Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Νεροχύτες από τεχνητή πέτρα - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι νεροχύτες κουζίνας, κατασκευασμένοι από τεχνητή πέτρα, μπορούν τώρα να βρεθούν σε πολλά σπίτια. Η ευκολία στη χρήση, η ανθεκτικότητα, η πρακτικότητα τους καθιστά ένα τόσο περιζήτητο προϊόν στις σύγχρονες νοικοκυρές.

Αλλά ακόμα πολλοί άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει την επιλογή του βέλτιστου κελύφους για τον εαυτό τους, υπάρχουν πολλές ερωτήσεις.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι μπορεί να είναι ένας νεροχύτης από μια τεχνητή πέτρα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστή και ενημερωμένη επιλογή.

Τύποι

Σήμερα, νεροχύτες κουζίνας από τεχνητή πέτρα διατίθενται με βάση υλικά όπως Corian είτε γρανίτη.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα καθεμία από αυτές τις επιλογές.

Corian

Πρόκειται για τεχνητή πέτρα από τον διάσημο κατασκευαστή DuPont, ο οποίος διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για νάιλον, λύκρα, τεφλόν και πολλά άλλα τεχνητά υλικά.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Αυτός (ο Corian) αποτελείται από ακρυλική ρητίνη, καθώς και ορυκτά πληρωτικά. Οπτικά αυτό το υλικό είναι παρόμοιο με μια φυσική πέτρα, αλλά αρκεί να το αγγίξετε για να πάρετε μια διαφορά: είναι ζεστό, ομαλό, δεν περιέχει πόρους.

Corian δεν απορροφά υγρασία, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, δεν διεισδύει σε παθογόνους μικροοργανισμούς, απομακρύνεται πολύ εύκολα η ρύπανση. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες σύγχρονες λύσεις για κουζίνες.

Να είστε προσεκτικοί: ένα πλύσιμο Corian μπορεί να ενσωματωθεί μόνο σε ένα πάγκο κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό.

Ζωτική αισθητική και πληθώρα επιλογών - αυτό είναι ένα άλλο βαρύ πλεονέκτημα. Οι καταναλωτές καλούνται ευρεία παλέτα χρωμάτων, αριθμώντας περισσότερες από 100 αποχρώσεις.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, να εφαρμοστούν στην επιφάνεια των σχεδίων, δίνοντας στο προϊόν μια φωτεινή προσωπικότητα. Επιλέξτε μία λύση χρώματος ή αντίθεσης - εξαρτάται από εσάς.

Γρανίτης

Στην πλειοψηφία αυτών των κελυφών αποτελείται από 80% ψίχουλα φυσικής πέτρας και 20% συνδετικό υλικό με βάση τα πολυμερή, συμπεριλαμβανομένης της ακρυλικής ρητίνης.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Ο περισσότερος γρανίτης, τόσο καλύτερα θα είναι το πλύσιμο. Έλλειψη πόρων, απόλυτη υγιεινή, την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αυξημένη αντοχή, αντοχή σε γρατσουνιές και σμίλευση, αντίσταση στην επιθετική χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, την ευκολία της φροντίδας κάνουν τις απαραίτητες για τη σύγχρονη κουζίνα.

Σε αυτά, μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια ζεστά πιάτα, κομμένα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια πλάκα κοπής (οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα εξοπλισμένα με ειδική πτέρυγα κοπής).

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Μεγάλη επιλογή πολύ λίγοι άνθρωποι από τον καταναλωτή αδιάφορο: μια πληθώρα μεγεθών (από μικρά απλά τεράστια), διαμόρφωση (στρογγυλά, διπλό, γωνιακή, κλπ.), αυξημένη λειτουργικότητα (η παρουσία των πρόσθετων φτερά) και ούτω καθεξής.

Οι νεροχύτες γρανίτη είναι ενσωματωμένοι πρακτικά σε οποιαδήποτε countertops, είτε πρόκειται για πολυστρωματική μοριοσανίδα, ξύλο, corian, φυσικό γρανίτη, τεχνητή πέτρα.

Πλεονεκτήματα

Οφέλη η χρήση νεροχύτη κουζίνας από τεχνητή πέτρα είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Οι νεροχύτες από τεχνητή πέτρα έχουν ειδικές ιδιότητες που παρέχουν αξιοζήλευτη απόδοση και υψηλή αισθητική.

Δικαστής για τον εαυτό σας:

 • Εξαιρετικά ευρεία παλέτα χρωμάτων. Στις βασικές παλέτες των νεροχύτη από γρανίτη και corian, υπάρχουν πάνω από 100 αποχρώσεις και αποχρώσεις.
 • Ανθεκτικότητα. Η διάρκεια ζωής αυτών των προϊόντων υπολογίζεται για 10 χρόνια, αν και σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο. Σε σύγκριση με την φυσική πέτρα, αυτός ο δείκτης είναι κάπως χαμηλότερος, αλλά πολλοί κατασκευαστές σύνθετων κελυφών υποστηρίζουν ότι με την κατάλληλη φροντίδα και σωστή χρήση είναι αιώνια.
 • Υγιεινή. Η τεχνολογική διαδικασία παραγωγής αποκλείει τον σχηματισμό μικροπόρων και άλλων κενών στα οποία τα παθογόνα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί μπορούν να συσσωρευτούν και να πολλαπλασιαστούν. Ως εκ τούτου, η επιφάνεια δεν φαίνεται γυαλιστερό φιλμ, δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές, σε αντίθεση με νεροχύτες από φυσική πέτρα, στην οποία το ποσοστό αυτό μπορεί να πάει μακριά από την κλίμακα.
 • Αυξημένη αντοχή. Η μηχανική αντοχή σε φθορά τεχνητού υλικού είναι αρκετές φορές υψηλότερη από αυτή της φυσικής πέτρας και ακόμη και από σκυρόδεμα. Εάν ένα βαρύ αντικείμενο πέσει στην επιφάνεια του κελύφους από ένα σημαντικό ύψος, δεν θα υποστεί βλάβη.
 • Επισκευή. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον νεροχύτη από διάφορες μηχανικές βλάβες, τσιπς, γρατζουνιές και άλλα ελαττώματα, μπορεί να αποκατασταθεί εύκολα και γρήγορα, επιστρέφοντας την ιδανική αρχική εμφάνιση. Το γυαλόχαρτο, το γυαλιστικό και η ακρυλική κόλλα είναι όλα που θα απαιτηθούν για την εργασία. Μόνο εξακολουθεί να συνιστάται η ανάθεση των εργασιών αυτών σε έναν έμπειρο πλοίαρχο.
 • Εύκολη εγκατάσταση του γερανού. Το άνοιγμα για το μίξερ μπορεί εύκολα να γίνει άμεσα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Εξαιτίας αυτού, κάθε οικοδέσποινα θα είναι σε θέση να επιλέξει ανεξάρτητα την καταλληλότερη θέση για τον γερανό και να μην προχωρήσει από αυτό που προσφέρει ο κατασκευαστής.
 • Υποχρεωτική αντίσταση στη θερμότητα. Σε ένα τέτοιο κέλυφος, μπορείτε να ρίξετε με ασφάλεια το βραστό νερό, χωρίς φόβο να το παραμορφώσετε ή να σπάσετε. Αλλά με ζεστά δοχεία "φίλοι" δεν πλένουν όλοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει αυτό το σημείο στη διαδικασία επιλογής ή αγοράς, αφού μάθετε από τον πωλητή εάν τα ίχνη θερμών αντικειμένων θα παραμείνουν στην επιφάνεια.

Όλα αυτά μας επιτρέπει να πούμε με σιγουριά ότι ο καθαρισμός των τεχνητή πέτρα για τη σύγχρονη κουζίνα είναι η καλύτερη επιλογή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των χαρακτηριστικών που ορισμένοι καταναλωτές θεωρούνται μειονεκτήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μειονεκτήματα

Πρώτα απ 'όλα: αρκετά υψηλό κόστος νεροχύτες από τεχνητή πέτρα, που περιορίζει σημαντικά το φάσμα των πιθανών αγοραστών. Ωστόσο, για πολλούς, αυτό το αρνητικό είναι πολύ εξαρτημένο.

Πρέπει να το καταλάβουμε η τιμή είναι μια ένδειξη αξιοπιστίας, πρακτικότητα και ανθεκτικότητα, που δεν πρέπει να σωθούν. Εάν αυτό οφείλεται σε ελλείψεις, εξαρτάται από εσάς.

Κριτικές

Τα κοχύλια αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, επιτρέποντας στη διαδικασία επιλογής να εστιάσουν όχι μόνο στις διαβεβαιώσεις των παραγωγών αλλά και στις πραγματικές κριτικές καταναλωτές.

Εδώ, για παράδειγμα.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι εάν ένα πολύ βαρύ αντικείμενο πέσει στην επιφάνεια, τότε είναι δύσκολο να αποφευχθεί ψιλοκομμένο. Μπορείτε να επικολλήσετε ένα κομμάτι που λείπει, αλλά θα είναι ακόμα αισθητό, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν πού εντοπίζεται ο ιστότοπος βλάβης.

Επιλέγοντας για τον εαυτό σας ένα τέτοιο κέλυφος, η οικοδέσποινα θα πρέπει να είναι αρκετά τακτοποιημένη με βαριά τηγάνια και άλλα παρόμοια σκεύη.

Ευαισθησία ορισμένα μοντέλα σε ζεστά πιάτα μπορεί επίσης να αποδοθεί σε σοβαρές ελλείψεις. Δεν φοβούνται ζεστό νερό, αλλά αν βάλετε στην επιφάνεια του τηγανιού, απλά βγάζουμε από τη φωτιά, τότε θα αφήσει αντιαισθητικές μονοπάτι που θα ήταν δύσκολο να συγκαλύψει.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Επομένως, φροντίστε να συμβουλευτείτε αυτόν το λογαριασμό με τους πωλητές και επιλέξτε μόνοι σας τις ροδέλες αποδεδειγμένων κατασκευαστών.

Σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα

Οι περισσότεροι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν την ανάγκη να επιλέξουν έναν νεροχύτη της κουζίνας, αμφιβολίες μεταξύ ανοξείδωτου χάλυβα και τεχνητής πέτρας. Ποια επιλογή θα επιλέξετε;

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι περισσότερες δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Είναι προικισμένα με ανθεκτικότητα, ανθεκτικότητα, μια ορισμένη αισθητική, καλά συνδυασμένη με μίξερ, μεταλλικά αξεσουάρ και εξαρτήματα.

Μιλώντας για τις αδυναμίες τους σε σύγκριση με μια τεχνητή πέτρα, αξίζει να αναφερθεί μια ασθενής απορρόφηση θορύβου, δηλαδή ο ήχος από τη ροή του ρέοντος νερού θα ακουστεί σαφώς.

Η ανοξείδωτη επιφάνεια δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις γρατζουνιές. Αν εμφανιστούν, δεν θα μπορείτε να τα διαγράψετε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα πραγματικής απόκρισης στο θέμα της επιλογής μεταξύ ενός νεροχύτη από τεχνητή πέτρα και ανοξείδωτο χάλυβα.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Απαιτείται επίσης προσεκτική φροντίδα. Μετά από κάθε χρήση, θα πρέπει να σκουπιστεί στεγνά, διαφορετικά τα στεγνά σταγονίδια νερού θα είναι πολύ αισθητά, με αρνητικό αντίκτυπο στο αισθητικό συστατικό.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Με την πάροδο του χρόνου, ένας νεροχύτης ανοξείδωτος θα χάσει ακόμα τη λάμψη του. Η μάζα των μικρών γρατζουνιών και της ασβεστολιθικής πλάκας θα το κάνει θαμπό και δεν είναι πολύ ελκυστική.

Δώστε προσοχή, ότι οι νεροχύτες είναι κατασκευασμένοι από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, όχι τόσο επιρρεπείς σε τέτοιες αδυναμίες.

Οι νεροχύτες από τεχνητή πέτρα στερούνται όλων αυτών των αντιαισθητικών χαρακτηριστικών. Στην εύνοιά τους αποδεικνύεται επίσης μια απίστευτα ευρεία παλέτα χρωμάτων, ενώ ένας ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να έχει μόνο ένα χρώμα - χάλυβα.

Φροντίστε να δώσετε προσοχή βάρος προϊόντος. Το σύνθετο υλικό είναι αρκετά βαρύ υλικό και ο χάλυβας είναι ελαφρύς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μάζα του προϊόντος είναι ένα βαρύ επιχείρημα στη διαδικασία επιλογής.

Συμβουλές για την επιλογή

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα: τα υπέρ και τα κατά

Έχουμε ήδη εξετάσει τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται για την πλύση της τεχνητής πέτρας, τα υπέρ και τα κατά της.

Απομένει μόνο να προσδιοριστούν οι πτυχές που αξίζει να δοθεί προσοχή σε όσους είναι ήδη έτοιμοι να αγοράσουν:

 1. 1 Μορφή. Μια κλασική λύση είναι ορθογώνια μοντέλα με ένα μπολ. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μια μικρή κουζίνα, στην οποία υπολογίζεται κάθε εκατοστό της επιφάνειας εργασίας.

  Αν διαθέτετε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, μπορείτε να τραβήξετε με ασφάλεια έναν μεγάλο νεροχύτη για δύο κύπελλα, εξοπλισμένα με μια πρόσθετη πλατφόρμα (για πιάτα ή προϊόντα). Υπάρχουν δικαστές και στρογγυλοί νεροχύτες. Για γωνιακές κουζίνες, οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης πολλές εξαιρετικές επιλογές.

 2. 2 Χρώμα. Ο πλούτος των αποχρώσεων δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Εάν φοβάστε ότι θα εμφανιστούν στίγματα στην επιφάνεια του αποξηραμένου νερού και των ασβεστολιθικών αποθέσεων, επιλέξτε μοντέλα ανοιχτόχρωμου χρώματος στα "στίγματα".
 3. 3 Κατασκευαστής. Όπως και με την αγορά άλλων προϊόντων, θα πρέπει να δοθεί προτίμηση στους αποδεδειγμένους κατασκευαστές. Τα αξιόπιστα εμπορικά σήματα παρέχουν στα προϊόντα τους τεχνικό διαβατήριο, πιστοποιητικά ποιότητας, επίσημη εγγύηση. Φτηνές αναλογικές μπορεί να σας δώσει σοβαρό πρόβλημα στη διαδικασία της λειτουργίας.

Γνωρίζοντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τις αποχρώσεις, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα νεροχύτη από τεχνητή πέτρα, η οποία θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας για την αισθητική, το μέγεθος, το χρώμα, και όλες τις άλλες παραμέτρους.

Αφήστε τα σχόλιά σας για τέτοιες πλύσεις, καθώς και για τους κατασκευαστές.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 1 =