Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν καλλιεργητή στον κήπο: συνδυάζουμε διάφορα εργαλεία

Οι κάτοικοι των πόλεων συχνά σκέφτομαι πόσο ωραία θα ήταν να έχει το site σας κάθε χρόνο για να πάρετε φρέσκα υγιεινά λαχανικά από τον κήπο του, αλλά στη συνέχεια έρχεται η επόμενη ιδέα της συνεχούς κουραστική φροντίδα του εδάφους με φτυάρια και τσάπες. Υπάρχει μια διέξοδος - καλλιεργητές για τον κήπο έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό στην αγορά, η οποία μπορεί να διευκολύνει σχεδόν κάθε εργασία που συνδέεται με την καλλιέργεια της γης.

Βενζινοκαλλιεργητής

Καλλιεργητής για θερινή κατοικία

Τύποι καλλιεργητών, αναγνωρισμένοι ανά τύπο μηχανής:

 • Επαναφορτιζόμενη. Η πιο κινητή επιλογή λόγω της αυτονομίας της, αλλά όχι πολύ ισχυρή.
 • Ηλεκτρικός καλλιεργητής. Κατάλληλο για τον καθαρισμό μιας μικρής περιοχής, επειδή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μήκος του σύρματος και την απόσταση της εξόδου.
 • Βενζινοκαλλιεργητής. Είναι ιδανικό για μεγάλο αριθμό βαριών εργασιών. Μόνο αυτό θα βοηθήσει να δικαιολογηθούν οι δαπάνες για καύσιμα ποιότητας. Έχει την υψηλότερη ισχύ. Τα μοντέλα βενζίνης απαιτούν αυστηρά καθορισμένο καύσιμο, το οποίο προδιαγράφεται στις οδηγίες. Συχνά, ο κινητήρας δυσλειτουργεί λόγω της εμφάνισης των κοιτασμάτων άνθρακα, οπότε πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά αυτό το σημείο.
 • Εκσκαφέας ντίζελ. Έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Πολύ εύκολο στη φροντίδα και τη συντήρηση. Λόγω του μεγάλου βάρους τους, ταιριάζουν σφιχτά στο έδαφος. Υπάρχουν μοντέλα με ψύξη με νερό και αέρα. Ο κινητήρας ντίζελ έχει κιβώτιο ταχυτήτων με τρία σκαλοπάτια, δηλαδή δύο ταχύτητες για την εμπρόσθια διαδρομή και μία για την πίσω.

Εκσκαφέας ντίζελ

Ηλεκτρικός καλλιεργητής

Τύποι καλλιεργητών κατά βάρος και ισχύ:

 • Ultralight. Έχουν ένα μικρό πλάτος επεξεργασίας (μέχρι 30 cm) και βάθος (μέχρι 10 cm), αλλά ζυγίζει μόνο 10-15 kg. Κατάλληλο για μικρά έργα στην περιοχή, για παράδειγμα, για βοτάνισμα μεταξύ κορυφογραμμών ή φροντίδα για παρτέρια.
 • Ελαφριές καλλιεργητές. Τεχνικά χαρακτηριστικά του καλλιεργητή αυτού του τύπου: 40-50 cm πλάτος επεξεργασίας, 10-15 cm βάθος, 40 kg - βάρος δομής, όχι πολύ ελαφρύ, το οποίο το καθιστά λιγότερο κινητό από την υπεριώδη αλλά με ευρύτερο φάσμα εργασιών.
 • Μεσαίο. Καταγράψτε το πλάτος σε 90 cm, βάθος έως 20. Το βάρος της συσκευής είναι περίπου 70 kg. Ένα αξιόπιστο εργαλείο για την επεξεργασία ενός μεγάλου κήπου σε μια προαστιακή περιοχή σε συνδυασμό με άλλες συσκευές.
 • Βαρύ. Οι παραγωγοί τις τοποθετούν ως επαγγελματική τεχνική για εκτατική καλλιέργεια.

Καλλιεργητής Honda

Καλλιεργητής κόκκινο

Ταξινόμηση ανά τύπο μονάδας δίσκου

Ο καλλιεργητής χεριών είναι εύκολος στη λειτουργία και φθηνός. Αυτός είναι ο καλύτερος καλλιεργητής για εργασία με κρεβάτια σε ένα μικρό οικόπεδο. Ωστόσο, με ένα μεγάλο μέρος της εργασίας, ο καλλιεργητής χεριών δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, καθώς και με σκληρό πηλό έδαφος.

1

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα χειρωνακτικό καλλιεργητή με τα χέρια σας. Ο σπιτικός μίνι καλλιεργητής για την φροντίδα γκαζόν είναι ένας μεταλλικός τροχός διαμέτρου 20 εκ., Ο οποίος στηρίζεται σε έναν στερεό ξύλινο άξονα. Το τέλος της κατασκευής είναι μια μεγάλη λαβή έτσι ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε το έδαφος χωρίς να λυγίζετε. Ένας καλλιεργητής χεριών για το dacha μπορεί να βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις.

Επίσης, ένας καλός καλλιεργητής χεριού λαμβάνεται από ταινία χάλυβα ελατηρίου με πλάτος 20 mm, μήκους 0,5 μέτρων και πάχους 1,5 mm. Για να λυγίσουμε αυτή την ταινία, είναι απαραίτητο να αποδειχθεί η ομοιότητα ενός βρόχου και να ακονιστούν και τα δύο άκρα μέσω ενός αρχείου. Στο τέλος, το στυλό συνδέεται και ο καλλιεργητής είναι έτοιμος με τα χέρια του.

Μηχανικός καλλιεργητής

Ενδιάμεση σειρά καλλιεργητών

Πολύ δημοφιλής επιλογή για το χέρι - ένας περιστροφικός καλλιεργητής. Κάντε το λίγο πιο περίπλοκο, αλλά το αποτέλεσμα της εργασίας θα είναι καλύτερο. Θα βοηθήσει όχι μόνο να χαλαρώσει το χώμα, αλλά και να το ξεπεράσει, να εξισωθεί, να ξεφορτωθεί μεγάλα στρώματα της γης. Ο μηχανισμός του περιστροφικού καλλιεργητή δίσκου περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • τη λαβή.
 • δίσκο;
 • άξονας.
 • σωλήνα ·
 • αποθεμάτων ·
 • κουζινες?
 • μεγάλα και μικρά συρραπτικά.

Ο καλλιεργητής λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ. Είναι ανώτερη από έναν καλλιεργητή χεριών από την άποψη της δύναμης και της ταχύτητας της καλλιέργειας, γι 'αυτό είναι ιδανικό τόσο για τη συντήρηση του κήπου όσο και για την περιποίηση του κήπου. Ποιος καλλιεργητής πρέπει να επιλέξει εξαρτάται πρωτίστως από τους καθορισμένους στόχους. Πρέπει να σημειωθεί ότι το καλώδιο μειώνει σημαντικά το εύρος της συσκευής.

Κατανομή ανά είδος αντικειμένου εργασίας

Οι μηχανισμοί καλλιέργειας εδάφους είναι εξοπλισμένοι με άροτρα, φρέζες, δίσκους ή πέλματα. Μερικές φορές συμπληρώνονται αποτελεσματικά με μαχαίρια απομάκρυνσης γρασιδιού με τη δική τους κίνηση. Επίσης, τα μοντέλα χωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο επεξεργασίας της γης.

Περιστροφικός καλλιεργητής

Είναι ιδανικό για τη βαθιά καταστροφή των ζιζανίων χωρίς βλάβη σε άλλα φυτά. Είναι αξιόπιστο για την καλλιέργεια της γης και τη χαλάρωσή της πριν από τους βλαστούς. Οι ειδικές ασπίδες προστατεύουν τα πολιτιστικά φυτά από τις πλημμύρες με τη γη και είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η εμβάπτιση των δοντιών στο έδαφος.

Εργαλειομηχανή ατμού

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για εργασίες προετοιμασίας. Αυτοί οι καλλιεργητές για συνεχή καλλιέργεια του εδάφους είναι ικανοί να απολέσουν αποτελεσματικά και να αμβλύνουν τα κρεβάτια.

Ενδιάμεσος καλλιεργητής

Είναι σχεδιασμένο για τη μεταποίηση φυτεύσεων αραβοσίτου, ζαχαρότευτλων, ηλίανθου. Ταυτόχρονα, αφαιρεί τα ζιζάνια και διατηρεί την υγρασία στο έδαφος.

Ο καλλιεργητής αρθρώνεται

Καλλιεργητής για τον κήπο

Τα πέλματα για τις συσκευές είναι επίσης διαφορετικά, αλλά οι νυχτοί είναι προτιμότεροι. Είναι πτερύγια σχήματος V και στήθος με στέλεχος που συνδέεται στο πίσω μέρος των πτερυγίων. Λόγω της κάμψεως του θώρακος με ένα μετατοπισμένο κέντρο, το πόδι του λόγχου είναι αρκετά αξιόπιστο κατά τη χρήση.

Ξεχωριστά, πρέπει να μιλάμε για μια τέτοια συσκευή, σαν αρθρωτό καλλιεργητή. Αποτελείται από ένα πλαίσιο, με τη μορφή τριών δοκών σιδήρου, εξοπλισμένο με δύο τροχούς μεταφοράς και διάφορα εργαλεία εργασίας, η οποία μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη - έως και 9 κρεμαστός καλλιεργητή διαφορετικό κομμάτι ονομάζεται σύνδεση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει τα εργαλεία με εκείνες που είναι αναγκαίες στην τη στιγμή.

Κατά την επιλογή αυτών των συσκευών, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί πρακτικά οποιαδήποτε εργασία στο χώρο. Τα δύο κύρια εργαλεία που μπορεί να λειτουργήσει ένας καλλιεργητής γεώτρησης είναι:

 • αλεξίπτωτα, επιτρέποντας τη δημιουργία αυλακώσεων μεταξύ σειρών προσγειώσεων.
 • τα πόδια για χαλάρωση είναι κοπτικά στοιχεία που μας επιτρέπουν να αφαιρούμε τα ζιζάνια και ταυτόχρονα να χαλαρώνουμε το έδαφος.

Ο τοποθετημένος καλλιεργητής είναι κατάλληλος για χρήση όπου δεν υπάρχει ηλεκτρισμός κοντά. Ταυτόχρονα είναι αρκετά παραγωγικός - κατά μέσο όρο μπορεί να επεξεργαστεί μια ώρα σε 6 εκτάρια γης. Ο εγκατεστημένος καλλιεργητής προορίζεται για προσάρτηση σε ελκυστήρα ή άλλη γεωργική μεταφορά. Μόλις τα πόδια της έρθουν σε κεκλιμένη θέση, ο αρθρωτός καλλιεργητής αρχίζει να χαλαρώνει το έδαφος.

Ο καλλιεργητής με αρθρωτό κήπο έχει τους κύριους τροχούς, οι οποίοι, γυρνώντας, κόβουν τα ζιζάνια, μετά από τον οποίο το υπόλοιπο έδαφος στο πόδι πέφτει και καταρρέει. Έτσι γίνονται βοτάνισμα και χαλάρωση. Αν υπάρχει ελκυστήρας στο αγρόκτημα, η συσκευή μπορεί να αντικαταστήσει αρκετά άλλα, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητήρα ντίζελ ή ενός καλλιεργητή μπαταρίας.

Προεμφάνιση καλλιεργητή

Καλλιεργητής

Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

Αξιολόγηση των καλύτερων εμπορικών σημάτων που παράγουν εξοπλισμό κήπου:

CAIMAN (Γαλλία)

Ασχολείται με την παραγωγή ημι-επαγγελματικού μηχανολογικού εξοπλισμού κήπου με μέση χωρητικότητα. Είναι εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρες SUBARU, αλλά υπάρχει και ένα μοντέλο με ηλεκτρικό μοτέρ.

PATRIOT (ΗΠΑ)

Η εταιρεία από το 1973 παράγει διάφορα είδη βενζίνης και ηλεκτρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται για εργασία σε κλειστούς χώρους. Στα ράφια των ρωσικών καταστημάτων, το εμπορικό σήμα εμφανίστηκε το 1999.

Περιστροφικός καλλιεργητής

PUBERT (Γαλλία)

Το κύριο χαρακτηριστικό του καλλιεργητή αυτής της εταιρείας είναι η άριστη ποιότητα κατασκευής και η ανθεκτικότητα των εξαρτημάτων. Οι κινητήρες για την τεχνολογία παρέχονται από μεγάλους κατασκευαστές με παγκόσμια ονόματα - HONDA, ROBIN SUBARU. Κάθε κατασκευασμένη συσκευή εγγυάται ότι θα αντέξει 2.000 ώρες λειτουργίας χωρίς θραύση.

Φυτό που ονομάζεται Degtyarev (RF)

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kovrov και κατασκευάζει εξοπλισμό κήπου "Master" για αρκετά χρόνια ήδη. Τα βασικά πλεονεκτήματα των προϊόντων τους είναι η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων και η ευκολία συναρμολόγησης. Ωστόσο, ο καλλιεργητής φλοιού αυτής της εταιρείας δεν είναι κατάλληλος για εργασία με παρθένο έδαφος. Ξεκινήστε τη μονάδα με ένα χειροκίνητο εκκινητή.

HUSQVARNA (Σουηδία)

Μια έρευνα των κατασκευαστών εξοπλισμού κήπου θα ήταν ελλιπής χωρίς αυτή τη διάσημη εταιρεία. Παράγει τρεις σειρές κινητήρων καλλιέργειας για εργασία σε μεσαίες ή μικρές περιοχές. Ζητώντας την ερώτηση, πώς να επιλέξετε έναν καλλιεργητή για μια νάτσα, πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε μία από αυτές τις σειρές διαιρείται σε διάφορους κλάδους - για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Οι καλλιεργητές της Husqvarna μπορούν να χαλαρώσουν τη γη σε βάθος 28 εκατοστών, ακόμα και αν είναι παρθένο έδαφος. Το πλάτος της επεξεργασίας είναι μέχρι 0,6 μέτρα, ανάλογα με τον αριθμό των εδαφοβελτιωτικών εγκαταστάσεων.

Εγχειρίδιο καλλιεργητή

ELITECH (RF-Κίνα)

Οι κορυφαίοι καλλιεργητές περιλαμβάνουν κοινή ρωσική-κινεζική ανάπτυξη. Αυτή είναι μια καλή ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με μια ευχάριστη τιμή, πολύ χαμηλότερη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Οι μονάδες είναι κατάλληλες για την εκτέλεση ενός πλήρους κύκλου εργασιών στο οικόπεδο.

HONDA

Ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και χαμηλή μετάδοση, γεγονός που καθιστά την εργασία με αυτή την τεχνική απλή και βολική και οι κινητήρες της καταναλώνουν ελάχιστη ποσότητα βενζίνης.

Καλλιεργητικό κήπο

Η απόφαση να γίνει ένας καλλιεργητής με τα χέρια του ή να το αγοράσει σε ένα κατάστημα εξαρτάται κυρίως από τις τελικές ανάγκες του χρήστη. Οι παράγοντες εδώ είναι πάρα πολλοί - το πεδίο και το εύρος της εργασίας, της οικονομίας, των προσωπικών προτιμήσεων. Κάποιος αγαπά τους μίνι-καλλιεργητές για τη ντάκα και κάποιος θα προτιμήσει έναν μαζικό και αξιόπιστο πετρελαϊκό καλλιεργητή. Ο καλλιεργητής πριν από τη σπορά, ο οποίος καθιστά δυνατή την προετοιμασία κλινών για φύτευση φυτών, είναι επίσης μεγάλη ζήτηση. Όπως μπορεί να φανεί, για τον ιδιοκτήτη ενός μικρού οικοπέδου ή για τον ιδιοκτήτη ενός μεγάλου αγροκτήματος, η τεχνική του κήπου μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμη.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

22 − 14 =