Έπιπλα για το δωμάτιο του αγοριού (19 φωτογραφίες): τι πρέπει να ληφθεί υπόψη

Για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο, χρειάζεστε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Εάν το κορίτσι είναι πιο κατάλληλο για απαλά, παστέλ χρώματα και όμορφες λεπτομέρειες, τότε στο δωμάτιο του αγοριού θα είναι πολύ διαφορετικές απαιτήσεις. Στο αγόρι δίνουν ασυνήθιστα στοιχεία, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, ενεργοποιώντας τη φαντασία και προκαλώντας δράση. Κατά συνέπεια, το χρώμα των επίπλων και των επίπλων θα πρέπει να είναι ακριβώς έτσι. Στο άρθρο θα εξετάσουμε ποια χαρακτηριστικά υπάρχουν για τη διακόσμηση του δωματίου του παιδιού "αγόρι", πώς να επιλέξετε το ντεκόρ και τα έπιπλα για το αγόρι στην κρεβατοκάμαρά του.

Έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο με αεροπλάνα για το αγόρι

Βασικές απαιτήσεις

Ποιες αρχές πρέπει να ακολουθούνται κατά την επιλογή επίπλων και εσωτερικού σχεδιασμού σε ένα δωμάτιο αγοριού;

  • Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε εκ των προτέρων τις κύριες ζώνες που θα βρίσκονται στο δωμάτιο. Πρόκειται για ένα χώρο εργασίας όπου υπάρχει ένα γραφείο για ένα εφηβικό φοιτητής, καθιστικό με καναπέ ή στο κρεβάτι, χώρο παιχνιδιών της νεολαίας με τηλεόραση και ένα χαλί, μια ζώνη άνεσης, όπου μπορεί να υπάρχει εξοπλισμός για το παιδί χόμπι. Αυτές οι ζώνες είναι βασικές, αλλά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση οι γονείς και το παιδί αποφασίζουν ποιες ζώνες έχουν προτεραιότητα και ποιες μπορούν να αποκλειστούν ή να συνδυαστούν μεταξύ τους. Για να διακρίνετε τις ζώνες μπορεί να είναι ένα χρώμα ή μια κατάσταση - για παράδειγμα, η ζώνη παιχνιδιών μπορεί να είναι πορτοκαλί, και η αρθρωτή περιοχή εργασίας - πράσινη ή μπλε.
  • Σύσταση για μικρά δωμάτια - και στις συνθήκες μας τα περισσότερα διαμερίσματα είναι μικρά - είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε δομοστοιχειωτά έπιπλα που θα "μεγαλώσουν" με το παιδί. Αγόρασε όταν το παιδί ήταν 5 χρονών, μια παιδική γωνιά με πλήρες κρεβάτι, μια άνετη ντουλάπα και ένα τραπέζι στον κάτω όροφο, θα εξυπηρετεί τακτικά και όταν ο ιδιοκτήτης γυρίζει 15 ετών. Αλλά, φυσικά, εάν το επιτρέπει ο χώρος, είναι καλύτερο να κανονίσετε όλα τα έπιπλα χωριστά, κάνοντας το δωμάτιο του παιδικού υπνοδωματίου εντελώς άνετο και άνετο χώρο σε κατάλληλο στυλ, χωρίς να γεμίζει.
  • Ένα γραφείο συνήθως συνδυάζεται με έναν υπολογιστή, ενώ μερικοί άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να βάλουν ένα ξεχωριστό τραπέζι για μαθήματα στο δωμάτιο και ένα ξεχωριστό τραπέζι για τον υπολογιστή. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείτε - τα σύγχρονα γραφεία υπολογιστών είναι αρκετά βολικά και ικανά να εκτελούν όλες τις γραπτές λειτουργίες. Επιπλέον, συχνά αντί για ένα σταθερό μοντέλο αγόρια υπολογιστή των 10 ετών προτιμούν φορητούς υπολογιστές ή tablet, οπότε το ερώτημα εδώ είναι απλοποιηθεί περαιτέρω - για τα gadget στο ύφος ενός συγκεκριμένου πίνακα δεν απαιτείται. Έτσι, το εφηβικό υπνοδωμάτιο μπορεί να διαχειριστεί αρκετά ένα τραπέζι, αλλά - πολυλειτουργικό.
Λευκά και μπλε γυαλιστερά έπιπλα στο δωμάτιο των παιδιών
Μπεζ και μπλε έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο

Sleeper

Στην ιδανική περίπτωση, βέβαια, για να πάρει το αγόρι, αν τουλάχιστον 10 χρόνια, τουλάχιστον τριών ετών, ένα πλήρες κρεβάτι, όχι ένα καναπέ. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα καλό κρεβάτι ορθοπεδικό στρώμα, το οποίο θα εξαλείψει τα προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη - η μάστιγα των σύγχρονων εφήβων, που κάθονται στον υπολογιστή πολλά. Ένα μοντέρνο ντουλάπι - τραπέζια και καρέκλες με το σωστό ύψος και μια καλή ευθεία πλάτη - θα συμπληρώνουν την προληπτική επίδραση του κρεβατιού.

Κόκκινο μπεζ έπιπλα στο δωμάτιο του αγοριού

Το κρεβάτι και το στρώμα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά ή τεχνητά υλικά ποιότητας, χωρίς τη χρήση τοξικών και επιβλαβών ουσιών. Να είστε βέβαιος να το επιβεβαιώσει αυτό κατά την αγορά - για τα έπιπλα και τα στρώματα πρέπει να είναι πιστοποιητικά ποιότητας. Ειδικά αυτό ισχύει για έπιπλα για νεογέννητα, αλλά τα έπιπλα για νέους για έφηβους πρέπει επίσης να πληρούν όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας.

Πορτοκαλί-μπλε-μπεζ έπιπλα στο δωμάτιο του αγοριού

Στρώμα για τα μωρά, τα μικρά αγόρια και εφήβους ηλικίας 10 ετών και άνω θα πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτα και ελαστική. Αμέσως αγοράσει ένα κρεβάτι για την ανάπτυξη - την επίτευξη 13-14 ετών, το παιδί αρχίζει να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, χάρη σε ένα εφηβικό επιτάχυνση, οπότε το κρεβάτι θα πρέπει να είναι 25-30 cm σε απόθεμα, η οποία δεν θα αλλάξει το κρεβάτι κάθε χρόνο. Τα μοντέρνα έπιπλα γραφείου επιτρέπουν ένα τέτοιο απόθεμα. Ένα κρεβάτι με τη μορφή ενός μηχανήματος, ειδικά όπως το malka από ένα έτος ή παλαιότερο.

Πώς να επιλέξετε έπιπλα

Τα βασικά κριτήρια για να επιλέξετε έπιπλα για το δωμάτιο του αγοριού.

Εμφάνιση

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο. Εάν ο σχεδιασμός των επίπλων δεν του αρέσει το παιδί προς τα έξω, τότε όλα τα ορθοπεδικά, λειτουργικά και άλλα θετικά χαρακτηριστικά του δεν είναι πλέον σχετικά με αυτό. Εάν η θέα αυτού του πίνακα "της γιαγιάς" θα προκαλέσει τον μαθητή να απορρίψει, τότε η άνευ όρων ευκολία του δεν σημαίνει τίποτα. Επομένως, λάβετε υπόψη τα σύγχρονα κριτήρια και συμβουλευτείτε κατά την επιλογή των επίπλων με το ίδιο το παιδί, λάβετε υπόψη τις επιθυμίες του. Επιπλέον, η εμφάνιση δημιουργεί μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο - και αν αυτό το είδος θα ευχαριστήσει το παιδί, εδώ θα αισθανθεί άνετα και ασφαλή. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο σε θαλάσσιο στυλ θα απευθύνεται τόσο στο παιδί όσο και στον έφηβο 15 ετών.

Κρεβατοκάμαρα και άλλα έπιπλα σε θαλάσσιο στυλ στο δωμάτιο για τον μαθητή-αγόρι

Κρεβατοκάμαρα και άλλα έπιπλα σε θαλάσσιο στυλ στο δωμάτιο για τον μαθητή-αγόρι
Μπεζ έπιπλα σε στυλ θαλάσσης σε ένα δωμάτιο για ένα αγόρι

Σταθερότητα και αξιοπιστία

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή τα αγόρια δεν είναι πολύ επιμελής και προσεκτικοί. Τα κανονικά ή σπονδυλωτά έπιπλα στο δωμάτιό τους πρέπει να χαρακτηρίζονται από αυξημένα χαρακτηριστικά αντοχής και αξιοπιστίας. Είναι επίσης σημαντικό ότι η επίπλωση και η περιοχή παιχνιδιού δεν έχουν οξείες επικίνδυνες γωνίες, καθώς τα αγόρια συχνά παίζουν ενεργά και τρέχουν γύρω από το δωμάτιο. Για να αποφευχθούν τραυματισμοί που είναι επικίνδυνοι για την υγεία, τα έπιπλα των μαθητών θα πρέπει να έχουν στρογγυλεμένες λείες γραμμές.

Μπεζ-μπλε-πράσινο έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο για το αγόρι

Έπιπλα γκρι-λευκού για την αίθουσα ενός αγοριού-έφηβος

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Κανένας γονέας δεν επιθυμεί να ενημερώνει τακτικά τα έπιπλα στο δωμάτιο του παιδιού, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε αμέσως το καλύτερο μοντέλο ποιότητας που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Μια τέτοια προσέγγιση δεν θα βοηθήσει "ενοχλεί" με το γεγονός ότι τραπέζια, καρέκλες και ένα κρεβάτι σπάσει και σπάσει. Αλλά, βεβαίως, την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός των επίπλων θα πρέπει να είναι κατάλληλος - πραγματικός και μοντέρνος.

Καφέ έπιπλα για ένα παιδικό δωμάτιο των δύο αγοριών

Ένα πολύ σημαντικό κριτήριο είναι η ευκολία

Είναι απαραίτητο να έχετε μια καρέκλα και ένα τραπέζι γραφής που να ταιριάζει στο παιδί στην ανάπτυξη, διαφορετικά θα χτυπά και θα καταστρέψει τη στάση του σώματος. Για έπιπλα για νεογέννητα, οι απαιτήσεις είναι παρόμοιες, ειδικά για την άνεση και την ασφάλεια.

Όμορφα έπιπλα στο σπίτι των παιδιών

Χαρακτηριστικά των αρθρωτών επίπλων

Επιλέγοντας το σωστό δομοστοιχείο, είναι καλύτερο να αγοράσετε περισσότερα διαφορετικά ράφια, ντουλάπια και ράφια. Όσο περισσότερο μεγαλώνει το παιδί, τόσο περισσότερο θα πρέπει να συσσωρεύει διαφορετικούς "θησαυρούς", με τ
ους οποίους, φυσικά, δεν θα θέλει να χωρίσει. Πολλά ράφια και ράφια θα επιτρέψουν να αποθηκεύσετε αυτά τα πράγματα χωρίς να βλάψετε το χώρο του παιδικού δωματίου. Ένα καλό αρθρωτό σύστημα για νέους είναι πολύ άνετο και εργονομικά έπιπλα.

Μοντέρνα έπιπλα σε πειρατικό ύφος στο παιδικό δωμάτιο για το αγόρι

Ντουλάπα είναι καλύτερα να αγοράσετε χωρίς γυαλιά - τα αγόρια κάτω των 15 ετών από την έκτακτη δραστηριότητα, και θα πρέπει να είναι σε θέση να τους χτυπήσει, αλλά την ίδια στιγμή και εξακολουθεί να πληγωθεί. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ανοικτά ράφια, τα οποία θα δείχνουν απόλυτα όλα τα βιβλία, βιβλία και άλλα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον σπουδαστή.

1
Μπεζ έπιπλα στο δωμάτιο του αγοριού με το στυλ της Προβηγκίας

Συμβουλές

Αν κάνετε custom-made έπιπλα στο κατάστημα, ζητήστε να δείτε μια προ-3D μοντέλα - μαζί με τον σχεδιαστή που θα μπορούν εύκολα να «συνθέσει» τα αγαπημένα σας αντικείμενα και τα βάζουμε στο δωμάτιο ενός εικονικού μωρού. Αυτή η προσέγγιση θα διευκολύνει σημαντικά τον περαιτέρω σχεδιασμό σας - θα επιλέξει απλά το σωστό σχεδιασμό.

Πορτοκαλί-πράσινο έπιπλα σε αγόρι ενός παιδιού

Αν δεν ζουν μόνοι τους στο δωμάτιο, αλλά δύο αγόρια, το καλύτερο πράγμα σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει μια κουκέτα - το δωμάτιο μπορεί να επισημοποιηθεί σε ναυτικό στυλ, είτε με τη μορφή της ένα διαμέρισμα τρένο. Θα υπάρξει πολύ σαφής συσχέτιση εύρεσης στην καμπίνα του πλοίου. Επιπλέον, τα αγόρια, φυσικά, όπως αυτό το στυλ διακόσμησης του δωματίου.

Λευκό-μπλε κρεβάτι σοφίτας με χώρο εργασίας για τον μαθητή

Σχεδιάζοντας ένα εφηβικό δωμάτιο για ένα αγόρι

Όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια των επίπλων για την κρεβατοκάμαρα του παιδιού, αυτό είναι κατανοητό για όλους. Εκτός από αυτές τις προφανείς απαιτήσεις ασφάλειας, τα έπιπλα για το αγόρι - ειδικά αν έχει ήδη εγκαταλείψει την ηλικία του νηπιαγωγείου - πρέπει αναγκαστικά να είναι ακόμα μοντέρνα και επιπλωμένα με μοντέρνο στυλ. Τα παιδιά προσκαλούν συχνά τους φίλους τους, οι συμμαθητές μπορούν να έρθουν στο παιδί - ο σχεδιασμός του δωματίου δεν πρέπει να προκαλέσει κρίμα και συσχετισμούς με το μουσείο ή το εσωτερικό της γιαγιάς. Ως εκ τούτου, το χρώμα πρέπει να επιλέγεται με το μυαλό, και το εσωτερικό στο θαλάσσιο ύφος, για παράδειγμα, ιδανικό για το σχεδιασμό του δωματίου του φοιτητή.

Λευκά και πράσινα έπιπλα για παιδικό δωμάτιο

Δεν χρειάζεται να βάζετε τεράστιες ντουλάπες και ντουλάπες στο δωμάτιο του αγοριού. Είναι απίθανο ένα αγόρι στην ηλικία των 10 ετών να είναι πολύ ζήλο να παρακολουθήσει τα ρούχα του και κάθε μέρα να αλλάξει ρούχα. Ο όγκος της ντουλάπας για τα αγόρια χρειάζεται πολύ λιγότερο από ό, τι για ένα κορίτσι. Και το κενό κάθισμα χρησιμοποιείται καλύτερα για μια μικρή γωνία σε αθλητικό στυλ ή απλά αφήνουν χώρο για "ελιγμούς". Ιδανικά κατάλληλο για το δωμάτιο του αγοριού είναι η αποκαλούμενη "αόρατη ντουλάπα", η οποία είναι κομψά χτισμένη στο κάτω μέρος του κρεβατιού, εντελώς εκτός χώρου. Επίσης, το υπνοδωμάτιο νεολαίας του αγοριού θα φανεί εξαιρετικό, εξοπλισμένο με μια μικρή και ευρύχωρη μικρή ντουλάπα, καλύτερη γωνία. Το χρώμα του θαλάμου επιλέγεται σύμφωνα με το εσωτερικό.

Όμορφα έπιπλα στυλ θαλάσσης στο δωμάτιο του αγοριού ενός εφήβου

Εξαιρετική για το σχεδιασμό του δωματίου των αγοριών για το σχολικό παιδί με διάφορα αρθρωτά συστήματα. Ένα παιδί ηλικίας 10 ετών μπορεί ήδη να επιλέξει το συνδυασμό κουτιών και ράφια, τα οποία είναι πιο άνετα με. Τέτοια αρθρωτά συστήματα είναι επίσης κατάλληλα επειδή, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να επεκταθούν αγοράζοντας μερικά κουτιά ή, αντίθετα, μειώνοντας, αφαιρώντας αυτά που δεν χρησιμοποιούν. Επιπλέον, αρθρωτά κομμάτια επίπλων είναι εύκολο να αλλάξουν, να αλλάξουν θέσεις, έτσι ώστε το παιδί
να μπορεί εύκολα να αλλάξει το σχέδιο του δωματίου χωρίς πολύ κόπο και επιπλέον κόστος. Αρθρωτό σύστημα είναι καλό για τα νεογνά, συμπεριλαμβανομένων. Η ζώνη παιχνιδιών μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με ένα αρθρωτό σύστημα - για παράδειγμα, σε θαλάσσιο στυλ.

Ο σχεδιασμός του δωματίου του αγοριού θα πρέπει να είναι φωτεινό, ζωντανό και ενδιαφέρον - για παράδειγμα, σε θαλάσσιο ύφος. Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού, το μυαλό του σε αυτή την περίπτωση μπορεί να πάρει το απαραίτητο φαγητό για ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, το σκοτεινό, σκούρο χρώμα και οι σκούρες αποχρώσεις, τα βαρετά έπιπλα δεν συνιστώνται. Το παιδί πρέπει να κάνει τη συμβολή του στο σχεδιασμό του δωματίου - μόνο έτσι το υπνοδωμάτιο θα γίνει πραγματικά "του" του. Μπορεί να είναι μια ζωγραφισμένη στο χέρι ζωγραφική στον τοίχο, ένα μοντέλο αεροπλάνου ή ένα μεγάλο πάνελ παζλ.

Μπεζ μωρό για το αγόρι

Το σωστά σχεδιασμένο παιδικό δωμάτιο του αγοριού θα συμβάλλει αναγκαστικά στη σωστή και ταχεία ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος, της αντίληψης, των καλλιτεχνικών ταλέντων και άλλων θετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. Ένα αρθρωτό σύστημα παιχνιδιού και εργασίας για ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να ταιριάζει για ένα παιδί από ένα ή περισσότερα έτη.

Εάν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο για ένα εφηβικό αγόρι, μπορεί να έχει «άγριες» ιδέες για το σχεδιασμό του. Για παράδειγμα, θέλει να ζωγραφίσει όλους τους τοίχους μαύρο ή κάτι σε αυτό το πνεύμα - μην βιαστείτε να ακολουθήσετε τις επιθυμίες του παιδιού τυφλά σε αυτή την περίπτωση. Η εφηβική ηλικία με την επαναστατικότητα και τον αγώνα της με τα πρότυπα σύντομα θα περάσει, αλλά τα παιδιά που δεν θα είναι διακοσμημένα θα παραμείνουν. Και θα πρέπει να κάνω επισκευές για ένα καινούργιο, ξοδεύοντας το χρόνο μου, τη δύναμη, τα χρήματά μου και τα νευρικά κύτταρα. Αλλά, λένε ένα κρεβάτι με τη μορφή μιας γραφομηχανής - είναι αρκετά πρακτικό και μια καλή ιδέα.

Καφέ έπιπλα στο δωμάτιο των παιδιών σοφίτα για το αγόρι

Στο δωμάτιο του αγοριού, είναι καλύτερο να μην αγοράζετε ακριβά ταπετσαρία και κάποια υπερβολικά πολυτελή αντικείμενα διακόσμησης, εξαιρετικά έπιπλα, επίσης, σε τίποτα. Τα αγόρια αγαπούν τα πειράματα και τα πειράματα - ξαφνικά θα έρθει στο μυαλό για να δει - πώς αυτά τα έπιπλα είναι τοποθετημένα, ή θα θελήσει να σχεδιάσει γκράφιτι στην ταπετσαρία. Είναι καλύτερα να σταματήσετε τις επιλογές του προϋπολογισμού - και δεν πειράζει, και το παιδί δεν χρειάζεται να επιπλήξει.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφρύ, καθαρό τόνο για το δωμάτιο του αγοριού. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχουν κάποιες σκοτεινές λεπτομέρειες - κουρτίνες, ένα χαλί στο πάτωμα, κλπ. Ακόμα, αυτό είναι το παιδί του μέλλοντος ενός σοβαρού ανθρώπου, και ο εντελώς ελαφρύς σχεδιασμός εδώ είναι ελάχιστα κατάλληλος.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 4 =