Σχεδιασμένος διάδρομος, ο οποίος διαθέτει σκάλα (56 φωτογραφίες)

Ο ιδιοκτήτης ενός διώροφου αρχοντικού, ενός διαμερίσματος δύο επιπέδων, ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο, όχι σε ανελκυστήρα, χρησιμοποιεί μια σκάλα. Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά μερικές φορές η διαδικασία της αναρρίχησης στους ανώτερους ορόφους είναι δυσάρεστη. Είτε η διάταξη είναι ακατάλληλη, καθώς η σκάλα αποκρύπτει πολύτιμους μετρητές στο σαλόνι ή δεν ταιριάζει στιλιστικά.

Σχεδιασμός διάδρομος με σκάλα λευκό

Διάδρομος σχεδιασμού με μεγάλη σκάλα

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα και κίτρινο περίγραμμα

Σχεδιασμός διάδρομο με σκάλα μαύρο

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με σκάλα και σιδερένια κάγκελα

Σχεδιασμός διάδρομο με μια σκάλα της κλασικής

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες και χρώματα στο σπίτι

Και πώς σας αρέσει αυτή η διάταξη: η σκάλα που οδηγεί από το διάδρομο; Αυτό είναι βολικό, ειδικά αφού τα υπάρχοντα μοντέλα μπορούν να εγγραφούν σε ευρύχωρες αίθουσες και σε μέτριους διαδρόμους. Και το σκαλί στυλ είναι πιο εύκολο να επιλέξετε.

Στυλ Στυλ

Σχεδιασμός διάδρομο ή αίθουσα με μια σκάλα - δεν είναι μόνο πρακτικό (πώς αλλιώς να ανεβεί στον δεύτερο όροφο), αλλά και όμορφη. Οι σκάλες, μια σπειροειδή σκάλα ή απλώς σκάλες, σαν να κόβονται στον τοίχο, θα είναι μια διακόσμηση του σπιτιού. Επιλέξτε το στυλ των σκαλοπατιών.

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα μπλε

1

Σχεδιασμός διαδρόμου με φωτισμό σκαλοπατιών

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες και οθωμανική

Διάδρομος σχεδιασμού με μετασχηματιστή σκαλοπατιών

Σχεδιασμός διαδρόμου με στενή σκάλα

Κλασικά

Πρόκειται για πολυτελείς σκάλες από ξύλο με ξύλινο κιγκλίδωμα. Ωστόσο, τα κλασικά είναι μάρμαρο, γρανίτη και σφυρηλάτηση τέχνης. Διακρίνονται από την κομψότητα, ο σχεδιασμός είναι συγκρατημένος, αλλά χρησιμοποιούνται κομψές, αποκομμένες αποχρώσεις, με έμφαση στην κατάσταση της κατοικίας, η υφή του ξύλου ή της πέτρας είναι ορατή.

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες με διακόσμηση

Σχεδιασμός διάδρομος με σκάλα από ξύλο

Διάδρομος σχεδιασμού με ξύλινη σκάλα

Σχεδιασμός διάδρομος με σκάλες

Λόγω του μεγέθους τους, και οι σκάλες είναι ευρείες, οδηγούν στον δεύτερο όροφο συχνά από την ευρύχωρη αίθουσα. Οι χειρολισθήρες είναι διακοσμημένες με μπούκλες, καλλιτεχνικά γλυπτά, κιγκλιδώματα. Ωστόσο, η διακόσμηση δεν πρέπει να είναι επιτηδευμένη. Μια σκάλα είναι μια λειτουργική λεπτομέρεια και δεν πρέπει να είναι το κύριο πράγμα στο σπίτι.

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες στο σπίτι

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με σκάλα και μονοπάτι

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα σε εκλεκτικό στυλ

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα σε εθνοτικό ύφος

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα και γιρλάντα

Μοντέρνο στυλ

Αυτό το στυλ συνδυάζει απλό μινιμαλισμό, κρύο υψηλής τεχνολογίας, εξωφρενική διακόσμηση τέχνης και άλλες επιλογές σχεδίασης που βρίσκονται σε μοντέρνα σπίτια.

Σκάλες στο στυλ του μινιμαλισμού ή υψηλής τεχνολογίας - η ιδανική λύση για ένα στενό διάδρομο. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, υψηλής αντοχής πλαστικό, γυαλί, λιγότερο συχνά ξύλο. Ολοκλήρωση των ίδιων των σκαλοπατιών γίνεται από κεραμίδια από γυαλί ή κλίνκερ. Ως διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό νέον ή LED - οι εσωτερικοί χώροι σε μοντέρνους στυλ θα το υποστηρίξουν.

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα μπλε

Σχεδιασμός διαδρόμου με σκάλα και σύστημα αποθήκευσης

Εσωτερική διακόσμηση του διαδρόμου με σκάλες

Σχεδιασμός διαδρόμου με πέτρινη σκάλα

Ο σχεδιασμός της σκάλας μπορεί να είναι με ή χωρίς χειρολισθήρα. Στη δεύτερη περίπτωση, τα βήματα με τη μία πλευρά γειτνιάζουν με τον τοίχο, σαν να το αφήνουν. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να μην φορτώνετε το εσωτερικό. Αλλά αν το σπίτι έχει μικρά παιδιά και θα χρησιμοποιήσουν τις σκάλες, αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για λόγους ασφαλείας.

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες σε αποικιακό στυλ

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με σκάλα με σφυρήλατες ράγες

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες και χαλί

Σχεδιασμός διαδρόμου με σκάλα και φωτισμό

Σχεδιασμένο διάδρομο με μικρή σκάλα

Σκάλες στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας εμφάνιση στο σπίτι εύκολα χάρη στα υλικά που χρησιμοποιούνται: χρώμιο ή νικέλιο σιδηροτροχιές, γυάλινες ή πλαστικές περιφράξεις, στενά σκαλοπάτια. Κατά τη διάρκεια της επισκευής, χρησιμοποιήστε τα ίδια υλικά για να διακοσμήσετε το εσωτερικό του διαδρόμου και τις σκάλες έτσι ώστε να φαίνονται οργανικά μαζί.

Σχεδιασμός διάδρομο με σκάλες πορεία

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα από συμπαγές ξύλο

Σχεδιασμός διαδρόμου με σκάλα σε μεταλλικό πλαίσιο

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες σε στυλ αρτ νουβό

Χώρα

Ο σχεδιασμός της σκάλας που οδηγεί στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, σε στυλ της χώρας, είναι η ευκολία, η ευκολία και η ενότητα με τη φύση. Η σκάλα και το κιγκλίδωμα είναι ξύλινα, από τον δεύτερο όροφο μέχρι το πρώτο χαλί. Ωστόσο, είναι δυνατή η τακτοποίηση μόνο των βημάτων με υφασμάτινες επενδύσεις, τότε το άκρο τους θα δείξει την ομορφιά και την υφή του δέντρου. Μην ξεχάσετε να επαναλάβετε το υλικό, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και το χρώμα του στο διάδρομο ή στο διάδρομο.

Για να φτιάξετε το εσωτερικό φως, χρησιμοποιείται ένα ελαφρύ ή ασβεστωμένο δέντρο (αλλά όχι δρυς, είναι πιο κατάλληλο για κλασικά). Οι σιδηροτροχιές μπορεί επίσης να είναι σκοτεινές για να δημιουργήσουν αντίθεση.

Σχεδιασμός διαδρόμου με σκάλα σε μονόχρωμα χρώματα

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα σε νεοκλασικό στυλ

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες και παράθυρο

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα σε παστέλ χρώματα

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα με χειρολισθήρες

Αν έχετε επιλέξει μια πέτρα για να εξοπλίσει ένα διάδρομο, μια αίθουσα, στ
η συνέχεια, στο σχεδιασμό της σκάλας πρέπει να χρησιμοποιηθεί - για να τακτοποιήσει με πέτρινα ή πλακάκια βήματα.

Διάδρομος σχεδιασμού με βίδα κλιμακοστασίου

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες σε ανατολίτικο στυλ

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα και καθρέφτη

Διάδρομος σχεδιασμού με σκάλα και σιδερένια κάγκελα

Ουδέτερο ύφος

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ουδέτερο στυλ. Ας το ονομάσουμε εκλεκτικισμό ή μείγμα εσωτερικών κατευθύνσεων. Εάν η ανακαίνιση του σπιτιού γίνεται με εκλεκτικό ύφος, το καθήκον της σκάλας πρέπει να είναι ένα λειτουργικό μέρος για την ανάβαση στον δεύτερο όροφο και να μην εισάγεται η ασυμμετρία στο γενικό εσωτερικό.

Σχεδιασμός διάδρομος με μια σκάλα από κεραμίδια

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες και φωτισμό

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες με χαλί

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με σκάλα και ράφι

Το φινίρισμα των σκαλοπατιών είναι συγκρατημένο, χωρίς απαιτητικές λεπτομέρειες. Τα βήματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή μέταλλο, κιγκλιδώματα σφυρήλατα, ξύλινα ή ανύπαρκτα.

Κατασκευή σκαλοπατιών

Έχοντας αποφασίσει το στυλ, επιλέγουμε το σχέδιο, δηλαδή το μοντέλο της σκάλας. Η κατασκευή του εξαρτάται άμεσα από την περιοχή του διαδρόμου ή της αίθουσας.

  • Στο σπίτι με μια ευρύχωρη αίθουσα μια μεγάλη σκάλα, που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας - κομψό, άνετο και όμορφο. Ευρύχωρες σκάλες που φτάνουν μέχρι τα δωμάτια που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο. Οι πλευρικοί φράχτες είναι διακοσμημένοι με χειρολισθήρες, κιγκλιδώματα.
  • Το εσωτερικό ενός σπιτιού με στενό διάδρομο απαιτεί διαφορετικό, πιο συνοπτικό σχεδιασμό. Εδώ είναι οι σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο, που βρίσκεται κατά μήκος του τείχους. Συνήθως αποτελούνται από μία πορεία σκάλας (span), αν το επιτρέπει το μήκος του διαδρόμου.
  • Βιδωτές σκάλες - η αρχική λύση για μικρά σπίτια και διαμερίσματα δύο επιπέδων. Από τον δεύτερο όροφο κάτω από τον κατακόρυφο μεταλλικό στύλο, και γύρω του είναι ήδη τοποθετημένα σκαλοπάτια. Είναι λίγο πιο δύσκολο να σκαρφαλώσουμε αυτές τις σκάλες από τις σκάλες που είναι γνωστές σε μας. Χρειάζεται όμως πολύ λίγο χώρο. Το φινίρισμα είναι συνήθως λακωνικό, χωρίς να συγκρούεται το εσωτερικό.

Σχεδιασμός διαδρόμου με σκάλα και ριγέ χαλί

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα στο διάδρομο

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες στο στιλ της Προβηγκίας

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες ευθεία

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλα σε στυλ ρετρό

Πρόσθετα χαρακτηριστικά των σκαλοπατιών

Κατά την επισκευή, εξετάζουμε όχι μόνο το σχέδιο του ίδιου του σπιτιού, αλλά και τη δυνατότητα τοποθέτησης διαφόρων αντικειμένων και αντικειμένων. Χρησιμοποιήστε τη σκάλα - αφήστε τον χώρο κάτω από αυτό ή κατά μήκος της δεν είναι άδειος, αλλά εξυπηρετεί τους οικοδεσπότες.

  • Η διακόσμηση του τείχους κατά μήκος των σκαλοπατιών είναι μια μεγάλη ιδέα. Κρεμάστε φωτογραφίες ή φωτογραφίες, εγκαταστήστε λαμπτήρες, καθρέφτες.
  • Λίγο πάνω από το επίπεδο των βημάτων στον τοίχο, μπορείτε να τοποθετήσετε τους προβολείς. Η ενέργεια που καταναλώνουν όχι πολύ, αλλά χρησιμοποιώντας μια τέτοια σκάλα στο σκοτάδι θα είναι πολύ πιο βολικό και ασφαλέστερο. Ειδικά αυτό ισχύει για σκάλες χωρίς ράγες.
  • Μπορείτε να κάνετε τα κυριώτερα σημεία των βημάτων - ένα εσωτερικό με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας ή του μινιμαλισμού θα επωφεληθεί μόνο από αυτό.
    Ο κενός χώρος κάτω από τη σκάλα χρησιμοποιείται για τη διαρρύ
    θμιση ενός κελάριου, μιας οικιακής μονάδας, ενός σαλονιού, ενός γραφείου με πολλά συρτάρια ή μόνο βιβλιοθήκες.

Θα χρησιμοποιείτε συχνά τις σκάλες. Έτσι καλύψτε το με ένα χαλί. Αυτό θα το κάνει πιο ασφαλές (δεν γλιστράς), και την "παράλυση" της με το υπόλοιπο σχέδιο του διαδρόμου. Και η επιλογή του στυλ εξαρτάται από το μέγεθος του διαδρόμου και τη συνολική σχεδίαση του σπιτιού.

Σχεδιασμένο διάδρομο με σκάλες και χαραγμένες ράγες

Σχεδιασμός διάδρομος με μια κλίμακα θείου

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με μια σκάλα στο στυλ ενός κομψού chic

Διάδρομος σχεδιασμού με μεγάλη σκάλα

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 2