Φωτεινές κουρτίνες για το δωμάτιο του αγοριού: ενδιαφέρουσες επιλογές (26 φωτογραφίες)

Μια ποικιλία από σύγχρονες κουρτίνες καθιστά δυνατή την επιλογή τους σε συνδυασμό με το γενικό σχέδιο του δωματίου για τον οποίο προορίζονται. Οι κύριες κατηγορίες κουρτίνες είναι:

  • Κλασικά (κουρτίνες και κουρτίνες στο πάτωμα).
  • Γαλλικά (κουρτίνες από πτυχωτές ημιδιαφανείς πτυχώσεις).
  • Αγγλικά (κουρτίνες στο επίπεδο του παραθύρου, που αποτελείται από ένα πυκνό ύφασμα, που σχηματίζουν πλούσιες πτυχές όταν έλκεται μαζί)?
  • Ρωμαϊκές κουρτίνες (κατασκευή υφάσματος, άκαμπτες οριζόντιες ράβδοι και κορδόνια στο μέγεθος του παραθύρου).
  • Ιταλικά (κουρτίνες που δεν εκτείνονται από ψηλά εντελώς, αλλά συλλέγονται από δύο πλευρές κατά μήκος της διαγώνιας).

Για τα σαλόνια επιλέγουν συχνά κλασικά ή ιταλικά κουρτίνες, στην κρεβατοκάμαρα - Γαλλικά, για την κουζίνα θα ταιριάζει αγγλικά ή ρωμαϊκά, κουρτίνες για το δωμάτιο των παιδιών είναι συνήθως Ρωμαϊκή.

Μπεζ κουρτίνες για το αγόρι

Λευκές κουρτίνες για το αγόρι

Τα υφάσματα για την κατασκευή κουρτινών χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία. Πρόκειται για μετάξι, ύφασμα, βαμβάκι, σεντόνια, καμβά, βαμβάκι ή ύφασμα σατέν. Υπάρχουν επιλογές για συνδυασμό υφασμάτων διαφορετικών υφασμάτων. Η επιλογή του υφάσματος εξαρτάται από το τι είδους κουρτίνες σχεδιάζονται στο δωμάτιο σύμφωνα με το σκοπό του.

Επιλέγοντας κουρτίνες για το δωμάτιο του αγοριού

Η διακόσμηση των παιδικών δωματίων απαιτεί πιο προσεκτική προσέγγιση, καθώς δεν αφορά μόνο την ομορφιά του εσωτερικού αλλά και την πρακτικότητα και την ασφάλεια. Η επιλογή των κουρτινών για το αγόρι πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ηλικία του, την παρουσία αλλεργιών στα συνθετικά υλικά, τις προτιμήσεις χρώματος, το χρώμα των ταπετσαριών και των επίπλων.

Κουρτίνες για το δωμάτιο ενός αγοριού με διακόσμηση

Κουρτίνες για παιδιά

Οι ρωμαϊκές κουρτίνες στο νηπιαγωγείο για το αγόρι επιλέγονται συχνότερα. Για να καταλάβετε γιατί, πρέπει να τα περιγράψετε. Αποτελούνται από ένα πυκνό χονδροειδές ύφασμα που διατηρεί το σχήμα στο οποίο είναι στερεωμένες οι οριζόντιες σχάρες. Αυτά είναι τυφλά, καλυμμένα με ύφασμα, τα οποία διπλώνονται όταν τραβιούνται από ένα κορδόνι ή αλυσίδα. Οι διαστάσεις τέτοιων κουρτινών αντιστοιχούν στο μέγεθος του πλαισίου παραθύρου. Μεταξύ άλλων, λόγω της πυκνότητας του υφάσματος, προστατεύονται καλά από το άμεσο ηλιακό φως, εκτελώντας τη λειτουργία όλων των ίδιων τυφλών.

Η επιλογή δικαιολογείται από την πρακτικότητα τους. Για να έχετε πρόσβαση στο ηλιακό φως μέσα στο δωμάτιο και να σηκώσετε τις κουρτίνες, δεν χρειάζεται να τα αγγίξετε. Το παχύ ύφασμα δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αρκεί μια φορά σε 3-4 μήνες να το κενό. Ο σχεδιασμός των κουρτινών θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό. Οι σύντομες κουρτίνες σας επιτρέπουν να βάλετε ένα μεγάλο γραφείο ή έναν άνετο καναπέ και έπιπλα στο παράθυρο, τίποτα δεν θα παρεμβαίνει.

Κουρτίνες για ένα αγόρι με γεωμετρική εκτύπωση

1

Κουρτίνες για ένα αγόρι σε ένα κλουβί

Μια παρόμοια επιλογή είναι τα ρολά. Πρόκειται για υφασμάτινες κουρτίνες, οι οποίες ανυψώνονται με την περιέλιξη του καμβά σε κύλινδρο, το μήκος του οποίου είναι το πλάτος του ανοίγματος παραθύρου. Σε ύψος, αντιστοιχούν επίσης στο ύψος του παραθύρου. Ο ίδιος ο κύλινδρος μπορεί να στερεωθεί μέσα στο άνοιγμα παραθύρου ή πάνω από αυτό.

Για τα αγόρια, η ευκολία και ο αρμονικός συνδυασμός των χρωμάτων στο δωμάτιο είναι πιο σημαντικό. Είναι πάντα ανήσυχοι και θέλουν να αισθάνονται ήρεμοι και ειρηνικοί στο δωμάτιό τους. Αυτοί, σε αντίθεση με τα κορίτσια, δεν χρειάζονται αναταραχή των χρωμάτων και η παρουσία μανικετών, κορδελών και άλλων ειδών που υπερβαίνουν τη διακόσμηση του δωματίου.

Καφέ κουρτίνες για το αγόρι

Σύντομες κουρτίνες για το αγόρι

Χρωματική αντιστοίχιση και κουρτίνες εκτύπωσης για έναν έφηβο ή ένα αγόρι

Όσο για το σχήμα του υφάσματος και τη φωτεινότητα των χρωμάτων, όλα εξαρτώνται από την ηλικία του παιδιού. Για παράδειγμα, οι κουρτίνες σε ένα παιδικό δωμάτιο για ένα αγόρι που δεν έχει ηλικία 7 ετών μπορούν να ζωγραφιστούν με χαρακτήρες παιδικών παραμυθιών και κινούμενων σχεδίων. Οι κουρτίνες στην αίθουσα ενός εφήβου πρέπει να είναι πιο συγκρατημένες και ήρεμες αποχρώσεις. Δεδομένης της ιδιοσυγκρασίας του παιδιού, μπορεί να είναι με ένα μοτίβο που επαναλαμβάνει κόμικς σκηνές ή μονότονες κρύες αποχρώσεις.

Κόκκινες κουρτίνες για το αγόρι

Λευκά κουρτίνες για το αγόρι

Κουρτίνες για το αγόρι με αυτοκίνητα

Βέλτιστες, κατάλληλες για όλες τις ηλικιακές ομάδες θεωρούνται κουρτίνες σε θαλάσσιο ύφος. Μπορεί να είναι μια λευκή και γαλάζια λωρίδα, ένα μοναχικό μεγάλο πλοίο ζωγραφισμένο σε καμβά, αστείες χελώνες και αστέρια της θάλασσας, άγκυρα διάσπαρτα σε όλο το ύφασμα ή αρκετά κότερα που συναγωνίζονται μεταξύ τους. Teen αγόρι μπορεί να ανατεθεί μια ανεξάρτητη επιλογή των εν λόγω κουρτίνες. Η παρουσία ενός κρύου μπλε χρώματος πάντα καταπραϋντικά ενεργούσε στην ψυχή και συνέβαλε στην συγκέντρωση.

Ο κανόνας που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές είναι ότι εάν υπάρχει ταπετσαρία με μια εικόνα, οι κουρτίνες στα παράθυρα πρέπει να είναι μονοφωνικές και αν υπάρχουν μονόχρωμες ταπετσαρίες, οι κουρτίνες με την εκτύπωση βοηθούν στην αναζωογόνηση του εσωτερικού. Το κύριο πράγμα δεν είναι να παρακάνουμε την επιλογή της φωτεινότητας των χρωμάτων. Για κανονική ανάπτυξη, το παιδί πρέπει να αισθάνεται άνετα και αυτό διευκολύνεται από ένα συνδυασμό όχι περισσότερο από 3 χρώματα στην παλέτα εσωτερικών αποχρώσεων.

Κουρτίνες για το δωμάτιο ενός αγοριού σε θαλάσσιο στυλ

Κουρτίνες για το δωμάτιο ενός αγοριού με garters

Ριγέ κουρτίνες για το δωμάτιο του αγοριού

Το παιχνίδι των χρωμάτων σας επιτρέπει όχι μόνο να αισθάνεστε άνετα στο δωμάτιο, αλλά και να το κάνετε πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο και ακόμη και να επεκτείνετε τον ίδιο τον χώρο του δωματίου. Οι κουρτίνες από ύφασμα με κάθετες χρωματιστές λωρίδες αυξάνουν οπτικά τις οροφές. Οι μπλε ή πράσινες κουρτίνες μπορούν να μειώσουν το ηλιακό φως και το πορτοκαλί, το μπεζ ή το κίτρινο χρώμα θα κάνουν το δωμάτιο πιο φωτεινό.

Κουρτίνες με εκτύπωση για το αγόρι

Ευθεία κουρτίνες για το αγόρι

Κουρτίνες για την αίθουσα ενός αγοριού με πουλιά

Κανόνες για τη φροντίδα ρωμαϊκών και ρολλών

Φυσικά, είναι επιθυμητό στο φυτώριο να υπάρχουν μόνο φυσικά υλικά. Οι χρωστικές υφασμάτινες κουρτίνες δεν πρέπει να είναι κακής ποιότητας και να πληρούν όλα τα απαραίτητα πρότυπα.

Εάν δεν υπάρχει αλλεργία σε αποδεκτά χημικά προϊόντα, τότε το ύφασμα για τέτοιες κουρτίνες μπορεί να επιλεγεί με ειδικό εμποτισμό, το οποίο θα τους δώσει ιδιότητες απωθητικές και αντιστατικές. Προστατεύει τον εν λόγω εμποτισμό και από την εξάντληση των ιστών στον ήλιο. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη για δωμάτια με παράθυρα που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά. Η φροντίδα γι 'αυτά είναι ελάχιστη. Τέτοιες κουρτίνες πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρική σκούπα μία φορά σε μερικούς μήνες.

Πολύχρωμες κουρτίνες για το αγόρι

Ρωμαϊκές κουρτίνες για αγόρι

Κουρτίνες για το δωμάτιο ενός αγοριού με αεροπλάνα

Οι ιδιαιτερότητες της εκμετάλλευσης μπορο
ύν να αποδοθούν στο γεγονός ότι έως ότου δεν μπορούν να αρθούν οι ρωμαϊκοί τυφλοί, έτσι ώστε να μην σπάσουν τα πτερύγια. Αφήστε να συστήσετε 25-30 cm από το γείσο με τη συλλογή σύντομων κουρτινών. Η παρουσία ειδικής στερέωσης θα επιτρέψει την γρήγορη και εύκολη απομάκρυνση του υφάσματος του υφάσματος για να το καθαρίσετε ή να τον αντικαταστήσετε. Είναι πολύ βολικό, δεδομένου ότι τα παιδιά μεγαλώνουν και οι κουρτίνες μπορούν να αλλάξουν, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα γούστα κάθε παιδιού και, όπως είναι γνωστό, αλλάζουν από έτος σε έτος. Η διακόσμηση του πυθμένα τέτοιων κουρτινών θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο ελκυστικές και να συνδυάσουν ένα θέμα με όλα τα υφάσματα στην αίθουσα.

Γκρι κουρτίνες για το δωμάτιο του αγοριού

Μπλε κουρτίνες για το δωμάτιο του αγοριού

Θεματικές κουρτίνες για το δωμάτιο του αγοριού

Για μικρά δωμάτια ή μικρά ανοίγματα παραθύρων, δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα καλύτερο από ρολά ή ρωμαϊκές κουρτίνες που σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χώρο και να μην υπερφορτώνετε οπτικά και στην πραγματικότητα το συνολικό εσωτερικό ενός μικρού δωματίου. Επιπλέον, με τέτοιες κουρτίνες, η πρόσβαση στο παράθυρο είναι ανοικτή, η οποία μπορεί να ανοίξει γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες δεν θα παρεμβαίνουν. Με τον ανώτερο αερισμό, οι χαμηλωμένες κουρτίνες θα είναι επίσης ένα προστατευτικό φράγμα έναντι των ρευμάτων.

Κουρτίνες τούλι για το δωμάτιο του αγοριού

Κουρτίνες με σχέδιο ζιγκ-ζαγκ για το δωμάτιο ενός αγοριού

Κουρτίνες με αστέρια για το δωμάτιο του αγοριού

Οι γονείς τους θέλουν μόνο το καλύτερο για τα παιδιά τους. Ξεκινώντας από μικρά πράγματα και τελειώνοντας με σοβαρά πράγματα, θέλουμε να μην παρεμβαίνει ούτε η υγεία ούτε η αρμονική ανάπτυξη του παιδιού. Με αυτή την προσέγγιση επιλέγουμε το εσωτερικό του παιδικού δωματίου και όλα τα σχετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των κουρτινών για το δωμάτιο των παιδιών. Είναι σημαντικό ότι το ίδιο το παιδί του άρεσε επίσης τα πάντα στο δωμάτιο και μπορούσε ανεξάρτητα να ρυθμίσει τον φωτισμό στο δωμάτιο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 5 =