Μικρά κρεβάτια – αυτή είναι η άνεση, σε συνδυασμό με τη συμπαγή και λειτουργικότητα (20 φωτογραφίες)

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μια μικρή περιοχή είναι μια συνεχής έλλειψη χώρου για να φιλοξενήσει μια πλήρη επίπλωση. Μια εξαιρετική λύση για αυτό είναι να αγοράσει μια συμπαγή ή μετατρέψιμα έπιπλα, και πάνω απ 'όλα, όπως μικρές-size κρεβάτι. Σήμερα, η αγορά παρουσιάζει πολλά είδη μικρών και που ορίζονται κρεβάτια, καναπέδες και καναπέδες-κρεβάτια, δύο μονά και διπλά, έτσι δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξει μεταξύ τους, είναι ένα προϊόν που είναι το πλέον κατάλληλο για το χώρο σας και την ίδια στιγμή θα είναι μια μεγάλη ένα υπνοδωμάτιο για εσάς προσωπικά και τα παιδιά σας.

Λευκό μικρό κρεβάτι

Ένα μικρό κρεβάτι πατάρι

Τα πτυσσόμενα κρεβάτια είναι γνωστά σε πολλούς, διότι στη χώρα μας το θέμα των διαμερισμάτων στέκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σήμερα τα μετασχηματισμένα έπιπλα ενδιαφέρονται συχνά για όσους ζουν σε ευρύχωρες κατοικίες. Τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα θα βρίσκουν πάντα τη χρήση με την παρουσία φαντασίας: μπορούν να εξοπλίσουν ένα ολόκληρο γυμναστήριο ή να οργανώσουν ένα θερμοκήπιο ή να τα μετατρέψουν σε δημιουργικό στούντιο του καλλιτέχνη.

Μικρό ξύλινο κρεβάτι

Μικρή κούνια

Η χρήση σύγχρονων υλικών και αξεσουάρ επέτρεψε στους σχεδιαστές να αναπτύξουν ένα τεράστιο αριθμό επιλογών για πτυσσόμενα καναπέδες και κρεβάτια, με βάση τις πιο τολμηρές ιδέες του συνδυασμού των προηγουμένως φαινομενικά δύσκολων συμβατών τεμαχίων επίπλων. Πολλοί σοβαροί κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν εξατομικευμένη κατασκευή μοναδικών δειγμάτων επίπλων με μεταβλητή γεωμετρία. Ταυτόχρονα, ένας καλός καναπές που μετατρέπεται ή ένα κρεβάτι μετασχηματιστή για ένα μικρό διαμέρισμα ή στούντιο διαμέρισμα είναι απλά ένα εύρημα. Στη συνέχεια, θα εξεταστούν διάφοροι τύποι συμπαγών επίπλων, που θα επιτρέψουν την πλήρη ύπνο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Ένα μικρό κρεβάτι στο νηπιαγωγείο

Ντουλάπα καναπέ-κρεβάτι

Κλινοσκεπάσματα

Η επιλογή, όταν χρησιμοποιείτε ένα ντουλάπι, για να κρύψετε ένα κρεβάτι σε αυτό, είναι πολύ συνηθισμένη. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι μπορεί να συνδεθεί με δύο τρόπους:

1
 • με οριζόντια διάταξη.
 • με κατακόρυφη διάταξη.

Όταν το κρεβάτι ανεβαίνει, μετατρέπεται σε τοίχο καταψύκτη, το οποίο μπορεί να παρασχεθεί για καμουφλάζ:

 • καθρέφτης?
 • μικρά ράφια.
 • διακοσμητικά πάνελ, κλπ.

Ένα τέτοιο κρεβάτι μπορεί να είναι ένα σχέδιο από ένα "ψεύτικο" ντουλάπι ή να είναι ένα τμήμα (ενότητα) ενός μεγάλου σετ επίπλων, στο οποίο μπορείτε να κρύψετε όχι μόνο μονό αλλά και διπλά κρεβάτια.

Sleeping ή απλά να χαλαρώσετε τοίχο υπουργικού συμβουλίου με τον ύπνο μειώνεται, και αυτή, που στηρίζεται στο πάτωμα με πτυσσόμενα πόδια τους, ισιώστε άνετο κρεβάτι, ικανά να παρέχουν πλήρη χαλάρωση. Επιπλέον, σε ντουλάπια που περιέχουν ένα κρεβάτι για ένα άτομο ή διπλά κρεβάτια, υπάρχουν κόγχες και ράφια για ρούχα, ιμάντες για τη στερέωση του στρώματος και το κρεβάτι συνολικά, οπίσθιο φωτισμό. Ντουλάπα κρεβάτι - είναι η καθολική έκδοση του μικρού έπιπλα που μπορεί να εγκατασταθεί στο σαλόνι και το νηπιαγωγείο, και ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Μικρό κουκέτα

Μικρό διπλό κρεβάτι

Κρεβάτι στην εξειδικευμένη τοίχο

Αυτή η επιλογή είναι καλή για το καθιστικό. Κρυμμένο στον τοίχο του κρεβατιού είναι πολύ χρήσιμο για εσάς, αν κάποιος επισκέπτης ή συγγενής φτάσει απροσδόκητα, και θα είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες γι 'αυτόν ώστε να μπορεί να περάσει άνετα τη νύχτα. Εάν υπάρχει ένας μεγάλος ακάλυπτος έπιπλο
στον τοίχο, μπορείτε να φτιάξετε κόγχες του σωστού μεγέθους, ακόμα και για διπλά κρεβάτια μετασχηματιστών.

Καναπές-κρεβάτι με λειτουργία πίνακα

Αυτή η επιλογή είναι βολική τόσο για παιδιά όσο και για μίνι-ντουλάπια, καθώς καθιστά δυνατή τη σύνδεση ενός χώρου ύπνου με χώρο εργασίας ή με χώρο για παιχνίδι και μελέτη με ένα παιδί. Αναδιπλωμένο, αυτός ο καναπέ-κρεβάτι έχει επιφάνεια εργασίας, πάνω στον οποίο μπορείτε να εργαστείτε με φορητό υπολογιστή, να σχεδιάσετε, να σκαλίζετε ή να συλλέξετε μοντέλα αυτοκινήτων από τον σχεδιαστή.

Κρεβατοκάμαρα

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ενός δωματίου. Τέτοιες καρέκλες είναι πολύ βολικές για ατομική χρήση από τον ιδιοκτήτη και αν το παιδί ζει μαζί σας ή αν χρειάζεται να προσφέρετε διαμονή για έναν επισκέπτη που αποφασίζει να περάσει τη νύχτα μαζί σας. Ο σχεδιασμός είναι πάντα απλός και εύκολος στην αποσύνθεση. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ένα διαμέρισμα στο κάτω μέρος όπου μπορούν να τοποθετηθούν κλινοσκεπάσματα.

Μικρό κρεβάτι σε τροχούς

Υπνοδωμάτιο-κρεβάτι

Αυτό είναι έπιπλα για τα μικρότερα δωμάτια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαμέρισμα ενός δωματίου, καθώς και στις αίθουσες και στα φυτώρια. Ένα τέτοιο αναδιπλούμενο μπιφτέκι μοιάζει τελείως σαν ένα κανονικό pouf, αλλά τη νύχτα μετατρέπεται σε ένα μονό κρεβάτι.

Μετασχηματιστής "τρία σε ένα"

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου για μικρά διαμερίσματα. Στην αρχική μορφή των επίπλων μοιάζει με ένα άνετο καναπέ, ταπετσαρία πλάτη η οποία σχηματίζεται σε μαξιλάρια επίπλων. Πλευρικά τοιχώματα, τα οποία είναι ανθεκτικά στερεό πλαίσιο, εφοδιασμένο με ένα μηχανισμό στροφής, χάρη στην οποία μπορεί να περιστραφεί κατά 180 °.

Τα πλευρικά τοιχώματα συνδέονται με μια πλάκα επίπλων που δεν είναι ορατή όταν συναρμολογείται ο καναπές. Αυτή η πλάκα έπιπλα, που κρύβεται πίσω από τα μαξιλάρια-πλάτη, μπορεί να γίνει στην επιτραπέζια κορυφή. Αυτός ο καναπές στο κάτω μέρος του έχει μια θέση στην οποία αποθηκεύονται πρόσθετα ορθογώνια μαλακά στοιχεία.

Ένα μικρό κρεβάτι από MDF

Επιλογές μετασχηματισμού:

 • Αναδιπλωμένη κατάσταση. Συνήθης καναπές με μαλακή πλάτη από τα μαξιλάρια καναπέδων.
 • Το κρεβάτι. Αποδεικνύεται κατά το τράβηγμα μιας θέσης, με αποτέλεσμα το δεύτερο μισό του ύπνου μαλακό σημείο.
 • Καναπές-τραπέζι. Αφού αφαιρεθούν τα μαξιλάρια, είναι δυνατή η ανύψωση της επιφάνειας εργασίας που είναι στερεωμένη στον άξονα, που συνδέεται με τη σειρά, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με τα πλευρικά τοιχώματα. Το αποτέλεσμα είναι ένας πίνακας που στηρίζεται στις πλευρές του καναπέ και είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως τραπεζαρία.

Η δεδομένη έκδοση του μετασχηματιστή «τρία σε ένα» είναι ένα μοντέλο μιας επιτυχημένης λύσης μετασχηματισμού επίπλων με ένα αρκετά απλό σχεδιασμό των μηχανισμών μετασχηματισμού.

Στο παιδικό δωμάτιο, σε σύγκριση με άλλες εγκαταστάσεις του διαμερίσματος, η βελτιστοποίηση της χρήσης του χώρου είναι περισσότερο απαραίτητη, ειδικά όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά στην οικογένεια. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αναπτύχθηκαν συστήματα που προβλέπουν τη χρήση μετασχηματιστών και επιτρέπουν τη δημιουργία δύο χωριστών αγκυροβολίων. Υπάρχουν απλά και παρόμοια μοντέλα των επίπλων με αναδιπλούμενη στρώμα με ρόδες από κάτω από τον καναπέ ή το κρεβάτι, και πιο σύνθετες, χτισμένο σε ντουλάπια ή στον τοίχο, και μόνο με τη μορφή του κουκέτες.

Συχνά, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τέτοιων επίπλων χρησιμοποιούν παραδοσιακά υλικά:

 • ξύλο ·
 • MDF.
 • Ξύλινα πάνελ.

Αλλά για τα μετατρέψιμα έπιπλα, ειδικά όπως ένα κρεβάτι μωρού, προτιμούνται πιο ισχυρά και ελαφρύτερα συνθετικά σύνθετα υλικά.

Μικρό γκρι κρεβάτι

Ένα μικρό μπλε κρεβάτι

Οι κούνιες μπορούν να μεταμορφωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:

 • ένα χώρο ύπνου με τροχούς, αποσύρεται κάτω από το βάθρο (παιδική χαρά)?
 • μερικά κλιμακωτά κλιματιζόμενα κρεβάτια συ
  ναρμολογούνται σε ένα μέρος.
 • η κούνια μετατρέπεται σε τραπέζι.

Πατάκια

Σε ένα τέτοιο συγκρότημα επίπλων, το κύριο στοιχείο του είναι ένα κρεβάτι (συχνά πτυσσόμενο), το οποίο βρίσκεται σε ύψος συνήθως περίπου 1-1,8 μέτρα από το δάπεδο, ενώ στον κάτω χώρο μπορεί να βρίσκεται:

 • σύστημα αποθήκευσης ·
 • χώρο εργασίας ·
 • παιδική χαρά;
 • κάτω κρεβάτι.

Μικρό πτυσσόμενο κρεβάτι

Μικρός μετασχηματιστής κρεβάτι

Ανάλογα με το μοντέλο της κρεβατοκάμαρας, μια παρόμοια ομάδα επίπλων μπορεί να είναι εξοπλισμένη με:

 • ράφια?
 • ντουλάπια ·
 • πεζοδρόμια.
 • συρτάρια?
 • γραφείο εργασίας.

Ορισμένα στοιχεία μπορούν να είναι κινητά και να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά. Η ανύψωση ενός ατόμου "στη σοφίτα" στο κρεβάτι πραγματοποιείται είτε από μια ειδική σκάλα που περιλαμβάνεται στο κιτ, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις η λειτουργία των βημάτων πραγματοποιείται από συστήματα αποθήκευσης.

Μικρό κρεβάτι 3 σε 1

Μικρό κρεβάτι γωνίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μετασχηματιστών

Οι μετασχηματιστές κρεβατιών και καναπέδων διαρκούν τη δημοτικότητα μεταξύ των υποστηρικτών του ορθολογισμού.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των δομών είναι προφανή:

 • ένα επιπλέον κάθισμα στο βρεφονηπιακό σταθμό είναι κενό, αφού το κρεβάτι στο οποίο κοιμάται το παιδί μπορεί να μετατραπεί σε τραπέζι.
 • αυτά τα έπιπλα είναι συνήθως απλά διπλωμένα και ξεδιπλώνονται, με την εφαρμογή αυτών των διαδικασιών, κατά κανόνα, όχι περισσότερο από δύο λεπτά?
 • τα μεγέθη και τα μοντέλα των μετασχηματιστών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, πράγμα που σας επιτρέπει να επιλέξετε από αυτά τα πιο κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περίπτωση.
 • Τα κρεβάτια είναι συχνά εξοπλισμένα με ορθοπεδικό στρώμα.
 • μπορείτε να οργανώσετε γρήγορα ένα κρεβάτι όταν δεν υπάρχει επιπλέον κρεβατοκάμαρα.
 • οι μετασχηματιστές μικρών διαστάσεων μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κενό οικόπεδο του διαμερίσματος.
 • το κόστος τέτοιων συσκευών είναι σε μια σειρά προσιτών για πολλές οικογένειες.

Μειονεκτήματα των μετασχηματιστών:

 • σε συχνή χρήση μετασχηματιστών κλίνης, φθείρονται γρήγορα και πρώτα απ 'όλα αποτυγχάνουν στοιχεία μηχανικής στερέωσης των στοιχείων.
 • Τα μετασχηματισμένα έπιπλα δεν είναι κατάλληλα για άτομα που είναι σωματικά αδύναμα ή με ειδικές ανάγκες (ηλικιωμένοι, παιδιά, καθώς και άρρωστοι και ανάπηροι).
 • για ένα κρεβάτι που αποσύρεται σε μια θέση, απαιτείται ισχυρό κεφαλικό τοίχωμα, αφού τα αδύναμα εσωτερικά χωρίσματα δεν μπορούν να αντέξουν σε ένα φορτίο που εμφανίζεται περιοδικά.

Μικρή κρεβατοκάμαρα

Ποικιλίες μηχανισμών

Ο σχεδιασμός των μηχανισμών για αναδιπλούμενους καναπέδες και κρεβάτια έχει τουλάχιστον δέκα παραλλαγές εκτέλεσης και καθένα από αυτά έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, ενώ έχει τα μειονεκτήματά του. Εντούτοις, γενικά, τα μετασχηματιστά έπιπλα είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους μηχανισμών περιστρεφόμενης αναδίπλωσης:

 • Ανασυρόμενος μηχανισμός. Είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση, και σε μοντέλα που το περιέχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν τμήματα για κλινοσκεπάσματα.
 • Μηχανισμός αναδίπλωσης. Έχει κίνδυνο στην εφαρμογή της για τη μετατροπή των κρεβατιών, καθώς ένα βαρύ κομμάτι κατασκευής επίπλων που ανεβαίνει προς τα πάνω μπορεί να πέσει και να τραυματίσει ένα άτομο, για παράδειγμα, πιέζετε το χέρι σας ή χτυπάτε το πόδι σας. Αν και τα κρεβάτια που συνδέονται με τον τοίχο συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χώρου ενώ συναρμολογούνται, αλλά εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν, απαιτούνται ορισμένες προφυλάξεις.

Οι μηχανισμοί αναδίπλωσης χωρίζονται επίσης σε δύο τύπους:

 • Μηχανισμοί άνοιξης. Είναι τα πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα, τα οποία εξηγούνται από την εξαιρετική απλότητα τους: δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει την άνοιξη. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα: για να εκτελεστεί η διαδικασία μετασχηματισμού απαιτείται κάποια προσπάθει
  α και επομένως δεν συνιστώνται για τους ηλικιωμένους και σωματικά αδύναμους.
 • Συσκευές αερίου. Έχουν χαμηλότερη αξιοπιστία, αλλά εάν λειτουργούν σωστά, εξυπηρετούν αρκετά. Εξοπλισμένοι με τέτοιους μηχανισμούς, τα έπιπλα μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Μειονέκτημα του ανελκυστήρα αερίου είναι ότι τα κρεβάτια ενός πτυσσόμενου τύπου που είναι εξοπλισμένα με αυτά είναι πιο ακριβά από ό, τι με έναν μηχανισμό ελατηρίου.

Μικρό πτυσσόμενο κρεβάτι

Τρέχουσες τάσεις

Η μεταμόρφωση επίπλων σήμερα έχει γίνει μια τάση μόδας, και αυτή είναι μια αρκετά απλή εξήγηση: η ακίνητη περιουσία είναι ακριβή. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους δεν είναι ακόμα σε θέση να αγοράσουν πολυτελή αρχοντικά και διαμερίσματα, και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με μικρά διαμερίσματα και διαμερίσματα στούντιο. Ωστόσο, η επιθυμία να μετατραπούν σε πλήρως εξοπλισμένο, εύκολο και ενδιαφέρουσα τη στέγαση κάνει οι σχεδιαστές πολλών χωρών να αναζητήσουν νέες καινοτόμες λύσεις στο σχεδιασμό των επίπλων, και ιδιαίτερα αυτό το πιο απαραίτητο, όπως κρεβάτια και καναπέδες.

Σήμερα, ορισμένοι μετασχηματιστές χρησιμοποιούν μάλλον δαπανηρούς πνευματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι επιτρέπουν τη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση των πτυσσόμενων επίπλων χωρίς την ανάγκη να δαπανηθούν σημαντικές φυσικές προσπάθειες. Μερικές φορές αρκεί να πιέσετε το κουμπί του τηλεχειριστηρίου για να ξεκινήσει η διαδικασία μετασχηματισμού. Συχνά αυτό θεωρείται από πολλούς ως στοιχείο επίπλων του μέλλοντος.

Ένα μικρό κρεβάτι με συρτάρι

Φυσικά, τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα των αυτοκινούμενων συστημάτων που διοικούνται από την κονσόλα, μπορείτε να δείτε μέχρι στιγμής μόνο τις διεθνείς εκθέσεις αφιερωμένες στην σύγχρονη επίπλωση, αλλά όλο και περισσότερα από αυτά τα μοναδικά εκθέματα μπορεί ήδη να δει σε συμβατικά καταστήματα. Και οι τιμές για τέτοια προϊόντα γίνονται όλο και πιο προσιτές κάθε χρόνο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 22 = 29