Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ανατροφοδότηση ιδιοκτήτη

Στη σύγχρονη αγορά παρουσιάζεται μια απίστευτη ποικιλία επενδύσεων δαπέδων, επιτρέποντας σε όλους να επιλέγουν εύκολα τις πιο ελκυστικές επιλογές όσον αφορά την αισθητική, την πρακτικότητα, το κόστος.

Μία από τις τελευταίες καινοτομίες, κερδίζοντας δημοτικότητα και ζήτηση για χαλύβδινα δάπεδα, ή, όπως συχνά ονομάζονται "υγρό λινέλαιο".

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα αυτής της κάλυψης, ποιες είναι οι ποικιλίες, υπάρχουν ισχυρές και αδύναμες πλευρές; Θα το συζητήσουμε λεπτομερέστερα.

Τύποι δαπέδων

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της επικάλυψης είναι ότι δεν είναι τοποθετημένο, αλλά χύνεται, παίρνοντας μια εξαιρετικά ομαλή επίπεδη επιφάνεια χωρίς αρμούς και ραφές.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκυρόδεμα, ξύλο ή οποιαδήποτε άλλη βάση. Το πάχος του στρώματος μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 7 mm.

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η βέλτιστη επιλογή επιλέγεται ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο, καθώς και το φορτίο που θα αντιστοιχιστεί σε αυτό. Δώστε προσοχή στα αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα, αν για εσάς στην πρώτη θέση αισθητική και καθαριότητα.

Διαφέρουν στη σύνθεση, η οποία επηρεάζει την ποιότητα και την αξιοπιστία αυτού του υλικού:

 • Μεθακρυλικός μεθυλεστέρας. Πρόκειται για μια γενική επιλογή: σκληρύνουν γρήγορα, η χύτευση μπορεί να γίνει ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, η επίστρωση είναι εξαιρετικά ανθεκτική, καθώς και ανθεκτική στις γρατζουνιές και άλλες μηχανικές βλάβες.
 • Εποξειδικό. Διαθέτει αξιοζήλευτη αντοχή, αντοχή στην υγρασία, ανοσία στις μηχανικές διαταραχές, επιρροή επιθετικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των χημικών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπάνια, πισίνες, όπου υπάρχουν οξέα, αλκάλια, διαλύτες κλπ.
 • Πολυουρεθάνη. Αυξημένη δύναμη και ελαστικότητα - αυτό είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα. Μπορούν να κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, χωρίς φόβο εμφάνισης ρωγμών. Έχουν επίσης αντοχή στις μηχανικές και χημικές επιδράσεις. Αντέχει εύκολα φορτία οποιασδήποτε δύναμης, συμπεριλαμβανομένων των σημείων, τα οποία διαφέρουν ταυτόχρονα με ασήμαντο βάρος.
 • Τσιμέντο-ακρυλικό. Είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό δομικό μίγμα, είναι ικανό να αντέχει σε σοβαρές επιπτώσεις, μηχανικές βλάβες και είναι ανθεκτικό σε σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Η πρώτη παραλλαγή βρήκε την ευρύτερη εφαρμογή στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης.

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Την ίδια στιγμή, όλα τα υπόλοιπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στην αναγέννηση του δαπέδου σαλόνια, αίθουσες, χαγιάτια και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα, που ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες για την αξιοπιστία, την πρακτικότητα και την αισθητική τους.

Εδώ είναι ένα από τα σχόλια για τα πολυμερή δάπεδα:

Πολύ σκεφτεί τι είδους δάπεδα θα κάνουν στην κουζίνα μου. Ο σύζυγός μου ήθελε πάλι ένα κεραμίδι, αλλά τον πείρασα ακόμα να χύσει. Μετά από μια λεπτομερή μελέτη των πληροφοριών και των συμβουλών από τους φίλους, αποφασίσαμε για το πολυμερές. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε. Το πάτωμα έγινε πολύ πιο ζεστό από ό, τι πριν (πλακάκια). Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, είναι πολύ νωρίς για να πούμε, αφού κάναμε επισκευές μόνο πριν από δύο μήνες, αλλά είναι πολύ εύκολο να το αφαιρέσετε. Σβετλάνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα μοντέρνα υγρά δάπεδα έχουν εντυπωσιακά πλεονεκτήματα, τα οποία τα καθιστούν τόσο δημοφιλή στους σύγχρονους καταναλωτές:

 • Ελκυστική εμφάνιση. Η απουσία ραφών, ακόμη και η όμορφη λάμψη θα τους επιτρέψει να χωρέσουν σε κάθε μοντέρνο εσωτερικό, δίνοντας έμφαση στις σχεδιαγράμματα σε στυλ σοφίτας, πρωτοποριακά, αστικά, βιομηχανικά και άλλα αστικά στυλ εσωτερικού χώρου.
 • Ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα. Ένας τέτοιος όροφος μπορεί να διαρκέσει έως και 40 χρόνια ακόμα και σε συνθήκες έντονης εκμετάλλευσης. Η αντοχή στην υγρασία καθιστά πρακτικά ένα ερμητικό υλικό, το οποίο, όταν γεμίσει, γεμίζει ακόμη και τις μικρότερες ρωγμές, τρύπες και ρωγμές. Δηλαδή, δεν απαιτείται πρόσθετη στεγανοποίηση.
 • Ζωντανή προσκόλληση σε οποιοδήποτε υπόστρωμα. Για την τοποθέτησή του δεν είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το παλιό πλακίδιο, παρκέ, έλασμα. Επίσης, δεν απαιτείται προκαταρκτική ισοπέδωση του δαπέδου.
 • Ευκολία των εργασιών εγκατάστασης. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να το γεμίσει και να περιμένει το μίγμα να παγώσει. Δεν απαιτείται επιπλέον εργασία. Σημαντική εξοικονόμηση χρόνου εγκατάστασης - αυτό είναι επίσης ένα βαρύ πλεονέκτημα.
 • Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 • Οικολογική συμβατότητα του υλικού. Τα σύγχρονα μείγματα είναι προικισμένα με απόλυτη μη τοξικότητα, οπότε μην ανησυχείτε ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και σε παιδικές αίθουσες, καθώς και όπου ζουν άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε αλλεργικές εκδηλώσεις.
 • Πυρασφάλεια. Ένας καυτός αγώνας, ένα κερί, που πέφτει πάνω του ή πυροτεχνήματα, δεν θα κάνει καμία βλάβη σε μια τέτοια επίστρωση.
 • Πλούτος των παραλλαγών χρώματος. Ο καθένας μπορεί εύκολα να πάρει για τον εαυτό του τυχόν αποχρώσεις και αποχρώσεις. Η αυξανόμενη δημοτικότητα σήμερα χρησιμοποιεί υγρό 3D δάπεδα, επιτρέποντάς σας να εμφανίσετε οποιεσδήποτε εικόνες και εικόνες, δίνοντας στο δωμάτιο μια ατομικότητα και εκκεντρικότητα.

Μοναδικά σχεδιαστικά διαλύματα μπορούν να ληφθούν χρησιμοποιώντας ειδικά μείγματα: λάμπες, κοπάδια, ακρυλικά "τσιπ".

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αυτή η ανασκόπηση παρουσιάζει πρακτικές πτυχές της χρήσης αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων στην κουζίνα.

"Κάναμε αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα σε όλο το διαμέρισμα. Φυσικά, πολύ όμορφο, αλλά ολισθηρό. Το μικρό μας κοροϊδάκι έχει ήδη πέσει αρκετές φορές στο διάδρομο, χωρίς να μπαίνει στις στροφές. Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα, ως ερωμένη, είναι η ευκολία της φροντίδας.

Ένα υγρό πανί αφαιρεί εύκολα κάθε βρωμιά. Μερικές φορές τα μαχαίρια μου έπεσαν στο πάτωμα στην κουζίνα, αλλά το κάλυμμα δεν υπέστη ζημιά, ακόμη και δεν υπήρχαν γρατζουνιές. Χάρη στον σχεδιαστή μας, ο οποίος έχει επιλέξει τέλεια για κάθε δωμάτιο ελκυστικές λύσεις που ταιριάζουν στο εσωτερικό. Ιδιαίτερα μου αρέσει το πάτωμα στην κουζίνα: ένα μεγάλο λευκό λουλούδι μαργαρίτα σε σκούρο φόντο. Για την μαύρη και λευκή κουζίνα μου είναι.

Eugene "

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Χάρη σε αυτά, μπορείτε εύκολα να αναδημιουργήσετε την υφή του μαρμάρου ή οποιαδήποτε άλλη μη τετριμμένη επιφάνεια.

Τα κοπάδια μπορούν να είναι μονοφωνικά ή δίχρωμα, να υπενθυμίζουν από τις υφές τους νιφάδες, καλαμάκια κ.λπ.

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πολύ εντυπωσιακά στίγματα ματιών από λάμψη. Τις περισσότερες φορές για οικιακούς χώρους χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός σμήνους τόνων παστέλ τσαγιού.

Εδώ, για παράδειγμα, αυτό που έγραψε ένας από τους ιδιοκτήτες.

"Θέλω να καυχηθώ για τα πολυμερή δάπεδα του πολυμερούς. Είναι στην κουζίνα μου, στο διάδρομο και στο μπάνιο. Μου αρέσει πραγματικά. Αλλά το κύριο πράγμα δεν είναι ούτε εξωτερική ελκυστικότητα, αλλά πόσο εύκολο και απλό είναι να τους διατηρήσετε σε αξιοπρεπή καθαριότητα.

Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει όλη τη βρωμιά. Τους έχω για τέσσερα χρόνια. Αυτό που ήταν, παρέμειναν έτσι. Οι πολύχρωμες λάμπες είναι επίσης φωτεινές. Πολλοί από εμένα με αποθάρρυναν, ​​αναφερόμενοι στο υψηλό κόστος, αλλά δεν άκουσα, που είναι αδιανόητα ευτυχής. Και τώρα πολλοί από τους φλογερούς αντιπάλους έχουν κατασκευάσει τέτοια δάπεδα. Συμβουλεύω όλους όσους αναζητούν απλές αλλά πρακτικές και αισθητικές λύσεις.

Alexander »

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ανατροφοδότηση των άλλων που έχουν ήδη εμπειρία στην επιλογή και τη χρήση αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων αποτελεί εξαιρετικά σημαντική πηγή πληροφοριών.

Οι λάμπες μπορούν να είναι ολογραφικοί, πολυεστέρες, αλουμίνιο και ίριδα. Τα έμπλαστρα πολυεστέρα έχουν εξαγωνικό σχήμα.

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

"Έκανα αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο πριν από ένα χρόνο. Αγόρασα ένα μείγμα και λάμπει. Αποδεικνύεται ότι όλα μπορούν να γίνουν μόνοι σας. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιημένο, και εγώ, και η οικογένειά μου. Το πάτωμα είναι ζεστό, έτσι αφήνουμε το μωρό μας να κάθεται ήσυχα πάνω του. Ναι, και καθαρίστε το πολύ εύκολα.

Oleg »

Εντυπωσιάζει ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων: χρυσό, ασήμι, κόκκινο, μπλε, πράσινο. Το Glitter-ίρις μπορεί να γίνει με τη μορφή καρδιών, αστέρια, ασημένια κλπ.

Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα τσιπ εφαρμόζονται πάντοτε στο κύριο πολυμερές στρώμα. Μπορούν να τοποθετηθούν λάστιχα κάτω από το βερνίκι φινιρίσματος.

Είναι δύσκολο να βρεθούν τα μειονεκτήματα αυτού του δαπέδου. Το μόνο μειονέκτημα - το πρόβλημα της αποσυναρμολόγησης. Αν θέλετε να το αλλάξετε, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια νέα φόρτωση με ένα δεύτερο στρώμα πάνω από το παλιό.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

36 + = 44