Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό γύψο στην κουζίνα - Προβολές και κατάλογος φωτογραφιών

Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται στην κουζίνα, οργανώνονται βραδινές συγκεντρώσεις και εορταστικές γιορτές, προσκαλούνται οι επισκέπτες και συλλέγονται οικογενειακά συμβούλια.

Εάν μόλις ξεκινήσατε την επισκευή και δεν ξέρετε τι είδους διακοσμητικά γύψο είναι στην κουζίνα, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και τις συστάσεις μας.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Τύποι υλικών

Ο διακοσμητικός γύψος δεν είναι ακριβώς ο συνηθισμένος γύψος για εμάς, ένας συνδυασμός δόμησης για τοίχους.

Πρόκειται για υλικό φινιρίσματος, ειδική ομοιογενή πάστα, μείγμα για φινίρισμα και διακόσμηση τοίχων, οροφών, κατασκευών. Αποτελείται από τους μικρότερους κόκκους γρανίτη, τα μάρμαρα ή τα ψίχουλα χαλαζία, την άμμο και ακόμη και τις φέτες των φυκών.

Στα καταστήματα κατασκευών μια μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών σοβάδων, τόσο από φυσικά όσο και από τεχνητά υλικά.

 • Ορυκτά. Το ξηρό μίγμα βασίζεται σε τσιμεντοειδές κονίαμα, προσθέτει ψιλοκομμένο μάρμαρο ή γρανίτη για ανακούφιση και ελαστικότητα. Αυτή η ένωση είναι ανθεκτική και ανθεκτική στην υγρασία και την υγρασία.
 • Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

 • Σε συνθετικά συνδετικά έμπλαστρα - πολυμερή υλικά, για παράδειγμα, ακρυλικές ρητίνες, στυρόλιο, ίνες νάιλον, υγρό γυαλί κλπ. Αυτά τα μείγματα πωλούνται έτοιμες προς χρήση συνθέσεις.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

  Σιλικόνη ο σοβάς (με βάση τη συνθετική ρητίνη) εφαρμόζεται εύκολα, πολύ εύπλαστο, καλά κολλημένο, κατάλληλο για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

  Ακρυλικό εύκολο στην εργασία, "υπακούει" σε οποιοδήποτε εργαλείο, στεγνώνει γρήγορα, είναι ελαστικό και ανθεκτικό στη φθορά. Στη βάση γυαλιού πυριτικού υγρού, που διαφέρει από τη διαπερατότητα των ατμών και την αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Αυτό το γύψο καλείται επίσης καθολικό.

 • Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Οι έμπειροι δάσκαλοι συστήνουν στην κουζίνα να επιλέξει γύψο σε ακρυλική βάση.

Αυτό το μωσαϊκό είναι πολύ πρακτικό: ανθεκτικό σε λίπος, δεν φοβάται το νερό, δεν απορροφά τη μυρωδιά του μαγειρέματος, αλλά εύκολο να τους φροντίζουν, απλά σκουπίστε τα τοιχώματα με ένα υγρό πανί.

Τύποι και μέθοδοι διακόσμησης

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα γυψοσανίδων.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πιο διάσημα είδη διακοσμητικών γύψου, που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, καθώς και φωτογραφίες των τελειωμένων έργων.

 • Διαρθρωτικά. Σίγουρα ακούσει για τοίχο «κουκούτσι», «παλτό,» «αρνί» ... Στην βάρος γύψο προστίθεται ανόργανο συσσωματώματα, κόκκοι διαφόρων μεγεθών, τα οποία κατά την εναπόθεση επί της επιφανείας δημιουργήσει ένα ορισμένο ρυθμό: αυλάκια φλέβες λεκέδες.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

  Για την επίδραση της εκτριβής, εισάγονται άχρωμοι κόκκοι στο μίγμα από γυψομάρμαρο. Όταν σπάσουν με μια σπάτουλα, ρίχνονται και αφήνουν τα φθαρμένα σημάδια.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

  Οι τοίχοι είναι "σε μεγάλη ζήτηση" κάτω από τις παλιές ημέρες, όταν ολόκληρη η επιφάνεια καλύπτεται με μικρές ρωγμές. Τεχνική craquelure - μια ειδική σύνθεση κατά την ξήρανση ρωγμών, και οι ρωγμές που προκύπτουν είναι χρωματισμένες και ξεχωρίζουν. Τέτοιες απομιμήσεις αρχαίων τειχών.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

 • Ο Βενετός. Η σύνθεση του ασβέστη και του τεμαχισμένου μαρμάρινου αλευριού χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες, ζωγράφιζαν τοιχογραφίες και διακοσμούσαν τους τοίχους.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

  Μια αρχαία «βενετσιάνικη» διακόσμηση σήμερα μπορεί να δει στους τοίχους και τις κολώνες των αρχαίων καθεδρικών ναών, παλάτια και γκαλερί. Οι "βενετσιάνικοι" μιμούνται τα πιο ακριβά υλικά: μάρμαρο, τραβερτίνη, γρανίτη, μαόνι, πολύτιμα μέταλλα.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

  Αυτή η διακοσμητική επίστρωση είναι κατάλληλη για φινίρισμα τοίχων και οροφών. Τώρα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον βενετσιάνικος γύψος για μάρμαρο. Και μοιάζει με μια πραγματική πέτρα!

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

 • Τιμολόγιο. Αυτός είναι ο χώρος για τη φαντασία ενός σχεδιαστή, μπορείτε να δημιουργήσετε απίστευτα 3D αριστουργήματα και να πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις. Πώς φαίνονται οι τοίχοι που επεξεργάζονται με αυτή την επίστρωση; Όπως το ξύλο, οι καλύβες λάσπης, το χαρτί, το δέρμα των ζώων, η ψιλοκομμένη πέτρα.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

 • Sgraffito. Αυτός ο γύψος μοιάζει με μια εφαρμογή. Με τη βοήθεια διαστάσεων και μοτίβα, μοτίβα, σχέδια, επιγραφές και πολλά άλλα κόβονται. Συμφωνώ, τα σύννεφα στην οροφή ή το οικόσημο οικογένειας στον τοίχο στο σαλόνι φαίνονται εντυπωσιακά.
 • Κοπάδι. Το όνομα προέρχεται από το αγγλικό "κοπάδι" - ένα χνούδι, ένα θραύσμα. Τεχνογνωσία των κατασκευαστών μιγμάτων γύψου. Στην επιχρισμένη επιφάνεια, ψεκάζονται κλωστοϋφαντουργικά, ίνες κυτταρίνης ή φύλλα.
 • Ομαλός σοβάς. Εφαρμόζεται μόνο σε δύο στρώματα και η επιφάνεια είναι λεία και λεία. Ίσως η καλύτερη και πιο κοινή επιλογή για μια μικρή κουζίνα ή διαμέρισμα στούντιο. Αν και μπορεί να ονομαστεί διακοσμητικά με μεγάλη έκταση.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Για ποιους τοίχους είναι κατάλληλο διακοσμητικό γύψο, σε τι κουζίνα να το εφαρμόσει; Φωτογραφίες και τύποι πρωτότυπες ιδέες για το εσωτερικό της κουζίνας.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Όχι μόνο οι τοίχοι, αλλά και η οροφή, οι κόγχες, οι καμάρες και τα περβάζια είναι κατάλληλα για διακόσμηση με διακοσμητική επίστρωση στην κουζίνα!

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Και συνδυάζοντας την υφή, το χρώμα και τον τύπο του γύψου μπορείτε να πάρετε ένα κομψό σχέδιο, να αποθηκεύσετε τετραγωνικά μέτρα και να εξοπλίσετε ένα άνετο σπίτι.

Ιδιότητες και χαρακτηριστικά απόδοσης

Ο διακοσμητικός γύψος είναι ένα ασφαλές, φιλικό προς το περιβάλλον και μη τοξικό υλικό.

Τα αντισηπτικά πρόσθετα στη σύνθεση εμποδίζουν την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. η επίστρωση είναι ανθεκτική στη φωτιά και έχει καλή ηχομόνωση.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Τέτοιες επικαλύψεις αντέχουν τις καθημερινές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, δεν απορροφούν τη μυρωδιά του μαγειρέματος, δεν φοβάται τη σκόνη, το νερό και το λίπος, καλό καθαρό και μοντέρνο απορρυπαντικά.

Stucco - παγκόσμιο υλικό και είναι κατάλληλο για σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια: σκυρόδεμα, τούβλο, γυψοσανίδα, ξύλο, μέταλλο. Η εργασία με αυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιότητα, τα έτοιμα έτοιμα προϊόντα πωλούνται σε βολικά δοχεία-τράπεζες, και το υλικό καταναλώνεται οικονομικά.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Απρόσκοπτη. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ανωμαλίες και τα ελαττώματα θα αποκρύψουν τον εαυτό τους, θα γίνουν αόρατα και δεν θα υπάρξουν αρμοί ή ραφές καθόλου.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Ανθεκτικό και αξιόπιστο υλικό για την κουζίνα. Αντέχει μια ποικιλία από μηχανική βλάβη, υγρό καθαρισμού, ακτίνες του ήλιου, το μωρό δεν εμπίπτει και δεν ξεφλουδίζει από τους τοίχους για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν χάνουν διακοσμητική εμφάνιση τους.

Τα γραφικά μίγματα γύψου μιμούνται και δημιουργούν όλα τα είδη επιχρισμάτων: από φυσική πέτρα έως λεπτή μεταξωτά νιφάδες.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Και η παλέτα χρωμάτων, η αρχική διακόσμηση και τα φωτεινά κομμάτια! Ποιο άλλο διακοσμητικό υλικό θα διακοσμήσει την κουζίνα;

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Επιπλέον, εάν κάποιο τμήμα του τείχους είναι κατεστραμμένο ή θα χρειαστεί μια μικρή ενημέρωση - είναι εύκολο να αποκατασταθεί.

Όταν επιλέγετε διακοσμητικό γύψο για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας, σκεφτείτε τις ελλείψεις αυτού του υλικού.

 • Υψηλό κόστος υλικά και τελειώματα. Για σύνθετους συνδυασμούς και αποκλειστικό σχεδιασμό, απαιτείται επαγγελματική βοήθεια, οι αρχάριοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνοι τους. Σε σύγκριση με το συνηθισμένο στόκο, πλαστικό ή ταπετσαρία, ο διακοσμητικός γύψος θα κοστίσει περισσότερο.

  Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

 • Από καιρό σε καιρό, με συρρίκνωση ή παραμόρφωση του κτιρίου, μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στους τοίχους.
 • Για να απαλλαγούμε από το παλιό στρώμα του σοβά είναι δύσκολη, η επικάλυψη είναι πολύ σταθερά προσκολλημένη στον τοίχο.

Χαρακτηριστικά της εργασίας με το υλικό

Η εργασία με διακοσμητικό γύψο χωρίζεται σε διάφορα στάδια.

Η επιφάνεια είναι προσεκτικά προετοιμασμένη, ισοπεδωμένη, επικαλυμμένη και επεξεργασμένη με αστάρι.

Το τελικό στάδιο - στίλβωση ή επικάλυψη, η επιφάνεια καλύπτεται με ένα ειδικό βερνίκι ή κερί.

Διακοσμητικός σοβάς δεν είναι βαμμένο στον τοίχο, η βαφή προστίθεται στο μείγμα, σε κάθε στρώμα, πριν από την εφαρμογή.

Για να επιτευχθεί ασυνήθιστες λύσεις χρώματος, οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν ένα πλύσιμο σε διάφορα χρώματα.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Θέλετε να δώσετε επιφάνειες εδάφους - Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο: σφραγίδες, στίγματα και οδοντωτούς κυλίνδρους, σφουγγάρια.

Το φινίρισμα των ελίτ χύνεται με σφουγγάρια και στα καταστήματα κτιρίων ονομάζονται επίσης «κοράλλια». Πολλοί βιοτέχνες χρησιμοποιούν συνήθως σφουγγάρια κουζίνας.

Οι μικρές ανωμαλίες στους τοίχους μπορούν να λειανθούν ή να σκουπιστούν με ένα λεπτό λειαντικό πλέγμα μετά την πλήρη ξήρανση του γύψου.

Λίγα κόλπα

Χωρίστε τους χώρους εστίασης και εργασίας στην κουζίνα. Η λεγόμενη ποδιά είναι διακοσμημένη με κεραμίδια ή κεραμικά πλακίδια και η υπόλοιπη ζώνη - διακοσμητικό γύψο σε όλο το ύψος του τοίχου.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Στην κουζίνα σας πολλά κουτιά εξαερισμού, κόγχες και οποιαδήποτε ανοίγματα; Zadekoriruyte αυλάκια διαμορφωμένο γύψο, επιλέξτε τα ή κρύψτε σε ένα γενικό εσωτερικό.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Στο σπίτι σας υπάρχει τζάκι ή σόμπα? Τα διακοσμήστε με μια διακοσμητική επίστρωση.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Ο σοβάς θα δώσει μια καθαρή εμφάνιση ακόμη και στην παλαιότερη σόμπα τούβλο, εκτός από το στρώμα γύψου θα σφραγίσει όλα τα τσιπ και τις ρωγμές.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Κουζίνες με το στυλ του μινιμαλισμού, καθώς και μικρού μεγέθους δωμάτια, κατάλληλη ομαλή κάλυψη τοίχων.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Ωστόσο, ο βενετσιάνικος γύψος είναι κατάλληλος σε ευρύχωρες και φωτεινές κουζίνες, με το κατάλληλο σετ επίπλων και εξαρτήματα.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Σε εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, διαμερίσματα πόλης και εξοχικές κατοικίες πολύ αυθεντικές κουζίνες και τραπεζαρίες, διακοσμημένα με διακοσμητικό γύψο.

Διακοσμητικό σοβά στην κουζίνα

Οι τελειωμένοι τοίχοι στεγνώνουν μόνο με φυσικό τρόπο, το δωμάτιο καλύπτεται από τον άμεσο ήλιο και τα ρεύματα. Και σε μια μέρα ή δύο, μπορείτε να δείξετε την κομψή αυθεντική κουζίνα στους καλεσμένους σας!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

17 − = 14