Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Η αλήθεια και οι μύθοι για πλακάκια δαπέδου χαλαζία-βινυλίου

Ορισμένα μπερδεύουν πλακάκια από χαλαζία-βινύλιο με συμβατικό PVC (χλωριούχο πολυβινύλιο) και επομένως πιστεύουν ότι αυτό το υλικό δεν είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Γιατί είναι έτσι, δεν είναι πολύ σαφές, άλλωστε, όλοι μεγάλαμε σε πατώματα από PVC, με τα οποία τα σοβιετικά διαμερίσματα είχαν τελειώσει και τίποτα, όλα ζουν υγιείς.

Διαβάστε το άρθρο και θα διαπιστώσετε πόσο επιβλαβές είναι για την υγεία το κεραμίδι δαπέδου από χαλαζία-βινύλιο, ποια είναι γενικά και επίσης ποια είναι η διαφορά του από άλλες επενδύσεις δαπέδων.

Τι είναι φτιαγμένο από χαλαζία-βινύλιο;

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το κεραμίδι χαλαζία αποτελείται από τρία στρώματα και χλωριούχο πολυβινύλιο, το οποίο όλοι φοβούνται φοβερά - στον πυθμένα. Στη συνέχεια έρχεται χαλαζιακή άμμος, το πράγμα είναι πολύ ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, και αυτό το "σάντουιτς" ταινία πολυουρεθάνης καλύπτει.

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Λοιπόν, ποιος είναι ο πιο αξιόλογος φόβος; Αυτό είναι το πολύ φιλμ πολυουρεθάνης. Αλλά αξίζει τον κόπο; Μετά από όλα, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται παντού, όχι μόνο για την παραγωγή των κατασκευών και υλικών φινιρίσματος, ακόμη και τα είδη ένδυσης (π.χ., οικολογικό δέρμα για μπουφάν) και προφυλακτικά, και, για εκείνους τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στο λατέξ.

Ναι, εάν ασχοληθείτε σοβαρά με το τραπέζι του Mendeleyev, μπορείτε να φοβηθείτε. Δείτε ποια στοιχεία υπάρχουν:

  • Αρσενικό
  • Φωσφόρος
  • Φαινόλη
  • Τριτοταγής αμίνη

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Αυτό συμβαίνει, ούτε καν το ένα πέμπτο του συνόλου της "παρτίδας". Αλλά αν προχωρήσουμε περαιτέρω, αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς σε μια περίπτωση: αν το υλικό θερμαίνεται σε 200 μοίρες. Και πώς είναι δυνατόν αυτό σε ένα κανονικό διαμέρισμα; Ήδη με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακόμη και με την καλύτερη θέρμανση το χειμώνα, η θερμοκρασία του αέρα δεν θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο η εξάτμιση από την πολυουρεθάνη θα αρχίσει να εκπέμπει και να σας σκοτώνει.

Το ίδιο ισχύει για το ίδιο το πολυβινυλοχλωρίδιο. Είναι επίσης ασφαλές μέχρι τη στιγμή που δεν θερμαίνεται, τότε απελευθερώνεται φωσγένιο και κυανό. Έτσι, μην το θερμαίνετε μόνο σε 200 μοίρες, και όλα (το σύστημα "ζεστό δάπεδο" επίσης δεν δίνει μια τέτοια θερμοκρασία).

Ποια είναι η διαφορά από το συμβατικό PVC;

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Σίγουρα, πολλοί από εσάς θυμάστε τα σοβιετικά πλακίδια PVC: ροζ και πράσινα τετράγωνα, με τα οποία ολοκληρώθηκαν όλα τα νέα κτίρια εκείνης της εποχής. Ήταν μια πολύ ανθεκτική επίστρωση, πρέπει να συμφωνείς.

Το μόνο πράγμα που ήταν κακό σε αυτό το κεραμίδι - έκαψε και φοβόταν ζεστό. Δηλαδή, αν αφήσετε κατά λάθος μια κουρτίνα στο πάτωμα - η επίστρωση λειώσει.

Αλλά το κεραμίδι-βινυλίου χαλαζία είναι ανθεκτικό στη φωτιά και σίγουρα δεν παραμορφώνεται από την ασφάλεια. Όσο για την καύση στον ήλιο - όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή και από τη διαθεσιμότητα ενός προστατευτικού, υπεριώδους στρώματος. Εάν παίρνετε την πλατιά εταιρεία πλακιδίων - θα είναι είκοσι ετών για να διατηρήσει την αρχική της εμφάνιση (ωστόσο, τα σοβιετικά πλακίδια από PVC επίσης έκαψαν πολύ γρήγορα).

Μύθοι για πλακάκι από χαλαζία-βινύλιο

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Εκτός από τους φόβους για την "οικολογία", το κάλυμμα από χαλαζία-βινύλιο είναι κατάφυτο από μύθους. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Οποιοδήποτε νέο υλικό στην αγορά είναι μια δρεπάνι επί των ... ανταγωνιστών. Γι 'αυτό και εξάπτουν φήμες με απίστευτη ταχύτητα, προκειμένου να εξουδετερώσουν τον εχθρό που έπεσε από την πλευρά του πελατολογίου.

Επομένως, προτού να πιστέψετε σε οποιαδήποτε δημοφιλή γνώμη, αξίζει να διαβάσετε και να αναζητήσετε σωστά τις πληροφορίες και, στη συνέχεια, να εξαγάγετε συμπεράσματα.

Έτσι, ποιοι είναι οι μύθοι για το βινύλιο χαλαζία στα αυτιά του λαού;

Μύθος 1: Το βινύλιο χαλαζία είναι βραχύβια και σύντομα χύνεται άμμος από την επιφάνεια.

Αυτό είναι απλά ανοησία. Η άμμος είναι άμμος, αλλά προέρχεται από πέτρινη άμμο, χαλαζία. Και χαλαζία - το πιο ανθεκτικό ορυκτό στον κόσμο, μετά από διαμάντια, φυσικά. Και είναι πιεσμένο με πλαστικοποιητές που δεν καταρρέουν για τουλάχιστον 15 χρόνια, ή ακόμα και τα 25. Είναι αυτή η σύντομη διάρκεια ζωής του δαπέδου;

Μύθος 2: αυτή η επίστρωση είναι κρύα, επειδή αποτελείται από πέτρα.

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Αλλά εκτός από την πέτρα, το ίδιο υπόστρωμα - PVC (μισό καουτσούκ), χαλαζιακή άμμος εκεί - ένα πολύ μικρό στρώμα και στην κορυφή είναι όλα καλυμμένα με πολυουρεθάνη. Δηλαδή, στην επίστρωση δεν είναι χαλαζιακή άμμος, αλλά καουτσούκ, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει όλο το κρύο του τσιμέντου επάνω.

Και από πάνω, ένα τέτοιο κεραμίδι δεν μπορεί να γίνει κρύο με κανέναν τρόπο, αφού η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι συνήθως 25 μοίρες και το υλικό "συλλέγει" ακριβώς αυτή τη θερμοκρασία, και όχι το τσιμέντο.

Πλακάκια από χαλαζία-βινύλιο ακόμη και με θερμική επίστρωση!

Μύθος 3: τα κεραμίδια από χαλαζία-βινύλιο είναι ασυμβίβαστα με τα θερμαινόμενα δάπεδα.

Όλα είναι συμβατά. Για να ζεσταθεί το βινύλιο πριν την εξάτμιση πηγαίνει, πρέπει να πυροδοτηθεί! Και αν μιλάμε για το γεγονός ότι παραμορφώνεται από την πτώση της θερμοκρασίας - αυτό είναι επίσης παρελθόν, καθώς αυτό το υλικό είναι πλαστικό, σε αντίθεση με το ίδιο ξύλο που εκτοξεύεται από τη θέρμανση και τον παγετό.

Μύθος 4: αυτό το κεραμίδι είναι επίσης εύκολα γδαρμένο, όπως λινέλαιο ...

...και γενικά, χαλαζία-βινύλιο είναι το ίδιο λινέλαιο, κομμένο μόνο σε κομμάτια.

Όχι, δεν είναι. Αυτά είναι τελείως διαφορετικά υλικά και τα συγκρίνουμε λανθασμένα. Το χαλαζία-βινύλιο πλακιδίων είναι πολύ ανθεκτικό, δεν είναι "φοβισμένο" τα τακούνια, τα γρατσουνιές και τα πόδια επίπλων, σε αντίθεση με το λινέλαιο.

Σύμφωνα με το φρούριο, αυτή η επίστρωση, μάλλον, μπορεί να συγκριθεί με ένα έλασμα. Δηλαδή, ένα τέτοιο κεραμίδι είναι ένα μαλακό πολυστρωματικό υλικό, κατά προσέγγιση.

Μύθος 5: ένα τέτοιο πλακίδιο μπορεί να σκάσει από κρούση.

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Έτσι σκέφτονται, επειδή αποτελούνται από πεπιεσμένη πέτρινη άμμο. Αλλά, χάρη στο γεγονός ότι η άμμος είναι αναμεμειγμένη με πλαστικοποιητές, υπάρχει ένα μαλακό υπόστρωμα κάτω από το πάνω μέρος και μια ισχυρή προστατευτική μεμβράνη, αυτά τα κεραμίδια είναι απλά αδύνατο να σπάσουν. Και από τα χτυπήματα δεν σπάσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε, από κάθε άποψη, χαλαζία-βινυλίου κεραμίδια είναι απλά μια θαυμάσια επιλογή για την κουζίνα.

Δεν φοβάται τις απεργίες, τις γρατζουνιές ή το νερό.

Και το κόστος πηγαίνει λίγο φθηνότερο από τα κεραμικά, και περπατήστε το καλύτερο.

Μύθος 6: είναι δύσκολο να βρεθείτε.

Όχι, είναι πολύ εύκολο να το πούμε. Έχει ένα σχέδιο κλειδαριάς, όπως ένα έλασμα, αλλά κάμπτεται και μπορεί να κοπεί με ένα απλό κατασκευαστικό μαχαίρι.

Τι να εστιάσετε κατά την επιλογή

Επιλέγοντας κεραμίδια χαλαζία-βινύλιο για την κουζίνα, πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή. Εάν παίρνετε τα αγαθά μιας άγνωστης εταιρείας (κινεζικά, για παράδειγμα, από την αγορά), τότε ένα τέτοιο κεραμίδι μπορεί να είναι όχι μόνο υποβαθμισμένο, αλλά και επιβλαβές.

Είναι χαλαζία-βινυλίου κεραμίδι στο πάτωμα της κουζίνας επιβλαβές;

Επειδή, στην περίπτωση της Κίνας, κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος για το τι αποτελείται από το «χαλαζία-βινύλιο». Μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική σύνθεση, επιφανειακά παρόμοια με την χαλαζία-βινύλιο, η οποία σας δηλητηριάζει με φαινόλη και χωρίς καμιά θέρμανση.

Δείτε τα πιστοποιητικά, αγοράστε στην αγορά των κτιρίων, προτιμήστε επιχειρήσεις που δεν είναι στην αγορά για τα πρώτα δέκα χρόνια, για παράδειγμα, Tarkett, Finefloor. Αυτά τα εργοστάσια παράγουν ποιοτικές επενδύσεις δαπέδων για δεκαετίες, επομένως, θα πρέπει να εμπιστευτούν.

Πλακάκια από χαλαζία-βινύλιο - μια καλή επιλογή για φινίρισμα στο πάτωμα της κουζίνας και στο διαμέρισμα, και σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Εάν σχεδιάζετε μια επισκευή, φροντίστε να εξετάσετε αυτήν την επιλογή, διότι, κρίνοντας από τις κριτικές - αυτό είναι ένα αξιόλογο πράγμα.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 − = 42