Μπάνιο πέτρα και πέτρα εσωτερικό πλακάκι (19 φωτογραφίες)

Μπάνιο - ένα από τα πιο απαραίτητα και πιο σημαντικά μέρη στο σπίτι. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη υγρασία αυτού του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικά που δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία, δεν υποκύπτουν σε μούχλα και μύκητες. Είναι ένα τέτοιο υλικό είναι μια διακοσμητική πέτρα. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τι διαθέτει ένα λουτρό τεχνητής πέτρας, θα ξεκαθαρίσουμε τα χαρακτηριστικά του φινιρίσματος του μπάνιου με κεραμίδια από διακοσμητική πέτρα.

Πέτρινο λουτρό και διακόσμηση

Πλεονεκτήματα του υλικού στο σχεδιασμό του μπάνιου

Ας εξετάσουμε, ποια πλεονεκτήματα έχει η επένδυση από μια πέτρα για την καταχώρηση ενός λουτρού.

Η διακοσμητική πέτρα - φυσική ή απομίμηση - διακρίνεται από την υψηλή αντοχή και αντοχή της. Δεν φοβάται τη μηχανική βλάβη, δεν φοβάται την υψηλή υγρασία. Αυτά τα πλεονεκτήματα κάνουν την διακοσμητική τεχνητή και φυσική πέτρα ένα από τα πιο επιθυμητά υλικά για το φινίρισμα του μπάνιου. Ένα κατάλληλο έπιπλο και αξεσουάρ θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο την πέτρα διακόσμηση.

Διακοσμητική πέτρα στη διακόσμηση του μπάνιου

Η πέτρα φαίνεται διακοσμητική, διακοσμεί το πάτωμα και το μπάνιο. Τα λουτρά από φυσική πέτρα είναι ένα κομψό και πολυτελές έπιπλο.

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για διακοσμητικές πέτρες που μπορεί να απαιτούν μια ξεχωριστή διαβούλευση του σχεδιαστή για να καθορίσει το τελείωμα τελικά. Κάθε χρόνο, οι κατασκευαστές παράγουν αρκετές νέες συλλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα είδη αποχρώσεων, υφές, σχέδια, αξεσουάρ, έτσι ώστε η επιλογή μπορεί να περιπλέξει μόνο αυτή την αφθονία και σίγουρα όχι την έλλειψη συλλογής. Επιπλέον, το φινίρισμα δείχνει ότι τα έπιπλα και τα αξεσουάρ θα ταιριάζουν με τον κύριο σχεδιασμό.

Πέτρινο λουτρό και κεραμίδια στο εσωτερικό

Μια τεχνητή διακοσμητική πέτρα είναι αρκετά προσιτή. Επιπλέον, μια τεχνητή πέτρα μπορεί να δώσει οποιοδήποτε, το πιο παράξενο σχήμα, το οποίο θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση των πιο πρωτότυπων και ασυνήθιστων σχεδίων. Ένα κατάλληλο έπιπλο θα διακοσμήσει επίσης το εσωτερικό.

Εάν επιλέγετε ανάμεσα σε τεχνητό και φυσικό υλικό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τεχνητά πλακάκια είναι πολύ ελαφρύτερα σε βάρος του χυτού τεμαχίου - αυτό διευκολύνει την τοποθέτησή του.

Διακοσμήστε με μια διακοσμητική πέτρα μπορεί να είναι στο εσωτερικό του μπάνιου οτιδήποτε θέλετε - και το ίδιο το μπάνιο, και οι τοίχοι, το πάτωμα, και τα χωρίσματα, και τον πάγκο, και το νεροχύτη, ακόμη και τα έπιπλα.

Μπάνιο από πέτρα

Πλεονεκτήματα

 • Η διακοσμητική φυσική πέτρα δίνει στο δωμάτιο μια αριστοκρατία, φαίνεται κομψή, πλούσια. Αυτό που αντιμετωπίζει το μπάνιο πιο εύγλωττα από οποιαδήποτε λέξη θα αποδείξει την σταθερή οικονομική θέση του ιδιοκτήτη του.
 • Το υλικό θα προστατεύσει τους τοίχους από την εμφάνιση επιβλαβών μύκητων και μούχλας πάνω τους. Αυτή η "βλάστηση" φαίνεται κακή στο εσωτερικό, μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε σχέδιο. Αλλά δεν απειλεί μια πέτρα.
 • Διαφορετικοί τύποι φινιρίσματος πέτρας δίνουν στο δωμάτιο μια κομψή, κομψή εμφάνιση.
 • Η σύγχρονη επιλογή της διακοσμητικής πέτρας θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα για το σχεδιασμό του μπάνιου σε οποιοδήποτε σχέδιο.
 • Πλακάκι από μια διακοσμητική πέτρα δεν φοβάται υγρό πιτσιλιές και υγρασία, μηχανικές καταπονήσεις δεν φοβούνται αυτό. Μια τέτοια επένδυση, έστω και αν είναι απομίμηση φυσικής πέτρας, είναι πραγματικά "αιώνιο" υλικό.
 • Η πέτρα δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν είναι τοξική, δεν δημιουργεί ραδιενεργό υπόβαθρο. Ειδικά αυτό ισχύει για το φινίρισμα με τεχνητά πλακάκια.
 • Εάν η φυσική διακοσμητική πέτρα είναι αρκετά περίπλοκη στην επεξεργασία, τότε τα τεχνητά προϊόντα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, δεν δημιουργούν σκόνη, βάζουν τέτοιου είδους υλικά στο πάτωμα και ακόμη και ο ιδιοκτήτης μπορεί να σταθεί στους τοίχους.
 • Είναι δυνατόν να παραγγείλετε ένα πέτρινο λουτρό, countertops ή νεροχύτες
  . Μπορείτε να επιλέξετε ένα εσωτερικό για να διακοσμήσετε ένα μπάνιο σε κάθε στυλ και γούστο, συνδυάζοντας κατάλληλα έπιπλα και αξεσουάρ με διακοσμητική πέτρα.
 • Το υλικό έχει αντιβακτηριακή δράση. Το κεραμίδι από χυτή πέτρα δεν απαιτεί σύνθετη συντήρηση.
 • Η διακοσμητική πέτρα είναι ένα ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό. Αν θέλετε να εξοπλίσει τους τοίχους του μπάνιου σε διάφορα ράφια, ντουλάπια και ράφια για την αποθήκευση των αξεσουάρ μπάνιου, τότε μην ανησυχείτε - γρανίτη, μάρμαρο ή τεχνητή πέτρα τοίχοι αντέχουν τα έπιπλα και αξεσουάρ.
 • Χρησιμοποιώντας τη διακόσμηση των διακοσμητικών χυτών πέτρα, μπορείτε να κάνετε ένα έργο τέχνης μπάνιο. Υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργηθούν πραγματικά αριστουργήματα - σχέδια, στολίδια, μοτίβα. Φυσικά, τέτοιου είδους σχεδίαση δεν θα γίνει χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θαυμάσιο, ειδικά αν επιλέξετε τα σωστά αξεσουάρ και έπιπλα.
 • Αντιμετωπίζοντας ένα συνδυασμό από πέτρες διαφορετικής υφής και μοτίβο μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα του σχεδιασμού πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Έτσι, στο πάτωμα μπορεί να είναι μια απομίμηση γρανίτη ή μάρμαρο σε συνδυασμό με ένα όμορφο κεραμίδι.
Ολοκλήρωση του τοίχου του μπάνιου με πέτρα
Διακοσμητική πέτρα στη διακόσμηση του μπάνιου

Μειονεκτήματα

Μαζί με τα πλεονεκτήματα είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού φινιρίσματος.

Οι διακοσμητικές πέτρες φινιρίσματος, καθώς και τα κεραμίδια, ειδικά αν έχουν σκοτεινή σκιά, δεν είναι κατάλληλα για το φινίρισμα ενός μικρού μπάνιου. Δεδομένου ότι θα υπάρξει μια οπτική εντύπωση ότι είστε immured σε ένα στενό φρούριο τοίχο. Αλλά η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρό δωμάτιο, δεν είναι το κύριο, αλλά πρόσθετο υλικό για να σκιάσει την ομορφιά των άλλων ντεκόρ. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στολίδι στο πάτωμα με ένα πέτρινο πλακίδιο ή να επιλέξετε τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Πέτρινα πλακάκια στο μπάνιο

Το κόστος της διακόσμησης από διακοσμητική πέτρα, ειδικά - φυσικά ή χυτά - είναι αρκετά υψηλό.

Μπάνιο - ένα από τα πιο απαραίτητα και πιο σημαντικά μέρη στο σπίτι. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη υγρασία αυτού του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικά που δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία, δεν υποκύπτουν σε μούχλα και μύκητες. Είναι ένα τέτοιο υλικό είναι μια διακοσμητική πέτρα. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τι διαθέτει ένα λουτρό τεχνητής πέτρας, θα ξεκαθαρίσουμε τα χαρακτηριστικά του φινιρίσματος του μπάνιου με κεραμίδια από διακοσμητική πέτρα.

1
Θρυμματισμένη πέτρα στο μπάνιο

Χαρακτηριστικά

Ως φυσικό υλικό, τα είδη όπως γρανίτη, μάρμαρο, χαλαζίτης, ψαμμίτης χρησιμοποιούνται συχνότερα. Και ακόμα και μια διακοσμητική φυσική ημιπολύτιμη πέτρα - όνυχα, μαλαχίτη, ιασύπιο κλπ. Αλλά αυτό φυσικά δεν είναι η φθηνότερη ευχαρίστηση. Για να γίνει ένα εντελώς φυσικό μπάνιο υλικό θα κοστίσει αρκετά ακριβά, η απομίμηση είναι φθηνότερη. Αλλά η ομορφιά ενός φυσικού προϊόντος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το δωμάτιο πιο κομψό και πολυτελές, χρησιμοποιώντας το ως πρόσθετο υλικό μαζί με κεραμίδια ή κεραμίδια. Για παράδειγμα, ένα γωνιακό ή ίσιο λουτρό τεχνητής πέτρας, κομμένο με όνυχα ή μητέρα μαργαριταριού, θα φανεί μαγικό.

Πέτρινους τοίχους στο μπάνιο

Φυσικό μάρμαρο, ασβεστόλιθος, όνυχα ή τραβερτίνη είναι εξαιρετικά αντισηπτικά. Ως εκ τούτου, είναι σε ένα μπάνιο διακοσμημένο με ένα τέτοιο πλακάκι θα είναι επίσης θεραπεία. Επιπλέον, το μάρμαρο και το όνυχα έχουν διαφορετικά χρώματα, υπάρχουν επίσης ασυνήθιστοι συνδυασμοί. Αυτό θα βοηθήσει να δώσετε στο μπάνιο ένα πρωτότυπο, τίποτα σαν το σχεδιασμό. Αν εκτιμάτε το ιδιαίτερο ύφος, επιλέξτε αυτά τα εξαιρετικά υλικά, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση τόσο των επίπλων όσο και των αξεσουάρ.

Πέτρινο πλακάκι και μπογιά στη διακόσμηση του μπάνιου

Συνοψίζοντας και συνοψίζοντας τα διακοσμητικά πλακίδια ως τελικό υλικό για το μπάνιο είναι μια αισθητική και πρακτική λύση που φαίνεται εξαιρετική στο σχεδιασμό των σύγχρονων διαμερισμάτων.

Μάρμαρο στη διακόσμηση του μπάνιου

Τύποι

Στο εσωτερικό του μπάνιου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος υλικών φινιρίσματος πέτρας. Μεταξύ αυτών, τα πιο προτιμώμενα προϊόντα είναι:

 • Θρυμματισμένη πέτρα με ανόμοιες, μερικές φορές - αρκετά αιχμηρές άκρες. Αυτό το υλικό φαίνεται στο εσωτερικό είναι πολύ διακοσμητικό, αλλά να το θέσει θα απαιτήσει τη βοήθεια ενός ειδικού.
 • Η πριστή πέτρα. Αυτό το υλικό έχει ομαλά και ομαλά τμήματα, έτσι ώστε να δουλεύετε μαζί τους είναι πολύ πιο ευχάριστο και ευκολότερο από ότι με μια πελεκημένη διακοσμητική πέτρα. Ωστόσο, το εσωτερικό θα αποδειχθεί λιγότερο πρωτότυπο, αν και χωρίς αμφιβολία ευγενικό και ελκυστικό.
 • Μια φυσική πέτρα. Αυτό το κεραμίδι είναι κατασκευασμένο από φυσικό υλικό διαφόρων βράχων. Σχεδιασμός με τη βοήθειά του είναι πραγματικά πολυτελές.
 • Απομιμήσεις. Η πιο κοινή παραλλαγή. Η σύγχρονη εξέλιξη της επιστήμης και των εφαρμοσμένων τεχνολογιών έχει προχωρήσει πολύ μπροστά ώστε ο μιμητικός γρανίτης είναι συχνά αδύνατο να διακριθεί από το παρόν στο σχεδιασμό των χώρων.
Φυσική πέτρα στο σχεδιασμό του μπάνιου
Μπεζ πέτρα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Συστάσεις

Εξετάστε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστά λουτρά από φυσική πέτρα.

Επιλέγοντας μια πέτρα, ως βασικό υλικό τελειώματος για το μπάνιο, μην ξεχνάτε ότι αυτά τα προϊόντα προσθέτουν θλιβερό και σκιά το δωμάτιο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά το σχεδιασμό του φωτισμού. Εάν κρεμάτε μόνο ένα φωτιστικό οροφής, θα έχετε μια ρεαλιστική αίσθηση ότι βρίσκεστε σε μια "πέτρινη τσάντα". Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε φωτισμό πολλαπλών επιπέδων, που θα σας βοηθήσει να επισημάνετε τις σκοτεινότερες γωνίες του μπάνιου. Μπορεί να είναι ένα κεντρικό φως οροφής, σε συνδυασμό με μια μύτη πάνω από το νεροχύτη. Συμπληρώστε τα φώτα του σημείου διπλού, τοποθετημένα στην οροφή. Τα φωτιστικά μπορούν να είναι ακόμη και στο πάτωμα - αλλά μόνο σε εκείνα τα μέρη όπου το σπρέι από το μπάνιο ή το ντους δεν θα πάρει.

Πέτρινο πάτωμα στο μπάνιο

Αντιμετωπίζοντας μόνο τις σκούρες αποχρώσεις του χυτού πέτρα στο μπάνιο είναι αυστηρά δεν συνιστάται. Μια τέτοια υποδοχή θα κάνει μια κρύπτη έξω από ένα μικρό δωμάτιο. Αλλάξτε το σκοτεινό και το ελαφρύ υλικό (με την υπεροχή του φωτός). Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε σκοτεινή πέτρα και ελαφρά στοιχεία: αξεσουάρ, έπιπλα, γύψο, δάπεδα.

Βάλτε στο πάτωμα στο μπάνιο γλάστρες ή μπανιέρες με ζωντανά πράσινα φυτά - θα κάνουν το εσωτερικό του δωματίου πιο ευχάριστο στο μάτι και όμορφο. Ιδιαίτερα κατάλληλα για το μπάνιο είναι τροπικά λουλούδια και φοίνικες - αισθάνονται καλά στην υγρά και ζεστή ατμόσφαιρα του δωματίου. Οι εγκαταστάσεις προσομοίωσης φαίνονται επίσης καλές στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Εάν ζείτε σε ένα τυπικό πολυώροφο διαμέρισμα, τότε σίγουρα το μπάνιο είναι μικρό σε μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πέτρα στο μπάνιο, αλλά πλακιδίων όχι ολόκληρο το μπάνιο, αλλά μόνο μερικές από τις περιοχές του. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κόψετε το νεροχύτη και να διακοσμήσετε το πάτωμα. Ή επιλέξτε οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Αλλά είναι σημαντικό σε μια μικρή αίθουσα η πέτρα να συνδυάζεται με άλλο υλικό, διαφορετικά το δωμάτιο θα γίνει οπτικά ακόμη μικρότερο.

Πέτρινο μπάνιο

Μια ποιοτική μίμηση ενός γρανίτη ή μαρμάρινη επιφάνεια μπορεί να μετατρέψει ένα μπάνιο σε βασιλικά αρχοντικά. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε έναν ικανό συνδυασμό χρωμάτω
ν στο εσωτερικό. Μην αγωνίζεστε για φωτεινά χρώματα, κατά προτίμηση πλακάκια ουδέτερης, αλλά ευγενούς κλίμακας. Ο ήρεμος σχεδιασμός και η γωνιακή μπανιέρα είναι οι τεχνικές που θα βοηθήσουν στην επέκταση του δωματίου.

Εάν επιλέγετε προϊόντα που βασίζονται σε ενώσεις συσσωματωμάτων χαλαζία, βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό του μπάνιου σας έχει μια ομαλή, λεία επιφάνεια, λεία και κομψή, ευχάριστη στην αφή. Επιπλέον, αυτό το υλικό φαίνεται υπέροχο, δίνει στο μπάνιο μια όμορφη εμφάνιση. Αυτή η πέτρα είναι ανθεκτική και πολύ ανθεκτική, κατάλληλη ως επίστρωση στο πάτωμα.

Τριγωνικό πέτρινο λουτρό

Φροντίδα

Εξετάστε τι φροντίδα είναι απαραίτητο να παρέχει το μπάνιο με μια επίστρωση από χυτοσίδηρο διακοσμητική πέτρα.

 • Μην καθαρίζετε την επιφάνεια με λειαντικούς παράγοντες - σκόνες κ.λπ. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πηκτές, κρέμες και άλλες απαλές ουσίες που δεν θα βλάψουν τα έπιπλα, τα αξεσουάρ, τα δάπεδα και τους τοίχους και δεν θα αφήσουν γρατζουνιές.
 • Οι σκληρές σιαγόνες και οι μεταλλικές βούρτσες για τον καθαρισμό χυτών πέτρας επίσης δεν ταιριάζουν.
 • Δεν χρειάζεται να κόψετε τίποτα στην επιφάνεια της επίστρωσης.
 • Το υλικό είναι ευαίσθητο στις ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας.
Πέτρινο τοίχο διακόσμηση στο μπάνιο σε ένα ιδιωτικό σπίτι
Διακοσμητική πέτρα στο μπάνιο τοίχο διακόσμηση
Τοίχος διακόσμηση με μια μικρή πέτρα στο μπάνιο

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

64 − = 56