτικότητα, ανθεκτικότητα ή αισθητική.

Το κύριο υλικό είναι το ξύλο. Συμπληρώνεται από μεταλλικά και πλαστικά στοιχεία. Επιπλέον, η κοινή "πρώτες ύλες" για την παραγωγή επίπλων: MDF, μοριοσανίδες, μοριοσανίδες, φύλλα κόντρα πλακέ και πολλά άλλα.

Αναρτημένο κρεβάτι

Προτού επιλέξετε το μέγεθος του κρεβατιού, είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε τα χαρακτηριστικά αντοχής κάθε μοντέλου. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι από μέταλλο και ξύλο θα είναι το πιο ανθεκτικό. Κατά συνέπεια, αυτή είναι μια καλή επιλογή για μια διπλή κατασκευή.

Δερμάτινο κρεβάτι

Στυλ

Οι αισθητικές ιδιότητες των προϊόντων επηρεάζονται από το υλικό, τον τύπο κατασκευής, το μέγεθος, αλλά και το χρώμα του κρεβατιού.

Γνωστά σύνολα

Τα μεγάλα έπιπλα με μηχανισμούς ανύψωσης και διάφορους τύπους κυψελών αποθήκευσης είναι κατάλληλα για υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στιλ. Εδώ, το υλικό ποιότητας είναι σημαντικό, το κατάλληλο χρώμα, η υφή, καθώς και η παρουσία βοηθητικών διακοσμητικών στοιχείων που εκπέμπουν ανατολίτικη γεύση. Ήπιες κερασιά άνθη ή leitmotifs του ιαπωνικού χωριού θα ταιριάζει καλά στα διαμερίσματα για ένα εφηβικό κορίτσι.

Στο ύψος τη
ς δημοτικότητας είναι όλα τα είδη πτυσσόμενα κρεβάτια, τα οποία συμπληρώνονται από ένα κεφάλι από δέρμα. Υλικό φυσικής και τεχνητής προέλευσης, πρακτικό, ανθεκτικό και κατάλληλο για μεγάλη ποικιλία εσωτερικών χώρων:

 • Μινιμαλιστική;
 • Ekonapravka;
 • Σκανδιναβικό στιλ.
 • Κλασικά.
 • Μοντέρνο.
 • Art deco.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι κουκέτα (το προτιμώμενο υλικό είναι ξύλο) και να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο εσωτερικό σε σοφίτα. Αν το παιδικό δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για δύο παιδιά, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, για το κορίτσι η σοφίτα δεν θα είναι πάντα αποδεκτή και ενδιαφέρουσα, αλλά τα αγόρια θα πάρουν την ασυνήθιστη ιδέα με μεγάλο ενθουσιασμό.

Στρογγυλό κρεβάτι

Αρχική τροφοδοσία

Ένα τροπικό ή εθνοτικό εσωτερικό θα συμπληρώσει τα έπιπλα με ένα πλαίσιο από μπαμπού ή ένα κεφαλάρι σε ένα απαλό χρώμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα καλό κρεβάτι από ένα πραγματικό υλικό υψηλής ποιότητας.

Κρεβάτι σε στυλ της Προβηγκίας

Ορισμένοι τύποι κουκέτες είναι φτιαγμένοι από πλαστά αντικείμενα. Αυτά τα εξελιγμένα σχέδια θα χωρέσουν στο ρομαντικό εσωτερικό του δωματίου για ένα κορίτσι ή ένα νεαρό ζευγάρι. Οι πιο συμφέρουσες επιλογές:

 • Retro;
 • Χώρα;
 • Provence;
 • Ροκοκό;
 • Μπαρόκ?
 • Ιταλικά;
 • Ισπανικό στιλ.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε μια εθνική σύνθεση αυστηρού προσανατολισμού. Για παράδειγμα, σε ισπανικό ή ιταλικό στιλ. Σε αυτή την περίπτωση, ένα διώροφο κρεβάτι ή σύνθετοι "μετασχηματιστές" δεν είναι κατάλληλο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κρεβάτι για ένα υπνοδωμάτιο με λακωνικό σχεδιασμό, ορίζοντας τον τόνο με αξεπέραστα αξεσουάρ.

Κρεβάτι από συμπαγές ξύλο

Ακριβής τροφή

Για ένα κορίτσι με εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, η επιλογή ενός κρεβατιού για ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα δύσκολο έργο. Συνήθως, μακρά ταξίδια σε καταστήματα καταλήγουν προβλέψιμα - επιλέγοντας κρεβάτια με ξύλινη πλάτη. Για ένα άτομο που έχει επιλέξει αυτό το είδος των επίπλων είναι συνήθως συνιστάται να προσκομίσει το δωμάτιο σε ένα πλούσιο κλασικό στιλ, δημιουργούν αντίκες, μπαρόκ και ρωμανικός εσωτερικό σύνθεσης, χρησιμοποιήστε άλλα έπιπλα χωρίς να σηκώσετε και πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Μεταλλικό κρεβάτι

Για να καταστήσει το σκαλιστό κεφαλάρι πιο πρακτικό, συχνά συμπληρώνεται με κομψά μαξιλάρια, διατηρημένα με αυστηρά στιλιστικά στοιχεία. Είναι καλύτερο να παραλάβετε ακριβά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, δίνοντας στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη στιλπνότητα και αριστοκρατία.

Μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η επιλογή ενός κρεβατιού για ύπνο και ξεκούραση είναι ένα δύσκολο και σημαντικό θέμα. Ωστόσο, επιλέγοντας τέτοια ενδιαφέροντα έπιπλα στο σπίτι, στην πραγματικότητα κάθε καταναλωτής βιώνει μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση, έχοντας βρει το ιδανικό του.

Κρεβάτι Wenge

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

89 − 83 =