Εξοπλίζουμε ένα διαμέρισμα: πώς να φτιάξετε ένα σπίτι άνετο και λειτουργικό (59 φωτογραφίες)

Η επίπλωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου είναι μια δύσκολη εργασία, αλλά ενδιαφέρουσα. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να γίνει το διαμέρισμα ζεστό και μεγαλοπρεπώς, αλλά και λειτουργικό. Η δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου περιλαμβάνει αρκετά βασικά σημεία που θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα.

Επίπλωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου το 2017

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με μπαλκόνι 2017

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με ένα μπαρ

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου σε μπεζ χρώμα

Επιπλώσεις διαμερίσματος ενός δωματίου σε λευκό χρώμα

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ένα ζεστό διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου μέρα και μέρα θα ικανοποιήσει τους ιδιοκτήτες του, ειδικά σε καλό σχεδιασμό. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου, αλλά όλες είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες:

  1. Δημιουργία χώρου. Ίσως το μόνο πράγμα που μπορεί να χάσετε σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι ο ελεύθερος χώρος. Και το κύριο καθήκον στη δημιουργία οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου θα είναι η δημιουργία του μέγιστου χώρου.
  2. Ζώνη. Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι απλά απαραίτητο να χωρίσετε την περιοχή εργασίας και τη ζώνη ανάπαυσης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο διαφορετικά διαμερίσματα και κουρτίνες, καθώς και απλό οπτικό χωρισμό.
  3. Ευκολία και λειτουργικότητα. Το κακό είναι το διαμέρισμα, στο οποίο δεν υπάρχει ευκολία. Για το λόγο αυτό, δεν είναι λιγότερο σημαντικό καθήκον, όταν δημιουργείτε ένα εσωτερικό, είναι η δημιουργία άνεσης και ηρεμίας στο διαμέρισμα. Η λειτουργικότητα επιτρέπει επίσης την ορθολογική επιλογή και χρήση επίπλων και οικιακών συσκευών.
  4. Η σωστή επιλογή του εσωτερικού. Μια καλή επιλογή του εσωτερικού θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη διάθεση στο διαμέρισμά σας. Η αρμονικά επιλεγμένη σειρά χρωμάτων, αξεσουάρ και η δημιουργία ενός μοναδικού στιλ θα εξασφαλίσουν ζεστασιά και άνεση στο διαμέρισμά σας.
  5. Κατάλληλη επιλογή επίπλων. Η επιλογή των επίπλων για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι το καθήκον που εξασφαλίζει, πρώτα απ 'όλα, τη βελτιστοποίηση ολόκληρου του διαμερίσματος και ως εκ τούτου τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου χώρου. Αν δίνεις αρμονικά ένα διαμέρισμα, παίρνεις ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Βελτίωση δωματίου

Ίσως το πιο δύσκολο έργο είναι να ομορφύνετε το μοναδικό δωμάτιο στο διαμέρισμα, να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο άνετο, άνετο και άνετο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αρχίσετε είναι η διάταξη του δωματίου και η επιλογή των επίπλων.

Επιπλώσεις διαμερίσματος ενός δωματίου με μαύρους τόνους

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου σε κλασικό στιλ

1

Έπιπλα και διακόσμηση διαμερίσματος ενός δωματίου

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με παιδικό δωμάτιο

Επίπλωση διαμερίσματος ενός δωματίου με καναπέ

Επίπλωση και σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου

Επίπλωση ενός διαμερίσματος σε οικολογικό στιλ

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με παράθυρο κόλπων

Λειτουργική επίπλωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου

Η διάταξη του δωματίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή του και τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν, οπότε σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε μια ατομική προσέγγιση. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να διαιρέσετε την περιοχή εργασίας και τη ζώνη ανάπαυσης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να διαιρέσετε χρησιμοποιώντας διαφορετικά διαμερίσματα και κουρτίνες. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η κινητικότητα, χάρη στην οποία μπορείτε πάντα να αναδιατάξετε εύκολα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οπτικούς διαχωριστές. Για παράδειγμα, ένα χαλί σε περιοχή αναψυχής ή οροφές πολλαπλών επιπέδων είναι κατάλληλο. Μερικές φορές είναι αρκετό απλώς να διακοσμήσετε το διαμέρισμα με έπιπλα, προκειμένου να οριοθετήσετε σαφώς τις ζώνες, αυτό είναι περισσότερο θέμα γεύσης.

Η επιλογή των επίπλων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον επιθυμητό σχεδιασμό του δωματίου, αλλά η κύρια έμφαση δίνεται στη βελτιστοποίηση και τη λειτουργικότητα. Λόγω της σωστής επιλογής ενός ακουστικού δωματίου, μπορείτε να απελευθερώσετε μεγάλο χώρο. Σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ενός δωματίου είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ορθολογικά κάθε εκατοστό του χώρου.

Επίπλωση ενός διαμερίσματος στο στυλ του ρετρό φουτουριστικό

Επιπλώσεις ιδεών διαμερίσματος ενός δωματίου

Επίπλωση διαμερίσματος ενός δωματίου σε βιομηχανικό στιλ

Έπιπλα και εσωτερικό διαμερίσματος ενός δωματίου

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με τζάκι

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με ένα συρταριέρα

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου σε καφέ χρώμα

Η επίπλωση ενός διαμερίσματος με ένα χαλί

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με κόκκινους τόνους

Αγοράζοντας έπιπλα, αξίζει να προτιμάτε τις συμπαγείς και ενσωματωμένες επιλογές που μεταμορφώνονται εύκολα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τον τοίχο - συνδυάζει διάφορους τύπους επίπλων, είναι εύκολο να επιλέξετε μια αρκετά συμπαγή έκδοση και μια ευρεία επιλογή με ευκολία θα το χωρέσει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ιδανικό για κάθε σχεδιασμό και σύγχρονα μικρά ράφια. Μπορούν επίσης να είναι επιπλωμένα όχι μόνο με καθημερινά πράγματα, αλλά και με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου εσωτερικού χώρου.

Κατά την επιλογή ενός κρεβατιού, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην ευκολία του, αλλά και στη λειτουργικότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεβάτι ενσωματωμένο στο ντουλάπι. Ο καναπές, μέσα στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα, είναι επίσης κατάλληλος. Με την ίδια αρχή, μπορείτε να επιλέξετε και μικρές πολυθρόνες και οθωμανούς.

Το κύριο πράγμα δεν είναι μεγάλο έπιπλα δεν πρέπει να είναι. Σε ένα μικρό διαμέρισμα αυτό θα δημιουργήσει μια αίσθηση στενότητας. Επιλέγοντας ένα τραπέζι, πρέπει να επιλέξετε τις επιλογές δίπλωσης και αντί για μεγάλες πολυθρόνες να χρησιμοποιήσετε μικρές καρέκλες, το πλεονέκτημα μιας μεγάλης επιλογής και του μοντέρνου σχεδιασμού επίπλων θα χωρέσει εύκολα τα πάντα στο εσωτερικό σας.

Η επίπλωση ενός διαμερίσματος με ένα κρεβάτι

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου και μαύρο εσωτερικό της κουζίνας

Επιπλώσεις ενός δωματίου με κουζίνα

Επίπλωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου σε λακωνικό ντιζάιν

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου σε σοφίτα

Επίπλωση ενός διαμερίσματος ενός μικρού

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με έπιπλα

Επίπλωση ενός διαμερίσματος και διακόσμησης γούνας

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με στυλ μινιμαλισμού

Διαρρύθμιση κουζίνας

Σχεδόν όλα τα διαμερίσματα ενός δωματίου διαθέτουν μικρό χώρο κουζίνας. Όπως και στην αίθουσα, το κύριο καθήκον εδώ είναι να μεγιστοποιηθεί ο ελεύθερος χώρος. Για το λόγο αυτό, όταν επιλέγετε ένα σετ κουζίνας, θα πρέπει να προτιμάτε μικρές επιλογές. Η βέλτιστη διάταξη κουζίνας δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέεται με έναν τοίχο. Μπορείτε να διακοσμήσετε την κουζίνα, όπως και στην κλασική στυλ, και με τη χρήση μη τυποποιημένων λύσεων, για παράδειγμα, βάλτε έναν καναπέ σε αυτό. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν, το τραπέζι της κουζίνας είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα πτυσσόμενο.

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου σε αρ νουβό στιλ

Επίπλωση διαμερίσματος ενός δωματίου με ράφια τοίχου

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου και ταπετσαρία ντεκόρ

Επίπλωση ενός διαμερίσματος

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με διαμερίσματα

Για τους λάτρεις των ριζοσπαστικών λύσεων, μπορείτε να αφαιρέσετε τον τοίχο της κουζίνας, κάνοντας ένα διαμέρισμα στούντιο. Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να διαιρέσετε την κουζίνα και την τραπεζαρία με ένα μετρητή μπαρ ή να χρησιμοποιήσετε ένα σετ κουζίνας με ένα τμήμα νησιού, μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το συνολικό ελεύθερο χώρο.

Επίπλωση και αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου

Επίπλωση ενός διαμερίσματος

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με ράφια

Επίπλωση ενός χώρου εισόδου ενός διαμερίσματος ενός δωματίου

Το μπάνιο

Ίσως το μικρότερο δωμάτιο είναι ένα μπάνιο. Αλλά ακόμα και εδώ υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη δημιουργία ενός κομψού εσωτερικού χώρου. Τις περισσότερες φορές, το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στο μπάνιο είναι ένα πλυντήριο ρούχων. Αλλά χωρίς αυτό στην εποχή μας, πουθενά. Για το λόγο αυτό, αξίζει να κάνετε μια λουτρό αντικατάστασης για ένα συμπαγές ντους. Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε να έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο, θα έχετε επίσης τον σύγχρονο εξοπλισμό, η χρήση του οποίου δεν θα σας αφήσει αδιάφορη, καθώς και τον αρχικό σχεδιασμό του μπάνιου. Λειτουργικά, η καμπίνα ντους είναι πολύ καλύτερη από μια κλασική μπανιέρα και μαζί της θα έχετε περισσότερες επιλογές για το πώς να διακοσμήσετε το μπάνιο σας.

Επίπλωση ενός διαμερίσματος στο στυλ της Προβηγκίας

Επίπλωση και επισκευή διαμερίσματος ενός δωματίου

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε στυλ ρετρό

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με σκαλισμένα έπιπλα

Επίπλωση ενός διαμερίσματος με μια φωτογραφία στον τοίχο

Αλλά αν έχετε αρκετό χώρο στο μπάνιο, ή εσείς για άλλους λόγους δεν θέλετε να χωρίσετε με το κλασικό μπάνιο σας, τότε για τους σχεδιαστές υπόθεση έχουν τις δικές τους λύσεις. Εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα περιττά από όλους τους ανοικτούς χώρους, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλούς καθρέφτες. Με καλά επιλεγμένο φωτισμό, θα πάρετε ένα πανέμορφο παιχνίδι φωτός που όχι μόνο θα φωτίζει τέλεια το μπάνιο, αλλά θα δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση του αυξανόμενου ελεύθερου χώρου.

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου σε γκρι χρώμα

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με ντουλάπα

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε σκανδιναβικό στιλ

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με τραπεζαρία

Φυσικό φως

Μπορείτε να αυξήσετε τον ελεύθερο χώρο όχι μόνο χρησιμοποιώντας συμπαγή έπιπλα, αλλά και με τη βοήθεια σωστού φωτισμού. Δηλαδή - με τη χρήση φυσικού φωτός. Εάν τα παράθυρά σας βρίσκονται στην ηλιόλουστη πλευρά - αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα. Αλλά ακόμη και αλλιώς, το φυσικό φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό.

Η διακόσμηση με κουρτίνες είναι απαραίτητη, πάντα δίνει μια ορισμένη γοητεία, αλλά προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μικρές και λεπτές κουρτίνες. Η παρουσία του φυσικού φωτός όχι μόνο θα αυξήσει οπτικά τον χώρο, αλλά και θα γεμίσει το διαμέρισμά σας με ζεστασιά και άνεση.

Σε μικρά διαμερίσματα, πρέπει να μεγιστοποιήσετε τη χρήση γυάλινων και καθρεφτών επιφανειών, σε συνδυασμό με το φυσικό φως, αυτό, πάλι, δημιουργεί την ψευδαίσθηση του χώρου. Και, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν κλασσικοί καθρέφτες, απλές επενδύσεις από γυαλί και πόρτες καθρέφτη θα είναι κατάλληλες για το σκοπό αυτό. Η σωστή προσφορά του διαμερίσματός σας δεν λειτουργεί, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει κάθε μέρα.

Στούντιο στούντιο επίπλων

Τάσεις στην ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος ενός δωματίου

Η επίπλωση ενός διαμερίσματος είναι στενή

Επιλογές χρωμάτων

Κατά την επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων, πρέπει να δοθεί προσοχή στις ελαφριές, μονόχρωμες λύσεις. Ειδικά αφορά τη διακόσμηση των τειχών, επειδή τα σκούρα χρώματα, ειδικά η ταπετσαρία με εικόνες, μειώνουν οπτικά το χώρο.
Ένα κλασικό λευκό στυλ είναι καλό. Με την παρουσία φυσικού φωτός, θα συνδυάζεται αρμονικά με οποιοδήποτε εσωτερικό. Πολύ δημοφιλή και διαφορετικά χρώματα κρέμας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς φωτεινών χρωμάτων οξέος, αλλά μόνο ως επιπρόσθετους χρωματικούς τόνους. Συνήθως χρησιμοποιούνται απευθείας στη διακόσμηση του δωματίου. Τα βασικά χρώματα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι στάνταρ.

Επίπλωση ενός διαμερίσματος και επένδυσης με επένδυση

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με μπάνιο

Έπιπλα από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου και από ένα εσωτερικό μπάνιο

Διακόσμ
ηση και άλλα στοιχεία

Η διακόσμηση οποιουδήποτε διαμερίσματος αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε σχεδίου. Ωστόσο, σε περίπτωση διακόσμησης διαμερίσματος ενός δωματίου, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο λειτουργική διακόσμηση. Για να διακοσμήσετε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου δεν θα είναι πολύ δύσκολο. Ως εκ τούτου, διάφορα διακοσμημένα αξεσουάρ μπορούν να εκτελέσουν. Για παράδειγμα - χαρτοπετσέτες, κρεμάστρες, τραπεζομάντιλα και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Παροχή ενός διαμερίσματος μπάνιου με ένα δωμάτιο

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με καθρέφτη στο σαλόνι

Επιπλωμένο διαμέρισμα ενός δωματίου με κίτρινες προεκτάσεις

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, για πλήρη αρμονία είναι απαραίτητο να διατηρείται η καθαριότητα στο διαμέρισμα και να αποφεύγεται η συσσώρευση των πραγμάτων σε προεξέχοντες χώρους. Η καθαριότητα και η τάξη όχι μόνο αυξάνουν οπτικά τον ελεύθερο χώρο σας, αλλά απλά θα σας ευχαριστήσουν.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 2 =