Επιλέγοντας πόρτες κουζίνας: τι να ψάξετε (25 φωτογραφίες)

Επιλέξτε τις πόρτες κουζίνας προσεκτικά και λεπτομερώς, επειδή είναι οι πρώτοι που βλέπουν όταν μπαίνουμε στο δωμάτιο, έτσι είναι σημαντικό το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, το χρώμα και το σχεδιασμό. Ωστόσο, ο σχεδιασμός δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Εάν η ακριβή όμορφη πόρτα δεν είναι λειτουργική, δεν θα διακοσμήσει το εσωτερικό, αλλά παρεμβαίνει μόνο σε σας.

Λευκή πόρτα κουζίνας

Μαύρη πόρτα κουζίνας

Τύποι θυρών

Οι πόρτες της κουζίνας ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορες ενδείξεις: υλικό, χρώμα, σχέδιο. Είναι σχετικά με τη λειτουργικότητα του σχεδιασμού που πρέπει να δώσετε προσοχή πρώτα. Για την κουζίνα συνήθως επιλέγουν την πόρτα:

  • ταλάντευση;
  • συρόμενη ή διαμέρισμα.
  • πτυσσόμενο-ακορντεόν.

Πολλοί αγοραστές είναι συνηθισμένοι στις τυποποιημένες πόρτες ταλάντευσης, αποτελούμενες από έναν ενιαίο καμβά. Αυτές οι πόρτες είναι δημοφιλείς, επειδή στα καταστήματα παρουσιάζονται σε μια τεράστια ποικιλία και η τοποθέτησή τους δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά το μειονέκτημα αυτού του σχεδίου είναι ότι απαιτεί πολύ χώρο. Το πλάτος των σεντονιών είναι τουλάχιστον 60 εκατοστά και η ανοιχτή πόρτα τρώει ακριβώς τον ίδιο χώρο στο διάδρομο ή στην κουζίνα.

Πόρτα κουζίνας σε κλασικό στιλ

Πόρτα κουζίνας στο σπίτι

Εάν κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χώρου είναι στο λογαριασμό, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα χώρο θύρας για την κουζίνα. Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές και πρακτικό σχέδιο. Στο πάτωμα και στην οροφή βιδώνονται ειδικές ράγες, πάνω στις οποίες οδηγούνται τα φύλλα της πόρτας. Αν δεν θέλετε τις μυρωδιές της προετοιμασίας φαγητού για να γεμίσετε ολόκληρο το διαμέρισμα, επιλέξτε ακριβώς τις συρόμενες πόρτες για την κουζίνα. Είναι πολύ σφικτά κλεισμένα και δεν επιτρέπουν τη μυρωδιά των τηγανισμένων ψαριών και των αυγών να διεισδύσουν στο υπόλοιπο δωμάτιο. Η εγκατάσταση μιας συρόμενης πόρτας σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε σημαντικά χώρο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια μικρή κουζίνα.

Πόρτα κουζίνας σε γαλλικό στιλ

Κουζίνα μπλε πόρτα

1

Οι εσωτερικές πόρτες τοποθετούνται σε άλλα δωμάτια μικρών διαμερισμάτων, λόγω των οποίων υπάρχει περισσότερος χώρος.

Για μικρές κουζίνες και μικρά διαμερίσματα, οι πτυσσόμενες πόρτες ταιριάζουν επίσης τέλεια, οι οποίες ταιριάζουν στους εσωτερικούς χώρους των κλασσικών και σύγχρονων στυλ. Ακορντεόν πόρτες για την κουζίνα, ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, φαίνονται πρωτότυπα και αισθητικά. Το κύριο πράγμα είναι ότι όταν διπλωθεί, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο δωμάτιο. Η εγκατάσταση αυτού του σχεδίου απαιτεί ειδικές δεξιότητες, οπότε είναι προτιμότερο να μην τοποθετείτε μόνος σας τις πτυσσόμενες πόρτες.

Μαύρη πόρτα στην κουζίνα με γυαλί

Η πόρτα στην κουζίνα σε στυλ της χώρας

Ποιο υλικό πρέπει να επιλέξω;

Αφού αποφασίσετε ποιες πόρτες θα είναι στην κουζίνα σας, επιλέξτε το υλικό. Οι πόρτες κουζίνας έρχονται:

  • ξύλινα?
  • γυαλί?
  • από καπλαμά?
  • από MDF?
  • από πλαστικό.

Οι πελάτες επιλέγουν αυτές τις επιλογές πιο συχνά. Εάν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, προτιμάται η πόρτα κουζίνας από ξύλο. Φυσικό ξύλο, βερνικωμένο ή βαμμένο, πάντα φαίνεται τέλεια στο εσωτερικό. Ειδικά κομψές λευκές πόρτες από ακριβό ξύλο. Το κύριο πλεονέκτημα του υλικού είναι η οικολογική συμβατότητα, αλλά οι ξύλινες πόρτες είναι βαριές και μαζικές, επομένως η τοποθέτησή τους είναι κατάλληλη για ευρύχωρες κουζίνες. Αυτές οι πόρτες θα ταιριάζουν στο εσωτερικό με το στυλ του κλασικού, provence και country. Ξύλινες πόρτες για κουζίνα σε στυλ σοφίτας θα πρέπει να είναι απλά σχεδιασμένες. Για τέτοιους εσωτερικούς χώρους καλύπτονται με μαύρο ή γκρίζ
ο χρώμα.

Καφέ πόρτα στην κουζίνα

Πόρτα στην κουζίνα από παγωμένο γυαλί

Οι γυάλινες πόρτες για την κουζίνα είναι κατάλληλες για εσωτερικούς χώρους με στυλ μινιμαλισμού, κλασικό ή υψηλής τεχνολογίας. Όταν επιλέγετε αυτήν την πόρτα, είναι απαραίτητο να διευκρινίσετε αν το γυαλί θα σκάσει από ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας και εάν φοβούνται τα χτυπήματα. Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο μια θωρακισμένη πόρτα. Σήμερα, οι γυάλινες πόρτες από παγωμένο γυαλί με πρωτότυπο σχεδιασμό είναι δημοφιλείς. Αν η πόρτα είναι κλειστή, αυτό που συμβαίνει στην κουζίνα δεν είναι ορατό μέσα από την επίστρωση με ματ, αλλά το φως περνάει μέσα από το γυαλί, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο άνετο στο διάδρομο.

Πάντα ήταν δημοφιλείς συνδυασμένες επιλογές - ξύλινες πόρτες για την κουζίνα με γυαλί. Δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και δεν χωρούν σε κανένα εσωτερικό χώρο. Το γυάλινο ένθετο μπορεί να είναι ματ, έγχρωμο, ψηφιδωτό. Σε μερικά σχέδια, μπορείτε να αλλάξετε το γυαλί εάν είναι απαραίτητο: εάν το έσπασε ή κάνατε επισκευές στην κουζίνα και θέλετε το γυαλί της πόρτας να ταιριάζει με το χρώμα της νέας ταπετσαρίας και του δαπέδου.

Πόρτα στην κουζίνα με στυλ Art Nouveau

Πόρτα στην κουζίνα από καρύδι

Kupeynye και πτυσσόμενες πόρτες είναι συχνά από πλαστικό. Αυτό το υλικό κοστίζει λιγότερο από το ξύλο και φαίνεται πολύ εμφανές, γι 'αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους αγοραστές.

Οι πόρτες από πλαστικό δεν χρειάζονται ειδική φροντίδα - απλά σκουπίζουν με ένα υγρό πανί, έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα για την κουζίνα. Οι πλαστικές πόρτες μπορούν να είναι μονοφωνικές ή έχουν πρωτότυπο σχέδιο. Εάν ο αγοραστής δεν βρει την κατάλληλη επιλογή, μερικές μεγάλες εταιρείες είναι έτοιμες να παράγουν πλαστικό για παραγγελία για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό, αλλά τότε η τιμή της πόρτας θα είναι υψηλότερη.

Πλαστική πόρτα στην κουζίνα

Πόρτα κρεμασμένης κουζίνας

Περισσότερες επιλογές προϋπολογισμού - πόρτες MDF και καπλαμά. Εγκαθίστανται σε περίπτωση που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν μια ξύλινη πόρτα ή αν μια ογκώδης ξύλινη πόρτα είναι αδύνατο να τεθεί στην κουζίνα. Οι πόρτες από MDF και καπλαμά είναι πολύ ελαφρές, δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας. Οι πόρτες από αυτά τα υλικά παρουσιάζονται σε διαφορετικά σχέδια: ένα δέντρο φυσικού χρώματος, καθώς και όλες οι αποχρώσεις του σκότους και του φωτός. Η παλέτα χρωμάτων των θυρών από καπλαμά και MDF είναι πολύ εκτεταμένη, επομένως μπορούν να επιλεγούν για ένα εσωτερικό σε οποιοδήποτε στυλ. Το απόλυτο πλεονέκτημα αυτών των θυρών είναι η χαμηλή τιμή.

Πόρτα στην κουζίνα για ζωγραφική

Η πόρτα στην κουζίνα με το στιλ της Προβηγκίας

Η πόρτα στην κουζίνα με τον διαστολέα

Γιατί πρέπει να υπάρχει μια πόρτα στην κουζίνα;

Πολλοί επίδοξους εργονομική χρήση του χώρου στην κουζίνα αρνηθούν, κατ 'αρχήν, τη ρύθμιση της πόρτας και να κάνει την αψίδα πόρτα, αλλά δεν είναι το πιο λογικό βήμα, διότι η πόρτα για την κουζίνα στην πρώτη θέση για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, και στη συνέχεια για διακοσμητικούς σκοπούς.

Οι οικογένειες με παιδιά πρέπει πρώτα να βάλουν την πόρτα για λόγους ασφαλείας. Κάθε μέρα ετοιμάζεται κάτι στη σόμπα, κοφτερά μαχαίρια και πιρούνια βρίσκονται στο τραπέζι. Για να περιορίσετε την πρόσβαση του παιδιού στην κουζίνα με την απουσία σας, πρέπει κατ 'ανάγκη να κλείσετε.

Συρόμενη πόρτα στην κουζίνα

Η πόρτα στην κουζίνα σε στυλ ρετρό

Γκρίζα πόρτα στην κουζίνα

Είναι η πόρτα που προστατεύει το υπόλοιπο διαμέρισμα από δυσάρεστες μυρωδιές. Εάν δεν είναι, τότε με την πάροδο του χρόνου αυτές οι μυρωδιές αρχίζουν να απορροφούν την ταπετσαρία σε όλα τα δωμάτια, καθώς και σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και έπιπλα. Ακόμη και αν η κουζίνα είναι καλά αεριζόμενο και ο εξαερισμός λειτουργεί, μια δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαπλωθεί ακόμα σε όλο το διαμέρισμα. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται εύκολα από την πόρτα της κουζίνας. Το κυριότερο είναι να κλείσει σφιχτά.

Μπλε πόρτα στην κουζίνα

Πτυσσόμενη πόρτα στην κουζίνα

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της πόρτας κουζίνας είναι ένα υψηλό επίπεδο μόνωσης θορύβου. Αν δεν θέλετε η οικογένειά σας να ξυπνήσει από τον ήχο του ύδατος, τον ήχο των κυλίνδρων και το χτύπημα των γλάστρων, βάλτε την πόρτα της κουζίνας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα σπίτια όπου υπάρχει ένα μικρό παιδί που μπορεί να ξυπνήσει από τον παραμικρό θόρυβο. Μια άλλη πόρτα προστατεύει από τα ρεύματα και απλά διακοσμεί το εσωτερικό. Με αυτήν, το εσωτερικό της κουζίνας γίνεται πιο ζεστό και πραγματικά "σπίτι".

Μια παλιά πόρτα στην κουζίνα

Όλες αυτές οι λειτουργίες θα εκτελούνται από πόρτα ποιότητας. Κατά την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει εάν το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται παραμορφώνεται κατά τη διάρκεια της θέρμανσης ή της εισροής νερού. Επίσης, το υλικό δεν πρέπει να επιδεινώνεται όταν εκτίθεται σε επιθετικά απορρυπαντικά: μπορεί να πάρει καυτό λάδι ή χυμό φρούτων. Και στην πόρτα της κουζίνας θα πρέπει να εγκατασταθεί ποιοτικά αξεσουάρ, τότε θα ανοίξει απαλά και αθόρυβα.

Η πόρτα στην κουζίνα με γυαλί

Βιτρίνα πόρτα στην κουζίνα

Η τοποθέτηση της πόρτας κουζίνας όχι μόνο θα βελτιώνει το εσωτερικό ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά θα εμποδίζει επίσης τη διάδοση των δυσάρεστων οσμών, αλλά να πει με βεβαιότητα ποιες πόρτες του σχεδιασμού και του υλικού που είναι καλύτερο είναι δύσκολο. Όλες αυτές οι επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και όλα είναι στη ζήτηση στη σύγχρονη αγορά. Η επιλογή μιας πόρτας για μια κουζίνα εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες, το ύφος του εσωτερικού και το μέγεθος του δωματίου.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

11 − 6 =