Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Η πιο λεπτομερής σύγκριση του linoleum και laminate

Ακριβά laminate και φθηνά - δύο μεγάλες διαφορές, όπως λένε στην Οδησσό. Το ίδιο ισχύει για το λινέλαιο. Δηλαδή, αν συγκρίνετε κινεζικό και φυσικό λινέλαιο, τα πλεονεκτήματα θα είναι στη δεύτερη επιλογή. Επομένως, δεν θα λάβουμε υπόψη την τιμή και θα καθορίσουμε τις αποχρώσεις.

Εξετάστε τα δύο καλύμματα, υποθέτοντας εξ ορισμού ότι μιλάμε για υλικά ποιότητας της μεσαίας κατηγορίας τιμών. Με μια λέξη, διαβάστε το άρθρο, και να μάθετε τι είναι καλύτερο από το λινέλαιο ή laminate στο διαμέρισμα, ιδίως - στην κουζίνα.

Ποιες παράμετροι θα συγκρίνουμε;

Εδώ είναι τα πράγματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν επιλέγετε ένα δάπεδο:

 1. 1. Το κόστος για 1 τετραγωνικό. μετρητή και για τοποθέτηση
 2. 2. Εύκολη τοποθέτηση
 3. 3. Απαιτήσεις για το δάπεδο
 4. 4. Η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης χωρίς ζημιές
 5. 5. Ανθεκτικότητα
 6. 6. Αντοχή στην τριβή
 7. 7. Αντοχή στην ηλιακά εγκαύματα
 8. 8. Αντοχή στην εξώθηση
 9. 9. Αντίσταση γρατσουνίσματος
 1. 10. Ανθεκτικό στο νερό
 2. 11. Οικολογική συμβατότητα
 3. 12. Θερμότητας
 4. 13. Συρόμενη
 5. 14. Ευκολία στο πλύσιμο
 6. 15. Ποιο πάτωμα γίνεται ξηρότερο γρηγορότερα
 7. 16. Δυνατότητα χρήσης κάτω από το "ζεστό δάπεδο"
 8. 17. Ηχομονωτικές ιδιότητες
 9. 18. Καλύτερη εμφάνιση

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές παράμετροι και όλες αυτές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό επισκευών. Αν παραλείψετε κάτι σημαντικό, τότε η αγορά δεν θα φέρει ευχαρίστηση και απλά θα σταματήσει να ζει! Κρίνοντας από τις κριτικές εκείνων που επέλεξαν το δάπεδο χωρίς σκέψη, τα μειονεκτήματα είναι πολύ ενοχλητικά, για χρόνια.

1. Τι είναι φθηνότερο: laminate ή linoleum;

Όπως προαναφέρθηκε, εξαρτάται από τον κατασκευαστή.

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Υπάρχει ένα έλασμα, το οποίο είναι πολύ φθηνότερο από το λινέλαιο, για παράδειγμα. Αλλά, εάν λάβετε υπόψη τις μέσες τιμές, τότε το laminate θα είναι πάντα ακριβότερο. Φυσικά, εάν διαφορετικοί τύποι laminate, αλλά συζητήστε τους τώρα - δεν έχει νόημα.

Επιπλέον, εάν το λινέλαιο μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς έτσι, στην επίστρωση, τότε για το έλασμα είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα υπόστρωμα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι πολύ ακριβό, αλλά, τελικά, αυξάνει το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αν αποθηκεύσετε στο υπόστρωμα, το έλασμα θα χτυπήσει σκληρά και θα εξυπηρετήσει πολύ λιγότερο, καθώς θα πιέζεται έντονα στις παραμικρές ανωμαλίες.

2. Τι είναι πιο εύκολο να συσκευάσεις;

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Φυσικά, roll out linoleum ακόμη και μια γυναίκα μπορεί. Αλλά το έλασμα πρέπει να κόβεται με παζλ και χρειάζεστε ένα πλεονέκτημα για να το βάζετε. Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος στο σπίτι, στη συνέχεια, για την τοποθέτηση του laminate τον εαυτό σας - απολύτως δεν είναι ένα πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό, δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες και ακριβά εργαλεία: μόνο παζλ και ελαστικό σφυρί, για καλύτερη σύζευξη του συστήματος ασφάλισης.
Το εργαλείο δεν είναι απαραίτητο για αγορά, μπορεί να ενοικιαστεί.

3. Ποια επίστρωση μπορεί να αντέξει τα ανώμαλα δάπεδα;

Και εδώ, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν θα σας επιτρέψουν να σώσετε την επίστρωση. Τι κάτω από το λινέλαιο, ότι κάτω από το laminate δάπεδα θα πρέπει να ισούται ακριβώς τέλεια.

 • Εάν αφήνετε κροτίδες και τρύπες στο πάτωμα, τότε μέσα από το λινέλαιο θα δείτε κάθε ψίχουλο και στη θέση αυτής της διόγκωσης θα τρίβει και θα σχίζει.
 • Αν το laminate δάπεδο σε ένα ανώμαλο πάτωμα, τότε θα αρχίσει να ραγίσει, στις αρθρώσεις. Δηλαδή, οι κλειδαριές απλά θα σπάσουν, και οι πλάκες θα αποτύχουν.

4. Ποιο δάπεδο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να μην χαλάσει;

Εάν ξεδιπλώσετε το λινέλαιο χωρίς κόλλα, τότε μπορεί εύκολα να τυλιχτεί και να μεταφερθεί σε ένα νέο διαμέρισμα. Φυσικά, γι 'αυτό πρέπει να αφαιρέσετε την πλίνθο.

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Αλλά, εδώ είναι ένα άλλο πράγμα: το λινέλαιο μπορεί να προσκολληθεί σταθερά στο πάτωμα σε εκείνους τους χώρους όπου ήταν θρυμματισμένο από βαριά έπιπλα. Έτσι, πρέπει να είστε προσεκτικοί και μην τραβάτε το κάλυμμα απότομα.

Όσο για το έλασμα, όλα εξαρτώνται από την ποιότητα του συστήματος ασφάλισης και τον χρόνο χρήσης του δαπέδου. Αν βρεθεί για 3-4 χρόνια, τότε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ήρεμα, αλλά αν είναι περίπου 5-7 χρόνια, τότε οι σανίδες μπορούν να διογκωθούν από την υγρασία και να αποσυναρμολογήσουν τις κλειδαριές χωρίς θραύση απλά δεν θα λειτουργήσουν.

5. Τι είναι πιο ανθεκτικό;

Laminate είναι, θεωρητικά, ανθεκτικό λινέλαιο, επειδή δεν φοβάται τις προσκρούσεις, γρατζουνιές, διάτρηση, δεν μπορεί να λειώσει από τυχαία αριστερά στο πάτωμα με ένα σίδερο. Ειδικά όταν πρόκειται για πολυστρωματικό υλικό υψηλής ποιότητας.

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Αλλά ... Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα στον κόσμο ως μια πλημμύρα που διοργανώνεται από γείτονες από πάνω. Εάν ένα μεγάλο μέρος του νερού έρθει στο laminate, θα γίνει άχρηστο. Θα πνίξει, οι αρθρώσεις θα γίνουν άσχημα.

Είναι αλήθεια ότι το έλασμα με ράμπα σώζει κάπως την κατάσταση, αλλά αυτό αν η πλημμύρα ήταν μικρή και το νερό εξαλείφθηκε γρήγορα. Και, αν το νερό στάθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε το πάτωμα είναι βαριά παραμορφωμένο, αρχίζει να σκίζει ...

Έτσι, αν δεν λάβετε υπόψη αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τότε το έλασμα είναι ανθεκτικό.

6. Τι είδους σεξ είναι ταχύτερη;

Στην παράμετρο αυτή είναι ίσες. Και αυτό και η άλλη επίστρωση δεν ανέχεται την τριβή με άμμο, αυτό αφήνει κηλίδες επάνω σε αυτό.

Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα πάτωμα για ένα διάδρομο, ας πούμε, πού να απογυμνώσετε, τότε μην πάρετε το ένα ή το άλλο.

Αλλά σε συνηθισμένα δωμάτια, όπου οι άνθρωποι περπατούν σε καθαρές παντόφλες, και τα δύο καλύμματα θα εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει καμία τριβή.

7. Τι γρήγορα καίγεται;

Αυτή η ιδιότητα δεν εξαρτάται από τον τύπο του υλικού. Αν θέλετε να παραμείνει το κάλυμμα του δαπέδου όσο το δυνατόν περισσότερο, προσέξτε την παρουσία μιας μεμβράνης που προστατεύει το πάτωμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτή η παράμετρος δεν επηρεάζει πάντα την τιμή, το κύριο πράγμα είναι απλά να ρωτήσετε τους πωλητές.

8. Αντοχή στην εξώθηση

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Linoleum, δεν έχει σημασία πόσο καλά είναι, φοβάται πολύ τα τακούνια και τα πόδια επίπλων. Φυσικά, μιλάμε για λινέλαιο για ένα διαμέρισμα, μια τάξη νοικοκυριού.

Υπάρχουν επίσης εμπορικές επικαλύψεις, πολύ πυκνές, τις οποίες μπορείτε όχι μόνο να φτάσετε στο τακούνι, αλλά και στο πέταλο.

Αλλά, πολύ για τη λύπη μας, τα χρώματα δεν είναι πολύ λίγοι άνθρωποι επιλέγουν λινέλαιο εμπορικής τάξης για το διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, laminate σε αυτό το σχέδιο, όλα τα ίδια είναι καλύτερα.

9. Ποιο δάπεδο είναι ευκολότερο να ξύνεται;

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Το πλαστικό δεν μπορεί να γρατσουνιστεί με παπούτσια ή πόδια επίπλων. Αλλά λινέλαιο - πάρα πολύ. Επομένως, αν γνωρίζετε ότι θα κάνετε μεταλλάξεις ή περπατάτε στα παπούτσια με αιχμηρά τακούνια, τότε είναι προτιμότερο να δώσετε προτίμηση στο laminate.

Φυσικά, και μπορεί να γδαρθεί με μια μεγάλη επιθυμία. Αλλά, είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά και, κυριολεκτικά, να κόψουμε το κρέας με ένα τσεκούρι στο πάτωμα.

10. Αντοχή στο νερό

Εδώ ο ηγέτης είναι το λινέλαιο. Laminate - φοβούνται το νερό: και πλημμύρες και να πλύνετε τα πατώματα με άφθονο νερό. Αλλά το λινέλαιο - όλα nipochem!

Το πλύσιμο είναι εξαιρετικά βολικό και σε περίπτωση πλημμύρας, πρέπει να αφαιρεθεί και να στεγνώσει καλά. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, αλλιώς ο μύκητας θα σχηματιστεί από την υγρασία κάτω από την επικάλυψη.

11. Ποιο δάπεδο είναι πιο οικολογικό;

Και, πάλι, αυτή η παράμετρος εξαρτάται από τον κατασκευαστή (παρεμπιπτόντως, εδώ είναι η βαθμολογία τους).

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Αν τα υλικά είναι κακής ποιότητας (φτηνό nouneyme από την Κίνα), τότε και οι δύο θα εξατμίσουν τις τοξικές ουσίες στον αέρα. Και εάν όλα γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, τότε τόσο το έλασμα όσο και το λινέλαιο θα είναι απολύτως ασφαλείς επιστρώσεις.

Από το γεγονός ότι το έλασμα είναι κατασκευασμένο από συμπιεσμένο κόντρα πλακέ, δεν θα γίνει πιο ασφαλές από προεπιλογή. Πρέσα κόντρα πλακέ μπορεί να είναι διαφορετικά και να προσθέσετε στα ροκανίδια των τοξικών μειγμάτων.

12. Τι είναι θερμότερο;

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Εάν έχετε λινοτάπητα στην επένδυση από πίλημα, τότε θα θερμαίνει το έλασμα χωρίς στήριξη. Και, γενικά, σύμφωνα με αυτή την ιδιότητα, και τα δύο υλικά είναι τα ίδια - δεν είναι ιδιαίτερα θερμά υλικά και δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα πραγματικό δέντρο.

Όσον αφορά το τι είναι πιο ευχάριστο να περπατάτε, τότε, κρίνοντας από τις απόψεις, οι απόψεις χωρίζονται. Κάποιοι λένε ότι το λινέλαιο είναι πιο μαλακό, και το laminate αισθάνεται σαν ένα είδος πετσετάκι. Το άλλο, αντίθετα: το πρώτο φαίνεται κρύο και καουτσούκ, και το δεύτερο - πιο ζεστό και πιο ευχάριστο, σχεδόν σαν φυσικό χαρτόνι.

13. Ποιο δάπεδο είναι πιο ολισθηρό;

Και οι δύο επικαλύψεις δεν είναι πολύ ολισθηρές, ακόμα και αν είναι ομαλές, όχι κυματοειδείς. Το ολισθηρό δάπεδο είναι πλακάκι, αλλά αυτά τα δύο καλύμματα είναι αρκετά ουδέτερα. Αλλά, εάν ρίχνετε νερό στο πάτωμα, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να πέσει σε ένα φύλλο αλουμινίου παρά στο λινέλαιο.

14. Ποιο πάτωμα είναι πιο βολικό να πλένετε;

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Γενικά, το έλασμα πλένεται πολύ πιο εύκολα, καθώς δεν απορροφά ακαθαρσίες. Αλλά λινέλαιο θα πρέπει να λυγίσει και τρίψτε. Ιδιαίτερα κακώς πλένονται από τις μαύρες λωρίδες που άφησαν οι σόλες. Πρέπει να σκουπιστούν με ακετόνη, αλλιώς τίποτα.

Αλλά laminate είναι ιδιότροπο σε πολύ υγρασία. Δεν μπορεί να πλυθεί με ένα πολύ υγρό πανί, επειδή θα διογκωθεί γρήγορα. Το πανί πρέπει να συμπιέζεται πολύ καλά και το δάπεδο να σκουπίζεται απαλά. Αλλά λινέλαιο - δεν φοβάται την υγρασία, η οποία, παρεμπιπτόντως, στην κουζίνα είναι πάντα πολύ.

15. Ποιο σεξ γίνεται βρώμικο ταχύτερα;

Το φυλλώδες υλικό μολύνεται γρήγορα, καθώς αντλεί σκόνη στον εαυτό του. Αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλην. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκουπίσετε αυτή τη σκόνη από το δάπεδο παρά να το αναπνεύσετε ή να το σκουπίσετε από τα ράφια, τα διακοσμητικά στοιχεία και τους πολυελαίους.

Αλλά το έλασμα έχει μια ιδιότητα: την άμμο που έρχεται στην επιφάνεια, πολύ τσιγγούλιες κτυπήματα, αν το βήμα.

16. Είναι δυνατή η χρήση κάτω από το "θερμό πάτωμα" για αυτά τα καλύμματα;

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Ναι, και οι δύο καλύπτουν τη χρήση ενός θερμού δαπέδου. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι το έλασμα είναι συμπιεσμένο κόντρα πλακέ, το οποίο θα διαλύεται πολύ πιο γρήγορα από την πτώση της θερμοκρασίας.

Και αν αυτό μαραθεί, τότε το πάτωμα θα αρχίσει να σκίζει και οι ραφές θα εμφανιστούν καθαρά, κάτι που είναι πολύ άσχημο. Έτσι, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε λινέλαιο, εάν θα είναι εξοπλισμένα με θέρμανση.

17. Ποιο από τα δύο αυτά φύλα είναι καλύτερο από τον θόρυβο;

Το φύλλο είναι ο εφιάλτης των γειτόνων από το κάτω μέρος. Το πάτωμα του laminate είναι εξαιρετικά ηχηρό, εκτός και αν χρησιμοποιείτε ένα παχύ υπόστρωμα (το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ ακριβό). Αλλά ακόμα και το υπόστρωμα δεν εξοικονομεί πάντα από το χτύπημα. Και το πιο σημαντικό, θα χτυπήσει όχι μόνο στο "κεφάλι" τους, αλλά και σε σας.

Αν έχετε παιδιά στο σπίτι που σας αρέσει να τρέχετε γύρω από το σπίτι, είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε το έλασμα, καθώς ο ήχος του τρέχοντος κοπαδιού θα σας ενοχλήσει (και οι γείτονες από κάτω θα σταματήσουν να σας χαιρετούν).

18. Ποια επικάλυψη φαίνεται καλύτερα;

Στην εμφάνιση, το έλασμα είναι πιο ακριβά και κομψό, και αυτό δεν συζητείται ακόμη.

Linoleum ή laminate: ποιο είναι το καλύτερο;

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η διαφορά, εάν το δάπεδο τοποθετείται σε όλους τους χώρους. Για παράδειγμα, το λινέλαιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς άσχημες αρθρώσεις, αλλά laminate - μπορείτε. Φυσικά, μπορείτε να κολλήσετε τις άκρες του λινέλαιο, αλλά τελικά θα απομακρυνθούν και θα πάρουν λασπώδη.

Και, γενικά, εάν βάλετε το πάτωμα χωρίς αρμούς και ένα τόνο, τότε η περιοχή του δωματίου φαίνεται πολύ περισσότερο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό στις ίδιες Khrushchevs, όπου οι κουζίνες είναι έξι μέτρα ύψος.

Εάν χωρίζετε το πάτωμα της κουζίνας από το διάδρομο με μια μεταλλική πόρτα, τότε οπτικά το δωμάτιο θα φαίνεται λιγότερο, γεγονός.

Συμπέρασμα: λοιπόν, τι είναι καλύτερα να επιλέξουμε;

Έχουμε εξετάσει όλα τα υπέρ και τα κατά δύο δημοφιλή πατώματα και, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ αυτών των καλύψεων. Ούτε αυτός, ούτε άλλος - όχι αιώνια, αντίθετα από τον ίδιο όροφο από ένα κεραμίδι, για παράδειγμα (αν και είναι κρύο).

Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, laminate δάπεδα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα, δεδομένου ότι είναι απλώς ρεαλιστικό να ακολουθήσει την υγρασία εκεί και το πάτωμα είναι πολύ πιο γρήγορα να υποβαθμιστεί.

Έτσι, αν η ζωή είναι σημαντική για εσάς, τότε είναι καλύτερα να πάρετε το λινέλαιο για την κουζίνα.

Παρόλο που, κατά την άποψη ορισμένων εμπειρογνωμόνων από την κατασκευαστική αγορά, είναι επίσης αποδεκτό ένα ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

63 + = 72