6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Πώς να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα: 6 καλύτερους τρόπους

Επιλέγοντας έναν τρόπο να διακοσμήσετε τους τοίχους στην κουζίνα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την ταπετσαρία. Αυτό διευκολύνεται από ένα ευρύ φάσμα των επιχρισμάτων, σταθερή απόδοση, καθώς και μια απίστευτη ευκαιρία για να εφαρμόσουν τις δικές τους ιδέες και τις ιδέες.

Κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες, πόσο κομψή, αποτελεσματική και μη τετριμμένη εμφάνιση συνδυασμένη ταπετσαρία για την κουζίνα στο εσωτερικό.

Τρόποι συνδυασμού ταπετσαριών, για τους οποίους θα μιλήσουμε σήμερα:

1 Επιτάχυνση τοίχου
2 Κάθετος συνδυασμός
3 Οριζόντια ταπετσαρία-σύντροφοι
4 Patchwork
5 Ταπετσαρίες και ταπετσαρίες
6ο Συνδυασμός με άλλα είδη φινιρίσματος
7ο Λίγα λόγια για την επιλογή του υλικού ταπετσαρίας

Η σωστή συλλογή των υλικών, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές στη διαμόρφωση του δωματίου, "πιέζοντας" τους τοίχους ή "κατανοώντας" τα ανώτατα όρια, εφαρμόζοντας την κατάλληλη χωροθέτηση, τονίζετε την ατομικότητα του σχεδίου.

Τοίχος με έμφαση

Έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει απόψεις, δηλαδή, είναι καλύτερο να το κάνει ζωντανό και ασυνήθιστο. Μπορεί να καλύπτεται με μεγάλα λουλούδια, wallpapers, γεωμετρικά σχέδια και ούτω καθεξής. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με τα χρώματα, διαφορετικά εσωτερικό είναι υπερκορεσμένο και θα χάσει τη μοναδικότητά του.

Για αυτήν, επιλέξτε μια φωτεινή ταπετσαρία ή ταπετσαρία με μια φωτογραφία. Οι υπόλοιποι τοίχοι χρησιμεύουν ως υπόβαθρο, οπότε είναι καλύτερα για αυτούς να επιλέξουν μια απλή ταπετσαρία.

Τόνισε τοίχο στην κουζίνα

Στη φωτογραφία φωτεινή ταπετσαρία με ένα πολύχρωμο μοτίβο ζωντανεύει τη λευκή γυαλιστερή κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα
6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα
6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα
6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Κάθετος συνδυασμός

Είναι ιδανικό για στενά και μεγάλα δωμάτια. Επιτρέπει επίσης την οροφή οπτικά υψηλότερη.

Κατά το σχεδιασμό της συνδυασμένης ταπετσαρίας για την κουζίνα, δώστε προσοχή στις φωτογραφίες που εμφανίζονται. Σε αυτά θα δείτε έναν από τους πιο συνηθισμένους τρόπους φινιρίσματος - έναν κάθετο συνδυασμό.

Κάθετες λωρίδες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό παιχνίδι φωτός και χρώματος, κολλώντας τους τοίχους εναλλάξ με λωρίδες διαφορετικής ταπετσαρίας. Μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο χρώματα και τις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, δημιουργώντας διαβαθμίσεις.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρία της ίδιας σκιάς, αλλά με διαφορετική υφή - για παράδειγμα, εναλλασσόμενο ματ και γυαλιστερό.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή: η εναλλαγή της ταπετσαρίας με μια εικόνα και μονόχρωμη. Αποκτήστε ρίγες που μιμούνται πραγματικές εικόνες. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη σε μια ευρύχωρη κουζίνα.

Ταπετσαρία με κάθετες ρίγες στην κουζίνα

Στη φωτογραφία ένα αρμονικό μείγμα αγγλικό στιλ - το κάτω μέρος των κάθετες ρίγες δημιουργούν ένα πάνελ τοίχου προσομοίωσης, κορυφαία κλασικό floral μοτίβο. Η σύνδεση μεταξύ δύο τύπων ταπετσαρίας είναι διακοσμημένη με διακοσμητικά σύνορα.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Η πιο συχνά χρησιμοποιημένη ριγωτή ταπετσαρία. Μπορούν να εντοπιστούν:

  • Συμμετρικά. Στην περίπτωση αυτή, οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ευρείες λωρίδες καθρέπτη από το κέντρο. Τα αντίθεση χρώματα προσελκύουν απόψεις, τόσο λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στη δυσανάλογη διαμόρφωση της αίθουσας.
  • Ασύμμετρη. Τα υφάσματα με φαρδιές λωρίδες καλύπτονται μόνο με ένα τοίχωμα, ενώ σε άλλες επιφάνειες εφαρμόζονται καμβά με παρόμοιο σχέδιο αλλά με διαφορετικά πλάτη. Χάρη σε αυτό το δωμάτιο φαίνεται ευρύτερο.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Δώστε τόνους στο δωμάτιο θα σας βοηθήσει επίσης να επιλέξετε τα σωστά χρώματα. Οι πολύ φωτεινές αποχρώσεις πρέπει να εναλλάσσονται με παστέλ 1-1 ή 1-2. Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου και το επιθυμητό αποτέλεσμα

Οριζόντια ταπετσαρία-σύντροφοι

Χρησιμοποιείται σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια, ταιριάζει απόλυτα σε όλες τις εσωτερικές κατευθύνσεις. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτή την κίνηση για να μεταμορφώσουν ένα υπερβολικά υψηλό δωμάτιο.

Οριζόντιες ρίγες στην κουζίνα

Στη φωτογραφία, συνδυάζονται ταπετσαρία στην κουζίνα με μια οριζόντια λωρίδα και floral μοτίβο.

Οριζόντια μπορείτε να συνδυάσετε ταπετσαρίες διαφορετικών υφών και αποχρώσεων. Επιλέξτε τις επιλογές που εναρμονίζονται μεταξύ τους και με το γενικό σχεδιασμό της κουζίνας.

Για να υπολογίσετε το ύψος κάθε λωρίδας, διαιρέστε οπτικά τον τοίχο σε τρία οριζόντια μέρη. Η στενότερη λωρίδα πρέπει να βρίσκεται κάτω.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις - η χρήση του κάτω μέρους των ξύλινων πάνελ ή πάνελ από φελλό. Η κορυφή μπορεί να επικολληθεί με επικαλύψεις με γεωμετρικό σχέδιο, μεγάλα λουλούδια ή απλά λαμπερά μονοφωνικά καμβά.

Αν το κατώτερο μέρος διακρίνεται από ένα φωτεινό και μεγάλο στολίδι, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μονοφωνικό.

Καθώς τα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα ταπετσαρία σε μια λωρίδα, χωρίζονται από την κορυφή με ένα κράσπεδο ή χύτευση. Στην κορυφή είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πίνακες με μικρό σχέδιο ή μονόχρωμο.

Η ποικιλία μπορεί να γίνει είτε με χρώματα είτε με υφές. Επιλέξτε μια επιλογή που θα συμπληρώσει το γενικό σχέδιο του δωματίου σας, παρουσιάζοντάς το με το πιο ευνοϊκό φως.

Pechvork

Pechvork - η αρχική τεχνική συνδυασμού, η οποία είναι κατάλληλη στο στυλ της χώρας ή της εθνοτικής. Η ταπετσαρία με διαφορετικά σχέδια κόβεται σε ίσα κομμάτια και επικολλάται στον τοίχο, εναλλασσόμενα μπλοκ.

Τα σχέδια και ο αριθμός των χρωμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-4-eh. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε μια έτοιμη εικόνα στην ταπετσαρία με το στυλ ενός συνονθύλευμα.

Συνδυασμένη ταπετσαρία στυλ Patchwork

Στη φωτογραφία, φωτεινή ταπετσαρία στο στυλ του μωσαϊκού. Δίνουν στο εσωτερικό μια ζεστασιά και μια αίσθηση οικιακής ζεστασιάς.

Κατά την επιλογή των πρώτων υλών θα πρέπει να καθοδηγείται από τη συμβατότητα των χρωμάτων, που ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο στυλ και την κοινή λογική. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα κομμάτι της επιφάνειας ή ενός τοίχου από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο. Όλα εξαρτώνται από το θάρρος της ιδέας σας.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Αυτή η επιλογή θα πρέπει να εξεταστεί από εκείνους που βαρύνονται σε μια ποικιλία υφών και αποχρώσεις, αλλά δεν μπορούν να βρουν μια κατάλληλη λύση για τον εαυτό τους.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Το έργο είναι μάλλον περίπλοκο, αφού είναι απαραίτητο να επιλέξουμε πρώτα τους καλύτερους συνδυασμούς και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική εικόνα από διάσπαρτα κομμάτια.

Συνονθύλευμα προσέλκυση δημιουργικά άτομα που ονειρεύονται να μετατρέψει το σπίτι σας και είναι σε θέση να εφαρμόσει μια τέτοια επίπονη δουλειά μόνοι σας.

Τοίχος τοιχογραφίας και 3D

Οι ταπετσαρίες φωτογραφιών γίνονται αμέσως φωτεινές λεπτομέρειες. Ως εκ τούτου, για τους άλλους τοίχους είναι προτιμότερο να επιλέξετε μονοχρωμία ταπετσαρία, απαλά χρώματα.

Μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες της σύγχρονης εποχής έχει επίσης γίνει 3D εικόνες που δημιουργούν το αποτέλεσμα της παρουσίας και του όγκου.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Ένα όμορφο τοπίο της πόλης δημιουργεί μια έμφαση και δίνει μια αίσθηση του όγκου του δωματίου.

Η επιλογή των επιλογών είναι απίστευτα ευρεία, ξεκινώντας από το κλασικό θέμα των τροφίμων και ποτών (φρούτα, καφές και κόκκοι καφέ, σοκολάτα) και τελειώνει με μια τρισδιάστατη αφαίρεση.

Μια τέτοια εικόνα πρέπει να είναι πλήρως ανοιχτή για αναθεώρηση, οπότε είναι προτιμότερο να την εφαρμόσετε στη μέγιστη ανοικτή επιφάνεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μόνος είναι ένας τοίχος στην περιοχή του τραπεζαρίας.

Μπορούν να δημιουργηθούν σε οποιαδήποτε βάση: μη υφασμένα, συνθετικά υφάσματα, βινύλιο. Τα χρώματα υψηλής ποιότητας τα καθιστούν φωτεινά και ανθεκτικά στην καύση ακόμα και κάτω από το άμεσο ηλιακό φως.

Είναι επίσης προικισμένα με φιλικότητα προς το περιβάλλον, αντοχή στη φωτιά, αντίσταση στη φθορά και ευκολία συντήρησης. Για να τα πλύνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε οικιακή χημική ουσία. Αλλά το πιο ισχυρό και εντυπωσιακό πλεονέκτημα είναι η απίστευτη αισθητική. Επιπλέον, μπορείτε να μεταφέρετε οποιαδήποτε εικόνα στον καμβά.

Συνδυασμός με άλλα είδη φινιρίσματος

Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι ο συνδυασμός ταπετσαρίας και άλλων υλικών φινιρίσματος: κεραμίδια, τούβλα, σκυρόδεμα, ζωγραφική, ξύλινα πάνελ, φελλός, διακοσμητικός γύψος, μωσαϊκό.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Υπάρχουν εκατομμύρια επιλογών, αλλά υπάρχουν αρκετοί γενικοί κανόνες.

  1. 1 Το ίδιο πάχος. Το πάχος των επικαλύψεων θα πρέπει να είναι περίπου το ίδιο, πράγμα που θα εξαλείψει τα προβλήματα με την ένωση.
  2. 2 Μην συμπεριλάβετε ταυτόχρονα τόσο δαπανηρούς όσο και δημοσιονομικούς ομολόγους. Δώστε προτίμηση στα υλικά μιας κατηγορίας τιμών, που διαφέρουν ως προς την υφή και το χρώμα.
  3. 3 Ίδια λάμψη. Για παράδειγμα, τα ματ πλακίδια δεν φαίνονται καλά ενάντια στο φόντο γυαλιστερό, γυαλιστερό ταπετσαρία. Είναι επιθυμητό ο βαθμός λαμπρότητας να είναι ο πιό πανομοιότυπος.
  4. 4 Σε συνδυασμό με οποιεσδήποτε, ακόμη και τις πιο ακριβές ταπετσαρίες, το άλλο υλικό φινιρίσματος εξακολουθεί να γίνεται έμφαση. Επομένως, είναι καλύτερο να στοιχηματίζετε σε ουδέτερα χρώματα για ταπετσαρία.
  5. 5 Προσέξτε αρχές της χωροθέτησης. Χαοτικά ένθετα από άλλα υλικά φινιρίσματος κατά μήκος της περιμέτρου ολόκληρης της κουζίνας θα εισαγάγουν δυσαρμονία. Μεγάλες εκτυπώσεις συμπληρώνουν ταπετσαρία με ένα μικρό μοτίβο ή μονοφωνικά και κορεσμένα χρώματα - παστέλ.

Περισσότερες πρωτότυπες ιδέες για τη χρήση συνδυασμένης ταπετσαρίας για την κουζίνα στο εσωτερικό θα βρείτε στις εικόνες.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Ο καθένας μπορεί να βρει μεμονωμένες λύσεις για τον εαυτό του, εκπληκτική πολυπλοκότητα και αποκλειστικότητα.

Τι είδους ταπετσαρία πρέπει να επιλέξω;

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Σήμερα υπάρχουν αρκετά είδη ταπετσαρίας, αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα για το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Δικαστής για τον εαυτό σας:

Χαρτί. Είναι φθηνές, φιλικές προς το περιβάλλον, αφήνονται στον αέρα, αλλά ταυτόχρονα είναι βραχύβιες. Εάν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό, τότε μόνο μακριά από το χώρο εργασίας.

Υφάσματα. Είναι κατασκευασμένα με βάση το μεταξωτό, λινό, βαμβάκι. Μπορείτε να τα κολλήσετε μόνο απόλυτα λεία και λεία επιφάνεια, διαφορετικά θα παρατηρηθούν όλα τα ελαττώματα. Δεν μπορούν να αντέξουν την αυξημένη υγρασία και η ρύπανση από αυτά απομακρύνεται με μεγάλη δυσκολία. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Φυσικά. Κατασκευασμένο από αποξηραμένο χορτάρι, μπαμπού, ξυλάκια ξύλου. Όλα αυτά είναι στερεωμένα σε ειδική ύφασμα με τη βοήθεια κόλλας ή λεπτές κλωστές. Διαθέτουν οικολογική συμβατότητα, αλλά απορροφούν πάρα πολύ οσμές.

Μη υφασμένα γάντια fleece. Παράγεται από βισκόζη, κυτταρίνη, πολυεστέρα και ακρυλικό. Διαφέρουν στην ελαστικότητα, την αντίσταση στην υγρασία και τη φωτιά, κρύβουν ανωμαλίες. Υπάρχουν ειδικές τροποποιήσεις για τη ζωγραφική, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε το χρώμα έως 7 φορές.

Βινύλιο. Μια μη υφασμένη βάση ή τεχνικό χαρτί είναι επικαλυμμένο με επίστρωση πολυμερούς που είναι ανθεκτική στην υγρασία και συρρίκνωση, είναι εύκολο να καθαριστεί (πλένεται) και είναι ελαστική. Οι σύγχρονοι καμβάδες έχουν μικροπόρους μέσω των οποίων περνά ο αέρας. Χάρη σε αυτό, ποτέ δεν εμφανίζονται μύκητες ή μούχλα.

6 τρόποι για να συνδυάσετε την ταπετσαρία στην κουζίνα

Ταπετσαρίες. Πρόκειται για επιχρίσματα για ζωγραφική, δημιουργώντας μια αρχική υφή ανακούφισης στην επιφάνεια. Αντοχή στο νερό, αντοχή στη φωτιά, διαπερατότητα ατμών, αντοχή στη φθορά, κομψή εμφάνιση αποτελούν τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής. Το μόνο αρνητικό - αποσυναρμολογούνται με μεγάλη δυσκολία.

Υγρό. Περιλαμβάνουν ίνες και νήματα από οξικό μετάξι, βαμβάκι, βισκόζη, κυτταρίνη, συνδεδεμένα με ένα συγκολλητικό μίγμα. Εφαρμόζονται όπως το συνηθισμένο στόκο, δεν αφήνουν ράμματα, εξομαλύνουν τα ελαττώματα. Διαθέτουν χαμηλή αγωγιμότητα θερμότητας και ήχου, είναι εύκολο να καθαριστούν, έχουν μεγάλη ποικιλία τόνων.

Όλοι αυτοί οι τύποι ταπετσαρίας έχουν τα υπέρ και τα κατά. Όταν επιλέγετε μια επιλογή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην απόδοση, την αισθητική και το κόστος.

Ο συνδυασμός των ταπετσαριών είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για το σχεδιασμό των τειχών και να επιλέξετε τη σωστή ταπετσαρία για την κουζίνα σας. Μοιραστείτε τις σκέψεις, τις σκέψεις και τις ιδέες σας στα σχόλια!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 + = 69