Πώς να πλένετε τις τεντωμένες οροφές εύκολα και χωρίς διαζύγιο

Πώς να πλύνετε τις τεντωμένες οροφές - Συστάσεις και συμβουλές φροντίδας

Αργά ή αργότερα, όλοι όσοι τα έχουν εγκαταστήσει στην κουζίνα και σε άλλα δωμάτια έρχονται στο ερώτημα πώς να φροντίζουν τέτοιες οροφές.

Θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς πώς να πλένετε τις οροφές από PVC και ύφασμα στο σπίτι, χωρίς κίνδυνο καταστροφής του καμβά και αφήνοντας λεκέδες στις γυαλιστερές επιφάνειες.

Περιεχόμενα:

 1. 1Υλικό οροφών
 2. 2Πόσο συχνά πρέπει να πλένω;
 3. 3Τι και πώς να πλύνετε;
 4. 4Χρήσιμες συμβουλές και βίντεο

Υλικό οροφών

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα τέντωμα οροφής είναι δύο τύπων, ανάλογα με το υλικό τους, δηλαδή:

 • Υφάσματα
 • PVC (χλωριούχο πολυβινύλιο)

Υφάσματα είναι πιο ακριβά, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν την επίτευξη μιας αισθητικής "ομαλότητας" σε όλη την επιφάνεια της έντασης.

Οι δυνατότητες αυτού του χρώματος, σε σύγκριση με το PVC, είναι ελαφρώς μικρότερες. Αυτά τα ανώτατα όρια είναι σε θέση να αντέξουν και να κρατήσουν σύντομα νερό σε περίπτωση που υπονομεύονται από τους γείτονες. Η εγκατάστασή τους είναι κάπως σαν την ένταση ενός τεράστιου καμβά για το σχέδιο. Αληθινή, μετά από το νερό του "γείτονα", ο καμβάς θα παραμείνει λεκέδες, που δεν θα πλένονται πλέον και η οροφή θα πρέπει να αλλάξει τελείως. Αλίμονο.

Τεντωμένες οροφές από PVC, σε λαϊκές ταινίες, ξεχωρίζουν στο ότι μπορούν να γίνουν σε μια ευρεία ποικιλία σχημάτων, υφή, έγχρωμες λύσεις και μάλιστα να μιμούνται τον ήλιο ή τον ουρανό. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας στην ταινία και στην κατάλληλη διάταξη των στοιχείων φωτισμού κάτω από αυτήν.

Όλα τα πανιά τάνυσης είναι είτε ματ είτε γυαλιστερά. Καθένας από αυτούς έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, καθώς και μια διαφορετική ανάγκη για φροντίδα. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη τον τύπο, σας συνιστούμε να διαβάσετε καλύτερα το τέντωμα οροφής για την κουζίνα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω;

Πλύνετε τις οροφές τέντωμα, τόσο γυαλιστερό όσο και ματ, που χρειάζεστε μόνο ανάλογα με τη ρύπανσή τους.

Για παράδειγμα, στην οροφή της κουζίνας, μικρά σταγονίδια λίπους και υγρασίας μπορούν να σχηματιστούν, τα οποία σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν έχετε κουκούλα. Μερικές φορές είναι πιθανό να αφήσετε κατά λάθος ένα λεκέ όταν το άνοιγμα των μπουκαλιών με πολύ ανθρακούχο νερό ή σαμπάνια είναι ανακριβές.

Σε άλλους χώρους, ο πιο συνηθισμένος ρύπος είναι η συνηθισμένη σκόνη, η οποία μάλιστα προτιμά να εγκατασταθεί στις γωνίες, στα άκρα των επιπέδων και στις αρθρώσεις. Φυσικά, για να διατηρηθεί η γυαλιστερή οροφή σε ένα καθαρό και λαμπερό, θα πρέπει να σκουπίζεται ελαφρά όσο πιο συχνά γίνεται.

Στο σπίτι, είναι εύκολο και απλό, θα το συζητήσουμε αργότερα.

Τι και πώς να πλύνετε;

Πώς να πλένετε τις τεντωμένες οροφές εύκολα και χωρίς διαζύγιο

Ας δώσουμε λοιπόν το κλειδί συστάσεις για προϊόντα φροντίδας:

1. Χρησιμοποιήστε μόνο μαλακούς ιστούς, ίνες ή σφουγγάρια. Μη γρατζουνιές ή σκληρές βούρτσες, καθώς και ρίχνουν κουρέλια ή μερικά με πασσάλους.

2. Για την εξάλειψη των σημείων λίπους συνιστάται αραιώστε και αφρίστε σε έναν κάδο ή στη λεκάνη το συνηθισμένο απορρυπαντικό πιάτων. Μην το παρακάνετε, μόνο μια μικρή συγκέντρωση είναι απαραίτητη, η οροφή δεν είναι ένα τηγάνι.

3. Για να πλύνετε τυχόν γυαλιστερό τέντωμα οροφής στο σπίτι σε 90% των περιπτώσεων θα είναι αρκετό απορρυπαντικά για παράθυρα και καθρέφτες.

Το πιο βολικό και οικονομικό είναι ένα σπρέι για το πλύσιμο των γυάλινων επιφανειών. Λόγω αλκοόλ ή αμμωνίας, που περιέχονται σε τέτοιους ψεκασμούς, η επιφάνεια στεγνώνει πολύ γρήγορα και, το σημαντικότερο, τα πάντα χωρίς διαζύγιο.

4. Σε κάθε περίπτωση Μην χρησιμοποιείτε όλα τα είδη λειαντικών σκονών, καθώς και εκείνων που περιέχουν ακετόνη. Καταστρέφουν εντελώς την εμφάνιση της επιφάνειας. Επομένως, προτού χρησιμοποιήσετε αυτό ή εκείνο το καθαριστικό, διαβάστε προσεκτικά τη σύνθεσή του.

Πώς να πλένετε τις τεντωμένες οροφές εύκολα και χωρίς διαζύγιο

Πώς να πλένετε τις τεντωμένες οροφές εύκολα και χωρίς διαζύγιο

Πριν από τον καθαρισμό, πρέπει:

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε προτού ξεκινήσετε το πλύσιμο είναι έλεγχος πίεσης πανί, σφουγγάρι ή σφουγγαρίστρα στην επιφάνεια της οροφής. Θα πρέπει να είναι ελάχιστη, αλλά ταυτόχρονα επαρκής για την εξάλειψη της σκόνης ή του λεκέ. Συνιστάται να ασκείτε σε κάποιο απομακρυσμένο τμήμα της οροφής για να γεμίσετε το χέρι σας.

2. Αν έχετε ψηλά ταβάνια, τότε θα χρειαστείτε σκάλα και κατά πάσα πιθανότητα μια σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι με μια μακριά λαβή. Εκ των προτέρων, βεβαιωθείτε ότι η σκάλα είναι σε καλή κατάσταση, δεν σκαρφαλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις και το ύψος της είναι αρκετό για να φτάσετε στον καμβά. Η σφουγγαρίστρα ή άλλο επιλεγμένο εργαλείο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο και μικρότερο.

3. Αφαιρέστε τα χέρια σας δαχτυλίδια, βραχιόλια, ρολόγια χειρός - μπορείτε να τα αγγίξετε με μια εύθραυστη επιφάνεια και να αφήσετε μια γρατσουνιά ή μια βαθούλωμα.

Συνεχίζουμε να πλένουμε το ταβάνι

Και έτσι, πώς να πλένετε σωστά τις τεντωμένες οροφές στο σπίτι:

 1. 1 Μετακίνηση από τη μια γωνία στην άλλη, ή τμήματα, εάν έχετε ένα πολύπλοκο σχέδιο.
 2. 2 Αν χρησιμοποιείτε ψεκασμό για παράθυρα, απλά ψεκάστε το δύο ή τρεις φορές και περπατήστε με κυκλική κίνηση με ένα πανί ή σφουγγάρι.
 3. 3 Το αποτέλεσμα ήταν χωρίς διαζύγιο, Μειώστε την ένταση ψεκασμού και χρησιμοποιήστε μαλακό χαρτί.
 4. 4 Κατά την αφαίρεση σημείων λίπους, να υγρανθεί ένα πανί σε ένα προηγουμένως αραιωμένο υγρό πλύσης πιάτων, να συμπιεστεί καλά και επίσης απαλά και χωρίς μεγάλη πίεση να συμπιέζεται μέσα από τους κύκλους βρωμιάς γύρω από τη ζώνη μόλυνσης.
 5. 5 Αν θέλετε να διαγράψετε τον ιστό από τη γωνία, είναι καλύτερο να φτάσετε εκεί με ένα χέρι στο χέρι σας και μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα, καθώς μπορεί να βλάψει την επιφάνεια της οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση σφουγγαρίστρας, σκούπας, σκούπας κλπ.
 6. 6ο Με την τακτική οροφών ματ προσοχή όταν το μόνο που χρειάζεται για να σκουπίσετε τη σκόνη, είναι καλύτερα να μην πλένετε και να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς βρεγμένο, φυτικές ίνες, και στην περίπτωση με ένα γυαλιστερό φινίρισμα - μόνο ένα στεγνό πανί.

Άλλες συστάσεις

Για μεγαλύτερη σαφήνεια, σας δίνουμε ένα μικρό βίντεο, το οποίο δείχνει δύο επιλογές, πώς να πλύνετε τα τέντωμα οροφής, αξίζει να το δούμε.

Stretch οροφές, ειδικά γυαλιστερό και ειδικά στην κουζίνα, είναι αρκετά απαιτητική για τη φροντίδα.

Η ομορφιά και η χάρη τους συμβαδίζουν με την ευθραυστότητα και την ανάγκη προσεκτικής στάσης απέναντί ​​τους. Από την άποψη αυτή, συνιστάται να απόσχετε από:

 • χρήση λαμπτήρων υψηλής θέρμανσης (λαμπτήρες αλογόνου).
 • υψηλά φυτά εσωτερικού χώρου και ιπτάμενα ζώα (ιδιαίτερα μεγάλα παπαγάλοι).
 • πειράματα με ταχεία διάνοιξη της σαμπάνιας κ.λπ.
 • Παιδικά παιχνίδια με βελάκια, καθώς και παιχνίδια που πυροβολούν πλαστικά σφαιρίδια και μπάλες.

Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα ξέρετε όλα σχετικά με το πώς να πλένετε τις τέντες στο σπίτι έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαζύγια και ζημιές στον καμβά.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 1