Πρωτότυπες ιδέες για έναν κήπο (58 φωτογραφίες): παρτέρια και εξωραϊσμό

Οι μέρες που ο κήπος θεωρήθηκε μέσο διαβίωσης έχουν ήδη περάσει. Σήμερα ο κήπος είναι καταρχήν ένα πνευματικό λιμάνι, ένα απομονωμένο μέρος όπου μπορείτε να κρυφτείτε από την φασαρία της πόλης, τα προβλήματα και άλλα προβλήματα. Ως εκ τούτου, οι ιδέες για τον κήπο είναι πάντα απαιτητικές.

Πλεκτό διακοσμητικό φράχτη για μούρα

Μπαμπού στον κήπο του σπιτιού

Διακόσμηση της πρόσοψης με λουλούδια

Succulents σε ένα σιντριβάνι στον κήπο

Κήπος σε αυστηρή γεωμετρία

Οι κηπουροί όλο και περισσότερο προσπαθούν να δώσουν προσοχή όχι μόνο στις γεωργικές πρακτικές, αλλά και να λάβει το χρόνο για τον κήπο και το τοπίο διακοσμητικά, συνειδητοποιώντας τα χέρια τους ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές ιδέες και το έργο της δημιουργικής φαντασίας.

Για να εργαστείτε για τη μετατροπή του κήπου σε μαγικό χώρο, συνδέστε τα παρτέρια, το miniplus και άλλα τοπία.

Wattle

Η Wattle ως ιδέα για κήπο ή βίλα δίνει ενδιαφέρουσες λύσεις για το σχεδιασμό και τη διακόσμηση του χώρου. Φυσικά, δεν θα αντικαταστήσει τους σύγχρονους λειτουργικούς φραγμούς, αλλά να δημιουργήσει με τα χέρια τους την υπέροχη διάθεση των χρόνων Πούσκιν και Γκόγκολ - σωστά!

Οι ράβδοι κεριών θεωρούνται ότι είναι το καλύτερο υλικό για το βαρίδι. Αλλά δεν είναι καθόλου κατώτεροι, για παράδειγμα, οι θάμνοι βατόμουρου σκαλισμένοι για την ανακαίνιση του κήπου. Συνδυάζοντας ράβδους από διαφορετικούς δακτυλίους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο χρωμάτων του φράχτη και του σχεδίου ανακούφισης (χοίροι διαφορετικού πάχους).

Λουλούδια στα δοχεία στον κήπο

Σύνορα τούβλο στον κήπο

1

Λουλούδι στον κήπο

Ως πονταρίσματα, στα οποία χρησιμοποιούνται οι ράβδοι ισχυροί πόλοι. Αλλά οι πόλοι έχουν την ιδιότητα να σαπίζουν σε ένα στρώμα εδάφους, επομένως αντικαθίστανται τακτικά. Για να αποφύγετε μια τέτοια σκληρή δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια σωλήνων διαμέτρου 15-20 mm αντί για πόλους. Δεδομένου ότι ο σωλήνας είναι πολύ ασφαλέστερο πόλων, μπορούν να οδηγηθούν μέσα στο έδαφος λιγότερο, και τα διάκενα μεταξύ των σωλήνων κάθετα υφαίνουν, δεν σφυρηλάτηση κομμάτια χοντρά κλαδιά. Μια τέτοια σχεδίαση δεν είναι μόνο πιο αξιόπιστη από την παραδοσιακή, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη η περιστροφή, αφού δεν χρειάζεται να σκεφτείτε την αξιοπιστία των πόλων στήριξης.

Ως διακόσμηση και πρόσθετη διάθεση για την προεξέχουσα από το φράχτη, μπορείτε να κρεμάσετε πήλινα αγγεία με ζωγραφισμένα αστεία πρόσωπα.

Ρακέτα για τη διακόσμηση του κήπου
Υψηλό φράχτη λυγαριάς για καλοκαιρινή κατοικία
Περιφράκτης για λουλούδια και φυτά
Περιφράκτης για τον κήπο
Περιφράκτης φράχτη σε ένα πλαίσιο για το δόσιμο
Πώς να ξεκινήσετε ένα φράχτη
Υψηλή διακοσμητική κλίνη
Συρματόπλεγμα για τα φυτά
Ένας χαμηλός φράκτης λυγαριάς για το δόσιμο

Ανθοφορίας θάμνος στον κήπο

Κλινοσκεπάσματα

Τι να κρύψει, παρτέρια - αυτά είναι διακοσμήσεις κήπων ή κήπων, που οι κηπουροί είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι. Η επιλογή των λουλουδιών σε διάφορα χρώματα, το σχήμα των πετάλων τους, τις περιόδους άνθησης, το ύψος των μίσχων, η πυκνότητα των φύλλων, γεύση - αυτό είναι μόνο ένα μέρος της floral σχέδιο, το οποίο επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας παρτέρι κηπουρός.

Νέες λύσεις για τη διακόσμηση της παρτέρι μπορούν να γίνουν από μόνα τους με τη μορφή κατασκευών από αυτοσχέδια υλικά.

Αλλά δεν είναι κάθε κηπουρός μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες κρεβάτια νερού που κατασκευάζονται από τον εαυτό τους. Εν τω μεταξύ, η πραγματοποίηση τέτοιων ιδεών για έναν κήπο ή δίνοντας, όπως τα κρεβάτια νερού δεν είναι καθόλου δύσκολη.

Η σειρά του λουλουδιού:

  1. Βγάζετε μια τρύπα κάτω από το κρεβάτι λουλουδιών. Το βάθος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 εκατοστά, και το σχήμα και την περιοχή του υδάτινου στρώματος, ο κηπουρός καθορίζει σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.
  2. Τα περιμετρικά παρτέρια πρέπει να τοποθετηθούν από τούβλα.
  3. Στο κάτω μέρος της παρτέρια τοποθετήστε μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο και γεμίστε την με ένα στρώμα άμμου στα 5 cm.
  4. Στο κέντρο των λουλουδιών φυτά φυτεύονται σε γλάστρες: νούφαρα, νυμφαίνια, κάψουλες αυγών
  5. Στις άκρες του λουλουδιού, ένα στρώμα άμμου γίνεται παχύτερο κατά 10-15 εκατοστά, και φυτά όπως νερό ίριδας, calla, chastuha μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος.
  6. Γεμίστε το λουλούδι έτσι ώστε τα φύλλα των φυτών που φυτεύονται σε γλάστρες να επιπλέουν ελεύθερα στην επιφάνεια.
  7. Ως επιπλέον διακοσμήσεων και διακόσμηση κατάλληλα υδρόβια φυτά που δεν χρειάζονται έλξης: φακών του νερού, azolla, vodokras, πίστας eyhorniya, rogulnik.

Εάν εκπληρώσετε την κύρια κατάσταση: τα φυτά γεμίζουν τουλάχιστον το ήμισυ της έκτασης της πισίνας, τότε τα ζωντανά διακοσμητικά θα ευχαριστήσουν όλη την εποχή.

Ως διακόσμηση στο παρτέρι στις αφρώδεις περιοχές, μπορείτε να οργανώσετε διάφορα ειδώλια (παιχνίδια) με τη μορφή παραμυθένων χαρακτήρων: γοργόνες, ψάρι, βάτραχοι.

Όμορφα νερά κρεβάτια σε μια διακοσμητική λίμνη
Όμορφα λουλούδια νερό
Όμορφα ροζ νερά λουλούδια στον κήπο
Αρχικά κρεβάτια νερού στον κήπο
Λίμνη στον κήπο με υδρόβια κρεβάτια και ψάρι
Λίμνη σε κινεζικό στιλ με κρεβάτια νερού
Μια μικρή λίμνη κήπου με κρεβάτια νερού

Αρωματικός και ηχητικός σχεδιασμός

Τα μελωδικά και αρωματικά διακοσμητικά στοιχεία είναι αρκετά νέες λύσεις διακόσμησης για τη διακόσμηση ενός κήπου ή το δόσιμο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο ήχος και το άρωμα θα πρέπει να είναι διακριτικό, συμπληρώνοντας το υπόβαθρο των φυσικών οσμών και των ήχων που δεν τους διαπερνούν.

Για τη διακόσμηση του κήπου ή του κήπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο παραδοσιακά λουλούδια και ανθισμένους θάμνους, αλλά και αρωματικά βότανα.

Εάν τα πικάντικα βότανα καλλιεργούνται "νησιά" που δεν είναι πολύ μακριά και δεν είναι πολύ κοντά, τότε μπορείτε να επιτύχετε ενδιαφέροντα κύμ
ατα αρωμάτων, το εύρος των οποίων θα ποικίλει ανάλογα με την ύπαρξή σας στον κήπο.

Η μυρωδιά των πικάντικων βοτάνων διαφέρει από τη μυρωδιά των λουλουδιών "εξωτικά" και, πράγματι, λόγω της δράσης των αρωματικών ουσιών μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση ενός ατόμου. Για αρωματικά «σχεδιασμός» από τα παρακάτω βότανα είναι κατάλληλα: ύσσωπο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, βασιλικό, κόλιανδρο, ρίγανη, μελισσόχορτο, μέντα, το κύμινο και το μάραθο.

Η ιδέα της διακόσμησης μιας σκάλας στον κήπο

Αναρτήθηκε κατσαρόλα στον κήπο

Αρχικό παρτέρι σε παλιό τραπέζι

Οι "μουσικοί άνεμοι" είναι καλύτερα να γίνονται με το χέρι από αυτοσχέδια υλικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διαλέξετε τους δικούς σας ενδιαφέροντες αλλά διακριτικούς ήχους.

Τα πιο δημοφιλή ως διακόσμηση και ακουστικός σχεδιασμός είναι η ανάρτηση από τα κελύφη, δημιουργούν ένα θόρυβο που θυμίζει θόρυβο σερφ. Είναι επίσης εύκολο να φτιάξετε με τα χέρια σας "μουσικά αεράκια" από χάντρες, γυάλινες φιάλες. Πολύ όμορφο, ενδιαφέρον στην εμφάνιση και διακριτικό στην ακοή "αεράκι", από πλαστικά μπουκάλια.

Αν η φασαρία της πόλης ή μια δύσκολη μέρα στον κήπο, να καθίσει σε μια άνετη πάγκο στη σκιά, μεταξύ το άρωμα των βοτάνων και θρόισμα «αύρα», κλείστε τα μάτια σας, η φαντασία αντλεί όμορφο τοπίο ανεξερεύνητα εδάφη.

Μικροί ανεμόμυλοι για τη διακόσμηση ενός κήπου ή το δόσιμο
Καλλιέργεια πικάντικων βοτάνων στον κήπο
Πικάντικα βότανα στη χώρα
Όμορφα πικάντικα βότανα και σαλάτα στη χώρα
Όμορφα πικάντικα βότανα στον κήπο, περιφραγμένα με πράσινο φράχτη

Η ιδέα της διακόσμησης μιας σκάλας κήπου

Ένα καροτσάκι στον κήπο

Τροπικός κήπος

Rutarii

Το Rutarii ως ιδέα για τον κήπο και τη βίλα μπορεί να φέρει στη ζωή μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Στο ντεκόρ του ρουτάριου χρησιμοποιούν περίπλοκες μορφές των ριζών των δέντρων, ονομάζεται - ο κήπος των ριζών.

Αποδεικνύεται ότι για αυτή τη μικρή περιοχή μπορείτε να βρείτε μαγικό ντεκόρ σας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο παράξενο είναι οι ρίζες. Φαντασία, μερικές φορές, στη θέα μιας μικρής ρίζας, μπορεί να δώσει μια ιστορία μιας ιστορίας παραμυθιού. Και όταν αναδιπλώνετε τα χέρια σας από τις ρίζες των όμορφων συνδυασμών και συνθέσεων, τότε σε τέτοια rutarii είναι δύσκολο να μην παγώσει κανείς με θαυμασμό.

Για ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδίασης και διακόσμησης, μπορείτε να πιέσετε τον συνδυασμό του χώρου για το rutarium και για την καλλιέργεια μανιταριών. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί μικρή κάνναβη για να αποστειρωθεί σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, στις κούτσουρες τρυπώνονται οπές με διάμετρο 15-20 mm, ανακατεύουμε το μυκήλιο των μυκήτων με το προκύπτον πριονίδι και γεμίζουμε τις τρύπες με το προκύπτον μίγμα. Στη συνέχεια, η κάνναβη σκάψιμο τρύπες μέχρι τα εκατοστά με 10 και έκλεισε για 3 εβδομάδες με ένα αδιαφανές φιλμ. Κάνναβη χύνεται κάτω από τις βάσεις (δεν χύνεται στην κορυφή).

Όταν οι όμορφες οικογένειες ξεσηκώθηκαν από την κάνναβη και το κεράσι και γύρω από τις όμορφες και ενδιαφέρουσες συνθέσεις από τις ρίζες, αισθάνεται σαν να είστε σε ένα παραμύθι! Αληθινά μανιτάρια, που καλλιεργούνται από τον εαυτό τους, φυσικά, καλύτερα από οποιαδήποτε τεχνητή διακόσμηση.

Ρουτάριο και φτέρες στον κήπο
Ρίζες και γλάστρες για διακόσμηση του χώρου
Koryagi και κάκτοι για διακόσμηση τοπίου
Μικρή αρχιτεκτονική μορφή"Девочки на дереве"
Ένα όμορφο snag με βρύα για τη διακόσμηση ενός κήπου ή το δόσιμο
Ασυνήθιστο στολίδι παραφυάσματος
Ρουτάριο στον κήπο
Μια ασυνήθιστη ταλαιπωρία στον κήπο
Ένα μεγάλο snag και λουλούδια στον κήπο
Πάγκος με τη μορφή ενός παλιού δέντρου για κήπο ή εξοχικό σπίτι

Διακόσμηση ενός λουλουδιού με τουλίπες στον κήπο

Ιαπωνικό στιλ κήπο

Πράσινοι στον κήπο

Διαδρομές κήπου

Τα μονοπάτια κήπων, που κατασκευάζονται από μόνα τους, θα παραμείνουν στην υπερηφάνεια σας για πολλά χρόνια. Ως αυτοσχέδια υλικά, μπορείτε να πάρετε τα βότσαλα του ποταμού και τα χρησιμοποιημένα τούβλα.

Η κατασκευή γραμμών αρχίζει με σήμανση. Σε μια καλοκαιρινή κατοικία ή σε μια τοποθεσία, είναι βέβαιο ότι ήδη υπάρχουν τα συμπαθητικά μονοπάτια. Είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε για σήμανση. Η διαδρομή πρέπει να είναι κατά μήκος ολόκληρου του μήκους του ίδιου πλάτους και ίσου.

Μετά την επισήμανση, το μονοπάτι ισοπεδώνεται και καλύπτεται με ερείπια με στρώμα 10 εκ. Βυθίζεται είτε με δονητή είτε με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας μια στήλη με λαβές.

Στη συνέχεια, στην περιοχή μιας μικρής περιοχής, ρίξτε το προετοιμασμένο διάλυμα, επίπεδο. Προ-πλυμένα βότσαλα βότσαλα διασκορπίζονται μέσα στο διάλυμα με ένα πυκνό μοτίβο, και τα τούβλα τοποθετούνται στις πλευρές από ένα κράσπεδο.

Για να ρυθμίσετε την περιοχή του μωσαϊκού, η ασπίδα τοποθετείται στην κορυφή και πιέζεται προς τα κάτω με ένα τεράστιο φορτίο. Αν ξεπλύνετε το διάλυμα από την επιφάνεια των βότσαλων, τότε στο μονοπάτι θα παραμείνουν ενδιαφέροντα μοτίβα του μωσαϊκού.

Είναι απαραίτητο να περάσει όταν ρίχνει λύση από μια μικρή περιοχή στην άλλη, και μεταξύ των τμημάτων για να τοποθετήσετε ξύλινα χωρίσματα. Χωρίσματα απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ότι στον παγωμένο παγετό η κατεψυγμένη λύση με το μωσαϊκό δεν σπάει.

Όμορφο μονοπάτι με κήπο
Κήπος με πλακόστρωτα πλακάκια
Ενδιαφέρουσες διαδρομές από πλακόστρωτες πλάκες
Πέτρινο μονοπάτι στον κήπο, σε χαλίκι
Πέτρινο μονοπάτι κήπου, που στο χορτάρι
Πέτρινο μονοπάτι κήπου μέσα στη λίμνη
Διαδρομή κήπου από πέτρα με φωτισμό
Όμορφο μονοπάτι στον κήπο
Αρχικό μονοπάτι στον κήπο με θαλάσσιο μοτίβο πολύχρωμες πέτρες
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 48 = 55