Παραλλαγές μιας αίθουσας εισόδου για ένα στενό διάδρομο (21 φωτογραφίες)

Στην πλειοψηφία των ιδιοκτητών διαμερισμάτων ο χώρος ενός διαδρόμου είναι αποδεκτός για να γεμίσει με ογκώδη χαρακτηριστικά επίπλων. Και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, δεδομένου ότι όταν εγκαθιστάτε έπιπλα τυπικών μεγεθών σε ένα στενό δωμάτιο, δεν αφήνουν χώρο. Επιπλέον, η περιβάλλουσα κατάσταση είναι καταπιεστική, και μερικές φορές καταθλιπτική. Πώς να διακοσμήσετε σωστά το εσωτερικό του διαδρόμου και ποια έπιπλα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Αυτό το ζήτημα παραμένει σχετικά για πολλούς ανθρώπους που κατέχουν ένα διαμέρισμα με στενό και μεγάλο διάδρομο.

Αίθουσα λευκασμένη βελανιδιά για ένα στενό διάδρομο

Πρόσοψη σε κλασικό στυλ για στενό διάδρομο

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικών επίπλων για στενό διάδρομο

Το κύριο πράγμα είναι να βρεθεί η σωστή λύση κατά το σχεδιασμό ενός μακρύ στενό διάδρομο που θα επιτρέψει όχι μόνο να ταιριάζει σε μια μικρή περιοχή όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός σετ επίπλων, αλλά επίσης να βοηθήσει να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Για να γίνει αυτό είναι αρκετά προβληματικό, αλλά είναι αρκετά ρεαλιστικό.

Ξύλινη είσοδος για ένα στενό διάδρομο

Η βέλτιστη λύση είναι μια αίθουσα εισόδου για ένα στενό διάδρομο, κατασκευασμένο με το χέρι, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του ιδιοκτήτη, του σχεδιασμού, του χρώματος και των κατασκευαστικών λύσεων. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να είναι χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στο δικό σας σχέδιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών που θα αναπτύξουν ένα μοντέλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του. Κατά την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, δεν πρέπει να ξεχνάτε τη μέγιστη λειτουργικότητα του χαρακτηριστικού επίπλων.

Το μοντέρνο διάδρομο για ένα μακρύ και στενό διάδρομο πρέπει αναγκαστικά να είναι μοντέρνο, όμορφο, για να ταιριάζει με το στυλ της γύρω περιοχής. Τα αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα στο εσωτερικό ή να είναι το απόλυτο αντίθετο. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων θα σας επιτρέψει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο και να μην παραβιάσετε τη λειτουργικότητά του, γι 'αυτό αξίζει να μάθετε με περισσότερες λεπτομέρειες πώς το χρώμα των επίπλων μπορεί να επηρεάσει την οργάνωση του χώρου.

Προθάλαμος για ένα στενό διάδρομο στο σπίτι

Προθάλαμος δρυός για στενό διάδρομο

Μια αίθουσα εισόδου στο ύφος μιας χώρας για ένα στενό διάδρομο

1

Επιλογή του χρώματος του διαδρόμου

Η κατάλληλη χρήση των έγχρωμων λύσεων προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες προσαρμογής του χώρου, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό όχι μόνο ελκυστικό αλλά και όσο το δυνατόν πιο άνετο.

Είναι καλύτερο να συνδυάσετε διαφορετικούς τόνους που δεν μειώνουν, αλλά επεκτείνετε το δωμάτιο. Τα όρια του διαδρόμου αυξάνονται οπτικά λόγω των ελαφριών και δροσερών χρωμάτων, ώστε τα χαρακτηριστικά επίπλων να είναι καλύτερα να επιλέγονται σε αυτό το κλειδί. Στην περίπτωση αυτή, οι τοίχοι μπορούν να είναι ίδιοι ή ένας ή περισσότεροι ήχοι είναι πιο σκούροι.

Αν θέλετε να κάνετε το διάδρομο φωτεινό, θα πρέπει να συνδυάσετε την κύρια παλέτα με ένθετα φωτός, τα οποία θα συνδυαστούν. Για παράδειγμα:

 • το κόκκινο χρώμα των τοίχων εναρμονίζεται τέλεια με τα έπιπλα ροζ, λευκό και κρέμα?
 • μπλε με μπλε?
 • πράσινο με ανοιχτό πράσινο.
 • καφέ ή πορτοκαλί με μπεζ και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επιλέγοντας ένα φωτεινό διάδρομο για ένα στενό διάδρομο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον εσωτερικό, το οποίο από το ίδιο το κατώφλι θα ευχαριστήσει την εμφάνιση και θα χαρεί με την ασυνήθιστη σχεδιαστική του απόφαση.

Μην επιλέγετε μόνο το σωστό έπιπλο από το χρώμα, θα πρέπει να βρίσκεται σωστά σε ένα στενό δωμάτιο.

Πίνακας κονσόλας για στενό διάδρομο

Πρόσοψη με ντουλάπα για στενό διάδρομο

Αίθουσα εισόδου με πάγκο για στενό διάδρομο

Διαρθρωτικές και σχεδιαστικές λύσεις

Επιλέγοντας ένα διάδρομο σε ένα στενό διάδρομο, είναι απαραίτητο να καθορίσουμε τις βέλτιστες παραμέτρους των μοντέλων. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μετρήσεις της επικράτειας όπου θα εγκατασταθούν έπιπλα. Θα πρέπει να είναι μια παραλλαγή του μινιμαλισμού, που είναι σχεδιασμένη για μια μικρή περιοχή του δωματίου, αλλά τα χαρακτηριστικά δεν χάνουν τη λειτουργικότητά τους.

Ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο είναι ένας αρθρωτός σχεδιασμός, ο οποίος ταυτόχρονα επιλύει διάφορα προβλήματα:

 • Στα κουτιά υπάρχουν αρκετά αντικείμενα, υπάρχει χώρος για εξωτερικά ρούχα, παπούτσια και άλλα μικρά αντικείμενα, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα να τα αποκρύψετε από τα αδιάκριτα μάτια.
 • Τα χαρακτηριστικά του δομοστοιχείου καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο σε σχέση με τα τυποποιημένα γραφεία.
 • Το δωμάτιο αποκτά μια καθαρή εμφάνιση, αφού δεν υπάρχει ακαταστασία.

Το πλεονέκτημα της διαρθρωτικής δυνατότητας είναι η δυνατότητα να τοποθετούνται τα στοιχεία κατά την κρίση τους. Μπορούν να βρίσκονται κοντά, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο ή χωριστά, γεμίζοντας ελεύθερες περιοχές στο διάδρομο.

Προθάλαμο για το στενό διάδρομο

Είσοδος από MDF για στενό διάδρομο

Έπιπλα για στενό διάδρομο

Κοίλους διαδρόμους

Οι σχεδιαστές για το σχεδιασμό στενών διαδρόμων χρησιμοποιούν συχνά κατασκευές γωνιακού τύπου. Αυτό το μοντέλο γεμίζει τη γωνία του δωματίου και ο υπόλοιπος χώρος παραμένει ελεύθερος. Οι διαστάσεις των χαρακτηριστικών εξαρτώνται από τον γωνιακό χώρο, όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο ευρύχωρο θα είναι το διάδρομο. Επίσης, πολλά εξαρτώνται από το σχέδιο, επειδή ένα μέρος μπορεί να γεμίσει τη γωνία, και το άλλο, δίπλα, βρίσκεται κατά μήκος του τοίχου. Τέτοια μοντέλα επιτρέπουν τη μέγιστη χρήση της περιοχής των χώρων και παρέχουν αποθήκευση μεγάλου αριθμού αντικειμένων, ρούχων και παπουτσιών, για τα οποία μπορείτε να πάρετε ορισμένα κουτιά, διαμερίσματα και ράφια.

Οι διάδρομοι του γωνιακού τύπου φαίνονται κομψοί και μοντέρνοι. Τέτοιες ιδιότητες επίπλων γίνονται για παραγγελία για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου. Το αρμονικά αναμειγμένο με το περιβάλλον χαρακτηριστικό έπιπλο έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Το σετ που αποτελείται από ένα γωνιακό ντουλάπι και ένα συνηθισμένο ξύλινο ή μεταλλικό ράφι με αγκίστρια φαίνεται εντυπωσιακό. Μια άλλη έκδοση της αρχικής λύσης είναι ο συνδυασμός με τη βιβλιοθήκη.

Συρόμενη ντουλάπα για στενό διάδρομο

Για ένα στενό και μεγάλο δωμάτιο είναι κατάλληλη ντουλάπα, η οποία είναι απλά ιδανική σε αυτή την περίπτωση. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του δημιουργούν μέγιστη ευκολία χρήσης - οι συρόμενες πόρτες ανοίγουν εύκολα και παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε συρτάρια, ράφια και κρεμάστρες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τέτοια έπιπλα, ώστε να μπορείτε πάντα να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο από την άποψη των παραμέτρων και του σχεδιασμού. Το μήκος και το ύψος του θαλάμου εξαρτάται από τον αριθμό των διαμερισμάτων με ράφια και συρτάρια. Βασικά, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό επίπλων καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τείχους ή όλων. Το ύψος του θαλάμου καθορίζεται από το ύψος του ίδιου του δωματίου - τα φύλλα των θυρών βρίσκονται μεταξύ του δαπέδου και της οροφής.

Πρόσοψη σε αρ νουβό στιλ για ένα στενό διάδρομο

Πουκάμισο για στενό διάδρομο

Ένας διάδρομος κάτω από ένα καρύδι για ένα στενό διάδρομο

Το coupe για ένα στενό διάδρομο όχι μόνο εξοικονομεί χώρο, αλλά έχει και καλή χωρητικότητα. Το ντουλάπι χωρίζεται σε διάφορα διαμερίσματα για κάθε τύπο ρούχων, παπουτσιών, διάφορα είδη και αξεσουάρ (καπέλα, κασκόλ, γάντια, τσάντες, ομπρέλες). Παρά το μικρό βάθος του χαρακτηριστικού - αυτό είναι ένα από τα πιο πρακτικά και άνετα σχέδια, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον περιβάλλοντα χώρο και είναι ιδανικό για στενο
ύς διαδρόμους. Συνήθως, αυτό το μοντέλο καταλαμβάνει έναν τοίχο ή μια θέση.

Η ντουλάπα με τις καθρέφτες σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το χώρο του δωματίου.

Αίθουσα εισόδου με ντουλάπα για στενό διάδρομο

Διάδρομος με οθωμανικά για ένα στενό διάδρομο

Αίθουσα εισόδου με έναν τοίχο για ένα στενό διάδρομο

Σωστή τοποθέτηση αντικειμένων σε στενό διάδρομο

Για ένα μικρό διάδρομο, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη διάταξη του διαδρόμου και να μεγιστοποιήσετε την περιοχή από περιττά αντικείμενα. Μόνο ο προκαταρκτικός σχεδιασμός του χαρακτηριστικού επίπλων για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο θα του επιτρέψει να είναι σωστά τοποθετημένος και να δημιουργεί ένα όμορφο εσωτερικό. Μόνο μικροί διάδρομοι μπορούν να χωρέσουν στο μικρό διάδρομο. Το βέλτιστο βάθος των ντουλαπιών κατά μήκος του τοίχου είναι έως και 30 cm.

Μόνο τα μοντέλα των χαρακτηριστικών μίνι-επίπλων είναι μικρού μεγέθους και μπορούν να εγκατασταθούν σε πολύ στενούς διαδρόμους. Η παραγγελία της παραγωγής διαδρόμων για τον διάδρομο του Χρουστσόφ είναι επιθυμητή από τους ειδικούς. Δεδομένου ότι αυτά τα διαμερίσματα έχουν ένα χαρακτηριστικό - μικρό μέγεθος. Ο πλοίαρχος θα κάνει μετρήσεις, θα λάβει υπόψη όλες τις αποχρώσεις και θα πάρει το σχέδιο διαδρόμου για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Η μεμονωμένη παραγγελία έχει τα πλεονεκτήματά της - επιπλέον, θα κατασκευαστούν ράφια, διαμερίσματα, κιβώτια. Μαζί με το ντουλάπι μπορεί να σταθεί μια κομοδίνα ή συρταριέρα. Η επιλογή των επίπλων εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες του πελάτη και τα χαρακτηριστικά του διαδρόμου.

Γωνιακό διάδρομο για στενό διάδρομο

Wenge διάδρομο για ένα στενό διάδρομο

Αίθουσα εισόδου με καθρέφτη για στενό διάδρομο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των στενών διαδρόμων

Τα χαρακτηριστικά των επίπλων για στενούς διαδρόμους έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Το σωστά επιλεγμένο κιτ επίπλων αποκλείει τα πράγματα και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ιδανικής τάξης.
 • Μια ποικιλία σχεδιαστικών και έγχρωμων λύσεων σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα στενό διάδρομο στο στυλ του μινιμαλισμού της μόδας, που όχι μόνο δίνει έμφαση στη γεύση του ιδιοκτήτη, αλλά δείχνει πόσο κομψό και μοντέρνο.
 • Καλή χωρητικότητα αποθήκευσης, παρά το μικρό μέγεθος.
 • Η πόρτα καθρέφτη σε όλο το ύψος του ντουλαπιού καταργεί την ανάγκη αγοράς καθρέφτη στο διάδρομο. Πριν φύγετε από το σπίτι, μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας σε όλο το ύψος και να αξιολογήσετε την εμφάνιση.

Παραγγελία διαδρόμων σε ένα διάδρομο μικρών διαστάσεων, μπορείτε να αποθηκεύσετε στο υλικό, επειδή ένα μικρό βάθος cabinet μειώνει το κόστος.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ λίγες ελλείψεις σε στενούς διαδρόμους, αλλά είναι όλες επιδεκτικές λύσεις και με μια ικανή προσέγγιση αυτή η αρνητική στιγμή γίνεται θετική. Διακοσμήστε με στενά χαρακτηριστικά επίπλων δεν μπορεί να κάθε δωμάτιο, επειδή ταιριάζουν αρμονικά μόνο στους διαδρόμους των μακριών και όχι ευρύ. Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό ντουλάπα στο Internet, όπου μπορείτε να δείτε μια τεράστια ποικιλία από ντουλάπες, γωνιακά ντουλάπια, ράφια για παπούτσια, κρεμάστρες, κομοδίνα.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + = 9