Laminate δάπεδα στο διαμέρισμά σας – μοντέρνα και όμορφη

Laminate δάπεδα στο διαμέρισμά σας - μοντέρνα και όμορφη

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους δαπέδων σήμερα είναι laminate, το οποίο είναι κατασκευασμένο από συμπιεσμένη πλάκα από ίνες ξύλου.

Το φυλλοειδές υλικό αποτελείται από διάφορα (συνήθως τρία έως τέσσερα) στρώματα υλικού, το χαμηλότερο από τα οποία προστατεύει το χαρτόνι από την παραμόρφωση, ενώ το ανώτατο είναι διακοσμητικό στρώμα χαρτιού με μοτίβο καλυμμένο με πίσσα ξύλου.

Είναι η ρητίνη που εξασφαλίζει τη σταθερότητα του ελασματοποιημένου υλικού σε τριβή, κραδασμούς, γρατζουνιές και άλλες ζημιές. Όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία των φύλλων, τόσο πιο μαζική και ισχυρότερη.

Τύποι δωματίων κατάλληλων για τοποθέτηση σε φύλλα

Laminate δάπεδα στο διαμέρισμά σας - μοντέρνα και όμορφη

Το πλαστικό τοποθετείται σε δωμάτια με θέρμανση κατά την κρύα εποχή, η υγρασία στην οποία δεν υπερβαίνει το 70%.

Μην χρησιμοποιείτε αυτή την επίστρωση σε μη θερμαινόμενους χώρους το χειμώνα, καθώς και σε μπάνια και σάουνες. Δεν μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το έλασμα σε θερμó δάπεδο με ηλεκτρική θέρμανση, επειδή υπάρχει κίνδυνος ραγίσματος και φθοράς της σανίδας.

Σε περίπτωση που το πάτωμα θερμαίνεται από σύστημα γεμάτο με νερό, επιτρέπεται η πλαστικοποίηση σε αυτό, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι μεταξύ των θερμαντικών στοιχείων και της σανίδας πρέπει να υπάρχει απόσταση όχι μικρότερη από 3 εκατοστά. Με την ευκαιρία, νωρίτερα μιλήσαμε για το ποιο δάπεδο γίνεται καλύτερα στην κουζίνα, αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για οποιαδήποτε επισκευές.

Ποια θα πρέπει να είναι η βάση για το δάπεδο από έλαστρα;

Ως βάση για την τοποθέτηση του laminate μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξύλινο πάτωμα, και τσιμεντοκονίαμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το έλασμα στο παλιό λινέλαιο, αν δεν είναι πολύ μαλακό.

Η μόνη απαίτηση για τη βάση - θα πρέπει να είναι επίπεδη, αλλιώς το έλασμα θα γίνει γρήγορα άνευ αξίας. Μια ανομοιόμορφη θεμελίωση πρέπει απαραίτητα να ισοπεδωθεί με τσιμεντοκονία ή μείγμα για την ισοπέδωση του δαπέδου.

Λίγο για την τοποθέτηση ενός έλασμα

Laminate δάπεδα στο διαμέρισμά σας - μοντέρνα και όμορφη

Για στυλ θα χρειαστείτε ένα παραδοσιακό σύνολο εργαλείων κατασκευής: ένα μέτρο ταινιών, ένα μολύβι, ένα μαχαίρι κατασκευής, ένα σφυρί, ένα πριόνι με ωραία δόντια ή ένα ηλεκτρικό πριόνι.

Προετοιμάστε επίσης ράβδους από ξύλο, μεμβράνη πολυαιθυλενίου για στεγανοποίηση και υπόστρωμα για πολυστρωματικό πολυαιθυλένιο ή άλλο παρόμοιο υλικό.

Πριν από την έναρξη της εργασίας αφήστε το laminate για μερικές ημέρες στο δωμάτιο όπου θα ταιριάζει. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι το υλικό προσαρμόζεται στη θερμοκρασία και την υγρασία αυτού του συγκεκριμένου δωματίου.

Η τοποθέτηση του ελάσματος μπορεί να είναι παράλληλη με τα τοιχώματα (οικονομική επιλογή) ή υπό γωνία 45 μοιρών (αυτό απαιτεί 7-10% περισσότερο υλικό).

Laminate δάπεδα στο διαμέρισμά σας - μοντέρνα και όμορφη

Το πάτωμα πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί η επικάλυψη καθαρίζεται καλά από τα συντρίμμια και τη σκόνη, στη συνέχεια τοποθετείται πάνω σε αυτό ένα υλικό στεγανοποίησης και τοποθετείται ένα υπόστρωμα πάνω. Ορισμένοι τύποι έλασμα έχουν ήδη στη σύνθεσή τους ένα υπόστρωμα για την ηχομόνωση.

Η τοποθέτηση του υλικού ξεκινά από την πιο απομακρυσμένη γωνία από την πόρτα εισόδου, τα πιο συχνά στα αριστερά, αν και αυτό δεν είναι το σημείο.

Μεταξύ του πρώτου ελάσματος και του τοίχου βάζουμε ξύλινες ράβδους πάχους περίπου 10 mm για να δημιουργήσουμε ένα μικρό κενό, το οποίο είναι απαραίτητο σε περίπτωση επέκτασης του ελάσματος - χωρίς τέτοιο διάκενο να διογκώνεται, να ανεβαίνει.

Τα πάνελ συνδέονται μέσω συστημάτων ασφάλισης ή κόλλας. Εάν πρόκειται για μια ελασματοποιημένη σανίδα με μια κλειδαριά, μια τέτοια επίστρωση μπορεί στη συνέχεια να αποσυναρμολογηθεί χωρίς να προκληθεί ζημιά, κάτι που είναι αδύνατο στην περίπτωση συγκόλλησης με κόλλα.

Αυτό το υλικό ετοιμάστηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Parket.vtapkah.ru

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

25 − 21 =