Ντουζιέρα με διάδρομο: η συσκευή και οι δυνατότητες εφαρμογής στο εσωτερικό του μπάνιου (20 φωτογραφίες)

Μια πλάκα ντους είναι ένα ορθογώνιο, τετράγωνο ή ημικυκλικό προϊόν, κατά κανόνα, βασίζεται σε ένα ισχυρό, πυκνό αφρώδες πολυστυρόλιο. Ένα αναπόσπαστο στοιχείο του σχεδιασμού είναι ένα γραμμικό ή συμπαγές κανάλι αποστράγγισης, το λεγόμενο διάδρομο. Η επιφάνεια του προϊόντος τελειώνει με ένα στεγανοποιητικό φύλλο, το οποίο εξασφαλίζει μια συνολική στεγανότητα και αξιοπιστία της καμπίνας ντους. Οι παγίδες συμπληρώνονται με σιφόνια με αυξημένη απόδοση.

Ντουζιέρα με σκάλα στο μπάνιο με πρωτοποριακό στυλ
Ντους με μπανιέρα στο μπεζ μπάνιο

Ιδιαιτερότητα της εφαρμογής των ντουζιέων

Σε όλες τις πλευρές, το προϊόν έχει μικρή κλίση στην οπή αποστράγγισης, σχεδιασμένη κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της παραγωγής, η οποία εξαλείφει τον κίνδυνο διαρροής νερού, την έγκαιρη απόρριψη του χρησιμοποιημένου υγρού προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα σιφόνι που μπορεί να αφαιρέσει οποιοδήποτε όγκο νερού - αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους που χρησιμοποιούν το ανώτερο ντους ψιλής βροχής, συχνά περιλαμβάνει πάνελ υδρομασάζ.

Ντουζιέρα με σκάλα και πλευρά

Ντουζιέρα με σκάλα κάτω από ένα δέντρο

Βασικά πλεονεκτήματα:

 • γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
 • δεν χρειάζεται να στεγνώσει το διάλυμα του σκυροδέματος.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για χωριστή ανάπτυξη κλίσης διευκολύνοντας την απόσυρση του νερού.

Ντουζιέρα με γραμμική σκάλα και τροποποιημένο με συμπαγή αποχέτευση - και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να εξοπλίζουν το ντους χωρίς την πασίγνωστη παλέτα. Η απόφαση αυτή απευθύνεται σε άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες και συχνά εισάγεται σε εγκαταστάσεις δημόσιας υγιεινής: στις ψυχές ξενοδοχείων, νοσοκομείων, αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι πλάκες δεν έχουν κατώφλι, το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση στις διαδικασίες νερού.

Ντουζιέρα με σκάλα στο σχεδιασμό του μπάνιου
Ντουζιέρα με σκάλα στο μπάνιο με στυλ eco

Χαρακτηριστικά της εισαγωγής δομών

Η σόμπα ντους με το διάδρομο εγκαθίσταται στο στάδιο των εργασιών φινιρίσματος κατά τη διάρκεια της έκχυσης του δαπέδου. Μόλις τοποθετηθεί η πλάκα στον χώρο που έχει διατεθεί, είναι δυνατό να ξεκινήσετε αμέσως την επίστρωση με κεραμικά ή άλλα υλικά που προορίζονται για δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Καμπίνα ντους pit με διάδρομο
Ντουζιέρα με ένα διάδρομο σε εσωτερικό ρετρό

Η ειδική επίστρωση, η οποία είναι η κορυφαία στρώση του στεγανοποιητικού φύλλου, έχει υψηλές ταχύτητες πρόσφυσης με την τυπική κόλλα πλακιδίων. Το κιτ περιλαμβάνει ένα ειδικό μοτίβο που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία κοπής κεραμικών πλακιδίων: Έτσι, η εγκατάσταση του ντους πραγματοποιείται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι στην περίπτωση μιας παλέτας.

Για την παραγωγή της βάσης χρησιμοποιείται ενισχυμένο πολυστυρένιο, το οποίο έχει επαρκές επίπεδο αντοχής και αντοχής στην παραμόρφωση αυτής της ζώνης. Επιπλέον, μια απαιτητική σόμπα ντους με μια συμπαγή σκάλα διαφέρει από ένα γραμμικό ανάλογο, ως επί το πλείστον, μόνο μια μορφή αποστράγγισης.

Ντουζιέρα με σκάλα στο εσωτερικό του μπάνιου
Καμπίνα ντους με διάδρομο

Λίγο για τη σκάλα συσκευών

Οι πιο απλές τροποποιήσεις μοιάζουν με πλαστικές, μεταλλικές ή μεταλλικές πλαστικές συσκευές σχεδιασμένες να συλλέγουν και να αφαιρούν υγρό από το δάπεδο σε ένα υγρό δωμάτιο. Έχουν μια απλή διαμόρφωση, βολική, χωρίς προβλήματα, σχετικά φθηνή.

Ντουζιέρα με στρογγυλό διάδρομο
Ντουζιέρα με στρογγυλή σκάλα

Το προϊόν αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

 • χοάνη εισαγωγής νερού (συμπληρώνεται με φλάντζα) - συλλέγεται νερό, στο κάτω μέρος υπάρχει ένας σωλήνας εξαγωγής που οδηγεί στο αποχετευτικό δίκτυο. Χρησιμοποιώντας μια φλάντζα, στερεώνεται μια μεμβράνη στεγανοποίησης.
 • διακοσμητική σχάρα - αφαιρούμενη συνιστώσα, διαλογή μεγάλων σκουπιδιών.
 • Το σιφόνι χρησιμεύει ως σφραγίδα νερού, δεν επιτρέπει να εισχωρούν δυσάρεστες οσμές από το σύστημα αποχέτευσης στο δωμάτιο.
Ντουζιέρα με τετραγωνική σκάλα

Εκτός από την απευθείας εκκένωση νερού, η σκάλα ολοκληρώνει τις παρακάτω εργασίες:

 • εμποδίζει το σχηματισμό μπλοκαρίσματος λόγω της εισόδου των υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης.
 • δημιουργεί βολικές συνθήκες για τον τακτικό καθαρισμό του νεροχύτη.
 • προστατεύει το δωμάτιο από τη διείσδυση υγρασίας και οσμών από τον αγωγό αποχέτευσης.

Το διάδρομο μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο του ντους (μια μικρή μετατόπιση επιτρέπεται σε έναν από τους τοίχους). Σε αυτή την περίπτωση, η προκατάληψη θα πρέπει να εκδηλώνεται από όλες τις πλευρές.

1

Η αποστράγγιση, κρυμμένη σε μια γωνία, δεν θα είναι εμφανής, με αυτή την παραλλαγή η πλαγιά θα πρέπει να πάει από δύο επίπεδα, έτσι ώστε η αποστράγγιση να πηγαίνει στη σωστή ζώνη.

Ντουζιέρα με μικρή σκάλα
Ντουζιέρα με σκάλα στο εσωτερικό της Art Nouveau

Αν το διάδρομο βρίσκεται στον τοίχο, παρέχεται κλίση από ένα επίπεδο. Κατά κανόνα, εξοπλίστε τις υποδοχές με μεγάλη χωρητικότητα. Αυτά τα μοντέλα έχουν αισθητική απόδοση και είναι σπάνια φραγμένα.

Το κλείστρο που παρέχεται στη σκάλα μπορεί να είναι στεγνό ή υγρό. Το τελευταίο είναι ενοχλητικό επειδή, με ένα μακρύ απλό ντους, αρχίζουν να εισέρχονται δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο. Το ξηρό κλείστρο είναι πιο αποτελεσματικό, απομονώνει πλήρως το δωμάτιο από το κεντρικό δίκτυο.

Ντουζιέρα με ένα διάδρομο, πλακάκια με μωσαϊκό
Δίσκος ντους με διάδρομο

Δυνατότητες εισαγωγής στο εσωτερικό

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία από ντους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε οποιαδήποτε περιοχή του μπάνιου, αυτό δίνει ένα συγκεκριμένο χώρο για τον προγραμματισμό του δωματίου. Τα προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους σύγχρονους σχεδιαστές:

 • δεν υπάρχει παλέτα που περιορίζει την πρόσβαση και την ελεύθερη κυκλοφορία.
 • η λακωνική εκτέλεση μιας πλούσιας σειράς δικτύων προωθεί την πλήρη υλοποίηση ακόμη και μη τυποποιημένων έργων.

Τα ντους είναι κατάλληλα για χρήση σε δωμάτια που έχουν σχεδιαστεί για άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν υπάρχει κατώτατο όριο, έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα μια αναπηρική πολυθρόνα στην υγιεινή ζώνη.

Ντουζιέρα με κρυφό διάδρομο
Ντουζιέρα με διάδρομο

Σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα, γυμναστήρια, γυμναστήρια, νοσοκομεία, πισίνες, ντους εξοπλισμένα με σόμπες, είναι πολύ ευκολότερο να φροντίσετε το υγρό έδαφος. Ειδικότερα, η απουσία κοιλοτήτων και πρόσθετων γωνιών επιταχύνει τον καθαρισμό του δωματίου. Τέλος, είναι χωρίς σημασία και το γεγονός ότι οι πλάκες έχουν ένα υψηλό επίπεδο αντοχής σε μηχανικές καταπονήσεις και δεν φοβούνται εντατική χρήση - ακόμα και μια αδιάφορη στάση δεν επηρεάζει τις λειτουργικές και αισθητικές ιδιότητες του προϊόντος.

Ντουζιέρα με σκάλα στο μπάνιο

Ντουζιέρα με γραμμική σκάλα

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

29 − = 23