Υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο (20 φωτογραφίες)

Για τη διακόσμηση των τοίχων του μπάνιου, η χρήση κεραμικών πλακιδίων έχει ήδη γίνει παραδοσιακή. Έχει εδραιωθεί ως αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό και φαίνεται ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο. Ωστόσο, οι τεχνολογίες δεν παραμένουν ακίνητες. Διάφορα το εσωτερικό θα βοηθήσει υγρά ταπετσαρία στο μπάνιο, τα οποία κατασκευάζονται σύμφωνα με τα τελευταία επιτεύγματα της βιομηχανίας στον τομέα των οικοδομικών υλικών. Οι ιδιότητές τους σας επιτρέπουν να επεκτείνετε το εύρος αυτής της ταπετσαρίας και να αλλάξετε τον σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου.

Υγρή ταπετσαρία
Υγρή ταπετσαρία

Πρώτη γνωριμία

Υγρή ταπετσαρία - πρόκειται για γύψο, το κύριο συστατικό του οποίου είναι η κυτταρίνη. Έδωσε το δικαίωμα σε αυτό το υλικό που ονομάζεται ταπετσαρία. Διατίθεται σε μορφή σκόνης. Το χρώμα της σύνθεσης εξαρτάται από τη χρησιμοποιούμενη βαφή. Επιπλέον, περιλαμβάνει εξαρτήματα κατασκευασμένα από βαμβάκι και υφαντικές ίνες. Επίσης, στη σύνθεση μπορούν να υπάρχουν ξηρά άλγη, φλοιός ξύλου, μίκα, κτλ.

Υγρή ταπετσαρία

Υγρή ταπετσαρία

Μόλις εμφανίστηκε υγρή ταπετσαρία για το μπάνιο στην αγορά κατασκευών, δεν κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα. Οι πρώτες παρτίδες έγιναν κυρίως από ίνες κυτταρίνης. Για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής, απαιτείται πρόσθετη επικάλυψη με στρώμα βερνικιού. Διαφορετικά, τέτοιο γύψο θα μπορούσε να διαρκέσει μερικούς μήνες. Χωρίς λάκα ταπετσαρία έντονα απορροφούσε την υγρασία και απέκτησε μια ακατάστατη εμφάνιση. Αυτή η ιδιότητα του νέου υλικού φινιρίσματος δεν θα μπορούσε να αφήσει μια θετική απάντηση.

Υγρή ταπετσαρία

Ωστόσο, η ιδέα του σχεδιασμού δεν παραμένει σταθερή και, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία προηγούμενων λαθών, αναπτύχθηκε μια νέα σύνθεση από ειδικά μείγματα. Τώρα δεν φοβάται όχι μόνο πιτσίλισμα νερού και υδρατμούς, αλλά και πτώση θερμοκρασίας.

Υγρή ταπετσαρία

Σήμερα, η υγρή ταπετσαρία είναι μια ειδική σκόνη συσκευασμένη σε σακούλες από πολυαιθυλένιο. Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε καλά.

Υγρή ταπετσαρία

Δυνατότητες διακοσμητικού υλικού

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η επιλογή διαφορετικών επιλογών διακόσμησης. Όταν χρησιμοποιείτε συμβατικές ταπετσαρίες, η επιλογή είναι μία - το χρώμα και η ποιότητα που αγοράσατε, αλλά πριν από την υγρή ταπετσαρία ένα ευρύ πεδίο για πειράματα. Μπορείτε να αλλάξετε αποχρώσεις, να παίξετε με χρώμα.

Υγρή ταπετσαρία

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να διακοσμήσετε τους τοίχους στο μπάνιο με ένα χρώμα. Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει, αν το χρώμα τελικά κουραστεί, να εφαρμόσει ένα νέο μίγμα με τα στοιχεία του μωσαϊκού. Αν και οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μια σκόνη, αλλά αλλάζουν σε διαφορετικά χρώματα.

Τα φωτεινά χρώματα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε κομψές διακοσμήσεις με τη μορφή λωρίδων, γεωμετρικών μοτίβων ή ακόμα και ζωγραφικής. Για να το κάνετε αυτό στην προετοιμασμένη επιφάνεια των τοίχων αρκεί να σχεδιάσετε ένα περίγραμμα του μελλοντικού σχεδίου και στη συνέχεια να το διακοσμήσετε με μια σύνθεση διαφορετικών χρωμάτων.

Η επίδραση της γυψοσανίδας στα τοιχώματα επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών κυλίνδρων σε επίστρωση δύο στρωμάτων. Η πρώτη σύνθεση εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα. Και το δεύτερο στρώμα, το παχύτερο, τυλίγεται με ένα ανάγλυφο κύλινδρο.

Υγρή ταπετσαρία

Τύποι υγ
ρών ταπετσαριών

Πριν αναρωτηθείτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρή ταπετσαρία, είναι καλύτερο να μάθετε τι είναι.

 • Η βάση της ταπετσαρίας "μεταξιού" αποτελείται από ίνες μεταξιού. Θεωρούνται ως τα πιο ποιοτικά λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους και της αντοχής τους στο ηλιακό φως. Η κάλυψη αυτή είναι πολύ δαπανηρή.
 • Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής των μεταξωτών επιχρισμάτων είναι ταπετσαρία κυτταρίνης. Είναι πολύ κατώτερα από το μετάξι σε ποιότητα και εμφάνιση, αλλά είναι τα φθηνότερα από όλη τη σειρά υλικών.
 • Η μέση εκδοχή - ταπετσαρία μεταξιού-κυτταρίνης.
Υγρή ταπετσαρία

Επίσης, υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες:

1
 • Συσκευασμένα σε πακέτα και σχεδόν έτοιμα για χρήση. Απλά πρέπει να προσθέσετε νερό.
 • Ως βάση για τη ζωγραφική. Μόνο ένα χρώμα είναι λευκό. Οι επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας διάφορες χρωστικές, επιτυγχάνουν ποικιλία αποχρώσεων.
Υγρή ταπετσαρία

Πλεονεκτήματα αυτού του υλικού

Πολλοί ακόμη, παρά το γεγονός ότι υγρές ταπετσαρίες για το μπάνιο με επιτυχία χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση των χώρων, προτιμούν τα δοκιμασμένα υλικά που τελειοποιούν το χρόνο. Παρόλο που είναι ευκολότερο να ληφθεί μέριμνα για τα πρώτα: βρωμιά, σκόνη, μούχλα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από μια τέτοια επιφάνεια.

Υγρή ταπετσαρία

Ως υλικό φινιρίσματος, η υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο φαίνεται πολύ κατάλληλη. Παρά την καινοτομία και την ασυνήθιστη γνώση, κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα και έγιναν συνήθης στην διακόσμηση διαφόρων δωματίων. Αν ένα τέτοιο στολίδι των τειχών επιλέγεται με επιτυχία στο εσωτερικό, τότε κάθε δωμάτιο μπορεί να γίνει μοναδικό και μοναδικό στο είδος του.

Υγρή ταπετσαρία

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου γύψου είναι:

 • Αντοχή;
 • Οικολογική συμβατότητα.
 • Αντιστατικό;
 • Ελαστικότητα;
 • Ηχομόνωση;
 • Αντοχή στη θερμότητα.
 • Επισκευή.;
 • Αντοχή στο φως.

Μερικά μειονεκτήματα

Παρά τις αξιοσημείωτες αυτές ιδιότητες, η υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Ποιότητα αδιάβροχο υλικό είναι ακριβό.
 • Το προπαρασκευαστικό στάδιο είναι μάλλον επίπονο. Προκειμένου να διατηρηθεί το υλικό με ασφάλεια στους τοίχους, είναι απαραίτητο να περάσετε από πολλά στάδια: γκάζισμα μικρών ρωγμών, λείανση, εφαρμογή αστάρι. Εάν παραλείψετε ένα είδος εργασίας, μπορείτε να καταλήξετε με διαφορετική απόχρωση στο φινίρισμα ή ολόκληρη η επιφάνεια θα καλυφθεί με κηλίδες.
 • Απαιτεί υπομονή και ελάχιστη εμπειρία από την κατοχή ενός εργαλείου όπως μια σπάτουλα.
 • Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πλαστογράφησης. Η ποιότητα του υλικού εμφανίζεται μόνο μετά την προετοιμασία του μίγματος και την εφαρμογή του στον τοίχο.
Υγρή ταπετσαρία

Κολλήστε υγρή ταπετσαρία στον τοίχο

Η όλη διαδικασία χωρίζεται σε διάφορα στάδια: προετοιμασία τοίχων, παρασκευή διαλύματος, εφαρμογή υγρής ταπετσαρίας.

Προετοιμασία τοίχου

 1. Αφαιρέθηκαν καρφιά, βίδες, πείροι, καθώς και μεταλλικά και πλαστικά ενσωματωμένα μέρη.
 2. Αφαιρέθηκαν όλα τα ελαττώματα, τρύπες, τρύπες και μικρές κοιλότητες μεγαλύτερες από 2 mm.
 3. Η επιφάνεια των τοιχωμάτων αρχίζει με ένα πρότυπο βαθύ βάθος διείσδυσης. Εφαρμόζεται σε 2-3 συνεδρίες με ένα διάλειμμα 3 ωρών.
Υγρή ταπετσαρία

Παρασκευή διαλύματος

Ένα μίγμα φινιρίσματος χύνεται σε ένα δοχείο κατάλληλου μεγέθους. Ακριβώς σύμφωνα με τη συνταγή που αναγράφεται στη συσκευασία, προστίθεται νερό. Το διάλυμα αναμειγνύεται επιμελώς. Είναι σημαντικό να χνουρήσετε τη λύση έτσι ώστε να μην παραμείνουν κολλώδεις θρόμβοι. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να διατηρείται για μια καθορισμένη χρονική περίοδο: από 6 έως 12 ώρες και μόνο μετά από αυτό το διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, η προετοιμασία
του μίγματος μπορεί να αρχίσει στο στάδιο της προετοιμασίας των τοιχωμάτων.

Υγρή ταπετσαρία

Εφαρμογή υγρών ταπετσαριών

Για να εφαρμόσετε μια υγρή ταπετσαρία στο μπάνιο, χρειάζεστε εργαλεία:

 • μυστρί?
 • πλαστικό τρίφτη?
 • σπάτουλα κατασκευής.
 • πιστόλι ψεκασμού.
Υγρή ταπετσαρία

Η ίδια η διαδικασία είναι παρόμοια με την εφαρμογή ενός στόκου στους τοίχους. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ένα μέρος του διαλύματος αντλείται από το δοχείο, εφαρμόζεται στον τοίχο και ο τρίφτης τρίβεται επάνω του με ένα στρώμα πάχους 2-3 mm. Εφαρμόστε το κονίαμα καλύτερα σε μικρές περιοχές στην ήδη κατεργασμένη περιοχή των τοίχων. Το πλαστικό τρίφτη πρέπει να κρατηθεί έτσι ώστε η εμπρόσθια άκρη του να ανυψώνεται σε μικρή γωνία 5 ° -15 ° σε σχέση με τον τοίχο. Δεν απαιτείται να ασκεί μεγάλη προσπάθεια, το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθεί το απαιτούμενο πάχος.

Υγρή ταπετσαρία

Αφού γεμίσετε περίπου 1 m², είναι δυνατό να υγρανθεί η περιοχή με ένα πλαστικό πλωτήρα που έχει υγρανθεί με νερό για να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραμείνουν αυλάκια. Στη συνέχεια επεξεργάζεται το επόμενο τμήμα του τοίχου.

Υγρή ταπετσαρία

Εάν μετά την εργασία δεν εξαντληθεί ολόκληρη η λύση, μπορεί να αποθηκευτεί. Το τελικό διακοσμητικό μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί για δύο εβδομάδες σε μια καλά δεμένη πλαστική σακούλα. Μπορεί να έρθει χρήσιμο αν, μετά την ξήρανση του τελικού υλικού, εμφανίζονται μικρά ελαττώματα.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

34 − = 32