Αψιδωτές πόρτες στο εσωτερικό: διαχειριζόμαστε τον χώρο (32 φωτογραφίες)

Οι τοξωτές πόρτες είναι πόρτες που έχουν ένα πανί με στρογγυλεμένο άνω μέρος. Τέτοιες πόρτες είναι εγκατεστημένες στην πόρτα με τη μορφή μιας αψίδας. Το ίδιο σχήμα θα πρέπει να είναι και τα πλαίσια πόρτας.

Χαρακτηριστικά των τοξωτών θυρών

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των τοξωτών θυρών είναι η μοναδική και αισθητική εμφάνιση τους. Θα διακοσμήσουν σχεδόν κάθε στυλ του εσωτερικού.

Λόγω του στρογγυλεμένου άνω μέρους, οι άνω αρθρωτές πόρτες σε αυτές τις δομές είναι συνδεδεμένες κάτω, έτσι πρέπει να έχουν αυξημένη αξιοπιστία και ισχύ.

Λευκή θολωτή πόρτα

Τοξωτή πόρτα από οξιά

Οι τοξωτές πόρτες προσφέρουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Ευελιξία. Μπορεί να εγκατασταθεί σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα.
 • Αξιοπιστία κατασκευής. Οι πόρτες είναι ισχυρές και ανθεκτικές.
 • Αυξήστε οπτικά το ύψος του δωματίου σε συνδυασμό με τα ανοιχτά χρώματα του φινιρίσματος.
 • Σε σύγκριση με τις κανονικές ορθογώνιες πόρτες έχουν ένα μεγάλο ύψος του ανοίγματος, τόσο οι υψηλοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάμπτονται.

Υπάρχουν πόρτες τύπου αψίδας και μειονέκτημα: υψηλό κόστος κατασκευής και εγκατάστασης.

Μαύρη τοξωτή πόρτα

Τοξωτή πόρτα με διακόσμηση

Τοξωτή πόρτα από ξύλο

1

Είδη αψιδωτών θυρών

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες τοξωτών θυρών. Κατατάσσονται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • κατασκευή ·
 • τύπος ανοίγματος ·
 • μορφή ·
 • υλικό ·
 • τον τόπο εγκατάστασης.

Αψιδωτή ξύλινη πόρτα

Αψιδωτή πόρτα στο σπίτι

Οι πόρτες παράγονται σε ένα τοξοειδές άνοιγμα διαφόρων σχεδίων:

 • φύλλο πόρτας, που συμπίπτει με την αψίδα. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Η παραγωγική διαδικασία είναι αρκετά μεγάλη. Η τιμή αυτών των θυρών είναι υψηλή.
 • τυποποιημένα ορθογώνια πανιά πάνω από τα οποία είναι τοποθετημένο το τόξο. Το κόστος τους είναι κάπως φθηνότερο, επειδή γίνεται ευκολότερο: το τόξο που δεν έχει αποξεσθεί μαζί με το κύριο ύφασμα, αλλά είναι ένα ανεξάρτητο στοιχείο. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να δημιουργείτε τόσο ταλαντευόμενες όσο και συρόμενες θολωτές πόρτες.
 • μονόφυλλες πόρτες.
 • διπλός αψιδωτές πόρτες. Σχετικά με τις μεγάλες πόρτες.

Τοξωτή πόρτα από δρυς

Διπλή καμάρα

Ανάλογα με τον τύπο ανοίγματος, οι τοξωτές πόρτες χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • Ανοιγμένη - ανοιχτή προς μία κατεύθυνση.
 • εκκρεμές εκκρεμές - ανοιχτά και εμπρός και πίσω?
 • Αναδίπλωση - μπορεί να αποτελείται από δύο μόνο τμήματα.
 • ολισθαίνοντας - το χαρακτηριστικό των θυρών είναι ότι η καμάρα είναι ορατή μόνο στη μία πλευρά.

Αψιδωτή πόρτα σε ηθικό ύφος

Αψιδωτή πόρτα με τόξα

Οι κατασκευαστές κάνουν καμάρες διαφόρων μορφών. Οι ημικυκλικές καμάρες, οι οποίες είναι πιο δημοφιλείς, χωρίζονται σε:

 • Κλασικά ή ημικυκλικά τόξα, με ομοιόμορφο ακτινικό σχήμα.
 • Οι ελλειψοειδείς καμάρες αντιπροσωπεύουν ένα ημικυκλικό ωοειδές.
 • Τα τόξα, κατασκευασμένα με στυλ Art Nouveau, έχουν περίπλοκα σχήματα και πολλές διαφορετικές προεξοχές.
 • Οι καμάρες που φτιάχνονται στο στυλ του ρομαντισμού είναι σαν ένα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες άνω γωνίες.

Αψίδες με σχήμα πέταλου. Εκτός από ένα ομαλό ημικύκλιο, μπορούν να έχουν επιμηκυμένο, αιχμηρό άνω μέρος. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε δωμάτια διακοσμημένα με εθνικά στυλ. Τα γοτθικά ή μυτερά τόξα επιμήκης και αιχμηρά δεν έχουν ομαλές μεταβάσεις.

Αψιδωτή γαλλική πόρτα

Ανοιγμένη τυφλή πόρτα

Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, υπάρχουν:

 • οι εσωτερικές θολωτές πόρτες είναι μέσα.
 • οι τοξωτές πόρτες εισόδου εγκαθίστανται στην είσοδο του σπιτιού, του καταστήματος, του εμπορικού κέντρου και άλλων δημόσιων χώρων.

Επίσης, κατασκευάζεται μια πόρτα από τόξα με ή χωρίς γυαλί, με βιτρό, πάνελ και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Αψιδωτή σφυρήλατη πόρτα

Υλικά κατασκευής θυρών τύπου αψίδας

Παραδοσιακά, οι εσωτερικές πόρτες του τοξωτού τύπου είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο. Το κόστος της τελικής κατασκευής εξαρτάται από τα είδη ξύλου. Η χαμηλότερη τιμή για έναν καμβά από πεύκο. Ακριβότερες είναι οι πόρτες από τέφρα, οξιά και δρυς. Για να μειωθεί η τιμή ενός προϊόντος, αντί του φυσικού ξύλου, χρησιμοποιούνται υλικά όπως μοριοσανίδες και MDF καθώς και ο συνδυασμός τους.

Αψιδωτή πόρτα στην κουζίνα

Αψιδωτή πόρτα από μασίφ ξύλο

Ως υλικό για τοξωτές πόρτες, το γυαλί είναι επίσης δημοφιλές. Η δομή μπορεί να αποτελείται μόνο από αυτήν ή επιπλέον να έχει ένα πλαίσιο στερέωσης, το οποίο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, κατασκευασμένο από PVC, MDF και άλλα υλικά.

Διακοσμήστε τη θολωτή πόρτα γυαλιού με διάφορους τρόπους. Το γυαλί μπορεί να είναι το πιο κοινό, έχει μια χρωματική απόχρωση ή ένα όμορφο μοτίβο. Προσθέστε φωτεινότητα στις εσωτερικές πόρτες με βιτρό παράθυρα. Το πλεονέκτημα των γυάλινων θυρών είναι η υψηλή μετάδοση φωτός.

Παράγονται επίσης πλαστικές θολωτές πόρτες. Για ένα υλικό όπως το pvc μόνο για να φροντίζει, και επίσης μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα σε μη οικιακούς χώρους, γραφεία. Σε σπίτια και διαμερίσματα δεν είναι σχεδόν εγκατεστημένα, επειδή δεν συμβάλλουν στη δημιουργία οικιακής άνεσης.

Πόρτα με καμάρες από μέταλλο

Αψιδωτή πόρτα από καπνιστή δρυς

Εσωτερικές θολωτές πόρτες

Τις περισσότερες φορές, οι πόρτες εισόδου υπό μορφή καμάρας είναι κατασκευασμένες από μέταλλο. Τέτοιες πόρτες δεν είναι μόνο αξιόπιστες, αλλά και πολύ όμορφες. Επιλέγονται για εξοχικές κατοικίες, είσοδο σε κτίριο γραφείων, είσοδο ή άλλους δημόσιους χώρους. Η πρόσοψη του κτιρίου με θολωτή πόρτα χάλυβα θα δώσει μια πολυτελή εμφάνιση, θα τονίσει την κατάσταση και τη διαθεσιμότητα της καλλιτεχνικής γεύσης του ιδιοκτήτη. Οι πόρτες εισόδου μπορούν να είναι με μία, δύο ή και τρεις πόρτες.

Αψιδωτή πόρτα σε αρτ νουβό στιλ

Αψιδωτή πόρτα για ζωγραφική

Κατά κανόνα, στην είσοδο είναι εγκατεστημένες μεταλλικές θολωτές πόρτες, αλλά κατασκευές από φυσικό ξύλο, για παράδειγμα δρυς, δεν είναι λιγότερο αξιόπιστες. Επίσης, η μπροστινή πόρτα μπορεί να κατασκευαστεί από pvc. Ωστόσο, μια τέτοια πόρτα δεν είναι πολύ αξιόπιστη, επομένως αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση μιας διπλής πόρτας. Η πρώτη πόρτα (εξωτερική) είναι σίδερο, με καλή θερμομόνωση και υψηλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενώ η δεύτερη (εσωτερική) είναι διακοσμητική από PVC ή ξύλο.

Αψιδωτή πόρτα στο στυλ της Προβηγκίας

Αψιδωτή πόρτα με επάνω διαστολέα

Αψιδωτή πόρτα με λαξευμένη πλατφόρμα

Οι θολωτές πόρτες εισόδου μπορούν να έχουν ποικιλία σχεδίων. Τα σχέδια μπορούν να συμπληρωθούν με τραβέρσες, συνηθισμένα ένθετα από γυαλί, χρωματισμένο γυαλί ή καθρέφτες, MDF πάνελ, ξύλο, καπλαμά. Παράγονται επίσης πλαστές πόρτες.

Οι μεταλλικές θύρες εισόδου υπό μορφή τόξου κατασκευάζονται μόνο με τη σειρά που συνδέεται με χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τους.

Αψιδωτή πόρτα με το στυλ ενός cheby-chic

Αψιδωτή πόρτα καπλαμά

Η χρήση αψιδωτών θυρών στο εσωτερικό σχεδιασμό

Η παρουσία των τόξων στο δωμάτιο το επεκτείνει οπτικά και το καθιστά ευάερο. Τέτοια σχέδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά διαμερίσματα. Αν το δωμάτιο είναι ευρύχωρο και έχει μια ευρεία είσοδο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε δίφυλλη θολωτή πόρτα.

Οι τοξωτές πόρτες μπορούν να διακοσμηθούν σε οποιοδήποτε στυλ, έτσι χρησιμοποιούνται συχνά σε εσωτερικούς χώρους διαφορετικών στυλ.

Αψιδωτή μπλε πόρτα

Τοξωτή πόρτα με γυαλί

Για το κλασσικό στυλ, τα σχέδια τόξων είναι κατάλληλα, για τα οποία το σχέδιο χαρακτηρίζεται από συγκράτηση. Μια πόρτα μπορεί να εγκατασταθεί από MDF, μοριοσανίδες ή ξύλινη πόρτα.

Οι τοξωτές θολωτές πόρτες από σκούρο ξύλο υπογραμμίζουν το ανατολίτικο ύφος, το οποίο διακρίνεται από την πολυτέλεια, τον εξωτισμό και την κομψότητα.

Αψιδωτή πόρτα στο υπνοδωμάτιο

Θωρακισμένη πόρτα γυαλιού

Μια ιδιαιτερότητα του στυλ του shebbi-chic είναι μια ελαφρώς αξιοσημείωτη πατίνα του χρόνου. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται τεχνητά με διάφορες διακοσμητικές μεθόδους. Για να συμπληρώσει το εσωτερικό σε αυτό το ύφος θα βοηθήσει την τοξωτή πόρτα κατά τις παλιές ημέρες.

Αψιδωτή πόρτα φωτός

Τοξωτή μπροστινή πόρτα

Αυτό το στυλ ως χώρα συνδυάζεται ιδανικά με τοξωτές κατασκευές με τη μορφή ενός πέταλου. Θα πρέπει να είναι πόρτες από ελαφρύ ξύλο, χωρίς επένδυση και βερνίκι.
Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση των τοξωτά πόρτες από ξύλο, πλαστικό, μέταλλο και άλλα υλικά, μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κάθε στυλιστική κατεύθυνση.

Αψιδωτή πόρτα από γυαλί

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 2 =