Κουζίνα σε σοφίτα (50 φωτογραφίες): μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι και διακόσμηση

Η σοφίτα είναι μια σοφίτα-mansard κατεύθυνση στο εσωτερικό σχεδιασμό. Την αυγή της προέλευσης του στυλ, τα διακριτικά του χαρακτηριστικά θεωρήθηκαν ουσιαστικά μειονεκτήματα. Σε μια συγκεκριμένη εποχή στην Αμερική, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εξοπλίσουν εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν μια ξεχωριστή κατοικία. Χάρη σε αυτό, εμφανίστηκε το loft design. Μετά από αρκετές δεκαετίες, ο εσωτερικός σχεδιασμός σε αυτό το ύφος έχει γίνει δημοφιλής όχι μόνο ανάμεσα σε φτωχούς φοιτητές αλλά και ανάμεσα σε πλούσιους ανθρώπους.

Όμορφη μεγάλη κουζίνα σε σοφίτα
Καφέ-μαύρη κουζίνα σε σοφίτα
Καφέ-μαύρη κουζίνα με νησί σε σοφίτα

Τα πλεονεκτήματα της σοφίτας για την κουζίνα

Το μοντέρνο βιομηχανικό στυλ θα προσελκύσει όσους αγαπούν την αφθονία του φυσικού φωτός και καλά αεριζόμενα δωμάτια. Μια υψηλή λευκή οροφή δημιουργεί ένα επιπλέον χώρο για την κουζίνα, το καθιστικό και οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Ένα από τα προφανή πλεονεκτήματα της πατάρι είναι ότι τα μηχανικά συστήματα δεν χρειάζεται να είναι κρυμμένα ή να καλυφθούν. Η κουζίνα μπορεί να γεμίσει με τέτοια στοιχεία - ξύλινα δοκάρια στην οροφή, σωλήνες, στέγες και κολόνες. Πάνω από την κουζίνα σόμπα μπορεί να είναι μια μεγάλη κουκούλα χρώμιο. Η ποδιά κουζίνας μπορεί να μείνει υπό μορφή πλίνθων, χωρίς να χρησιμοποιήσετε εδώ τα υλικά φινιρίσματος.

Μικρή κουζίνα σε σοφίτα

Κουζίνα με το στυλ της σοφίτας - είναι η έλλειψη εξαιρετικής διακόσμησης. Η εσωτερική διακόσμηση θα πρέπει να γίνει σε υποτονικούς, ήρεμους τόνους. Κατάλληλα χρώματα - γκρι, μπλε, καφέ, λευκό. Τα παράθυρα και οι πόρτες της κουζίνας πρέπει να έχουν λακωνική διακόσμηση και ίσια σχήματα. Τα Windows θα πρέπει να δημιουργούνται όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρα, χωρίς περιττές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά.

Οι οθόνες και τα χωρίσματα σας βοηθούν να διαιρέσετε την κουζίνα σε διάφορες ζώνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε διαμέρισμα στούντιο. Χάρη στη χάραξη ζωνών, θα έχετε ξεχωριστό χώρο μαγειρέματος και τραπεζαρία. Εάν είναι απαραίτητο να διαιρέσετε το χώρο καθιστικού από την κουζίνα, θα ταιριάζουν επίσης οι οθόνες και τα χωρίσματα.

Κουζίνα σε γκρίζα μέντα με γκρίζο χρώμα

Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε σοφίτα υποδηλώνει τη χρήση των απλούστερων υλικών - ακατέργαστου ξύλου, σκυροδέματος και τούβλου, γυαλιού, μετάλλου. Πλακίδια που προσομοιώνουν το ξύλο και τα τούβλα είναι επίσης αποδεκτά.

Διαμέρισμα στούντιο στο βιομηχανικό στυλ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αποθηκεύσετε στο φινίρισμα των εγκαταστάσεων. Τα υλικά που είναι απαραίτητα για την τελική επεξεργασία της κουζίνας σε σοφίτα είναι διαθέσιμα σε όλους.

Μπρούζ-γκρίζα κουζίνα σε σοφίτα

Ασυνήθιστο σκαμπό μπαρ στην κουζίνα σοφίτας

Ασυνήθιστο σκαμπό μπαρ στην κουζίνα σοφίτας
Κομψή, φωτεινή κουζίνα

Κουζίνα-τραπεζαρία σε σοφίτα
Μαύρα και καφέ έπιπλα σε σοφίτα
Λειτουργική κουζίνα σε σοφίτα

Χαρακτηριστικά του βιομηχανικού σχεδιασμού

Το στυλ σοφίτας είναι πιο κατάλληλο για ευρύχωρες κουζίνες με ψηλά ταβάνια. Αλλά ακόμα και το δωμάτιο τύπου μπορεί να δοθεί στα χαρακτηριστικά ενός βιομηχανικού στυλ. Επιπλέον, λόγω του άφθονου φωτισμού, ο χώρος της κουζίνας μπορεί να επεκταθεί ελαφρώς.

Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή, μπορείτε να την συνδυάσετε με ένα μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι. Ο χώρος του ταυτόχρονα θα αυξηθεί σημαντικά, θα έχει μεγάλα παράθυρα. Μια μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας θα λάβει περισσότερο φυσικό φωτισμό. Στο καθιστικό μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι, οπότε η τραπεζαρία θα μετακινηθεί εδώ.

Κουζίνα με τραπεζαρία σε σοφίτα

Το βιομηχανικό στυλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για το φωτισμό. Στην κουζίνα θα πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο τεράστια παράθυρα, αλλά και πολλές πηγές τεχνητού φωτός. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυελαίους, απλίκες, συμβατικούς ή προβολείς. Στα παράθυρα δεν μπορείτε να κρεμάσετε κουρτίνες ή κουρτίνες. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οριζόντια περσίδες ή απλές κουρτίνες.

Για το φινίρισμα του δαπέδου, χοντρό σκυρόδεμα, φυσικό ξύλο, πλακάκια "κάτω από την πέτρα" θα κάνει. Εάν έχετε ένα παλιό σανίδα παρκέ στο πάτωμα, μπορεί να ισοπεδωθεί και να καλυφθεί με ένα ματ βερνίκι. Το πάτωμα πρέπει να είναι σε ένα τόνο με τους τοίχους. Η ποδιά κουζίνας και το πάτωμα μπορούν να τοποθετηθούν με κεραμίδια. Η ποδιά μπορεί επίσης να κατασκευαστεί με γύψο και αδιάβροχη βαφή.

Κουζίνα με τραπεζάκι με μέταλλο στη σοφίτα

Έπιπλα κουζίνας θα πρέπει να είναι λειτουργικά, με το στυλ του μινιμαλισμού, όχι πολύ επαχθές. Η πρόσοψη των ντουλαπιών πρέπει να είναι μονοφωνική. Στο εσωτερικό θα χωρέσει ένα γυάλινο ή πέτρινο πάγκο, τα ράφια μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο ή μέταλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναδιπλούμενες καρέκλες.

Τα έπιπλα αντίκες σχετίζονται επίσης με αυτές τις εγκαταστάσεις, αλλά θα πρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Το εσωτερικό μπορεί να συμπληρωθεί με άνετες πολυθρόνες, έναν μικρό καναπέ, ένα ντουλάπι που έχει μια ημιδιαφανή πρόσοψη. Γωνιακά έπιπλα είναι κατάλληλα για μια μικρή κουζίνα.

Σαλόνι-κουζίνα με νησί σε σοφίτα
Μαύρη και καφετιά κουζίνα σε σοφίτα
Μαργαριτάρι μαύρη κουζίνα
Μαύρο και καφέ εσωτερικό κουζίνα
Λευκό-καφέ εσωτερικό κουζίνα
Μεταλλικό ντουλάπι κουζίνας σε σοφίτα

Έπιπλα

Τα κύρια χαρακτηριστικά των βιομηχανικών επίπλων είναι ο λακωνισμός και η λειτουργικότητα. Τις περισσότερες φορές στο εσωτερικό μπορείτε να βρείτε ντουλάπια απλής μορφής, πτυσσόμενες καρέκλες από φυσικό ξύλο, ένα τραπέζι στο ύφος του μινιμαλισμού. Η πρόσοψη των ντουλαπιών θα πρέπει να έχει κρυφές λαβές.

Οι συσκευές κουζίνας είναι κατά προτίμηση ενσωματωμένες, αλλά η κουκούλα δεν πρέπει να είναι κρυμμένη. Η πρόσοψη των επίπλων πρέπει να συνδυαστεί με τις πόρτες της τεχνολογίας.

Λευκή κουζίνα με ένα μεταλλικό τραπέζι στην κουζίνα στην πατάρι

Αρχικές πλαστικές καρέκλες μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στη μπάρα. Θα αποτελέσουν το επίκεντρο στο εσωτερικό. Για την κουζίνα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε καρέκλες με μεταλλικό σκελετό και ξύλινη έδρα στρογγυλής ή τετράγωνης μορφής.

Η κλασική κουζίνα σε σοφίτα στυλ σας επιτρέπει να συνδυάσετε σπάνια έπιπλα με σύγχρονες συσκευές. Σε αντίθεση με τα έπιπλα, οι οικιακές συσκευές πρέπει να είν
αι τόσο μεγάλες όσο στα εστιατόρια.

Λευκή και άσπρη κουζίνα σε πατάρι

Για τη σοφίτα στυλ χαρακτηρίζεται από ανοιχτή επίπλωση, η οποία δεν έχει πρόσοψη. Επομένως, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ντουλάπια και ράφια, τα οποία επιδεικνύουν πιάτα και αξεσουάρ κουζίνας.

Οι καρέκλες και τα άλλα έπιπλα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, χωρίς απαιτητικές λεπτομέρειες.

Γκρίζα-πράσινη κουζίνα σε πατάρι
Μεταλλικό σετ κουζίνας με ξύλινο και ξύλινο τραπέζι σε στιλ σοφίτας
Μικρή γκρίζα κουζίνα
Αντίθεση επίπλων σε στυλ πατάρι
Λευκά και καφέ έπιπλα στην κουζίνα σοφίτας
Γκρίζα κουζίνα με ένα νησί στην κουζίνα στο στυλ σοφίτας

Τελειώστε

Στο εσωτερικό μιας βιομηχανικής κουζίνας, μπορείτε να αφήσετε έναν από τους τοίχους με γυμνό μπετόν ή τούβλο. Εάν για άλλα σχέδια αυτό είναι μωβ, για μια σοφίτα η έλλειψη διακόσμησης στους τοίχους είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Τοιχοποιία μπορεί να αντικαταστήσει το κεραμίδι, το οποίο προσομοιώνει τούβλο.

Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με ένα συμπαγές χρώμα - λευκό, γκρι, ανοικτό καφέ. Η σκιά των τειχών πρέπει να συνδυαστεί με οικιακές συσκευές, δάπεδα, έπιπλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ταπετσαρία στο στυλ πατάρι είναι αποδεκτή, η οποία μιμείται τοιχοποιία.

Τοίχοι από τούβλα στο σαλόνι-κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Ένα ξεχωριστό θέμα είναι η ποδιά της κουζίνας. Για τη διαρρύθμισή του χρησιμοποιούνται παραδοσιακά πλακίδια με επίστρωση που μιμείται το χρώμα του χρωμίου. Το ίδιο χρώμα μπορεί να σχεδιαστεί κουζίνα. Η ποδιά τούβλου έχει επίσης το δικαίωμα ύπαρξης. Μπορεί να αντικατασταθεί από ένα πλακίδιο που μιμείται ένα τούβλο, λευκά ή ελαφρά κεραμίδια ορθογωνίου σχήματος. Η ποδιά και το δάπεδο μπορούν να τοποθετηθούν με τα ίδια πλακίδια με το ίδιο μοτίβο.

Λευκοί τοίχοι στο σαλόνι-κουζίνα με στυλ σοφίτας

Για μια οπτική αύξηση του χώρου, το ανώτατο όριο στην κουζίνα είναι βαμμένο λευκό. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για το σαλόνι. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ξύλινα δοκάρια ή μεταλλικούς σωλήνες στην οροφή. Έτσι, το στούντιο διαμέρισμα θα έχει την πιο προσεκτική ατμόσφαιρα ατμόσφαιρα.

Τα πιο κατάλληλα καλύμματα δαπέδου είναι laminate και παρκέ. Το δέντρο θα πρέπει να είναι ματ, που θυμίζει τους άνευ θεραπείας. Ως κάλυμμα δαπέδου, ένα κεραμίδι που προσομοιώνει μια πέτρα είναι επίσης κατάλληλο.

Λευκοί και τοίχοι από τούβλα στο εσωτερικό της σαλοτραπεζαρίας στο στυλ σοφίτας
Γκρίζα-κίτρινη κουζίνα σε σοφίτα
Τοίχος με διακοσμητικά τούβλα στην κουζίνα
Λευκή τοίχο και οροφή στην κουζίνα στο στυλ πατάρι
Λευκοί και τοίχοι από τούβλα στην κουζίνα
Μαύρο-γκρίζα τοιχώματα στην κουζίνα στο στυλ πατάρι

Κουρτίνες

Αρχικά, η σοφίτα δεν προέβλεπε την ύπαρξη κουρτινών στα παράθυρα, καθώς ο σχεδιασμός αναλαμβάνει τη μέγιστη ποσότητα φωτός στο εσωτερικό. Αλλά αν ένα διαμέρισμα είναι ένα στούντιο ή ένα σπίτι, αυτός ο κανόνας είναι δύσκολο να παρατηρηθεί. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για διακόσμηση παραθύρων:

  • Ιαπωνικές κουρτίνες.
  • Ευθεία στα μάτια μέχρι το πάτωμα.
  • ρολά.
Σκούρο γκρι κουρτίνες στην κουζίνα σοφίτα

Σκούρο γκρι κουρτίνες στην κουζίνα σοφίτα

Κατάλληλα υλικά - βαμβάκι, οργάντζα, μετάξι, ταφτά. Ιδανικό για το στυλ του πατάρι - κουρτίνες με μεταλλική επιφάνεια. Κατάλληλα χρώματα - άσπρα, γκρι, παστέλ χρώματα. Τις περισσότερες φορές τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με μονοφωνικές κουρτίνες. Κουρτίνες με λακωνικά στοιχεία είναι επίσης αποδεκτές.

Μικρή κουζίνα χωρίς κουρτίνες στο πατάρι
Ρωμαϊκές κουρτίνες σε μια ελαφριά σοφίτα κουζίνας
Κουρτίνες με κρέμα χρώματος στην κουζίνα σοφίτας
Λευκές κουρτίνες στην κουζίνα στο στυλ πατάρι

Στούντιο διαμέρισμα σε σοφίτα

Σε ένα μεγάλο διαμέρισμα χωρίς χωρίσματα, η κουζίνα μπορεί να χωριστεί χρησιμοποιώντας έναν τοίχο επενδεδυμένο με τούβλα ή γυάλινους όγκους. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έπιπλα - καρέκλες και τραπέζι, καναπέ. Στην κουζίνα μπορείτε να τοποθετήσετε το πάτωμα με διαφορετικό υλικό. Το γωνιακό διαμέρισμα έχει περισσότερα παράθυρα, επομένως είναι πιο κατάλληλο για διακόσμηση σε σοφίτα.

Κουζίνα σε στούντιο διαμέρισμα σε σοφίτα

Ο χώρος του καθιστικού μπορεί να χωριστεί από την κουζίνα με ένα μπαρ. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά από τους σύγχρονους σχεδιαστές. Το σαλόνι και η τραπεζαρία μπορούν να χωριστούν με φωτισμό. Στην κουζίνα, μπορείτε να κρεμάσετε τους βολβούς σε μακριά κορδόνια, που θυμίζουν βιομηχανικά εξαρτήματα. Τα πλαφονιέρες και οι κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν από ένα μέταλλο.

Loft - ένα στυλ που είναι απίθανο να εκτιμήσει τους λάτρεις της ρομαντικής Προβηγκίας στο διαμέρισμα. Αλλά οι οπαδοί του μινιμαλισμού και της υψηλής τεχνολογίας θα θέλουν αναγκαστικά να ολοκληρώσουν την κουζίνα τους σε βιομηχανικό ύφος.

Κουζίνα σε σοφίτα σε διαμέρισμα στούντιο
Δημιουργία φυτών τύπου σοφίτας κουζίνας
Μεγάλη ασυνήθιστη κουζίνα σε σοφίτα
Ζεστή αρχική κουζίνα σε σοφίτα
Κομψή μαύρη και άσπρη κουζίνα σε σοφίτα
Ευρύχωρο διαμέρισμα στούντιο σε σοφίτα
Κομψή κουζίνα με νησί στο διαμέρισμα στούντιο
Καλή κουζίνα σε στούντιο διαμέρισμα σε σοφίτα
Λευκή κουζίνα που βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα με πατάρι
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 79 = 85