Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

τι είδους ποδιά γίνεται καλύτερα στην κουζίνα: σύγκριση υλικών, συμπεράσματα, κριτικές εμπειρογνωμόνων

Σήμερα, ας μιλήσουμε για τα πιο δημοφιλή υλικά για τη διακόσμηση του χώρου εργασίας, να τα συγκρίνουμε και να μάθουμε τι είδους ποδιά για την κουζίνα ταιριάζει καλύτερα.

Θα μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε κάλυψης, θα δείτε τη φωτογραφία των έτοιμων λύσεων στο εσωτερικό των συνηθισμένων υλικών και των ποδιού που δημιουργούνται από τα χέρια σας από ασυνήθιστα στοιχεία.

Πίνακας Περιεχομένων:

 1. 1. Επιλογές προϋπολογισμού
 2. 2. Μέσο εύρος τιμών
 3. 3. Ακριβά
 4. 4. Ασυνήθιστες ποδιές με τα χέρια τους

Επιλογές προϋπολογισμού

Ποδιά κουζίνας από πάνελ PVC

Τα πάνελ από PVC είναι πλέον πολύ δημοφιλή, επειδή είναι φθηνά, αλλά δεν μπορούν να διακριθούν από την πραγματική γυαλί. Αλλά, έτσι δεν φαίνονται πολύ ...

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Η επιφάνεια σβήνει γρήγορα, φοβάται τα λειαντικά, ως εκ τούτου, γρήγορα γρατσουνίζει, αποκτώντας μια πολύ shabby εμφάνιση.

Επιπλέον, τα πλαστικά πάνελ από PVC φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τελείως ανεπιθύμητο να τοποθετηθούν κοντά στην εστία.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Με μια λέξη, η επιλογή είναι φτηνή, αλλά πολύ κακή και τελικά θα σας κοστίσει περισσότερο από κάτι πιο αξιοπρεπές.

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχει ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με τα πλαστικά πάνελ αυτού του τύπου και μπορείτε να το διαβάσετε με το σύνδεσμο:

Ποδιά κουζίνας από πλαστική επένδυση

Παράξενα, όπως φαίνεται, τα πάνελ από πλαστική επένδυση χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν την επιφάνεια εργασίας πάνω από το τραπέζι μέχρι σήμερα. Πρόκειται μάλλον για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό όλων των επιλογών του προϋπολογισμού, αλλά έχει πολλές ελλείψεις:

 • Είναι τόσο λεπτή ώστε μπορεί να τρυπηθεί με ένα μαχαίρι
 • Το είδος αυτής της ποδιάς δεν είναι μοντέρνο
 • Λιώνει δίπλα στη σόμπα
 • Κουνάει ακόμη και από το λαμπερό ηλιακό φως

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Επομένως, δεν σας συνιστούμε καν να δείτε αυτή την κάλυψη!

Ποδιά για κουζίνα από MDF

Αλλά αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή από τη σειρά προϋπολογισμού. Φαίνεται μεγάλη, μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε εικόνα με τη χρήση εκτύπωσης φωτογραφιών και δεν θα φαίνεται χειρότερη από μια γυάλινη ποδιά. Όχι, εδώ σίγουρα υπερπήδησε το ραβδί ...

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Έτσι ακριβό MDF δεν θα εξετάσουμε, αλλά ακόμα, πολύ ωραία και μοντέρνα, με το γεγονός ότι η τιμή είναι προσιτή.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Οι ιδιότητες απόδοσης του είναι επίσης αρκετά καλές, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι επιλογή για ηλικίες. Η φροντίδα γι 'αυτόν είναι απλή.

Και πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το είδος του σχεδιασμού που μπορείτε να βρείτε στην αναθεώρηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτήματα των ποδιού από MDF.

Ποδιά κουζίνας από ξύλινη επένδυση

Η επιλογή είναι πολύ ζεστή, φθηνή και φαίνεται απλά υπέροχη. Ιδιαίτερα καλά, τέτοιες ποδιές φαίνονται στις κουζίνες, διακοσμημένες σε κάποιο είδος country-style, για παράδειγμα, το ίδιο "Provence".

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Για να κάνετε μια τέτοια κάλυψη είναι σχεδόν εξουσία κανενός και δεν χρειάζεται να προσελκύσετε επαγγελματίες για αυτό.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο βολικό να πλένετε ένα ξύλινο πλαίσιο ως κεραμίδι ή κάτι τέτοιο. Αλλά το πρόβλημα λύεται εν μέρει χρησιμοποιώντας ένα πυκνό στρώμα πλυσίματος χρώματος στο πάνω μέρος του δέντρου.

Μέση τιμή

Ποδιά για κουζίνα από κεραμικό πλακάκι

Το κεραμίδι ήταν πάντα, είναι και θα είναι η βέλτιστη επιλογή τόσο για πρακτικότητα όσο και για τιμή.

Το βάλαμε στη μεσαία κατηγορία τιμών, αλλά, όπως γνωρίζετε, μπορεί να είναι διαφορετικό: είναι πολύ φτηνό και εξωπραγματικά ακριβό. Αλλά γενικά, οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν μέσες τιμές.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα μιας ποδιάς κεραμικών πλακιδίων, δεν έχει νόημα και να πω, είναι ήδη έτσι που όλοι γνωρίζουν. Και από τα μείγματα μπορεί να σημειωθεί μόνο ότι δεν μπορούν όλοι να το βάλουν μόνοι τους και από αυτό η τιμή της ποδιάς μεγαλώνει διπλά.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Εάν θέλετε να μελετήσετε λεπτομερέστερα αυτό το θέμα, σας συνιστούμε να διαβάσετε την ποδιά του κεραμιδιού ή το γουρούνι και την αξιολόγηση των καλύτερων παραγωγών ρωσικών πλακιδίων.

Ποδιά για κουζίνα από φινίρισμα τούβλων

Η διακόσμηση με αυτό το τούβλο έγινε δημοφιλής τη στιγμή που τα σχέδια κουζίνας με το ύφος του "σοφίτα" και "grunge", υποδηλώνοντας την παρουσία μη πλαστικών τοίχων ή άλλη εσκεμμένη απροσεξία του φινιρίσματος, μπήκαν στη μόδα μας.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Φαίνεται ποδιά από το τούβλο είναι πολύ ωραίο, αλλά μην ξεχνάτε ότι εδώ για να το πλύνετε - εντελώς δυσάρεστο! Το λίπος και η βρωμιά τρώγονται στη δομή, απορροφούνται, τρίβουν το μακρύ και κουραστικό.

Αλλά, αν δεν σας πειράζει μια τέτοια προοπτική, γιατί όχι; Σε ακραίες περιπτώσεις, όταν κουραστείτε να το πλένετε, μπορείτε να κλείσετε τον τοίχο με σκληρυμένο γυαλί.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Και περισσότερο: δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συμπαγές τούβλο για τους σκοπούς αυτούς. Αρκετά στενό, το οποίο χρησιμοποιείται για την εξωτερική επένδυση κατοικιών.

Ποδιά κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ακόμα μια ασυνήθιστη επιλογή στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας της κουζίνας. Αλλά αν έχετε ένα εσωτερικό του δωματίου σε ένα σύγχρονο ύφος, συνιστάται ιδιαίτερα να δώσετε προσοχή σε αυτό. Τα πλεονεκτήματα εδώ πολύ, αλλά δεν υπάρχουν κενά σε αυτό.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Θα είναι αρκετά φθηνό να σταθεί μια τέτοια ποδιά, φαίνεται κομψό, φροντίδα του είναι απλώς στοιχειώδες, και δεν υπάρχει ζήτημα μακροζωίας!

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Μερικοί άνθρωποι είναι απλά αμήχανοι από την αυστηρή εμφάνιση και τη "ψυχρότητα" του μετάλλου. Αλλά αν κοιτάξετε την φωτογραφία στο εσωτερικό, είναι σαφές ότι η ποδιά από ανοξείδωτο ατσάλι είναι κατάλληλη σχεδόν σε κάθε κουζίνα, όχι μόνο με το στυλ της «υψηλής τεχνολογίας», ας πούμε.

Το μόνο που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά: μην πάρετε πολύ λεπτό φύλλα, δεν θα κρατήσει το σχήμα και όταν αγγίζετε μπορεί να ακουστεί ένα δυσάρεστο θόλωμα.

Επίσης, μην παίρνετε καθόλου επιφάνειες καθρέφτη, αφού η λάμψη από τον ήλιο και ο φωτισμός θα είναι πολύ ενοχλητική.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Εκτός από τα λείο φύλλα, υπάρχουν επίσης κυματοειδές, ματ και συμπιεσμένα σχέδια. Σε γενικές γραμμές, μια καλή επιλογή και οικονομικά προσιτή, παρά το γεγονός ότι φαίνεται εξαιρετικά σύγχρονο και ακριβό.

Ποδιά για κουζίνα από ακρυλική τεχνητή πέτρα

Αυτή η ποδιά είναι πολύ παρόμοια με τη φυσική πέτρα, η τιμή είναι πολύ προσιτή για όσους θέλουν να διακοσμήσουν τον τοίχο εργασίας με τη μορφή ενός βράχου, θα είναι μια καλή επιλογή.

Η εκτύπωση φωτογραφιών δεν μπορεί να εγγυηθεί τέτοια φυσικότητα. Αλλά, όταν αποφασίζετε για μια τέτοια αγορά, μην ξεχνάτε τα προφανή μειονεκτήματα της ακρυλικής τεχνητής πέτρας:

 • Είναι πολύ φοβισμένος από το ξύσιμο
 • Φοβούται από ζεστό (από την επόμενη πλάκα δεν λιώνει, βέβαια, αλλά αν μια σπίθα τον χτυπά, θα υπάρχει ένα ίχνος)
 • Φοβείται την επιθετική χημεία, από τη χρήση της οποίας υπάρχουν λερωμένα στίγματα

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Αλλά, με όλα αυτά, οι ακρυλικές πέτρινες πλάκες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: υπόκεινται σε αποκατάσταση! Ωστόσο, αν αντιμετωπίζετε απροστάτευτα την ποδιά, τότε επισκευάστε το και το διορθώστε συχνά, και δεν είναι τόσο φθηνό.

Ακριβά υλικά

Ποδιά για κουζίνα από μωσαϊκό

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Μια μεγάλη επιλογή, αλλά ακριβό, φυσικά. Κατά τη λειτουργία των προβλημάτων κανείς δεν βρίσκεται, τέτοιες ποδιές εξυπηρετούν για τόσο πολύ καιρό που καταφέρνουν να βαρεθούν.

Από τα μειονεκτήματα μπορεί να εντοπιστεί μόνο ότι το σκουπίστε τις λιπαρές σταγόνες από τις λεπτές σχισμές δεν είναι πάντα βολικό, ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να μην οδηγήσει στο γεγονός ότι η λάσπη είναι σταθερά "γιλέκο".

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Εάν ενδιαφέρεστε για ένα τέτοιο σχέδιο, μπορείτε να το διαβάσετε λεπτομερέστερα στο άρθρο μας, το οποίο απαριθμεί όλα τα υπέρ και τα κατά, καθώς και πολλές φωτογραφίες στο εσωτερικό.

Ποδιά για κουζίνα από μάρμαρο

Όχι τόσο συχνά μπορείτε να βρείτε μια κουζίνα όπου υπάρχουν τέτοιες ποδιά, καθώς πρόκειται για μια ελίτ και πολύ ακριβό είδος κάλυψης. Αν πάρετε ένα μαρμάρινο μωσαϊκό, θα βγει λίγο φθηνότερα από ένα στερεό πιάτο, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να το φροντίσετε.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Και παρά το υψηλό κόστος, οι μαρμάρινες ποδιές έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: η βρωμιά και το λίπος απορροφώνται με το χρόνο και δεν είναι εύκολο να το φροντίσουν.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Στο υπόλοιπο - ανεπιτήδευτο επίχρισμα, δεν φοβούνται τις γρατσουνιές, δεν φοβούνται επιθετικές χημικές ουσίες. Αλλά για λόγους δικαιοσύνης, πολλά άλλα επιχρίσματα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, τα οποία είναι πιο εύκολο να ληφθούν υπόψη.

Η μαρμάρινη ποδιά έχει το δικαίωμα να υπάρχει μόνο εάν πρέπει να τονίσετε την κατάσταση του σπιτιού.

Ποδιά κουζίνας από φυσική πέτρα

Η πέτρα μπορεί να είναι οτιδήποτε: από βότσαλα, που συλλέγονται από τα χέρια τους στην ακτή σε μη ρεαλιστικά ακριβές πλάκες από όνυχα.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Υπάρχει ήδη μια επιλογή για εσάς. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά κάποιας πέτρας, μπορούμε να πούμε μόνο ένα πράγμα: συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όπως το μάρμαρο, δηλαδή η βρωμιά και το λίπος έχουν μια ιδιότητα που απορροφάται.

Για να αποφύγετε μερικά από αυτά τα προβλήματα, θα πρέπει να επιλέξετε πλάκες που έχουν ισχυρή γυαλιστερή επίστρωση, καθώς οποιαδήποτε φυσική πέτρα έχει πορώδη δομή.

Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε τον πωλητή πώς τα πιάτα είναι αλεσμένα και ποια πρόσθετα χρησιμοποιούνται για την προστασία τους από την υγρασία.

Ποδιά για κουζίνα από συσσωμάτωμα χαλαζία

Το υλικό είναι σχετικά νέο στις ποδιές της αγοράς για την κουζίνα, αν και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την κατασκευή των countertops. Το συσσωμάτωμα δεν είναι τεχνητή πέτρα, όπως το ακρυλικό.

Πρόκειται για ένα ψίχουλο χαλαζία, το οποίο, πιέζοντας, δονώντας και προσθέτοντας ένα μικρό ποσοστό συνδετικών ρητινών, έχει μετατραπεί σε μονολιθική πλάκα.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Η πέτρα αφήνει εξαιρετικά ανθεκτικό, χωρίς πορώδες και υγρασία εγγενές στο φυσικό ορεινό όγκο.

Η φροντίδα είναι πολύ απλή, το συσσωμάτωμα δεν φοβάται καμία μηχανική βλάβη και αντιδρά αρνητικά μόνο στα ισχυρότερα οξέα (επειδή διαβρώνουν τα συνδετικά ρητίνης). Απλά μια αιώνια ποδιά που θα διαρκέσει μια ζωή σε σας, και στη συνέχεια στα εγγόνια σας.

Έχει πολλά χρώματα και μοιάζει με μια τέτοια φυσική πέτρα. Είναι αδύνατο να το διακρίνεις από το φυσικό. Καλή επιλογή, με μια λέξη. Σας συνιστούμε με ασφάλεια!

Ποδιά για κουζίνα από γυαλί

Το γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα δεν είναι φθηνό, αλλά φαίνεται πολύ κομψό. Με τη βοήθειά του μπορείτε να συνειδητοποιήσετε οποιαδήποτε φαντασία και να εμφανίσετε οποιαδήποτε εικόνα: από την εικόνα του καθρέφτη έως τη δική σας αυτοπροσωπογραφία.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Όσον αφορά την εκμετάλλευση, το υλικό είναι καλό και δεν υπάρχουν επικρίσεις για παραμέτρους. Είναι ανθεκτικό, εύκολο στον καθαρισμό.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Σας συνιστούμε να διαβάσετε την επισκόπηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των ποτηριών από γυαλί και να μάθετε τι είδους γυαλί από γυαλί η τρέχουσα αγορά προσφέρει και ποιες επιλογές πρέπει να επιλέγονται και ποιες δεν είναι.

Ασυνήθιστες ποδιές με τα χέρια τους

Ποδιά για κουζίνα από βότσαλο

Εάν ζείτε στη θάλασσα, τότε για σας αυτή η επιλογή θα βγει από τον προϋπολογισμό, ενώ πολύ πρωτότυπο! Απλά πρέπει να οδηγήσετε στην ακτή και να φτιάξετε βότσαλα. Στη συνέχεια, στερεώστε το στον τοίχο, καλύπτονται με ένα μικρό στρώμα κονιάματος για τα κεραμίδια.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Τι γίνεται με τη φροντίδα μιας τέτοιας επιφάνειας, τότε δεν μπορεί να ονομαστεί το πιο απλό επειδή το αεροπλάνο δεν είναι ομαλό. Και ακόμα: εάν εστιάσετε άσχημα τα βότσαλα, θα πέσουν έξω όταν τρίψετε την ποδιά σας με ένα πανί.

Αλλά αυτό το τοίχο φαίνεται υπέροχο! Κοιτάξτε παρακαλώ:

Ποδιά για κουζίνα από θραύσματα

Επιλογή στο ύφος των "hippies" στην πράξη. Φυσικά, είναι πολύ δημοσιονομικό. Αλλά υπάρχει ένα "αλλά": αν έχετε μια κακή γεύση, στη συνέχεια να αναλάβει αυτή τη δουλειά δεν αξίζει τον κόπο, επειδή το αποτέλεσμα θα είναι θλιβερό και ασυνείδητο.

Για να πάρετε αρμονικά τα κομμάτια, πρέπει να καταλάβετε το χρώμα και να αισθανθείτε τη συμβατότητα των υφών. Αλλά αν πετύχετε, οι επισκέπτες θα είναι ευχαριστημένοι, 100%!

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή: τα θραύσματα συνδέονται με οποιοδήποτε υπόστρωμα, όπως τσιμεντοκονίαμα ή γύψο. Η τελευταία επιλογή είναι προτιμότερη, δεδομένου ότι είναι φωτεινή, τόσο λαμπερά γυαλιά θα φαίνονται πιο αντίθετα και φρέσκα σε αυτό.

Ποδιά για την κουζίνα των φελλών κρασιού

Η εμφάνιση μιας τέτοιας επικάλυψης είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αλλά ο φελλός είναι φελλός: το υλικό είναι πορώδες και πολύ μαλακό.

Επομένως, αν θέλετε έναν τέτοιο τοίχο εργασίας, θα πρέπει να το καλύψετε με διαφανές πλαστικό, αλλιώς, κυριολεκτικά δυο μήνες, η ποδιά θα φαίνεται ακατανόητη και θα είναι αδύνατο να το πλύνετε.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Ποδιά για κουζίνα με βαφή από σχιστόλιθο

Πολύ, πολύ ενδιαφέρουσα λύση από την άποψη του σχεδιασμού. Επιπλέον, ένα κομμάτι του σκάφους πάνω από την επιφάνεια εργασίας είναι πρακτικό: οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να γράψετε κάτι χωρίς να αποστασιοποιηθεί από το μαγείρεμα. Και μπορείτε να αφήσετε τις σημειώσεις στο σπίτι, αν πρέπει να τους υπενθυμίσετε επειγόντως κάτι!

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Για να κάνετε μια τέτοια ποδιά είναι πολύ απλή: πάρτε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, κόψτε μια λωρίδα του σωστού μεγέθους από αυτό, στερεώστε την πάνω από την κορυφή και ζωγραφίστε με μια ειδική σχιστόλιθο σε 3-4 στρώματα.

Ένα τέτοιο χρώμα δεν είναι φθηνό, αλλά μπορείτε να σώσετε: τα πρώτα δύο στρώματα καλύπτονται με συνηθισμένο χρώμα και τα ανώτερα με σχιστόλιθο.

Ποιο υλικό είναι η καλύτερη ποδιά για την κουζίνα;

Κοιτάξτε πόσο ζεστή και πρωτότυπη ματιά στο εσωτερικό αυτών των ποδιού.

Λοιπόν, η αναθεώρησή μας κατέληξε στο τέλος, και καταλάβαμε ποια ποδιά για την κουζίνα είναι καλύτερη. Σας ευχόμαστε καλή ολοκλήρωση της επισκευής!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

47 + = 55