Πόρτες από τριανταφυλλιά: το φρούριο του αριστοκράτη (20 φωτογραφίες)

Η πόρτα είναι το χαρακτηριστικό του κάθε δωματίου. Δίνει την πρώτη εντύπωση του ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, μια πόρτα χρώματος παλίσανδρο χρησιμεύει ως δείκτης της ευημερίας και της καλής γεύσης. Επιλέγονται για εξωτικά, ανθεκτικά, απλά όμορφα.

Ευγενές βράχο

Το Rosewood είναι μια ομάδα δέντρων που προέρχονται από τις τροπικές περιοχές με ματ ξύλο πλούσιων χρωμάτων και αποχρώσεων. Γάμμα από κίτρινο και ανοιχτό καφέ με ροζ απόχρωση σε κοκκινωπό, μαύρο με σκοτεινές, μερικές φορές πορφυρές φλέβες. Συχνά μια τέτοια πολύχρωμη δομή χονδροειδών ινών συγκρίνεται με ένα ουράνιο τόξο.

Γκαραζόπορτα για τριανταφυλλιά
Rosewood

Όλες οι ποικιλίες Rosewood ανήκουν στην ελίτ, το ξύλο τους είναι πολύ ακριβό. Αφήστε τον εαυτό σας σε κάτι μεγάλο από τη συστοιχία στο εσωτερικό μπορεί μόνο πολύ πλούσιοι άνθρωποι.

Στην αγορά υπάρχουν σκοτεινά και ελαφρά είδη, το πιο γνωστό από τα οποία είναι το Wenge, ένα δώρο της αφρικανικής σαβάνας. Έχει επίσης άλλα ονόματα: Κονγκό, Αφρικάνικο τριανταφυλλιά, Αφρικάνικο τριανταφυλλιά.

Λακαρισμένες πόρτες από τριανταφυλλιά

Μια πόρτα από τριανταφυλλιά στο εσωτερικό του σοφίτα

Τα πλεονεκτήματα του τριανταφυλλιού

Το Rosewood είναι διπλάσιο από την δρυς, τα προϊόντα της είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα. Ειδικές ουσίες και αιθέρια έλαια καθιστούν το ξύλο ανθεκτικό σε μύκητες ή έντομα, οπότε και οι θύρες καπλαμά δεν θα χαλάσουν το σκαθάρι του φλοιού ή άλλα παράσιτα. Οι ιξώδεις ενώσεις προσθέτουν αντοχή και αποτρέπουν την εμφάνιση ρωγμών.

Το κύριο πλεονέκτημα του τριανταφυλλιού είναι μια μοναδική υφή. Χάρη στο δέντρο της δεν μπορεί να συγχέεται με κανένα άλλο.

Εσωτερικές πόρτες από τριανταφυλλιά
Η πόρτα από τριανταφυλλιά σε αρ νουβό στιλ

Τι είναι καλό καπλαμά τριανταφυλλιάς;

Οι εξαιρετικές τιμές για την ξυλεία από τριανταφυλλιά καθιστούν απροσπέλαστο έναν ευρύ καταναλωτή. Από τη σειρά των προϊόντων δημιουργούνται σπάνια, μικρές μορφές. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν καπλαμά ή απομίμηση της ταινίας.

Το καπλαμά είναι ένα αποτελεσματικό και αποτελεσματικό φυσικό υλικό για τις κατασκευές πόρτας. Πρόκειται για μια λεπτή πλάκα από ξύλο με φυσικό υφή, κολλημένη στη βάση του κόντρα πλακέ, μοριοσανίδας, MDF.

Φουσκωτές πόρτες - το χρυσό κέντρο τιμών μεταξύ του πίνακα και του μοριοσανίδας. Εξαιρετικά φθηνότερη από τη συστοιχία, ωστόσο, για την αξιοπιστία ή τις αισθητικές ιδιότητες δεν είναι χειρότερη. Τα καπλαμάδες είναι πιο ακριβά από τα τριανταφυλλιά, αλλά η διαφορά είναι πολύ προφανής: τα συνθετικά αναγνωρίζονται αμέσως. Εάν είναι δυνατόν, αξίζει να επενδύσετε σε καπλαμάδες.

Πόρτα χάλυβα για τριανταφυλλιά

Για τις πόρτες από τριανταφυλλιές χρησιμοποιείται συχνότερα καπλαμάδες. Λωρίδες του απαιτούμενου πάχους επιτυγχάνονται με μια διατηρημένη αρχική, πολύ όμορφη, διαφορετική υφή ξύλου.

Μια πόρτα από τριανταφυλλιά με πατίνα

Ξυλόγλυπτες πόρτες ενός υπουργικού συμβουλίου τριανταφυλλιού

Αυτό συμβαίνει όταν η αισθητική δεν ακυρώνει τη δύναμη. Οι πόρτες διακοσμημένες με καπλαμά τριανταφυλλιάς έχουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες:

1
 • κρατήστε την αρχική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Μην αντιδράτε στις μεταβολές της υγρασίας ή της θερμοκρασίας, δηλαδή, μην στεγνώνετε.
 • δημιουργία εξαιρ
  ετικής ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.
 • είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς.

Τέλος, είναι απλά κομψά στο εσωτερικό και οπτικά δεν διακρίνονται από μια ευγενή συστοιχία.

Η πόρτα από καπλαμά τριανταφυλλιά
Πτυσσόμενη πόρτα από τριανταφυλλιά

Πώς να επιλέξετε μια πόρτα;

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια πόρτα, θα πρέπει να καθορίσετε το σκοπό της. Εάν είναι μια πόρτα εισόδου, θα πρέπει να είναι μαζική και συμπαγής, από συμπαγές καπλαμά, χωρίς ένθετα, ειδικά γυαλί. Η επιλογή των εσωτερικών μοντέλων είναι ευρύτερη, καθορίζεται όχι μόνο από τις προστατευτικές λειτουργίες αλλά και από τις αισθητικές.

Το χρωματικό σχέδιο του τριανταφυλλιού δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε τη σωστή επιλογή. Οι πόρτες με επένδυση από την είσοδο μπορούν να είναι οποιεσδήποτε σε τόνο, αλλά συχνά είναι μια μη wenge wenge.

Τα εσωτερικά μοντέλα είναι πιο διαφορετικά, ανάλογα με το σκοπό στο εσωτερικό:

 • ντουλάπι - συμπαγές, σκούρο, καλύτερο χρώμα wenge?
 • Καθιστικό - κατά προτίμηση σκούρους τόνους, με ένθετα και μέτρια διακόσμηση του καμβά?
 • υπνοδωμάτιο - φωτεινά χρώματα, με θραύσματα από γυαλί ή καθρέφτες.
 • παιδικό δωμάτιο - φωτεινό στερεό με διακοσμημένο λινό?
 • Κουζίνα - σύμφωνα με τον τόνο των επίπλων, με ένθετα από γυαλί.

Ακόμη και οι απλούστερες εσωτερικές πόρτες του τριανταφυλλιού το καθιστούν κομψό. Είναι ευγενής από μόνη της, έτσι στο ντεκόρ των θυρών τα περίπλοκα σχέδια είναι σπάνια. Πιο κομψές απλές συνθέσεις με το πολύ δύο αποχρώσεις. Δεν είναι πολύ κατάλληλο γυαλί με κυματοειδή επιφάνεια, καλύτερα ματ, ελαφρώς σκοτεινό ή τονισμένο. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα καλή στο εσωτερικό των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων.

Αρχαία πόρτα από τριανταφυλλιά
Φωτεινή ξύλινη πόρτα

Για να σχεδιάσετε το σπίτι ήταν ολιστική, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε πόρτες του ίδιου στυλ ή χρώματος. Αν αυτό είναι προβληματικό, επιλέγονται μοντέλα με καπλαμά σε διαφορετικά σχέδια για κάθε πλευρά.

Πόρτα εισόδου από τριανταφυλλιά
Πύλες από τριανταφυλλιά

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Οι πόρτες από τριανταφυλλιές μπορούν να είναι σκοτεινές ή ελαφρές Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν το δωμάτιο πιο πολυτελές, κομψό.

Ξύλινη τριανταφυλλιά
Αψιδωτή πόρτα από τριανταφυλλιά

Τα σκοτεινά είναι πρακτικά, μη σημειωτικά, αλλά μειώνουν οπτικά το χώρο, καθιστώντας το σκοτεινό. Κατάλληλο για μεγάλα, καλά φωτισμένα δωμάτια. Οργανική εμφάνιση με ένα ελαφρύ δάπεδο. Πλάκες, πλίνθοι, κουρτίνες επιλέγονται στον τόνο του φύλλου πόρτας.

Μπουφέ από τριανταφυλλιά

Η σκούρα καφέ περιοχή στο εσωτερικό είναι ισορροπημένη από ελαφρές ζεστές αποχρώσεις.

Μια πόρτα από μαύρο τριανταφυλλιές

Οι ελαφρές καπλαμάδες θα συγκεντρώσουν και θα αυξήσουν ακόμη και τον μικρότερο χώρο. Συνδυάζεται καλά με τα τυπικά παράθυρα με διπλά τζάμια, αλλά κακό με σκοτεινό πάτωμα.

Πόρτα Rosewood στο κλασικό εσωτερικό

Για ένα ήρεμο ευγενές δέντρο, είναι επιθυμητό να συμπληρώσετε το εσωτερικό με φωτεινά αξεσουάρ χρώματος αντίθεσης. Οι ταπετσαρίες είναι κατάλληλες: βινύλιο ή μεταξένια ουδέτερα χρώματα. Μπορεί να υπάρχει αντίθεση, αλλά χρειαζόμαστε ισορροπία στην επιλογή.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 89 = 92