Ζώνη στο υπνοδωμάτιο: μερικές απλές ιδέες (26 φωτογραφίες)

Όχι πάντα στα διαμερίσματά μας, ειδικά στο «Χρουστσόφ» και τα κτίρια όροφο πίνακα, είναι δυνατό να διατεθεί χώρος για την, για παράδειγμα, το σαλόνι, και συνήθως κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο, όπου μεταφέρουν τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, η χωροθέτηση του δωματίου στην κρεβατοκάμαρα και άλλες εγκαταστάσεις έρχεται στη διάσωση.

Ζώνη στόχων

Η βασική ιδέα είναι η άνεση. Αν σχεδιάζετε να διαχωρίσετε το γραφείο, τότε χρειάζεστε ένα μέρος όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε με ασφάλεια τις εργασίες. εάν θέλετε να διαιρέσετε την κρεβατοκάμαρα σε ένα "ενήλικο" και ένα "παιδικό" μέρος, τότε θα θέλατε κάποιο προσωπικό χώρο. Εν πάση περιπτώσει, οι ενήλικες και οι μικροί κάτοικοι ενός διαμερίσματος ή ζωνών στούντιο προσφέρουν φυσική ή ψυχολογική άνεση.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας και του χώρου εργασίας με σταθερό διαμέρισμα
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Δευτερεύων στόχος - η επίτευξη του εργονομικού χώρου. Λίγο πιο κάτω, θα μιλήσουμε για την τοποθέτηση επιφανειών επίπλων: αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα, αν μιλάμε για εργονομία. Ένα στενό ράφι, τοποθετημένο ανάμεσα στις ζώνες, σας επιτρέπει να μην ξοδεύετε πολύτιμο χώρο σε οθόνες και χωρίσματα - πολύ πιο βολική επιλογή από ό, τι αν βρισκόταν στον τοίχο.

Επιλογές ζωνών

 • Υπνοδωμάτιο και καθιστικό / αίθουσα.
 • Υπνοδωμάτιο και μελέτη.
 • Υπνοδωμάτιο και νηπιαγωγείο.
 • Σαλόνι και μελέτη.
 • Σαλόνι και τραπεζαρία.

Μέθοδοι ζωνών

Συχνά συνδυάζουν δύο ή τρεις τρόπους διαίρεσης του χώρου σε ζώνες: όχι μόνο για να τονιστεί ο λειτουργικός διαχωρισμός των ζωνών, αλλά και για λόγους σχεδιασμού.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη με έπιπλα

Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε ένα μεγάλο αντικείμενο είναι να οργανώσετε ολόκληρη τη σύνθεση γύρω από αυτό. Συνήθως αυτή η ιδέα ισχύει για μακρά και στενά κομμάτια επίπλων. Αν τα τοποθετήσουμε κατά μήκος των τειχών, "κλέβουν" ένα πολύ χρήσιμο χώρο, αλλά τίποτα δεν μπορεί να τεθεί μπροστά τους.

 • Ράφι / ράφι. Ένα κλασικό παράδειγμα των επίπλων με ζωνάρισμα. είναι καλό ότι ανάμεσα στα ράφια διαπερνά το φως, εάν το παράθυρο βρίσκεται στην επόμενη ζώνη.
 • Ένας καναπές με ψηλή πλάτη υπογραμμίζει απαλά ότι πίσω του υπάρχει ήδη μια άλλη ζώνη - ύπνος - και ταυτόχρονα δεν θα δημιουργήσει μια αίσθηση στενότητας, όπως τα στερεά χωρίσματα.
 • Οι οθόνες κάνουν οπωσδήποτε λίγο λιγότερο χώρο, αλλά έχουν δύο πλεονεκτήματα: πρώτον, μπορούν να διπλωθούν και να απομακρυνθούν ως περιττές, και δεύτερον, οι ίδιοι συχνά αντιπροσωπεύουν ένα έργο τέχνης.
 • Μια στενή γραμμή μετρητή θα είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα: δεν θα χρησιμεύσει ως φραγμός στο φως και θα χωρίσει τέλεια το γραφείο και το σαλόνι ή το σαλόνι και την τραπεζαρία.
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη με δάπεδο, ορο
φή και τοίχους

Η ρεσεψιόν είναι να οικοδομήσουμε οριοθέτηση σχετικά με το χρώμα και την υφή αντιθέσεις μεταξύ των ζωνών - αφορά, πρώτα απ 'όλα, το φινίρισμα των υλικών (ταπετσαρία, επένδυση), καθώς και αντικείμενα διακόσμησης στο εσωτερικό.

 1. Paul. Μέρος του δωματίου, το οποίο είναι ένα καθιστικό ή μια μελέτη, μπορεί να διακοσμηθεί με laminate ή παρκέ, αλλά στον χώρο ύπνου είναι καλύτερα να βάλετε ένα χαλί φυσικής απόχρωσης.
 2. Polotok. Χρησιμοποιώντας χαρτόνι γύψου, πάνω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια οροφή πολλαπλών επιπέδων με τις κορδέλες LED και τις αποχρώσεις παστέλ ταπετσαρίας οροφής.
 3. Τα τείχη. Στο μέρος όπου είναι καφέ και επιφάνεια εργασίας, ράφια και ξεχωρίζει για το βίντεο και ηχητικό εξοπλισμό, μπορείτε να κάνετε την επένδυση πάνελ γύψου «Brick» γείωσης ή κενά (σε στιλ σοφίτας), τοίχους. Για την περιοχή ύπνου αφήνουν φυσική ταπετσαρία από γιούτα και μπαμπού, ακριβά μη υφασμένα και βινύλιο, ύφασμα ή συνηθισμένο χαρτί. Το χρώμα πρέπει επίσης να διαφέρει (τουλάχιστον ελάχιστα): στο χώρο όπου βρίσκεται το κρεβάτι, θα επικρατήσουν ήρεμες αποχρώσεις. Άλλα μέρη του δωματίου μπορεί να είναι πιο φωτεινά.
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη με πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία

Αν το μέγεθος ενός διαμερίσματος ή ενός στούντιο (από 18-20 τ.μ.) Σας επιτρέπει να "κλέψετε" λίγο χώρο, μπορείτε να το χωρίσετε με τη βοήθεια κατασκευών από γυψοσανίδες. Για το "Χρουστσόφ" αυτό, δυστυχώς, είναι σχεδόν ανεφάρμοστο.

Τα τόξα μπορούν να έχουν και την παραδοσιακή μορφή της αψίδας, και μπορούν να εκτελεστούν από μισό μολύβι ή μπορούν να δημιουργηθούν σύμφωνα με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Η ομαλότητα της γραμμής εξαρτάται από το συνολικό σχέδιο, στο οποίο έχει σχεδιαστεί το εσωτερικό. Ευθεία και άμεση θα είναι για σύγχρονο, υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό, στρογγυλεμένες για κλασικισμό, shebbie-chic, provence. Μερικές φορές κουρτίνες κουρτινών.

Οι στήλες είναι μια σπάνια επιλογή διαμερισμάτων. Φυσικά, τέτοιες στήλες δεν είναι φορείς, αλλά μόνο οριοθετούν οπτικά χώρο. Μπορούν να συνδεθούν σε μικρά στενά ράφια, να κρεμάσουν πάνω τους μια σειρά φωτογραφιών, παιδικά σχέδια και μικρά γλάστρες. Αυτό που είναι καλό σε αυτή την επιλογή είναι ότι σχεδόν δεν περιορίζει τη διείσδυση του φωτός σε εκείνο το μέρος του δωματίου όπου δεν υπάρχει παράθυρο. Οι στήλες μπορούν να είναι επένδυση με επένδυση από το τοίχωμα ή τοίχου.

Τα βάθρα συνήθως διευθετούνται όπου το κρεβάτι θα σταθεί. Εάν το δωμάτιο είναι τοποθετημένη στο βάθρο, η μετάθεση δεν προβλέπεται, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι «γραφείο του υπολογιστή και καρέκλα γραφείου» για να μην κάνουν τίποτα για αυτό - είναι απλώς επικίνδυνη ιδέα (ειδικά για εκείνους που τους αρέσει να οδηγούν σε μια τέτοια καρέκλα).

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη με στατικά διαμερίσματα

Συνήθως, τα συρόμενα χωρίσματα είναι κατασκευασμένα από πολυανθρακικό ή γυαλί. Σε επίπεδο φωτισμού, σχεδόν δεν επηρεάζουν, αλλά το χώρο στούντιο ή τα δωμάτια οπτικά κάνουν μικρά, και αρκετά σοβαρά.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Παρακολούθηση με κουρτίνες και κουρτίνες

Οι οθόνες είναι ιδανικές για ένα εσωτερικό, αν η σχεδίασή του διατηρείται στα ασιατικά στυλ. Φυσικά, ως αντικείμενα ε
πίπλων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που μπορεί να δει κανείς στα ιατρικά γραφεία, οι εσωτερικές οθόνες συνήθως αντιπροσωπεύουν ένα έργο τέχνης. Διαφανή οθόνη προφίλ ή πολυανθρακικό έκδοση του λειτουργικού και όχι διακοσμητικά, αλλά εκείνους που είναι σαν μεσαιωνική Κίνα, παραδοσιακά φτιαγμένο από χοντρό χαρτί ή μετάξι και ζωγράφισε εικόνες. Μπορούν να είναι μια καλή έμφαση στο σχεδιασμό.

1
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Οι κουρτίνες για το διαχωρισμό χρησιμοποιούν ημιδιαφανές - από οργαντά ή πέπλο, και ποτέ - βαριά κουρτίνα ή μαύρισμα.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Ζώνη με φωτισμό

Τέλος, μια συσκευή που δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ μόνη της: όταν υπάρχει μόνο φυσικό φως σε ένα δωμάτιο ή ένα στούντιο, όλοι οι χώροι διαχωρισμού θα παραμείνουν «πίσω από τα παρασκήνια». Ωστόσο, ο φωτισμός ως μια μικρή λεπτομέρεια τελειοποίησης είναι απλά μια κομψή επιλογή για εσωτερικό σχεδιασμό.

 • Ο χώρος εργασίας φωτίζεται από επιτραπέζιο φωτιστικό ή λαμπτήρα δαπέδου.
 • Ο καφές ή το τραπέζι του καφέ είναι εξοπλισμένο με την ίδια συσκευή, αλλά με μαλακό φως.
 • Στη ζώνη όπου διαβάζετε ή κάνετε κεντήματα, είναι ιδανικό για να κρεμάσετε ένα πούλι.
 • Στα ντουλάπια, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα φώτα της νύχτας, και εάν υπάρχει μια οροφή πολλαπλών επιπέδων πάνω από το κρεβάτι, καλύψτε το με μια λωρίδα LED. Η τελευταία λήψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει το βάθρο αν το κρεβάτι βρίσκεται πάνω σε αυτό.
 • Οι λυχνίες LED είναι επίσης κατάλληλες για γωνίες όπου βρίσκονται παιδικά κρεβάτια.
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας
Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει διαίρεση σε ζώνες, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ένα "ανώτερο" φως, γνωστό στο "Χρουστσόφ". Ο φωτισμός ενός μέρους, ίσως, θα επηρεάσει μια ήσυχη οικεία ατμόσφαιρα σε μια άλλη.

Κανόνες χωρισμού

Εάν το παράθυρο βρίσκεται μόνο σε μία από τις ζώνες (και ακόμη περισσότερο εάν είναι μικρό), είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε τα μεγάλα αδιαφανή χωρίσματα, διαφορετικά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Εργονομία και για άλλη μια φορά εργονομικό σχεδιασμό. Ζώνη γίνεται περισσότερο από ανάγκη από ένα καπρίτσιο (ειδικά αν είναι ένα μικρό στούντιο των 14 έως 16-17 τ. Μ, στην οποία η κατοικία είναι μόνο ένα), και αυτό σημαίνει ότι ο τόπος δεν είναι τόσο πολύ. Εάν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα πτυσσόμενο καναπέ ή ένα πτυσσόμενο κρεβάτι, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, το ίδιο ισχύει και για τα πτυσσόμενα τραπέζια. Για τα δωμάτια των παιδιών είναι καλύτερα να αγοράσετε κουκέτες: ένα κρεβάτι στην κορυφή και ένα κρεβάτι εργασίας - στο κάτω μέρος. Το κομοδίνο μπορεί να χρησιμεύσει ως καφές ή τραπεζάκι για την ημέρα - απλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο σε τροχούς. Εάν είναι δυνατόν, όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν στενότερα και μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ κατακόρυφο χώρο.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας

Τα σαλόνια και οι χώροι τραπεζαρίας είναι διακοσμημένα σε πιο έντονες αποχρώσεις από τον ύπνο: πρόκειται για έπιπλα, ταπετσαρίες, υφάσματα.

Αν χρησιμοποιείτε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω, σκεφτείτε το χώρο που θα καταλαμβάνουν τα κομμάτια επίπλων στην ξεδιπλωμένη μορφή.

Η χωροθέτηση είναι πάντα μια αντίθεση, και μπορείτε να την κτυπήσετε όπως είναι βολικό για σας.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

29 − 24 =