Σχεδιασμός οροφών στο μπάνιο (20 φωτογραφίες)

Πηγαίνουν οι ημέρες κατά τις οποίες η ανακαίνιση των χώρων πραγματοποιήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό για να διατηρηθεί η καθαριότητα. Σήμερα η λέξη "επισκευή" έχει γίνει σχεδόν συνώνυμη με τις λέξεις "ενημέρωση σχεδιασμού".

Το μπάνιο

Στη διακόσμηση ενός σύγχρονου δωματίου, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική - ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα δάπεδα, στη διακόσμηση τοίχων και, φυσικά, στην οροφή. Φαίνεται ότι η επισκευή της οροφής θα πρέπει να είναι το απλούστερο μέρος του φινίρισμα του δωματίου, αλλά συχνά δεν είναι. Ο σχεδιασμός των οροφών στο μπάνιο έχει μια σειρά χαρακτηριστικών λόγω της υψηλής υγρασίας και της τάσης για την ανάπτυξη μούχλας και διάφορων μυκήτων. Όταν επιλέγετε το σχεδιασμό οροφών στο μπάνιο, πρέπει να θυμάστε όχι μόνο την ομορφιά του δωματίου, αλλά και τη λειτουργικότητά του. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του σχεδιασμού της επικάλυψης του μπάνιου.

Το μπάνιο

Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της οροφής για το μπάνιο:

  • Κατάσταση του δωματίου.
  • Προβληματισμένος σχεδιασμός μπάνιου. Στην απεραντοσύνη του Διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πολλές αναφορές φωτογραφιών και βίντεο από τους σχεδιαστές, καθώς και σχέδια μπάνιου για κάθε γούστο και ευημερία, ώστε να μην είναι δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλες ιδέες για επισκευή.
  • Επισκευή προϋπολογισμού. Ο οικονομικός παράγοντας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την πραγματοποίηση επισκευών. Είναι σχετικά με τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων που εξαρτάται από το αν θα υπάρξει ένα τραγανό ασβέστη ή επιχρυσωμένο μάρμαρο στην οροφή του μπάνιου.
  • Συσκευή εξαερισμού και περιοχή του δωματίου. Σε ένα μικρό ποσοστό της υγρασίας μπάνιο κατά την έγκριση της επεξεργασίας του νερού θα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι στο μπάνιο μεγάλο δωμάτιο. Σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του σχεδίου και αντοχή στην υγρασία φινίρισμα των υλικών. Για ένα μικρό μπάνιο μπορεί να είναι μια καλή οροφή ράφι διάλυμα με μια μεταλλική βάση ή πλαστικό ψευδοροφή κατασκευασμένη από PVC, αλλά το ξύλο, τέντωμα, ύφασμα ή ζωγραφισμένες οροφές με ασθενή εξαερισμού μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία?
  • Ύψος του δωματίου. Για ένα δωμάτιο με μικρό ύψος των τοίχων, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε τάσεις ή ψευδοροφές, επειδή η δομή του πλαισίου θα "κλέψει" μερικά ακόμη εκατοστά του χώρου. Όσοι έχουν μπάνιο με ψηλά ταβάνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές, ακόμη και συνδυασμένες επιλογές. Για παράδειγμα, υλικά με υφή: πλακάκια ή δομές γύψου πολλών επιπέδων. Ο συνδυασμός χρωμάτων στην οροφή του μπάνιου θα είναι επίσης κατάλληλος μόνο σε ένα δωμάτιο με ψηλά ταβάνια.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με ποικιλία υλικών και έτοιμες λύσεις οροφής. Το πρόβλημα είναι μόνο στην επιλογή της καλύτερης σχεδιαστικής λύσης και γι 'αυτό πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου κάλυψης.

Stretch οροφές

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των τεντωμένων οροφών για το μπάνιο είναι η πλήρης αντοχή τους στο νερό. Τέτοιες οροφές είναι κατασκευασμένες από ταινίες PVC, έτσι δεν φοβούνται ούτε άμεσες διαρροές από αδίστακτους γείτονες. Πρόσθετη συν τεντωμένη οροφή - ανοσία σε μούχλα και μύκητες. Οι σχεδιαστικές λύσεις stretch ceilings μπορούν να επιλέξουν το σωστό υλικό, ακόμη και για τα πιο εξωτικά αιτήματα.

Επέκταση οροφής

Επέκταση οροφής

Stretch οροφή στο μπάνιο σήμερα - ένας από τους πιο σχετικούς τύπους φινίρισμα οροφής.

Απολύτως ομαλή, λεία, γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια οροφής τάση ennobles το δωμάτιο, και τη χρήση των ανακλαστικό υλικό στο σχεδιασμό οροφή μπορεί να ρυθμίσει το χώρο οπτικά. Παραδοσιακά, το ανώτατο όριο μπάνιο διαθέτει λευκό ή ανοιχτόχρωμο επιφάνεια, αλλά πρόσφατα δημοφιλή μπάνιο με μπλε ή ακόμα και μαύρη οροφή. Σε συνδυασμό διακόσμηση για να ταιριάζει με το ανώτατο όριο στο μπάνιο γίνεται ένα «highlight» του εσωτερικού.

τέντωμα οροφής
τέντωμα οροφής

Βαμμένες οροφές

Ζωγραφίζοντας την οροφή στο μπάνιο είναι μια εμφάνιση του προϋπολογισμού. Οι σχεδιαστές είναι πολύ λάτρης των βαμμένων οροφών για την ευελιξία τους - μια τέτοια οροφή ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό, μπορεί να συμπληρωθεί με έπιπλα και διακόσμηση σε οποιοδήποτε ύφος που σας αρέσει.

Βαμμένο οροφή

Εάν μόνο μια ομάδα επαγγελματιών μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση μιας οροφής τέντωμα, ακόμη και ένας άπειρος πλοίαρχος θα είναι σε θέση να ζωγραφίζει το ανώτατο όριο στο μπάνιο. Η μόνη απόχρωση - το χρώμα για την οροφή στο μπάνιο θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία.

Το χρώμα πάνω στην οροφή εφαρμόζεται από ψεκαστήρα ή κύλινδρο. Όταν ζωγραφίζει η οροφή στο μπάνιο, το κυριότερο είναι η ποιοτική προετοιμασία της επιφάνειας. Δηλαδή, πριν από τη ζωγραφική, η οροφή πρέπει να καθαριστεί, να προετοιμαστεί και να μαστίζεται πριν την εφαρμογή του πρώτου χρώματος. Η διάρκεια ζωής της βαμμένης οροφής στο μπάνιο είναι περίπου 10 χρόνια.

Βαμμένο οροφή

Ψευδοροφή λουτρό οροφής

Όμορφες οροφές είναι κατασκευασμένες από αιωρούμενα υλικά. Έχουν τα πλεονεκτήματά τους: οι ψευδοροφές είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να διατηρηθούν, η επιφάνεια γι 'αυτούς σχεδόν δεν είναι απαραίτητη για την προετοιμασία. Ο σχεδιασμός των ψευδοροφών μπορεί να είναι απλός και συνοπτικός, εάν το ανώτατο όριο είναι μονής στάθμης. Ωστόσο, υπάρχουν οροφές πολλαπλών επιπέδων από γυψοσανίδες ή πλαστικό - φαίνονται επιζητικοί και προσελκύουν πολλή προσοχή. Το κύριο πλεονέκτημα κάθε ανάρπαστης δομής είναι η απόκρυψη επικοινωνιών μηχανικής και η στάθμη της οροφής.

1
Ψευδοροφή

Ένα ξεχωριστό μέρος στην κατηγορία των ψευδοροφών κατέχεται από τις ράφια ψευδοροφές για το μπάνιο. Τέτοιες οροφές αποτελούνται από πλαίσιο από αλουμίνιο και πηχάκια, τα οποία σε αυτό το πλαίσιο ασφαλίζονται στη θέση τους. Ο σχεδιασμός των οροφών στο μπάνιο είναι πραγματικά καθολικός και είναι κατάλληλος για τις πιο δημοφιλείς λύσεις στυλ για το μπάνιο. Είναι επίσης σημαντικό το ανώτατο όριο να είναι σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάνεται η απόδοσή του.

Ψευδοροφή σε ρωμαϊκό στιλ

Μια από τις σύγχρονες λύσεις οροφής σχεδιαστών για το μπάνιο είναι η οροφή τύπου Armstrong. Είναι ένα αναρτημένο σύστημα πλακών ορυκτών ινών. Αυτή είναι μια καλή λύση για δωμάτια όπου πρέπει να ενισχύσετε το ακουστικό στοιχείο, υπάρχουν αδιάβροχα μοντέλα ανάμεσα σε τέτοιες οροφές.

Ψευδοροφή

Η αρχική οροφή στο μπάνιο

Ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις για το μπάνιο μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας μη τυποποιημένα υλικά διακόσμησης. Αυτά περιλαμβάνουν: ξύλο, ζωγραφική, βιτρό, καθρέφτες.

Ξύλινη οροφή
Ξύλινη οροφή

Η ξύλινη οροφή στο μπάνιο είναι μια φωτεινή αλλά αντιλαϊκή λύση. Συνιστάται η χρήση ξύλινης οροφής μόνο εάν το μπάνιο είναι πολύ ευρύχωρο με ισχυρή κουκούλα.

Ξύλινη διακόσμηση στο εσωτερικό του μπάνιου φαίνεται πολυτελή, αλλά απαιτεί την προετοιμασία της επιφάνειας και τη χρήση ειδικών πάνελ ανθεκτικά στην υγρασία από το επεξεργασμένο ξύλο.

Ξύλινη οροφή

Ο πίνακας εγγυάται τη μοναδικότητα της οροφής στο μπάνιο, αλλά δημιουργώντας ένα τέτοιο ανώτατο όριο είναι γεμάτο με κάποιες δυσκολίες. Η ποιοτική ζωγραφική θα απαιτήσει όχι μόνο τη σωστή προετοιμασία της επιφάνειας αλλά και το καλλιτεχνικ
ό ταλέντο. Για να βάψετε το ανώτατο όριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα και στη συνέχεια να καλύψετε την εικόνα με μια ειδική ταινία.

Διακοσμητική οροφή
Οροφή πλακιδίων
Βιτρώ στην οροφή στο μπάνιο

Τα στοιχεία από βιτρό επιτρέπουν σε σας να έχετε μια όμορφη και ανθεκτική οροφή ακόμη και σε ένα πολύ μικρό μπάνιο. Τα παράθυρα βιτρώ έχουν ένα μείον - υψηλό κόστος, αλλά η αγορά προσφέρει μια ευρεία επιλογή αναλόγων από την Plexiglas. Η υαλοπίνακας χρησιμοποιείται ως ανεξάρτητη έκδοση της οροφής και ως προσθήκη στο πλακάκι, στις σανίδες ή στις γυψοσανίδες. Παράθυρα από βιτρό σε συνδυασμό με κρυφό φωτισμό επιτρέπουν τη δημιουργία μοναδικών λύσεων σχεδίασης του μπάνιου.

Καθρέφτης οροφής
Η οροφή και μέρος του τείχους, διακοσμημένα με καθρέφτη
Στοιχείο καθρέφτη στην οροφή

Τα κατοπτρικά ανώτατα όρια δεν μπορούν να αποδοθούν στις επιλογές σχεδιασμού του προϋπολογισμού, αλλά φαίνονται εντυπωσιακά. Καθρέφτης καθρέφτη, που χρησιμοποιείται για να τελειώσει το ανώτατο όριο στο μπάνιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρεί τις ιδιότητές του, ακόμη και σε ένα υγρό δωμάτιο. Ωστόσο, κατά το σχηματισμό ενός τέτοιου ιστού, θα πρέπει να σφραγίσετε προσεκτικά τις αρθρώσεις, για να αποτρέψετε την υγρασία από τον καμβά.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 75 = 84