Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Το νωρίς το φθινόπωρο συνδέεται με την παιδική ηλικία και το πρώτο σε ταξίδι ζωής στο σχολείο, όπου στα μαθήματα της εργασίας συχνά έκανε κάτι ενδιαφέρον.

Σας προτείνουμε να φτιάξετε το φθινόπωρο με τα δικά σας χέρια, η διαδικασία της δημιουργίας του οποίου θα σας επιστρέψει σε αυτή την αξέχαστη κατάσταση άνεσης, γαλήνης και ευτυχίας. Και για τα παιδιά αυτό είναι ένα υπέροχο χόμπι!

Η συλλογή μας είναι μία από τις μεγαλύτερες στο Διαδίκτυο και όλα τα προϊόντα που θα βρείτε εδώ είναι τα καλύτερα που μπορείτε να φανταστείτε. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάτι που θα βρείτε κάτι για τον εαυτό σας (και στη συνέχεια να εξετάζετε πάντα τα ζυμαρικά από ζυμαρικά).

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε:

1 Πώς να προετοιμάσετε, ξηρά φύλλα και άλλα δώρα του φθινοπώρου
2 Πίνακας από φύλλα του φθινοπώρου
3 Topiary του βοτανορίου
4 Τριαντάφυλλα από φύλλα σφενδάμου
5 Συνθέσεις διακοσμητικών κολοκύθας
6ο Στεφάνι στην πόρτα των κάστανων
7ο Φθινόπωρο γιρλάντα "Φύλλα" από αλατισμένη ζύμη
8ο Βάζα και σπίτια από τη συνηθισμένη κολοκύθα
9ο Στεφάνι στην πόρτα των φυσικών υλικών
10 Πλαίσιο βελανίδια για μια φωτογραφία ή έναν καθρέφτη
11ο Συστάδες σταφυλιών από βελανίδια
12η Φθινόπωρο βιοτεχνίες από πίλημα
13ο Γουρουνάκι από σκόρδο και κόκκινη πιπεριά

Πώς να προετοιμάσετε, ξηρά φύλλα και άλλα δώρα του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο μας δίνει πολλά υλικά για δημιουργικότητα. Αυτά είναι φύλλα διαφόρων χρωμάτων και κάστανα, αποξηραμένα λουλούδια και βελανίδια και διακοσμητική κολοκύθα μινιατούρα.

Αλλά πριν ξεκινήσετε να κάνετε αναμνηστικά από αυτά, θα πρέπει να τα προετοιμάσετε κατάλληλα, δηλαδή να στεγνώσετε και, εάν χρειάζεται, να καλύψετε με βερνίκι ή βαφή.

Αν κάνετε ένα είδος από ακατέργαστες πρώτες ύλες, τότε θα είναι ένα βραχύβιο προϊόν.

Μόλις το υλικό στεγνώσει από μόνο του, το σουβενίρ θα χάσει το σχήμα του και θα πρέπει να πεταχτεί έξω. Και εκτός αυτού, τα μισά ψημένα φύλλα μπορούν απλά να λυγίσουν ή να καλυφθούν με μούχλα.

Επομένως, ας αρχίσουμε πρώτα τα ευρήματά μας το φθινόπωρο.

Ας προετοιμάσουμε τα φύλλα για το χεράρι ως εξής:

1 δρόμος:

Βάλτε τα μεταξύ των φύλλων βιβλίων και βάλτε το ξανά στο ράφι, πιέζοντας καλά άλλα βιβλία στο πλάι. Περίπου μια εβδομάδα και μισή φύλλα θα είναι κατάλληλα για χειροτεχνίες.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη, επειδή το φυσικό χρώμα των φύλλων δεν αλλάζει και στη συνέχεια δεν σπάει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2 δρόμος:

Αυτή η μέθοδος είναι καλή αν δεν έχετε τη δύναμη να αντέξετε μια εβδομάδα και μισή και θέλετε να κατεβείτε γρήγορα στην εργασία. Τοποθετήστε ένα φύλλο ανάμεσα σε δύο λευκά φύλλα χαρτιού και σιδερώστε το με το σιδερένιο ρυθμισμένο στην πιο αδύνατη λειτουργία.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Σε αυτή την περίπτωση, τα κίτρινα και κόκκινα φύλλα διατηρούν το χρώμα τους, αλλά τα πράσινα μπορεί να σκουρύνουν και να γίνουν μια άσχημη, καφέ σκιά.

Στεγνώνουμε κάστανα, βελανίδια και μια διακοσμητική κολοκύθα.

1 δρόμος:

Στεγνώνουμε στον ανοιχτό αέρα, στη σκιά. Θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετό καιρό πριν αυτά τα υλικά αποκτήσουν την απαραίτητη ξηρότητα.

Μερικές φορές η διαδικασία αυτή διαρκεί ένα μήνα. Ειδικά πρόκειται για διακοσμητικές κολοκύθες, από τις οποίες ξεκινούν υπέροχες χειροτεχνίες το φθινόπωρο με τα χέρια τους.

Θα δείτε για τον εαυτό σας, όταν έρχεται η στιγμή έτοιμος δώρα του φθινοπώρου. Βελανίδια και κάστανα γίνει ευκολότερη, και η κολοκύθα θα είναι σαν κουδουνίστρα, καθώς η κοιλότητα στο εσωτερικό στεγνώνει και συρρικνώνεται, και ξηρούς σπόρους θα αγωνιστεί στον τοίχο.

2 δρόμος:

Χρησιμοποιούμε ένα φούρνο για αυτό. Θα πρέπει να ρυθμιστεί σε θερμοκρασία μέχρι 60 ° C, και να στεγνώσει μέχρι να είναι έτοιμο, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Το κύριο πράγμα, μην βιαστείτε και μην βάζετε πολλή ζέστη, καθώς τα φρούτα απλά συγκολλούνται και γίνονται εντελώς ακατάλληλα.

Στεγνώστε τα αποξηραμένα λουλούδια

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος και παίζει πολύ. Τα λουλούδια πρέπει να είναι στοιβαγμένα σε ένα νήμα, να περνούν μέσα από τους μίσχους και να κρέμονται σε ένα στεγνό μέρος, αναδιπλώνουν προς τα κάτω.

Το στέγνωμα σε ένα βιβλίο ή με ένα σίδερο δεν θα λειτουργήσει, έτσι το σχήμα θα χαθεί και θα γίνει επίπεδη. Αφού στεγνώσουν αποξηραμένα λουλούδια, πρέπει να καλύπτονται με ένα στρώμα ψεκασμού. Αυτός θα τους δώσει την απαραίτητη πυκνότητα και δεν θα τους επιτρέψει να ξεφύγουν από την παραμικρή επαφή.

Λοιπόν, τώρα, ας προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες κύριες τάξεις και παραδείγματα.

Σε κάθε υποκατηγορία θα βρείτε μια βήμα προς βήμα τεχνολογία κατασκευής και έναν κατάλογο με τα απαραίτητα υλικά για κάθε είδος σουβενίρ.

1. Πίνακας των φύλλων του φθινοπώρου

Σας προσφέρουμε μια θαυμάσια ιδέα για ένα φύλλο φύλλων με τα χέρια σας. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρουμε, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Θα ήταν ωραίο αν δίπλα στην τελική εικόνα των φύλλων τακτοποιήσατε και άλλα στοιχεία φθινοπωρινής διακόσμησης. Για παράδειγμα, κολοκύθες, καρφιά και άλλα πράγματα κατάλληλα στυλ. Τότε θα έχετε ένα ολόκληρο φθινόπωρο σύνολο.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Τι πρέπει να εργαστούμε:

 1. 1. Αποξηραμένα φύλλα σφενδάμου με κίτρινο-κόκκινο χρώμα.
 2. 2. Κλαδί δέντρου για κορμό
 3. 3. Τεμάχιο τετράγωνου σχήματος κόντρα πλακέ
 4. 4. Βερνίκι ή σκούρο βερνίκι
 5. 5. Ένα απλό μολύβι
 6. 6. Κόλλα PVA
 7. 7. Ένα μάτσο ξηρών καραμελών
 8. 8. Κάρτα λυγαριάς για κολοκύθες
 9. 9. Μερικά κομμάτια από κολοκυθόπιτες ποικιλίες Jack Be Little ή Baby Boo

Εάν δεν έχετε τέτοιες κολοκύθες, τότε το καλάθι μπορεί να γεμίσει με κάστανα και βελανίδια. Αλλά το επόμενο έτος δεν θα έβλαπτε να τα μεγαλώσουν, επειδή φαίνονται πολύχρωμα και γιορτινά. Φυσικά, αν έχετε ένα κομμάτι γης.

Κοιτάξτε, ποια ποικιλία ποικιλιών και πόσο αρμονικά συνδυάζονται:

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Κύρια κατηγορία βήμα προς βήμα:

1 βήμα. Grind το διοικητικό συμβούλιο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες. Θα πρέπει να είναι ομαλή.

2 βήματα. Καλύψτε το με λεκέ ή βερνίκι, κατά προτίμηση με καστανόχρωμη απόχρωση. Καλύψτε την επίστρωση σε διάφορα στρώματα, προσπαθώντας να μην φτάσει το χαρτόνι σε ομοιόμορφο χρώμα, αλλά ελαφρώς "επισημασμένο".

3 βήματα. Σχεδιάστε ένα μεγάλο φύλλο σφενδάμνου με το χέρι.

4 βήμα. Ξεκινήστε να κολλάτε φύλλα σφενδάμνου. Ξεκινήστε από τις άκρες, σταδιακά έρχονται στη μέση. Οι άκρες των φύλλων πρέπει να ταιριάζουν όσο το δυνατόν πιο στενά με τις άκρες του περιγράμματος. Η επόμενη σειρά φύλλων πρέπει να επικαλύπτει την προηγούμενη. Μην κολλάτε τα άκρα, πρέπει να είναι ένα "θόλο", έτσι ώστε να βγαίνει το αποτέλεσμα του όγκου.

5 βήμα. Κόψτε το επιλεγμένο υποκατάστημα στη θέση του κορμού.

Και τώρα κρεμάστε ένα πάνελ φθινοπώρου, που δημιουργήθηκε από τον εαυτό σας, πάνω από οποιοδήποτε βάθρο και να τοποθετήσει γύρω από άλλα στοιχεία του ντεκόρ.

2. Topiary του χεριούρι και άλλα υλικά φθινόπωρο

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Το Topiary είναι διακοσμητικό δέντρο. Το φθινόπωρο, μπορείτε να συλλέξετε όμορφα φύλλα και να κάνετε ένα τόσο υπέροχο και ζεστό στοιχείο διακόσμησης.

Οποιοδήποτε φύλλα, αποξηραμένα λουλούδια, βελανίδια, καρφιά θα πάνε εδώ. Το κύριο πράγμα είναι να κατανοήσουμε την ίδια την ουσία και να κάνουμε τη σωστή βάση. Και πώς να το γεμίσετε - θα προκαλέσει φαντασία.

Τι πρέπει να εργαστούμε:

 1. 1. Κεραμικό δοχείο μαλακού χρώματος
 2. 2. Ευθεία κλαδί δέντρου για τον κορμό
 3. 3. 1 σφαίρα από αφρώδες ελαστικό, αφρό ή ειδικό αφρώδες υλικό
 4. 4. Ξηρά βρύα, σουσάμι ή μια χούφτα όμορφα βότσαλα, βελανίδια, ξηρή τέφρα βουνού
 5. 5. Συγκολλητικό όπλο
 6. 6. Ξηρός γύψος
 7. 7. Διακοσμητικά στοιχεία: χορτάρι, αποξηραμένα λουλούδια, τέφρα βουνού, βελανίδια κλπ.

Κύρια κατηγορία βήμα προς βήμα:

1 βήμα. Πρώτα θα κάνουμε μια βάση. Πάρτε μια μπάλα αφρού και βάλτε την σε ένα υποκατάστημα που θα σας εξυπηρετήσει ως κορμό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και στη σχηματισμένη κόλλα στάγδην τρύπα από το όπλο. Επανασυνδέστε τη σφαίρα και αφήστε την να στεγνώσει.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

2 βήματα. Στερεώστε το βαρέλι στο δοχείο. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε μια μεγάλη σταγόνα κόλλα στο ελεύθερο άκρο των κλάδων, συνδέστε το στο κάτω μέρος της γλάστρας.

Στη συνέχεια, αραιώστε το γύψο με νερό μέχρι τη συνοχή της υγρής ξινής κρέμας και γεμίστε το δοχείο. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστεί να διακοσμήσετε τα πάντα από πάνω με βρύα ή βελανίδια, επομένως, αφήστε ένα κενό περίπου 3-4 cm από την κορυφή.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

3 βήματα. Τώρα βάζουμε στη σφαίρα τα φύλλα, τα αποξηραμένα λουλούδια, κολλώντας τα στελέχη μέσα. Εάν θέλετε να προσθέσετε βελανίδια στη σύνθεση, τότε πρώτα φυτέψτε τα σε κομμάτια σύρματος.

4 βήμα. Τώρα χρειάζεται μόνο να διακοσμήσετε την κορυφή του δοχείου, έτσι ώστε να μην μπορείτε να δείτε τον γύψο.

Αυτό είναι όλο. Σύμφωνα με αυτό το απλό πρόγραμμα, μπορείτε να φτιάξετε μια ποικιλία από χειροτεχνίες του φθινοπώρου με τα χέρια σας, όχι μόνο από φύλλα, αλλά και από ξηρά μπιζέλια, καρύδια και άλλα πράγματα. Όλοι θα φαίνονται ωραία!

3. Τριαντάφυλλα από φύλλα σφενδάμου

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Κοιτάζοντας αυτό το κομψό μπουκέτο τριαντάφυλλων και το κεφάλι δεν έρχεται ότι είναι κατασκευασμένο από συνηθισμένα φύλλα σφενδάμου!

Όμως, αυτό συμβαίνει. Αρκεί απλώς να μάθετε πώς να τα διπλώνετε σωστά και θα έχετε μια κομψή βάση για πολλές ιδέες.

Τέτοια τριαντάφυλλα μπορούν να συμπεριληφθούν σε διάφορα φθινοπωρινά λουλούδια, στεφάνια, συνθέσεις και πάνελ. Φαίνονται εξαιρετικά σε συνδυασμό με οποιαδήποτε φυσικά υλικά.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Λοιπόν, ας πάμε για δουλειά.

Τι πρέπει να εργαστούμε:

 1. 1. Τα φύλλα του Maple δεν στεγνώνουν
 2. 2. Νήματα ή μαλακό σύρμα
 3. 3. Γαλάκτωμα μαλλιών

Η κύρια τάξη είναι βήμα προς βήμα:

1 βήμα. Δημιουργούμε το κέντρο του οφθαλμού. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε το φύλλο όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες. Προσπαθήστε να το στρίψετε όσο πιο σφιχτά και ομαλά γίνεται. Πρώτα στο μισό, έπειτα λουκάνικο.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να λάβουμε μια τέτοια προμήθεια:

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

2 βήματα. Τώρα πάρτε το δεύτερο φύλλο, διπλώστε το ξανά στο μισό και τυλίξτε το γύρω από τη βάση.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Οι αιχμηρές άκρες των φύλλων σφενδάμνου θα πρέπει να κρυφτούν προσεκτικά στο εσωτερικό, με αυτόν τον τρόπο:

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

3 βήματα. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε μάζα γύρω από τη βάση, προσαρμόζοντας όλα τα νέα και νέα φύλλα. Εάν θέλετε να πάρετε ένα μπουμπούκι στο τέλος, στη συνέχεια στρίψτε σφιχτά, και έφαγε ένα πιο υπέροχο τριαντάφυλλο, στη συνέχεια χαλαρώστε το στρίψιμο.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

4 βήμα. Όταν βλέπετε ότι το πραγματικό τριαντάφυλλο έχει ανθίσει στα χέρια σας, πρέπει να το διορθώσετε με νήματα, όσο το δυνατόν πιο σφιχτά.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

5 βήμα. Κόψτε τις άκρες με ψαλίδι και βάλτε το τριαντάφυλλο στην επένδυση των φύλλων, κατά προτίμηση ήδη ξηρό. Καλύπτουμε τη σύνθεση με βερνίκι και θαυμάζουμε!

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Αυτά τα τριαντάφυλλα στέκονται έξω από τα φύλλα αρκετά καιρό, για ολόκληρη την εποχή του φθινοπώρου θα είναι αρκετό. Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, η πιο έξυπνη αυτή η φθινοπωρινή σύνθεση μοιάζει, θυμίζει τον τύπο ιστικού μοτίβου.

4. Διακοσμητικές Συνθέσεις Κολοκύθας

Ακόμη και αν δεν φυτέψετε αυτό το λαχανικό στην περιοχή σας, μπορείτε να το αγοράσετε ελεύθερα την εποχή του φθινοπώρου και στη συνέχεια να το στεγνώσετε μόνοι σας. Πώς να το κάνετε αυτό, σας έχουμε ήδη πει, γι 'αυτό μην χάσετε χρόνο μιλώντας.

Ας ξεκινήσουμε τη δημιουργικότητα!

Δεν θα υπάρχουν κύριες τάξεις σε αυτό το μπλοκ, θα σας δείξουμε μόνο παραδείγματα τέτοιου είδους διακόσμησης και πώς να τα φτιάξετε και έτσι είναι κατανοητό από τη φωτογραφία.

Φυσικά, υπάρχουν πιο εξελιγμένες τεχνικές, για παράδειγμα, η σκάλισμα ή η ζωγραφική σε ξηρά lagenarii, αλλά αυτό είναι ένα εκτενές θέμα και άξια ενός ξεχωριστού άρθρου. Εδώ θα εξετάσουμε μόνο τις απλούστερες συνθέσεις, τις οποίες μπορεί να κάνει ακόμη και ένας μαθητής.

1 επιλογή. Καλάθι με μια σκεδασμένη κολοκύθα. Είναι πιο εύκολο, αλλά η θέα είναι καταπληκτική!

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

2. Κηροπήγια από μίνι κολοκύθες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κόψετε μια τρύπα με ένα μαχαίρι αυτού του μεγέθους ώστε να μπορείτε να βάλετε ένα κερί σε αυτό με βάση το φύλλο.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Ή εδώ μια τέτοια παραλλαγή:

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Απίστευτα απλό, σωστά;

3. Στεφάνι στην πόρτα των κολοκυθιών. Για μια βάση πάρτε οποιοδήποτε κύκλο, για παράδειγμα, ένα πλαίσιο για κέντημα, και πάνω του ήδη στερεώστε μίνι κολοκύθες.

Τυλίξτε τις καρφίτσες με ένα καλώδιο και βιδώστε το στη βάση, τον κύκλο. Ως πρόσθετα στοιχεία διακόσμησης χρησιμοποιούνται μούρα, βελανίδια, κλαδιά και φύλλα του φθινοπώρου.

Θα φανεί κάτι τέτοιο:

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

5. Τοπιάρ από κάστανα

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Για να δημιουργήσουμε αυτό το θεαματικό σκάφος από τα χέρια μας, θα χρειαστούμε τα ίδια υλικά για τη βάση, όπως για τη δημιουργία διακοσμητικού δέντρου από το χερμπάρι. Και για διακόσμηση χρειάζεστε μόνο άλλα στοιχεία.

Για δουλειά χρειαζόμαστε:

1. Κεραμικό δοχείο
2. Μπάλα από αφρώδες πλαστικό
3. Ξηρός γύψος
4. Πυροβόλο όπλο
5. Κλαδί δέντρου για κορμό
6. Προσκρούσεις, κάστανα, βελανίδια
7. Μια άκαμπτη χορδή ή χορδή για τη διαμόρφωση διακοσμητικών χαντρών

Κύρια κατηγορία βήμα προς βήμα:

 1. 1. Δημιουργούμε τη βάση του δέντρου με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση του τοπιού των φύλλων.
 2. 2. Τοποθετούμε τη βάση στο δοχείο, χρησιμοποιώντας κόλλα και γύψο
 3. 3. Εφαρμόζουμε σταγόνες ζεστής κόλλας σε κάστανα, βελανίδια και άλλα στοιχεία και σε χαοτική τάξη τα στερεώνουμε σε μια αφρώδη πλαστική μπάλα-στέμμα.
 4. 4. Στεφάνι στην πόρτα των κάστανων

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Αυτά τα στεφάνια κάστανων στην μπροστινή πόρτα, θα σας ευφράζουν όχι μόνο εσείς αλλά και οι περαστικοί. Κάντε το πολύ απλό. Ακολουθήστε όλα τα βήματα που δίνονται για να φτιάξετε ένα στεφάνι κολοκύθας.

Βρείτε κάποια πυκνή θεμέλια, στη συνέχεια τα κάστανα και άλλα στοιχεία διαπερνούν την πλάτη, εισάγετε ένα σύρμα, σχηματίσετε ένα άγκιστρο και χρησιμοποιήστε το για να τα βιδώσετε στον κύκλο.

Συμπληρώστε τη σύνθεση καστανιάς με φύλλα, βελανίδια, μούρα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία φθινόπωρου που σας έδωσαν αυτή η ευχάριστη εποχή.

6. Φθινόπωρο γιρλάντα "Φύλλα" από αλατισμένη ζύμη

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Αυτό είναι ένα πολύ θεαματικό σκάφος του φθινοπώρου από τα δικά του χέρια. Το μεγάλο πλεονέκτημα μιας τέτοιας γιρλάντας είναι ότι δεν είναι εποχιακή και θα διακοσμήσει το σπίτι σας για πολλά χρόνια.

Μετά από όλα, δεν έγινε από φυσικά υλικά, αλλά από αλατισμένη ζύμη, η οποία δεν χαλάει για χρόνια. Το μόνο πράγμα είναι ότι τέτοια προϊόντα είναι εύθραυστα και πρέπει να τα χειρίζεστε προσεκτικά, ώστε να μην τα σπάσουν. Αλλά, ακόμη και αν συμβεί αυτό, μπορούν πάντα να κολληθούν μαζί, αλλά η διασταύρωση δεν θα είναι αισθητή.

Τι πρέπει να εργαστούμε:

1. 2 φλιτζάνια αλεύρι
2. 1 ποτήρι αλάτι
3. 0,5 φλιτζάνια νερό
4. Γκουάς
5. Ράψιμο καρφίτσες με γάντζο
6. Bezchevka
7. Φούρνος
8. Λευκό χαρτί τοπίο, μολύβι

Κύρια κατηγορία βήμα προς βήμα:

1 βήμα. Σχεδιάζουμε τα πρότυπα φύλλων φύλλου άλμπουμ διαφόρων ειδών, αλλά περίπου το ίδιο μέγεθος. Κόψτε τα έξω.

2 βήματα. Ανακατέψτε την απότομη ζύμη από το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Αν η ζύμη αποδειχθεί μη πλαστική, τότε μπορείτε να ρίξετε σταγόνες για να προσθέσετε υγρό. Συνθέστε καλά το προκύπτον υλικό και κυλήστε στον πίνακα. Το στρώμα πρέπει να είναι περίπου 5-7 χιλιοστά.

3 βήματα. Στην τυλιγμένη ζύμη, βγάλτε τα σχέδια και κόψτε τα κατά μήκος του περιγράμματος με ένα μαχαίρι.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε περίπου τόσες κενές θέσεις.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

4 βήμα. Κάνουμε τρύπες με τη βοήθεια των καρφίτσες και ασφαλίζουμε τα κεφάλια τακτοποιημένα. Σε αυτά θα κρεμάσουμε τα φύλλα μας. Κτυπάμε τις ραβδώσεις με ένα μαχαίρι.

5 βήμα. Στεγνώστε τη ζύμη στο φούρνο σε θερμοκρασία 50-60C μέχρι να στεγνώσει τελείως.

6 βήμα. Χρωματίζουμε τις μπάλες από τη ζύμη γκουάς, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε φυσικούς τόνους και μεταβάσεις.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

7 βήμα. Τυλίγουμε τη γιρλάντα πάνω στο κορδόνι, κάνοντας έναν κόμπο πάνω από κάθε φύλλο, έτσι ώστε να μην κινούνται.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Έτσι το φθινόπωρο μας είναι έτοιμο από τα χέρια μας. Μπορείτε να το κρεμάσετε οπουδήποτε, θα είναι οπουδήποτε στο σπίτι, ειδικά αν έχετε άλλα στοιχεία διακόσμησης στο στυλ του φθινοπώρου.

7. Βάζα και σπίτια από τη συνηθισμένη κολοκύθα

Το φθινόπωρο είναι η ώρα για την ωρίμανση κολοκύθας. Αξίζει μια δεκάρα και να βρείτε ένα όμορφο σχήμα και το χρωματισμό είναι εύκολο.

Ναι, και να γίνει ένα στοιχείο του φθινοπωρινής διακόσμησης - είναι εύκολο! Δεν χρειάζονται τεχνολογίες και αξεσουάρ βήμα προς βήμα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κολοκύθα, ένα μαχαίρι κοπής, μια κουταλιά της σούπας για να επιλέξετε τη σάρκα και τα λουλούδια που γεμίζετε αυτά τα πολύχρωμα αγγεία.

Κοιτάξτε την επιλογή των φωτογραφιών των αγγείων της κολοκύθας. Φαίνεται πολύ αξιοπρεπής και το φθινόπωρο.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, απλά πρέπει να κόψετε την κορυφή και να καθαρίσετε τον πυρήνα του λαχανικού. Στη συνέχεια γεμίστε τη δεξαμενή με νερό.

Και μπορείτε να κάνετε σπίτια κολοκύθας. Για να το κάνετε αυτό, απλά κόψτε τις τρύπες στα σωστά σημεία. Όπου βρίσκονται, μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Τα παιδιά αρέσουν πραγματικά αυτά τα πράγματα!

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

8. Στεφάνι στην πόρτα των φυσικών υλικών

Έχουμε ήδη αναφέρει ένα παράδειγμα στεφάνι κολοκύθας και κάστανα. Πώς να τα κάνετε - ξέρετε ήδη. Εδώ δίνουμε μια επιλογή από τις πιο αποτελεσματικές, κατά τη γνώμη μας, ιδέες.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

9. Ένα πλαίσιο από βελανίδια για μια φωτογραφία ή έναν καθρέφτη

Για να διακοσμήσετε με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε βάση είναι πολύ απλή. Νομίζω ότι οι εξηγήσεις εδώ είναι εντελώς περιττές.

Το μόνο που μπορούμε να συμβουλέψουμε είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να κολλήσετε τα βελανίδια σε ένα όπλο κόλλα ή PVA. Είναι πολύ καλύτερα αν χρησιμοποιείτε πλαστελίνη.

Επειδή, πιθανότατα, σύντομα θα έχετε κουραστεί από τέτοια διακόσμηση και θα πρέπει να το πετάξετε έξω. Έτσι, μπορείτε πάντα να αποσυναρμολογήσετε τα βελανίδια και να ξαναχρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη κορνίζα φωτογραφιών.

Έτσι θα μοιάζει.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Στο πλαίσιο φωτογραφιών - ολόκληρα τα βελανίδια, και στον καθρέφτη - μόνο καπέλα. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία από χειροτεχνίες του φθινοπώρου με τα χέρια σας και να διακοσμήσετε οποιαδήποτε επιφάνεια: κασετίνες, breadbox και ούτω καθεξής.

10. Μια δέσμη βελανίδια

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Αυτή η φθινοπωρινή εργασία θα φανεί καλύτερα αν ζωγραφίσετε τα "μούρα" σε φυσικά χρώματα και αντί των φύλλων των σταφυλιών προσθέτετε ένα χορτάρι από το σφενδάμι τους, με διάφορα χρώματα.

Επίσης, μια δέσμη βελανιδιάς είναι ένα θαυμάσιο στοιχείο κάθε στεφάνι φθινοπώρου στην πόρτα ή μια μεγάλη τολμηρή. Μετά από όλα, μπορεί να γίνει όχι μόνο desktop, αλλά και στην ανθρώπινη ανάπτυξη!

Μόνο αντί για μια μπάλα αφρού, πρέπει να πάρετε κάποιο μεγάλο, πλαστικό. Τα μούρα σταφυλιών από βελανίδια γίνονται πολύ απλά, τώρα σας λέμε πώς.

Τι πρέπει να εργαστούμε:

1. Βελανίδια χωρίς καπέλα
2. Σιλό
3. Καλώδιο
3. Συγκολλητικό όπλο
4. Βαφή ακρυλικό
5. Φθινόπωρο φύλλα για διακόσμηση

Κύρια κατηγορία βήμα προς βήμα:

1 βήμα. Τρυπάμε την τρύπα στη βάση του βελανιδιού.

2 βήματα. Σπάμε ή κόβουμε το σύρμα σε τεμάχια μήκους 7-10 cm.

3 βήματα. Βυθίστε τα άκρα του καλωδίου σε μια σταγόνα κόλλας από το πιστόλι και τοποθετήστε τα μέσα στις τρυπημένες οπές.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

4 βήμα. Βάζουμε τα βελανίδια σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Το κυριότερο είναι ότι συνδυάζεται με τα φύλλα που θα συμπληρώσουν τη σύνθεση.

5 βήμα. Οι βελανίδια συλλέγονται σε ένα σύμπλεγμα, σχηματίζοντας μια ράβδο από το σύρμα στην κορυφή. Στη συνέχεια προσαρμόζουμε τα φύλλα σε αυτό.

Τώρα μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε διακόσμηση με βάση αυτό το φθινόπωρο σκάφος. Πάνελ, στεφάνι και άλλα.

11. Φθινόπωρο σκάφη από πίλημα

Η εργασία με αυτό το ύφασμα είναι μια χαρά! Το υλικό δεν καταρρέει, κρατάει τέλεια το σχήμα. Και αυτό σημαίνει ότι κάθε νεοεισερχόμενος είναι σε θέση να κάνει ένα φετινό σκάφος του αισθητή με τα χέρια του και θα αποδειχθεί ότι δεν είναι χειρότερο από τα προϊόντα των έμπειρων πλοιάρχων.

Σας προσφέρουμε μια επιλογή από τα καλύτερα και απλά διακοσμητικά στυλ το φθινόπωρο, και ήδη επιλέγετε από αυτά οποιαδήποτε! Είναι τόσο απλά που δεν χρειάζεται να περιγράψουν λεπτομερώς τη βήμα προς βήμα τεχνολογία τους.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Όπως μπορείτε να δείτε, με βάση τα φύλλα, μπορείτε να φτιάξετε τόσο στεφάνι όσο και γιρλάντα, παρόμοιο με αυτό που κάναμε ήδη από την αλατισμένη ζύμη. Εδώ είναι μερικές επιλογές για τα στεφάνια του φθινοπώρου με τα χέρια τους.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να σχεδιάσετε τα πρότυπα, να κόψετε το τσόχα και να το διακοσμήσετε, σύμφωνα με τις φωτογραφίες μας.

12. Γουρουνάκι με σκόρδο και κόκκινη πιπεριά

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Πόσο ζεστό, όταν στην κουζίνα κρεμάσει μια δέσμη σκόρδο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά! Αλλά αν τους κρεμάσετε σε μια νέα κατάσταση, σύντομα θα χάσουν την όραση ή απλά θα σταματήσουν, επειδή θα πάνε για φαγητό.

Ας κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά για αιώνες! Τώρα θα δούμε πώς παρασκευάζονται το σκόρδο και το πιπέρι, από το οποίο θα σχηματίσουμε μια όμορφη πλεξίδα στην κουζίνα.

Για δουλειά χρειαζόμαστε:

1. Καπελάκια λευκού χρώματος ή σακούλα από πολυαιθυλένιο (με βάση το σκόρδο)
2. Βαμβάκι ή sintepon (για γέμισμα)
3. Λευκό πρυμναίο νήμα (για επίδεσμο και σχηματισμό λοβού)
4. Συγκολλητικό όπλο
5. Φαγόπυρο ή χορδή (για την προσομοίωση των ριζών του σκόρδου)
6. Υφάσματα για ραπτική πιπεριές ή αλατισμένη ζύμη για τη μοντελοποίησή της

Κύρια κατηγορία βήμα προς βήμα:

1 βήμα. Δημιουργούμε το σκόρδο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κόψουμε σε τετράγωνα ή καλσόν ή απλές πλαστικές σακούλες. Το σκόρδο, κατασκευασμένο από νάιλον, μοιάζει, φυσικά, πιο ρεαλιστικό.

Αλλά φαίνεται καλό από τα πακέτα. Αλλά το πιο σημαντικό, αυτό το υλικό είναι πάντα στο χέρι. Έτσι, κόψτε το τετράγωνο, περίπου 7 με 7 εκατοστά σε διάμετρο.

2 βήματα. Ρίχνουμε μια μπάλα από βαμβακερό μαλλί ή sintepon, βάζουμε ένα καπάκι capron μέσα και σχηματίζουμε το κεφάλι του σκόρδου. Μοιάζει με αυτό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

3 βήματα. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να συνδέουμε ένα σκληρό νήμα γύρω από το κεφάλι, σχηματίζοντας μια φέτα σκόρδου. Αρχικά χωρίζουμε στο μισό, στη συνέχεια σε ένα τέταρτο, στη συνέχεια σε 8 μέρη.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία, δείχνει σαφώς τη διαδικασία.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

4 βήμα. Στον τόπο όπου βρίσκονται οι ρίζες αυτού του σκόρδου, ρίξτε μια σταγόνα κόλλας και πασπαλίστε αυτό το μέρος με θρυμματισμένο φαγόπυρο. Εάν θέλετε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια χορδή, η οποία πρέπει να διαλυθεί και να τεμαχιστεί με λεπτόκοκκο τρόπο.

5 βήμα. Κάνουμε ένα κορδόνι από τη χορδή και προσκολλώνται σ 'αυτό τα σκελίδες σκόρδου.

6 βήμα. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε πιπέρι. Μπορείτε να το ράψετε, αλλά πολύ καλύτερα φαίνεται πιπέρι, διαμορφωμένο από μια αλμυρή ζύμη.

Η συνταγή ζυμώματος που δώσαμε ήδη, στο τμήμα "Γιρλάντες των φθινοπωρινών φύλλων". Αυτά είναι τα peppercraps που πρέπει να καταλήξουν στο τέλος.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

7 βήμα. Κάνουμε οπές τρύπες στις αγκινάρες (στις οποίες στη συνέχεια περάσαμε τη συμβολοσειρά και μαζί τους τις τοποθετούμε σε ένα πιπέρι με σκόρδο). Μπορείτε να το κάνετε με ένα awl ή οποιοδήποτε πρακτικό στοιχείο.

Το κύριο πράγμα είναι να γίνουν αρκετά μεγάλα για να κλωτσήσει τότε το νήμα ελεύθερα. Διαφορετικά, μετά την ξήρανση, δεν μπορείτε να συνδέσετε το τελικό προϊόν στη σύνθεση με οποιονδήποτε τρόπο.

Και περισσότερα: αν κάνετε μια τρύπα, βεβαιωθείτε ότι οι άκρες των ποδιών παραμένουν λίγο πολύ μεγάλες. Διαφορετικά, αφού τραβήξετε το νήμα, οι λεπτότοιχοι μπορούν να σπάσουν και το πιπέρι θα πέσει στο πάτωμα.

8 βήμα. Στεγνώνουμε στο φούρνο, βάψουμε με ακρυλικό χρώμα, το στεγνούμε με βερνίκι. Όταν το πιπέρι λάμπει, φαίνεται φυσικότερο.

Στεγνώστε το σε χαμηλή θερμοκρασία, μην βιαστείτε, γιατί αλλιώς η δουλειά σας μπορεί να σπάσει και πρέπει να καρφώσετε τα πάντα ξανά. Η ραγισμένη πιπεριά δεν μπορεί να ζωγραφιστεί όπως θα θέλατε.

9. Τοποθετούμε το πιπέρι στο σκόρδο και κρεμάμε αυτή τη σύνθεση φθινοπώρου στην κουζίνα. Μπορείτε να κάνετε αρκετούς τέτοιους συνδέσμους. Μπορείτε να φτιάξετε τα καρότα από την αλμυρή ζύμη και από καφέ κάλτσα - κρεμμύδι κρεμμυδιού.

Η αρχή της κατασκευής βολβών είναι η ίδια με το σκόρδο, αλλά ακόμα πιο εύκολη. Δεν χρειάζεται να σχηματιστούν οι λοβούς.

Φινλανδικά χειροτεχνήματα με τα χέρια τους: 12 μαθήματα

Επίσης, θα φανεί υπέροχο ένα μάτσο μανιτάρια στον τοίχο, το οποίο μπορείτε επίσης να καλούπι από τη ζύμη και ρεαλιστικό χρώμα.

Έτσι η μεγάλη μας κριτική έληξε. Έχετε δει πολλά παραδείγματα και κάθε χειροτεχνία το φθινόπωρο με τα χέρια σας. Ελπίζουμε πραγματικά ότι οι μάστερ μας θα σας βοηθήσουν και σίγουρα θα πάρετε κάτι για την εξυπηρέτηση.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 1 =