Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στυλ (17 φωτογραφίες): όμορφα έργα

"Οι Κλασικοί είναι πάντα στη μόδα" - αυτή η περίφημη σταθερή έκφραση δεν μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια το πλεονέκτημα αυτού του στυλ. Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε κλασικό στυλ είναι πάντα μια κερδοφόρα λύση. Η μόδα και το ύφος αντικαθιστούν ο ένας τον άλλο, αλλά η δημοτικότητα των κλασικών αυξάνεται μόνο, ευχάριστη με την αδιαφανή ομορφιά και άνεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα στυλ προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τα κλασικά.

Λευκή και πράσινη κλασική κουζίνα με νησί

Η αρετή των κλασικών έγκειται στη χάρη, τη φυσικότητα και τη λειτουργικότητα. Επιπλέον, το κλασικό στυλ είναι καθολικό και κατάλληλο τόσο για μικρά και ευρύχωρα δωμάτια, για παράδειγμα, συνδυάζοντας επιδέξια το σαλόνι και την τραπεζαρία. Classic σε ένα μικρό διαμέρισμα θα βοηθήσει να διατηρήσει τη γεύση και τη γοητεία, και σε ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι, θα αναδημιουργήσει την διακριτική πολυτέλεια και να τονίσει την κατάσταση της χρησιμοποιώντας την εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Φυσικά, το κόστος της δημιουργίας κουζίνας, τραπεζαρίας, σε συνδυασμό με ένα καθιστικό ή ένα ολόκληρο στούντιο στο πνεύμα των κλασικών δεν είναι σε κάθε πορτοφόλι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα ακριβά έπιπλα από ξύλο, έπιπλα, επώνυμα ταπετσαρία με φύλλα χρυσού, ποδιά διακοσμημένη με στόκο, αλλά αν τηρούν τις σωστές αναλογίες, γωνία και κεντρικά στοιχεία, για να βρούμε τις σωστές αποχρώσεις και αρκετά φθηνά έπιπλα, το αποτέλεσμα δεν είναι λιγότερο ελκυστική. Με την ευκαιρία, η κλασική δεν αρέσει διακοσμητικά στοιχεία και πολυτέλειες, ώστε ο καθένας που παίρνει το έργο κουζίνα με αίσθηση του μέτρου, για να είναι στο σωστό δρόμο.

Μια καφέ-λευκή κλασική κουζίνα με ένα νησί

Χαρακτηριστικά

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι το κλασικό στυλ ισχύει για τον αρχάριο, τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και από τις απαραίτητες αναπαραστάσεις. Είναι απαραίτητο μόνο η παρουσία γεύσης και συγκεκριμένης γνώσης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα κλασικά μοντέλα προϋποθέτουν σαφείς κανόνες για την επιλογή των υλικών, των επίπλων και της θέσης τους. Τα κυριότερα είναι:

  1. Ο κανόνας συμμετρίας
  2. Κανονισμός χρώματος
  3. Διακοσμήσεις κανόνων
Μπεζ και πράσινη κουζίνα σε κλασικό στιλ με ένα νησί

Αυτοί οι κανόνες έχουν σημασία για τη δημιουργία οποιουδήποτε έργου, αλλά στα κλασικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Είναι σπάνια σε συνδυασμό με άλλες περιοχές στο εσωτερικό, επειδή το κλασικό είναι αυστηρότητα. Η απουσία εκλεκτικότητας αυξάνει την αξία και τη γοητεία του στυλ. Ο κανόνας της συμμετρίας μιλά τόσο για την τήρηση των γραμμών όσο και για τη διάταξη των επίπλων. Η γεωμετρία των ορθογώνιων σχημάτων, των γωνιακών γραμμών και της σαφούς αναλογικότητας είναι η ομορφιά των κλασικών.

Μαύρη και άσπρη κουζίνα σε κλασικό στιλ με νησί

Βοηθήστε να κρατήσετε τη συμμετρία σε μια μικρή κουζίνα - γωνιακά σύνολα, και σε ευρύχωρο - ντεκόρ. Η συμμετρία των σχεδίων, των εικόνων και των σχεδίων είναι σημαντική τόσο στην οροφή όσο και στο πάτωμα, καθώς και στην ποδιά κουζίνας και την υφή επίπλων. Η ολοκλήρωση αυτής της αρμονίας είναι το κεντρικό στοιχείο - το τζάκι. Αυτή η μέθοδος είναι χαρακτηριστική για κουζίνες με τη μορφή στούντιο, σε συνδυασμό με το σαλόνι. Στην περίπτωση μιας μικρής κουζίνας ή ενός ξεχωριστού τραπεζικού κέντρου, υπάρχει μια σόμπα με τη μορφή τζακιού και τραπεζαρίας. Σε μια ευρύχωρη τραπεζαρία, αναλαμβάνει τον κύριο ρόλο.

Λευκή και καφέ κουζίνα σε κλασικό στιλ

Χρώμα

Ο κανόνας του χρώματος στην περίπτωση των κλασικών είναι περιορισμός. Λέει πρώτα απ 'όλα ότι αποκλείονται τα φωτεινά και πλούσια χρώματα. Τα κλασικά χρώματα είναι ανοιχτά, ενώ η λευκή κουζίνα σε κλασικό στυλ θεωρείται σύγχρονο πρότυπο. Αλλά συνήθως επιλέγουν απλούς τόνους, γκρι ταπετσαρία, ουδέτερα χρώματα αξεσουάρ.

Κρέμα-καφέ κλασική κουζίνα

Η φυσικότητα του κλασικού υπογραμμίζει με τη βοήθεια φυσικών αποχρώσεων, που απαντώνται συχνότερα στη φύση ή δεν είναι εντυπωσιακά - καφέ, ελαιόλαδο, μπεζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα φωτεινό χρώμα εξακολουθεί να είναι αποδεκτό στο εσωτερικό, αλλά μόνο σε αντίθεση με τα ελαφρά έπιπλα, για παράδειγμα - μπεζ στερεό. Συμπληρώστε την παλέτα με καφέ ή λευκούς τόνους. Μπεζ συνθέτει πολύ καλά με καφέ. Αλλά οι αντιθέσεις θα πρέπει να αποφεύγονται. Ο δεύτερος κανόνας χρώματος μιλάει για συνδυασμούς και μεταβάσεις. Τα χρώματα θα πρέπει να διαφέρουν κατά έναν τόνο.

Λευκή και καφέ κλασική κουζίνα με νησί

Διακόσμηση και διακόσμηση

Όσο για το σχεδιασμό του χώρου εργασίας, τότε πιο συχνά, τα κεραμίδια έρχονται στην ενίσχυση. Η κεραμική είναι τώρα τόσο διαφορετική σε μορφή και διακόσμηση που μπορείτε να δημιουργήσετε μια αποκλειστική κουζίνα. Τα τείχη στο κλασικό εσωτερικό είναι συνήθως βαμμένα. Αυτό το είδος διακόσμησης είναι το πιο κοινό στα κλασικά. Τέτοια τείχη είναι καλά για την ανθεκτικότητα και την ευελιξία τους. Φαντασία στο χρωματικό σχέδιο δεν μπορεί να περιοριστεί στην ταπετσαρία, το σωστό χρώμα είναι πολύ εύκολα επιλέγεται από ακρυλικό - με αυτά μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιο οποιαδήποτε σκιά. Κατά τη λειτουργία, αυτοί οι τοίχοι είναι απλοί, καθαρίζονται εύκολα και δεν εξασθενίζουν με το χρόνο. Όπως βλέπουμε, το κλασικό είναι όχι μόνο πολυτέλεια, αλλά και πρακτικό.

Πολυτελές φινίρισμα της κλασικής κουζίνας

Οι ταπετσαρίες χαρτιού δεν είναι τόσο πρακτικές. Σε μικρές κουζίνες μπορούν να μετατραπούν σε πρόβλημα αν δεν υπάρχει ισχυρή εξάτμιση και καλός εξαερισμός. Το μειονέκτημα αυτού του φινιρίσματος είναι ότι πρέπει να ενημερωθεί, αλλά η αξιοπρέπεια είναι σε τέλειο συνδυασμό με τα κλασικά. Σχεδιασμός ταπετσαρία σε μια ευρύχωρη κουζίνα θα είναι ένα επίκεντρο, και αν η μαγειρική ζώνη συνδυάζεται με το σαλόνι με τη μορφή ενός στούντιο, το έργο θα μετατραπεί σε ένα ευρωπαϊκό παραμύθι. Αναγλυφοποιημένη ταπετσαρία με υφή ή με σχέδια - μια αρμονική λύση στον κλασικό σχεδιασμό. Αλλά η ταπετσαρία με επιχρύσωση είναι ένα σαφές σημάδι των κλασικών, οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ιδιαίτερα το μπεζ, θα ταιριάζουν σε κάθε τραπεζαρία ή σαλόνι.

Μικρή ζεστή κλασική κουζίνα

Ποδιά

Μιλώντας για το χώρο εργασίας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε την ποδιά. Για όσους δεν περιορίζονται σε οικονομικά, στην προκειμένη περίπτωση ο στόκος και το μωσαϊκό θα είναι κατάλληλα. Η γυάλινη ποδιά είναι μια τολμηρή αλλά αποδεκτή λύση για τον κλασικό σχεδιασμό. Υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των φινιρισμάτων - συνδυάζονται τέλεια με το δέντρο. Αλλά είναι το βασικό υλικό στον κλασσικό σχεδιασμό. Αρκεί να εγκαταστήσετε ένα ξύλινο σετ με ψηφιδωτό στην ποδιά και μπορούμε να υποθέσουμε ότι το κύριο έργο στη δημιουργία του στυλ γίνεται.

Καφέ ποδιά σε μια κλασική κουζίνα γωνιών

Αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, σε οποιαδήποτε κλασική διακόσμηση πρέπει να τηρήσετε το μέτρο. Το στυλιζαρισμένο γυψομάρμαρο, η αφθονία χρωματισμένου γυαλιού ή μια ποικιλία αποχρώσεων στην ποδιά δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες. Αλλά φυσική ή τεχνητή πέτρα - η καλύτερη επιλογή για φινίρισμα. Όσον αφορά το χρώμα, είναι πάντοτε ανοιχτά χρώματα - μπεζ, λευκό ή σκούρο φινίρισμα. Το κύριο πράγμα είναι ότι η ποδιά δεν ξεχωρίζει για την οξύτητα του χρώματος μεταξύ άλλων στοιχείων της κουζίνας. Ο πιο δημοφιλής τύπος φινιρίσματος της ποδιάς είναι το κεραμικό πλακάκι στον τόνο του δαπέδου ή των τοίχων.

Ποδιά από λεπτά κεραμίδια σε μια κλασική κουζίνα

Όροφο και οροφή

Για την τελική κάλυψη του δαπέδου σε κλασικό ύφος, τα υλικά φυσικής προέλευσης ή οι ποιοτικές τους απομιμήσεις είναι χαρακτηριστικές. Μιλ
άμε για παρκέ, laminate, ξύλινες σανίδες και κεραμικά πλακίδια. Το τελευταίο δεν είναι τόσο κοντά στη φύση όσο ένα δέντρο, αλλά παίρνει ολόκληρο το εσωτερικό λίγο σε ισπανικά ή γαλλικά κλασικά. Η κουλτούρα αυτών των χωρών χαρακτηρίζεται από μια επένδυση δαπέδου με ένα πάνελ ή μωσαϊκό ντεκόρ. Αλλά ο πίνακας απαιτεί μεγάλο χώρο, οπότε δεν είναι πάντα διαθέσιμος για μικρά δωμάτια.

1
Μπεζ-λευκή κουζίνα με ένα νησί σε κλασικό στιλ

Το πρώτο σημάδι των κλασικών είναι το ύψος της οροφής. Αλλά αν οι διαστάσεις της κουζίνας δεν επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν αυτή την κατάσταση, μπορεί κανείς να δημιουργήσει την εμφάνισή της. Αυξάνει οπτικά το χώρο του ανοιχτού χρώματος της ταπετσαρίας και της οροφής, αν το επιτρέπει ο χώρος, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τεντωμένες οροφές. Ο σωστός φωτισμός θα προσθέσει επίσης όγκο και επιπλέον μέτρα στο ύψος. Για τη διακόσμηση γύψιμο γύψο, κλασικά σύνορα, μερικές φορές - σχέδιο. Αλλά εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον συνδυασμό με αξεσουάρ και έπιπλα στο χρώμα και το σχεδιασμό. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το δάπεδο, οι τοίχοι και η οροφή - αυτή είναι μόνο μια προσθήκη στο σχεδιασμό της κλασικής κουζίνας, ώστε να μπορείτε να εξαγάγετε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με το ουδέτερο χρώμα τους.

Όμορφη γωνιακή κουζίνα σε κλασικό στιλ με τραπεζαρία

Σαλόνι-κουζίνα

Τις περισσότερες φορές, το σχέδιο των σχεδιαστών που ασχολούνται με κλασικά, περιλαμβάνει τον συνδυασμό ζωνών, στην περίπτωση αυτή - την κουζίνα και το σαλόνι. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι σε κοντινά δωμάτια η ιδέα αυτή συμβάλλει στην αύξηση του χώρου χωρίς την εξάλειψη των επίπλων και οι μεγάλες κατοικίες καθιστούν ένα τέτοιο έργο πιο λειτουργικό. Σε μια τέτοια κουζίνα, μπορείτε να μαγειρέψετε δείπνο, χωρίς να διακόψετε την επικοινωνία με φίλους, οι οποίοι είναι βολικοί για να φιλοξενηθούν στο σαλόνι. Έτσι, γεννιέται μια ριζικά νέα λύση - μια πολυλειτουργική κουζίνα με τη μορφή ενός στούντιο.

Φωτεινό σαλόνι-κουζίνα σε κλασικό στιλ

Εάν το έργο δημιουργείται σε ένα μικρό δωμάτιο, η ερώτηση με το γωνιακό σύνολο λύεται αυτόματα - απελευθερώνει τον χώρο για τον μετρητή μπαρ, ο οποίος μπορεί να περιγράψει με επιτυχία τις ζώνες. Διαίρεση του δωματίου θα βοηθήσει επίσης την αψίδα ή διακοσμητική στήλη. Ο συνδυασμός επίπλων, ταπετσαρίας, διακόσμησης τραπεζαρίας και καθιστικού είναι επίσης σημαντικός.

Κρέμα-καφέ μικρή κλασική κουζίνα

Ο σχεδιασμός του καθιστικού και της τραπεζαρίας, που αντιπροσωπεύει ολόκληρο το στούντιο, είναι μια τυπική κλασική λύση που δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Σε ένα τόσο φωτεινό σπίτι με ένα μικρό στούντιο με γωνιακή σουίτα ή ένα ευρύχωρο καθιστικό-τραπεζαρία με ψηλή οροφή, θα νιώσετε μια πραγματική οικογενειακή άνεση. Μπεζ ταπετσαρία στο σαλόνι, γωνιακά έπιπλα στην τραπεζαρία ουδέτερων χρωμάτων, ποδιά με μια αγαπημένη διακόσμηση - αυτό το έργο δεν θα βαρεθεί ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εσωτερικό της κουζίνας σε κλασικό ύφος για τόσα χρόνια κερδίζει δημοτικότητα, και ίσως, όπως πολλά χρόνια θα θεωρηθεί ένα σημάδι της αριστοκρατίας, της γεύσης και της ευημερίας.

Κλασική κουζίνα με νησί με πέτρινο πάγκο
Μπεζ κλασσική κουζίνα με κόκκινο τραπεζαρία
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

22 + = 28