Τι βασικό λινέλαιο είναι καλύτερο;

Τι βασικό λινέλαιο είναι καλύτερο;

Για περισσότερα από 150 χρόνια της ύπαρξής του, το λινέλαιο έχει γίνει ο δημοφιλέστερος τύπος δαπέδου. Και δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή είναι οικονομικά προσιτό, φιλικό προς το περιβάλλον, εύκολο στην εγκατάσταση και συντήρηση, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ποικιλία σχεδίων και υψηλή αντοχή στη φθορά.

Όταν επιλέγουμε ένα λινέλαιο, θέτουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • αν ταιριάζει στο εσωτερικό σας με χρώμα, σχέδιο και υφή.
  • Θα αντέξει το φορτίο στο πάτωμα;
  • αν πληροί τις απαιτήσεις για αντοχή στην υγρασία, ηχομόνωση και θερμομόνωση.
  • τι είδους linoleum είναι καλύτερο να λάβει - αφρώδη (PVC) βάση ή σε τσόχα;

Και, φυσικά, ο καθένας θα ήθελε ότι το δάπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο δεν χρειάζεται αντικατάσταση και επέζησε μέχρι την επόμενη επισκευή.

Τι σημαίνει "βάση λινέλαιο";

Τι βασικό λινέλαιο είναι καλύτερο;

Κάτω από τη βάση του λινέλαιο, εννοούμε τον τύπο στρώματος βάσης του καλύμματος δαπέδου, ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με το σκληρό δάπεδο από ξύλο ή σκυρόδεμα.

Η αξιοπιστία, η ανθεκτικότητα, η ανθεκτικότητα του linoleum, καθώς και η ηχομόνωση και η θερμομόνωση εξαρτώνται άμεσα από το πάχος και τη διαμόρφωση του.

Η βάση εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • την ευθυγράμμιση ή την κάλυψη των παρατυπιών (το περισσότερο από αυτά, τόσο παχύτερο θα είναι το στρώμα βάσης).
  • υποτίμηση - η βέλτιστη ελαστικότητα της επικάλυψης βοηθά στην ανακούφιση των καταπονήσεων στις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη.
  • θερμομόνωση και ηχομόνωση - σε αυτή την περίπτωση το πάχος του στρώματος παίζει επίσης ρόλο.
  • προστασία του ανώτερου διακοσμητικού στρώματος, που συνίσταται στο γεγονός ότι το στρώμα βάσης εμποδίζει τη διείσδυση υγρασίας στα ανώτερα στρώματα του υλικού.

Για να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο λινέλαιο για το σπίτι ή το γραφείο σας, σας προσφέρουμε μια σύντομη περιγραφή των θεμελιωδών του στοιχείων.

Βάση αφρού (PVC)

Τα καλύμματα δαπέδου με βάση το αφρώδες βινύλιο ή το PVC είναι πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά στην υγρασία, επομένως είναι κατάλληλα για κουζίνα, μπάνιο, διάδρομο και άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Τι βασικό λινέλαιο είναι καλύτερο;

Στα πλεονεκτήματα ενός αφρώδους υποστρώματος, με μηχανικά μέσα, επίσης υψηλή αντοχή σε σημεία και μηχανικά φορτία. Αυτό σημαίνει ότι τα ίχνη των τακουνιών στο λινέλαιο σας, όπως και οι εκτυπώσεις των ποδιών επίπλων μετά την αναδιάταξη, θα εξαφανιστούν γρήγορα.

Linoleum σε αυτή τη βάση έχει μια σχετικά μικρή συρρίκνωση - 2 mm, αλλά συνιστάται να το βάλει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας βάσης μπορεί να λεχθεί ότι είναι λεπτότερο (1,5-3,5 mm), αντίστοιχα, ένα τέτοιο λινέλαιο είναι πιο άκαμπτο και λιγότερο αποσβένοντας. Επιπλέον, η βάση PVC χάνει τις ιδιότητές της υπό την επίδραση θερμοκρασιών που υπερβαίνουν τις 27 μοίρες, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν υπάρχει θερμαινόμενο πάτωμα.

Βασική βάση

Σε σύγκριση με το προηγούμενο, αυτό το στρώμα βάσης είναι πιο οικολογικό και παχύ (μέχρι 5 mm). Είναι ζεστό και μαλακό, γι 'αυτό είναι μια εξαιρετική λύση για τους πρώτους ορόφους ή τις ιδιωτικές κατοικίες.

Το πάχος της βάσης παρέχει καλές ηχομονωτικές ιδιότητες του linoleum.

Τι βασικό λινέλαιο είναι καλύτερο;

Μειονεκτήματα της μη υφασμένης βάσης μπορείτε να καλέσετε χαμηλή αντίσταση στην υγρασία, ευαισθησία στη σήψη και την εμφάνιση του μύκητα, έτσι ώστε η παρουσία κάτω από το διαμέρισμά σας από ένα υγρό και μη θερμαινόμενο κελάρι θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια ταχεία επιδείνωση της επικάλυψης. Σήμερα, το πίλημα που χρησιμοποιείται για αυτό το στρώμα βάσης είναι εμποτισμένο με ειδικά αδιάβροχα και αντιμυκητιακά μέσα, τα οποία του δίνουν σχετική αντοχή στην υγρασία

Επίσης, σε σύγκριση με το αφρώδες υλικό, το βασικό στρώμα της πιλήματος αντέχει το σημείο και τα μηχανικά φορτία χειρότερα - με άλλα λόγια, οι παραμορφώσεις που παραμένουν μετά από έπιπλα και άλλα βαριά αντικείμενα δεν εξαφανίζονται.

Λινοτάπητα σε μια αισθησιακή βάση μπορεί να έχει συρρίκνωση μέχρι 10 mm, οπότε πριν να το στερεώσετε με πλακέδες, πρέπει να τον αφήσετε να ξεκουραστεί για λίγο. Αλλά μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε σε ένα ακόμη όροφο - το κύριο πράγμα είναι ότι θα πρέπει να είναι στεγνό, εάν η προστασία από την υγρασία δεν παρέχεται. Αυτό το λινέλαιο είναι ιδανικό για ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι ή βρεφονηπιακό σταθμό, όπου θα παρέχει την απαραίτητη απαλότητα και άνεση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η απάντηση στην ερώτηση "Ποια είναι η καλύτερη βάση για το λινέλαιο;" Άμεσα εξαρτάται από τον τύπο και τα χαρακτηριστικά του δωματίου για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτό το δάπεδο.

Συστάσεις για επιλογή

Όποια βάση λινέλαιο επιλέγετε, η παρακάτω γραφή μπορεί να σας χρησιμεύσει. Υπάρχουν 3 ποικιλίες λινέλαιο - οικιακές, εμπορικές και ημι-εμπορικές, οι οποίες διαφέρουν σε πάχος, σε αριθμό χρωμάτων και μοτίβα.

Ο οικιακός λινέλαιο χαρακτηρίζεται από πολλά χρώματα, χαμηλή τιμή και διαθεσιμότητα, αλλά η αντίσταση στη φθορά δεν είναι τόσο υψηλή - δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5 χρόνια. Το πάχος του οικιακού δαπέδου κυμαίνεται από 1,3 έως 4,5 mm. Αυτός ο δείκτης καθορίζει την αξιοπιστία και αντοχή τους.

Τι βασικό λινέλαιο είναι καλύτερο;

Ως εκ τούτου, εμπειρογνώμονες στον τομέα της επισκευής συμβουλεύουν να θέσουν μια πιο ανθεκτική και παχιά (από 4,5 έως 8 mm) ημι-εμπορική επένδυση δαπέδου σε πίλημα ή με βάση το PVC. Μπορεί να αντέξει τα μέσα φορτία λειτουργίας και η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια.

Το πιο ανθεκτικό στη φθορά μπορεί να ονομαστεί εμπορική επικάλυψη, σχεδιασμένο για δωμάτια με την υψηλότερη διαπερατότητα. Είναι η παχύτερη (από 8 έως 10 mm) και θα επιβιώσουν για περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά μπορεί να μην είστε ικανοποιημένοι με μια περιορισμένη επιλογή χρωμάτων και κάποια λεπτότητα με το στυλ.

Σημαντικό: λινοτάπητες χαμηλής ποιότητας, που περιέχουν διάφορα επιβλαβή πρόσθετα, έχει μια απότομη μυρωδιά και ανθυγιεινή λιπαρή λάμψη. Εμπιστευθείτε την αίσθηση της όσφρησης και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα προϊόντα.

Όπως και άλλα οικοδομικά υλικά, το λινέλαιο κατασκευάζεται σύμφωνα με την GOST και πρέπει να φέρει αντίστοιχο σήμα που αποτελείται από 2 ψηφία. Αν δεν υπάρχει σήμανση ή μόνο ένα σχήμα, αυτό υποδηλώνει παραβίαση της τεχνολογίας κατασκευής, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του υλικού.

Για να αγοράσετε λινέλαιο για την κουζίνα ή άλλα δωμάτια είναι καλύτερα σε μεγάλα καταστήματα, όπου είναι πιο πιθανό ότι βρίσκεται σε καλές θερμοκρασιακές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα ενός πιστοποιητικού ποιότητας.

Roll linoleum είναι πάντα καλύτερο να αγοράσει σε ένα κομμάτι. Αγοράζονται σε διαφορετικά καταστήματα μπορεί να διαφέρουν στην υφή και τις αποχρώσεις των χρωμάτων, καθώς και το λινέλαιο από διάφορα αγαθά.

Μην διπλώνετε το λινέλαιο στο μισό - μπορεί μόνο να διπλωθεί με την όψη προς τα μέσα.

Ελπίζουμε ότι απαντήσαμε σε πολλά θέματα που σας ενδιαφέρουν και σας ευχόμαστε μια γρήγορη, φθηνή, υψηλής ποιότητας και όμορφη επισκευή!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 4 =