Φωτισμός στην κουζίνα (50 φωτογραφίες): όμορφα παραδείγματα και φωτισμός

Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας μικρής ή μεγάλης κουζίνας αποτελείται από πολλές αποχρώσεις: λειτουργικά έπιπλα, ποιοτικό εξοπλισμό, αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων και μια φωτεινή ιδέα. Ο φυσικός και τεχνητός φωτισμός στην κουζίνα είναι μια εξίσου σημαντική πτυχή της άνεσης και της ευκολίας. Το δωμάτιο αυτό συνδυάζει διάφορες ζώνες: πάγκους εργασίας, επιφάνειες μαγειρέματος, χώρο αποθήκευσης αποθεμάτων και προϊόντων, ομάδα γευμάτων. Η βέλτιστη λύση είναι ένας πολυεπίπεδος φωτισμός, το σχέδιο του οποίου αναπτύσσεται στο στάδιο της δημιουργίας ενός σχεδίου μελέτης της κουζίνας.

Όμορφο φωτισμό μιας μικρής κουζίνας
Ορθογώνιος πολυέλαιος και φώτα στην κουζίνα
Λευκοί πολυέλαιοι στην κουζίνα

Λευκοί πολυέλαιοι στην κουζίνα

Απαιτήσεις για γενικό και τοπικό φωτισμό της κουζίνας

Ο γενικός φωτισμός στην κουζίνα εκτελείται παραδοσιακά από λαμπτήρες οροφής. Οι παραλλαγές μπορεί να είναι διαφορετικές: από τον κλασσικό πολυέλαιο έως τις σύγχρονες κηλίδες ή τις σημειακές φωτεινές πηγές. Το καθήκον τους είναι να οργανώνουν ομοιόμορφα διάσπαρτο φωτισμό. Για μια μικρή κουζίνα αρκεί να επιλέξετε μια εκπληκτική λάμπα, για σύγχρονες ευρύχωρες διατάξεις είναι απαραίτητο να φροντίσετε πρόσθετα στοιχεία.

Κομψός πολυέλαιος στο εσωτερικό της κουζίνας

Κομψός πολυέλαιος στο εσωτερικό της κουζίνας

Ο τοπικός φωτισμός δίνει κατευθυντικό φως σε μεμονωμένα τμήματα της κουζίνας: κατά μήκος της επιφάνειας εργασίας, για το πλύσιμο, πάνω από το τραπέζι, μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια. Για το σκοπό αυτό, τα μικρά φθορίζοντα φωτιστικά, τα φωτιστικά spot και τα φωτιστικά LED είναι ιδανικά. Όλοι οι τύποι ηλεκτρικών συσκευών πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις απόδοσης: μεταφορά υψηλής υγρασίας και συχνό καθαρισμό.

Μειωμένος φωτισμός στην κουζίνα

λάμπες Σχεδιασμός ταιριάζει με τον εσωτερικό χώρο, και την ανάγκη να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι παρέχουν την πιο σωστή φυσικό φως: η μέτρια φωτεινότητα και φυσικά ζεστά χρώματα δεν στρεβλώνουν το χρώμα των προϊόντων και έτοιμα γεύματα, τονίζουν άνεση και ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

LED φωτισμό στην κουζίνα

Λαμπτήρες κουζίνας για οροφές διαφόρων τύπων

Η επιλογή του φωτιστικού εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις, τον αναμενόμενο προϋπολογισμό, την αντίσταση στην αυξημένη θερμοκρασία και την υγρασία και τον τύπο κάλυψης οροφής.

 • Η παραδοσιακή ζωγραφισμένη (λευκασμένη) οροφή είναι λιγότερο κατάλληλη για απολαύσεις σχεδιαστών, αφού δεν διαθέτει τεχνολογικό χώρο. Οι τυποποιημένοι τύποι σχεδίασης είναι μια κρεμαστή λάμπα ή ένας πολυέλαιος.
 • Η οροφή γυψοσανίδας (GVL) είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες και είναι προσαρτημένη σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του υποστρώματος. Μπορεί να φιλοξενήσει λαμπτήρες και λαμπτήρες.
 • Στην ψευδοροφή, τοποθετήστε συνήθως φώτα LED που δεν δημιουργούν υψηλό βαθμό θέρμανσης.
 • Οι οροφές των καλάμι συνδυάζονται τέλεια με οποιοδήποτε είδος φωτισμού.
Πολυέλαιος και ενσωματωμένο φωτισμό στην κουζίναLustra και ενσωματωμένο φωτισμό στην κουζίνα
Πολυέλαιος, λάμπα τοίχου και ενσωματωμένο φωτισμό στην κουζίνα

Ενσωματωμένοι λαμπτήρες στην κουζίνα
Όμορφος κίτρινος πολυέλαιος
Πολυέλαιος στην τεχνική των χρωματισμένων γυαλιών
Μαύρο και άσπρο πολυέλαιοι στην κουζίνα
Ενσωματωμένοι λαμπτήρες σχεδιασμού κουζίνας
Παραλλαγές των όμορφων πολυέλαιων στην κουζίνα

Σχεδιασμός φωτισμού κουζίνας: βασικοί κανόνες

Ο σχεδιασμός της κουζίνας πρέπει να αναπτυχθεί πριν από την επισκευή, επειδή η οργάνωση του φωτισμού συνδέεται με τη διεξαγωγή των ηλεκτρικών εργασιών. Μήπως αναντιστοιχία καλωδίωση και σύνδεση φωτιστικά σημεία, πρίζες και διακόπτες, η διάταξη για την καλωδίωση γίνεται μετά θεωρείται πλήρως σχεδιασμένο σχεδιασμό κουζίνας και τοποθέτηση επίπλων σχεδίου.

Η αφθονία των πολυελαίων και των φωτιστικών LED στην κουζίνα

Το μυστικό του ποιοτικού φωτισμού της κουζίνας είναι η τήρηση πολλών κανόνων:

 • Για τον έλεγχο του βαθμού φωτεινότητας του φωτισμού πρέπει να υπάρχει ένας διακόπτης με ρεοστάτη.
 • Για μια μικρή κλασική κουζίνα, μπορείτε να παρέχετε γενικό φωτισμό με ένα κεντρικό φωτιστικό.
 • Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, ο πολυέλαιος πρέπει να τοποθετείται ακριβώς πάνω από τις λειτουργικές περιοχές.
 • Για χαμηλή οροφή, μην επιλέγετε τους πολυετείς πολυελαίους και τις υπερφορτώνετε με μεγάλο αριθμό λαμπτήρων. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τις μικρές κουζίνες.
 • Τα συστήματα διαύλου διαφόρων φωτιστικών με περιστρεφόμενο σχεδιασμό μπορούν ταυτόχρονα να λειτουργούν ως γενικός και τοπικός φωτισμός, καθώς οι λαμπτήρες μπορούν εύκολα να κατευθύνονται σε οποιαδήποτε λειτουργική περιοχή.
Προβολείς και φωτεινό φωτισμό στην κουζίνα
Διαφορετικοί πολυέλαιοι και προβολείς στην κουζίνα με ένα μετρητή μπαρ
Γύρω από μπλε και άσπρο πολυελαίους στην κουζίνα
Πολυέλαιος στο στυλ της χώρας στην κουζίνα
Προβολείς στην κουζίνα με το νησί
Πολυέλαιος από τιρκουάζ διαφανές γυαλί
Καφέ-μπεζ πολυέλαιος στην κουζίνα

Φωτισμός των επιφανειών εργασίας

Η κουζίνα χωρίζεται συνήθως σε τρεις λειτουργικές περιοχές: αποθήκευση αποθέματος και προϊόντων, μαγείρεμα και μια ομάδα γεύματος. Προτεραιότητα είναι ο τοπικός φωτισμός στην κουζίνα, ο φωτισμός είναι μόνο μια βοηθητική λύση.

Πλάκες οπίσθιου φωτισμού στην κουζίνα

Ο πιο βολικός τρόπος φωτισμού των τραπεζιών κατά μήκος του τείχους είναι οι λαμπτήρες που είναι ενσωματωμένοι στο κάτω μέρος των κρεμασμένων ντουλαπιών. Δεν αφαιρούν ελεύθερο χώρο, δεν παρεμβαίνουν στη χρήση του αποθέματος και εκτελούν κανονική εργασία. Δεν είναι λιγότερο βολικό επίπεδη λάμπες τοίχου, οι οποίες βρίσκονται στο επίπεδο της ποδιά κουζίνας. Πρόσφατα, ο διακοσμητικός φωτισμός του χώρου εργασίας γίνεται με
μια κορδέλα LED: είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και να διακοσμηθεί αποτελεσματικά το εσωτερικό. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση αυτόνομων συσκευών φωτισμού, μπορούν να αντικατασταθούν από φορητούς λαμπτήρες σε clothespins.

Καλός φωτισμός στην κουζίνα

Για το νησί της κουζίνας διατίθενται πιο ποικίλες επιλογές. Όμορφα και εξαιρετικά φαίνεται ένας αριθμός λαμπτήρων σε μακριά κορδόνια. Μεγάλη λειτουργική αξία θα πραγματοποιηθεί με κρεμαστή σχεδίαση με προβολείς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάτοχος αξεσουάρ κουζίνας.

Ποδιά φωτίζεται στην κουζίνα
Μαύρος πολυέλαιος και φώτα στην κουζίνα
Δύο πολυελαίοι και προβολείς στο νεοκλασικό εσωτερικό της κουζίνας

Δύο πολυελαίοι και προβολείς στο νεοκλασικό εσωτερικό της κουζίνας
Μεταλλικοί πολυέλαιοι στην κουζίνα
Πολυέλαιος σε σοφίτα
Πολυέλαιοι σε μαροκινό ύφος

Φωτισμός της τραπεζαρίας

Η επιλογή ενός λαμπτήρα για την τραπεζαρία υπαγορεύει το εσωτερικό του δωματίου, το μέγεθός του και την θέση του τραπέζι.

Αν ο πίνακας είναι τοποθετημένος κοντά στον τοίχο, οι λαμπτήρες τοίχου θα δουν πιο αποτελεσματικά. Βρίσκονται σε μικρό ύψος από το τραπέζι. Η καλή ποιότητα φωτισμού θα δημιουργήσει προβολείς.

1
Τρεις λαμπτήρες πάνω από την τραπεζαρία στην κουζίνα

Ο πίνακας, που καταλαμβάνει κεντρική θέση στην κουζίνα, σας επιτρέπει να επιλέξετε πιο εκλεπτυσμένη επιλογές: ένα μεγάλο καπέλο χαμηλή βρίσκεται πάνω από το κεντρικό τμήμα του άνω πίνακα, μια σειρά από επιμέρους λαμπτήρων γύρω από το τραπέζι, που αρχικά βρίσκεται συστήματος spot λάμπα για την έκρηξη. Μια επιπλέον διακόσμηση του μαζικού τραπεζιού θα είναι το φως των κεριών.

Για μια μικρή κουζίνα όπου ένα μικρό τραπέζι δεν έχει μόνιμη θέση, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί πρόσθετη ζώνη με λαμπτήρες.

Δύο λαμπτήρες πάνω από ένα νησί-τραπεζαρία στην κουζίνα
Στρογγυλοί πολυελαίοι πάνω από την τραπεζαρία στην κουζίνα-τραπεζαρία
Ασυνήθιστος πολυέλαιος με τη μορφή βραστήρα και κυπέλλων
Αρχικός πολυέλαιος
Μαύρος πολυέλαιος σε μαύρη και λευκή κουζίνα
Σμαραγδένιο πολυέλαιο και φώτα στην κουζίνα
Ασυνήθιστος αναστατωμένος πολυέλαιος

Διακοσμητικός φωτισμός κουζίνας

Κουζίνα - λειτουργικό δωμάτιο. Μπορεί να ονομάζεται όχι μόνο ένας χώρος εργασίας, αλλά και ένας χώρος αναψυχής. Εδώ υπάρχουν πολλά σημαντικά γεγονότα: ένα ζεστό οικογενειακό δείπνο, ένα ρομαντικό ποτό τσάι νύχτας, ευχάριστες συγκεντρώσεις με φίλους. Θα
ήταν ωραίο αν το εσωτερικό του δωματίου είναι σύμφωνο με τη διάθεση. Για να γίνει αυτό δυνατό, θα γίνει διακοσμητικός φωτισμός και παραδείγματα σχεδίασης σχεδιασμού.

Σωστό φωτισμό της κουζίνας με τραπεζαρία

Ως διακοσμητικός φωτισμός είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι επιμήκεις λαμπτήρες φθορισμού, οι πολύχρωμοι σωλήνες νέον, ένα καλώδιο LED. Όταν επιλεγεί η επιλογή της επισήμανσης, παραμένει μόνο η ενσωμάτωση των ιδεών διακόσμησης.

 • Το ανώτατο όριο. Οι πολυεπίπεδες αναρτημένες κατασκευές, χαρακτηριστικές για οροφές από τέντες και γυψοσανίδες, είναι οι πλέον κατάλληλες για διακοσμητικό φωτισμό. Οι πηγές φωτός τοποθετούνται κατά μήκος της οροφής, στις αρθρώσεις μεμονωμένων στοιχείων ή σε διαμορφωμένες κόγχες.
 • Τα τείχη. Μια εξαιρετική διακόσμηση των τοίχων είναι κλασικές απλίκες, λαμπτήρες με ανακλώμενο χρώμα, στους οποίους το ρεύμα φωτός κατευθύνεται προς την οροφή. Η παρουσία του ρεοστάτη σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την επιθυμητή διάθεση στο δωμάτιο.
 • Έπιπλα. Τα περισσότερα σύγχρονα σετ κουζίνας έχουν ήδη ενσωματωμένο διακοσμητικό φωτισμό που φωτίζει το εσωτερικό των τζαμιών, ανοιχτά ράφια. Εξαιρετικά σχεδιασμένα στοιχεία επίπλων, στα οποία η κορδέλα LED είναι διακοσμημένη στο κάτω μέρος: αποκτούν μια οπτική στάση.
 • Paul. Οι διακοσμητικές λυχνίες μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα: επίπεδο με την επιφάνεια ή στην εσοχή. Για την πρώτη επιλογή, συνιστάται να επιλέγετε προβολείς των οποίων το ανθεκτικό γυαλί μπορεί να αντέξει φορτία, κεραμικά πλακίδια με ενσωματωμένες λυχνίες LED. Ενσωμάτωση μιας φωτεινής διακόσμησης στα βαθιά σχέδια σε ένα πάτωμα - μια ασυνήθιστη και φωτεινή απόφαση σχεδιασμού.
Φωτιστικό φωτισμό κουζίνας
Γυαλί πολυέλαιος και φώτα spot στην κουζίνα
Σύγχρονος φωτισμός στην κουζίνα
Πολυέλαιος με μεσαιωνικό στυλ για την κουζίνα
Πολυέλαιος με χρυσή διακόσμηση
Πολυέλαιοι από διαφανές και κίτρινο γυαλί στην κουζίνα
Μεταλλικοί πολυέλαιοι στην κουζίνα
Κλασσικός πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδηρο
Σφυρήλατο πολυέλαιο σε στυλ χώρας
Πολυέλαιος σε στιλ αρτ νουβό
Μεταλλικοί πολυέλαιοι πάνω από το νησί στην κουζίνα
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

14 + = 16