Ενυδρείο στον τοίχο – εξωτικό σπίτι (24 φωτογραφίες)

Για πολλούς σήμερα, τα ενυδρεία έχουν γίνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου διαμερίσματος. Μερικοί προσπαθούν να εγκαταστήσουν ένα τεράστιο ενυδρείο στο σαλόνι ενός μεγάλου διαμερίσματος, άλλοι μαζεύουν ψάρια σε αυτοσχέδια δοχεία.

Μια από τις πιο μη τυποποιημένες λύσεις μπορεί να είναι ένα ενυδρείο στον τοίχο ανάμεσα στα δωμάτια. Για να το εφαρμόσετε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές από τις λεπτές αποχρώσεις:

  • τη διαμόρφωση και τον όγκο του ενυδρείου.
  • αισθητικά χαρακτηριστικά.
  • Χαρακτηριστικά της φροντίδας για ένα συγκεκριμένο είδος ψαριού.
Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό του σπιτιού
Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό του καθιστικού

Σχεδιάζουμε την εγκατάσταση

Θέλετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας ή να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία; Αρχικά, είναι απαραίτητο να απεικονίσουμε σχηματικά το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο θα τοποθετηθεί ένα ενυδρείο στον τοίχο, με αυτή τη νέα λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, μπορείτε να προγραμματίσετε ποιο μέρος του έργου μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, και σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεστε επαγγελματικές συμβουλές ή βοήθεια.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο δοχείο με νερό για ψάρια στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, τα πλευρικά τμήματα του ενυδρείου μπορούν να προεξέχουν προς τα έξω ή να ενσωματωθούν στον τοίχο.

Για ένα ομαλό περίγραμμα, τα ενυδρεία με στρογγυλά κυρτά πλευρικά τοιχώματα είναι τα καλύτερα. Ο συνδυασμός στρογγυλών μορφών με τοίχους με παστέλ θα δώσει στο δωμάτιο μια ρομαντική αίσθηση. Ιδανικό για υπνοδωμάτιο ή χώρο ανάπαυσης. Ένα ενυδρείο περιτοιχισμένο με αμβλύ προβολές χωρίς καμπύλες θα φαίνεται καλό σε ένα μοντέρνο εσωτερικό με σαφείς ευθείες γραμμές και γεωμετρικά σχήματα.

Ενυδρείο στον τοίχο στο σαλόνι

Ενυδρείο στον τοίχο με στιλ υψηλής τεχνολογίας

Αν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα μόνο ενυδρείο στον τοίχο, το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε τον κλασικό σχεδιασμό. Μια δεξαμενή θεωρείται καθολική, εγκατεστημένη σε επίπεδο με τον τοίχο, χωρίς προεξοχές. Είναι εύκολο να καθορίσει και να διακοσμήσει με τη βοήθεια των πηνίων, κατάλληλο για το στυλ διακόσμησης του δωματίου.

Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό
Ενυδρείο στον τοίχο ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι

Ένα επίπεδο ενυδρείο στον τοίχο πρέπει να προσεγγίζει αναλογικά την περιοχή του δωματίου και της γύρω περιοχής. Πάρα πολύ μεγάλο ενυδρείο θα βγει έξω και θα προσελκύσει υπερβολική προσοχή των επισκεπτών. Έτσι δεν πρέπει να είναι. Σε ένα μικρό δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια, είναι πιο κατάλληλο να τοποθετούνται μικρά ενυδρεία. Ένα πλούσιο ενυδρείο μπορεί να καταπνίξει την ατμόσφαιρα της άνεσης σε ένα μικρό δωμάτιο και να δράσει ερεθιστικά.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο με ανεπαρκή φωτισμό, ένα αναρτημένο ενυδρείο στον τοίχο με φωτισμό μπορεί να γίνει ένα πρόσθετο "παράθυρο". Το ενυδρείο έχει σχεδιαστεί με τη μορφή ενός παραθύρου στο στυλ του μινιμαλισμού. Ο εσωτερικός φωτισμός πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, ευεργετική για τη ζωή των κατοίκων του ενυδρείου.

Τετράγωνο ενυδρείο στον τοίχο
Ενυδρείο στον τοίχο του διαμερίσματος

Εγκατάσταση του ενυδρείου

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, εξετάστε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες. Συνήθως το ενυδρείο είναι χτισμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατό από κάθε γωνιά
του δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος κάτω από το ενυδρείο είναι ελεύθερος, χωρίς υπερβολικό φορτίο με λεπτομέρειες. Τα τοίρια ενυδρεία στο κέντρο του τοίχου φαίνονται καλύτερα, όπως τα έργα ζωγραφικής.

Ενυδρείο στον τοίχο με το πατάρι
Ενυδρείο στον τοίχο σε μινιμαλιστικό ύφος

Στο διαμέρισμα, που σχεδιάστηκε κάτω από το στούντιο, μπορείτε να βρείτε μια δεξαμενή και ένα πιο ενδιαφέρον μέρος - σε ένα μερικό διαμέρισμα χωρίς πόρτα. Χάρη στο ενσωματωμένο ενυδρείο, το διαμέρισμα θα φανεί πρωτότυπο, και το ίδιο το διαμέρισμα θα γεμίσει με ένα συγκεκριμένο μυστήριο, παραμύθι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το ενυδρείο τοίχου όχι στο κέντρο, αλλά με την άκρη, κατευθείαν στο τελικό τμήμα, χρησιμοποιώντας συνδετήρες. Αυτή η διάταξη θα δώσει στο δωμάτιο μια ενότητα στυλ και ταυτόχρονα θα εντοπιστεί μια σαφής γραμμή διαχωρισμού.

Το ενυδρείο στη θέση
Ενυδρείο στο διαμέρισμα στην κουζίνα

Εσωτερικός σχεδιασμός του ενσωματωμένου ενυδρείου

Επιλέγοντας ζωντανούς κατοίκους, βλάστηση και αξεσουάρ σε ένα ενυδρείο τοίχου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και το μέγεθος της δεξαμενής.

1

Η πρώτη θέση θα πρέπει να είναι συνδυασμός χρωμάτων. Εάν δεν θέλετε να δείτε το γειτονικό δωμάτιο μέσα από το νερό του ενυδρείου, βάλτε ένα διάφραγμα στο κέντρο, αφήνοντας μια τρύπα για τα ψάρια. Αντί για το διαμέρισμα, μπορείτε να κλείσετε επιδέξια τη μέση ενός μικρού ενυδρείου με διακοσμητικά φύκια.

Πώς να φτιάξετε ένα ενυδρείο για να δείτε το γειτονικό δωμάτιο; Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός του ενυδρείου πρέπει να είναι διακριτικός, ουδέτερος, κατάλληλος για την παλέτα χρωμάτων και για τα δύο δωμάτια. Ο αριθμός των ψαριών, του σκηνικού και της βλάστησης μπορεί να αλλάξει, συμπληρωμένος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ενυδρείο στον τοίχο με φωτισμό
Ημικυκλικό ενυδρείο στον τοίχο
Ενυδρείο στον τοίχο στο διάδρομο

Όσο για τη φροντίδα του ενυδρείου, το ενυδρείο τοίχου έχει το χαρακτηριστικό της ελεύθερης πρόσβασης στη δεξαμενή. Να πάρει ένα ενυδρείο από μια θέση δεν είναι πάντα βολικό, οπότε πρέπει να σκεφτείτε μπροστά από αυτό το χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες φορές αφήνουν έναν ανοικτό χώρο πάνω από μία από τις πλευρές του ενυδρείου. Η θέση μπορεί να καλύπτεται από οποιαδήποτε διακόσμηση τοίχων (πάνελ, περσίδες, εντυπωσιακές κουρτίνες).

Ενυδρείο στο άνοιγμα στο εσωτερικό
Ορθογώνιο ενυδρείο στον τοίχο
Ενυδρείο στο πλαίσιο στον τοίχο

Τεχνικά θέματα

Εάν κανένα από τα μέλη του νοικοκυριού σας δεν είναι εξοικειωμένο με την τεχνική εγκατάστασης και δεν ξέρει πώς να κρεμάσει ένα τεχνητό ενυδρείο στον τοίχο, είναι καλύτερα να παραγγείλετε την υπηρεσία σε επαγγελματίες. Μπορείτε όχι μόνο να καταστρέψετε τον τοίχο και τα αξεσουάρ, αλλά και να κάνετε την ανακατασκευή του διαμερίσματός σας όχι όπως ονειρευόσασταν. Είναι καλύτερο να παρουσιάσετε στο σχεδιαστή ένα σκίτσο ενός τείχους με ενσωματωμένο ενυδρείο, για να πείτε για τις ιδέες και τις επιθυμίες σας και θα επιλέξει για εσάς ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Αφήστε να δαπανήσετε λίγο περισσότερα χρήματα, αλλά θα πάρετε μια εγγύηση ποιότητας.

Ενυδρείο στον τοίχο του υπνοδωματίου
Ενυδρείο στον τοίχο της τραπεζαρίας
Γωνιακό ενυδρείο στον τοίχο

Αν σκοπεύετε ακόμη να εγκαταστήσετε ένα ενυδρείο στον τοίχο με τα χέρια σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν οδηγό βήμα προς βήμα:

  1. Το επιλεγμένο διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι τοίχος υποστήριξης.
  2. Είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής του τοίχου. Ακόμη και αν η βάση είναι πολύ δυνατή, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να γίνει πιο ισχυρή ώστε η δομή να μπορεί να αντέξει μια δεξαμενή νερού.
  3. Ελέγξτε προσεκτικά την καλωδίωση που βρίσκεται στον τοίχο, τις ραφές, τα ελαττώματα. Θα πρέπει να αφήσετε χώρο για τις απαραίτητες επικοινωνίες. Και είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αμέσως φωτισμό, αποστειρωτή, συμπιεστή, συσκευή αποστράγγισης κ.λπ.
  4. Ο πυθμένας της επιφάνειας στην οποία θα τοποθετηθεί το ενυδρείο θα πρέπει να καλύπτεται με ειδική φλάντζα πολυισόλης. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό ρωγμών από την πτώση στους γυάλινους κόκκους άμμου και βότσαλα.
  5. Το ενυδρείο δεν χρειάζεται να ταιριάζει ακριβώς με το άνοιγμα. Εάν το ύψος του γυαλιού είναι 60 cm, τότε τα 2/3 αυτού του μεγέθους θα πρέπει να μείνουν από ψηλά για να τροφοδοτήσουν τα ψάρια και να καθαρίσουν το ενυδρείο.

Το ενυδρείο που χτίστηκε στον τοίχο ανάμεσα στην κουζίνα και το ημικυκλικό σαλόνι μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό για τους επισκέπτες. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του σπιτιού σας. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση, σας συμβουλεύουμε να εκτελείτε μόνο προπαρασκευαστικές εργασίες μόνοι σας και η εγκατάσταση θα πρέπει να ανατεθεί στους ειδικούς.

Ενυδρείο στον τοίχο του μπάνιου
Ενσωματωμένο ενυδρείο τοίχου
Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

37 − = 33