Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Σέρβις στο τραπέζι στο σπίτι - Κανόνες, συμβουλές, φωτογραφίες

Δεν είναι πολύ νόστιμο για να μαγειρέψετε δείπνο ή δείπνο - πρέπει ακόμα να το σερβίρετε, ώστε να απολαμβάνετε πραγματικά από το φαγητό.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες προτάσεις για την εξυπηρέτηση ενός τραπεζίου με φωτογραφίες, οπτικά διαγράμματα και μικρά lifhakas που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια φήμη για έναν άψογο γνώστη της εθιμοτυπίας.

Φυσικά, κανείς δεν σας απαιτεί να συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες της διπλωματικής γιορτής - αλλά μικρά κόλπα θα βοηθήσουν ακόμα και ένα συνηθισμένο οικογενειακό πρωινό για να κάνουν πραγματικές διακοπές.

Περιστασιακή τοποθέτηση

Νομίζεις ότι στην κανονική ζωή δεν μπορείς να ασχοληθείς και όλες οι δυσκολίες είναι καλύτερα να αφήσεις συγγενείς για διακοπές ή επισκέψεις; Οι ψυχολόγοι είναι βέβαιοι ότι κάνετε λάθος: από την εξυπηρέτηση του πιάτου εξαρτάται όχι μόνο από την εμφάνιση του πίνακα, αλλά και από τη διάθεσή σας και την αντίληψη γεύσης. Αμφισβητούν τους διαιτολόγους: θέλουν να χάσουν βάρος; Πάρτε χρόνο για να διακοσμήσετε τα πιάτα σωστά!

Από την επίσημη αυτή εξυπηρέτηση διακρίνεται ένας μικρότερος αριθμός συσκευών και διακοσμητικών λεπτομερειών, καθώς και ηπιότερες απαιτήσεις.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Το διάγραμμα δείχνει σαφώς τη διαφορά - αν για ένα συμπόσιο πρέπει να εξασφαλίσετε την παρουσία όλων των πιάτων που μπορούν να είναι χρήσιμα στους καλεσμένους σας, τότε για ένα εγχώριο δείπνο αρκετά θα περιοριστεί στα πιο απαραίτητα: κάτι που σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε από την πρακτική του εστιατορίου είναι το υποχρεωτικό παρουσία επιμέρους πλακών. Μην νομίζετε ότι αυτό είναι πάρα πολύ - θα αποτρέψουν τα ψίχουλα και τις σταγόνες να πέσουν στο τραπεζομάντιλο, έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο σας σημαντικά. Συμφωνώ, ξεπλύνετε γρήγορα μερικά πορσελάνινα προϊόντα, από ότι προσπαθείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από μπορς;

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Με την ευκαιρία: Είναι καλύτερα να μην προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το τραπεζομάντιλο με ένα πετσέτα - από τη μία πλευρά, είναι ευκολότερο και οικονομικότερο. Από την άλλη πλευρά, θέλετε να δημιουργήσετε ένα όμορφο τραπέζι που θα άρει τη διάθεσή σας με ένα από τα βλέμματά σας; Ακόμα και ένα απλό πλεκτό πανί φαίνεται κομψό και τακτοποιημένο. Συνιστούμε την επιλογή του κάτω από το γενικό εσωτερικό της κουζίνας ή της τραπεζαρίας για να επιτευχθεί οπτική αρμονία.

Εάν εξυπηρετήσετε το πρώτο πιάτο, για παράδειγμα, σούπα ή ζωμός - που χρειάζεστε ειδικό κύπελλο ή βαθιά πλάκα για όλους. Πρέπει να βρεθούν αμέσως στο τραπέζι, σε κατάσταση αναμονής, και στη συνέχεια να ρίξουν τα τρόφιμα απευθείας στο τραπέζι. Φυσικά, στον οικογενειακό κύκλο ο κανόνας αυτός μπορεί να παραμεληθεί. Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να περπατήσετε με μια κατσαρόλα και κουτάλα από ό, τι προσπαθήστε να μεταφέρετε με ακρίβεια μερικές θερμές πλάκες.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Ήδη κάτω από αυτό, πρέπει να βάλετε ένα πιάτο για την κύρια πίστα και να γαρνίρετε.

Εάν η οικογένειά σας έχει πυκνά γεύματα από δύο ή τρία μαθήματα με επιδόρπιο, φροντίστε τα μαχαιροπίρουνα: πρέπει να τα βάζετε σε όλους εκ των προτέρων, τότε μην τρέξετε μετά από ένα ξεχασμένο πιρούνι.

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας: τα πιάτα για το πρώτο πιάτο τοποθετούνται από την εξωτερική άκρη, για τα τελευταία - πιο κοντά στην πλάκα. Έτσι όχι μόνο ακολουθείτε τις παραδόσεις της εξυπηρέτησης, αλλά και σώζετε το νοικοκυριό από την επώδυνη επιλογή - ποιο είδος κουταλιού είναι η σούπα και ποια είναι η τούρτα;

Nuance: Αν και στην πραγματικότητα για τα γλυκά επιδόρπια πιάτα εξυπηρετούνται. Με εξαίρεση τα μους, σουφλέ και ζελέ.

Δεν είστε σίγουροι τι να τοποθετήσετε ακριβώς στο τραπέζι; Ανατρέξτε στο παρακάτω διάγραμμα - θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε. Ο σκοπός των μαχαιροπίρουνα σε αυτό φαίνεται σαφώς, οπότε δεν θα πρέπει να έχετε καμία δυσκολία.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Ωστόσο, είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε σωστά πιάτα και μαχαιροπίρουνα.

Ένα παράδειγμα μιας όμορφης εξυπηρέτησης μπορεί να δει σε αυτή τη φωτογραφία.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Δεν φαίνεται τίποτα ξεχωριστό. Ωστόσο, Το γενικό σχέδιο χρωμάτων και μερικά αξεσουάρ μετατρέπουν το συνηθισμένο γεύμα σε μικρές οικογενειακές διακοπές. Συμφωνώ, αυτό δεν είναι δύσκολο. Αρκεί μόνο να απαλλαγούμε από τα παλιά πιάτα και να δείξουμε μια μικρή καλλιτεχνική γεύση.

Για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι. Απλά πρέπει να αφαιρέσετε την περίσσεια (για παράδειγμα, τα turtles) και να εστιάσετε σε αυτά που σκοπεύετε να υποβάλετε στο τραπέζι.

Αλλά τι γίνεται αν περιμένετε τους επισκέπτες για τις διακοπές; Από τη μία πλευρά, δεν θέλω να χάνουμε χρόνο σε επίσημο δείπνο σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να προσθέσετε επίσημο χαρακτήρα και να δώσετε έμφαση σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αρκετά παραδείγματα.

Οι φίλοι ήρθαν στο παιδί;

Οι δραστηριότητες των παιδιών προκαλούν πάντα προβλήματα στους γονείς. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε όχι μόνο νόστιμα και ποικίλα τρόφιμα, αλλά και να σκεφτείτε την ασφάλεια - είναι απίθανο ένα πεντάχρονο παιδί να έχει εμπιστοσύνη με λεπτά ποτήρια από πορσελάνη. Αυτό είναι γεμάτο με τουλάχιστον την απώλεια της αγαπημένης σας υπηρεσίας, ως μέγιστο - μια επίσκεψη στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Η εξυπηρέτηση παιδικού τραπέζι δεν πρέπει να είναι πολύ περίπλοκη - εάν θέλετε τέλειες διακοπές για τον γιο ή την κόρη σας, ακούστε τις συστάσεις μας.

  1. 1. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, καλύψτε τους τύπους με ξεχωριστό τραπέζι - έτσι θα νιώθουν μεγαλύτερης ηλικίας.
  2. 2. Δοκιμάστε για να διατηρήσετε τον σχεδιασμό σε μία μόνο κλίμακα ή για να επιλέξετε θέματα: θάλασσα, ζούγκλα, αγαπημένη ταινία ή κινούμενα σχέδια ...
  3. 3. Ο καλύτερος φίλος των παιδιών - τα επιτραπέζια σκεύη μίας χρήσης. Μην νομίζετε ότι σας προσφέρουμε λευκά πλαστικά κύπελλα και πιάτα, γνωστά σε όλους για πικνίκ! Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες συσκευές: από ανθεκτικά πλαστικά ή αδιάβροχα χαρτόνια, ζωγραφισμένα με διάφορα θέματα ή ασυνήθιστα σχήματα ... Αναμφισβήτητα, τέτοια πιάτα θα απευθύνονται σε όλους και δεν υπάρχει κίνδυνος να τα σπάσει.
  4. 4. Η αφθονία των σαλάτα, μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στα διαφορετικά μαχαιροπίρουνα ... Είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι απαραίτητο για το παιδί; Είναι πολύ καλύτερο να αρχειοθετήσετε πολλά a la carte ορεκτικά. Είναι και οι δύο πιο βολικό και πιο διασκεδαστικό.

Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτή η φωτογραφία. Φωτεινά αγαπημένα παιχνίδια όπως ντεκόρ, άθραυστα σνακ και πολλά μικρά "yummies".

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Θέλετε μια πιο αυστηρή επιλογή;

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες αρχές, αλλά διατηρήστε το σχέδιο σε ένα ενιαίο χρωματικό σχήμα.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε πολλά βίντεο, τα οποία εξηγούν λεπτομερώς πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ντεκόρ για ένα γιορτινό τραπέζι για παιδιά.

Έχετε διακοπές;

Φυσικά, εδώ είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε εντελώς διαφορετικές συστάσεις. Ωστόσο, μπορούν οι πελάτες σας να εκτιμήσουν τα πλαστικά πιάτα με τη Winnie the Pooh; Γνωρίζετε καλύτερα.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Εάν θέλετε μια απλή κλασική υπηρεσία για γενέθλια ή επέτειο, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

1.Πρώτα απ 'όλα δώστε προσοχή στο τραπεζομάντιλο. Μπορεί να είναι μονοφωνική και βαμμένη - εξαρτάται από τη γεύση σας. Το κύριο πράγμα για το τι πρέπει να θυμόμαστε (ελπίζουμε, είναι τόσο προφανές) - χωρίς λεκέδες και μώλωπες! Θα χαλάσουν ολόκληρο το είδος.

2.Σκεφτείτε προσεκτικά από το μενού για να επιλέξετε τα απαραίτητα σκεύη ή μαχαιροπίρουνα. Διαφορετικά θα πρέπει να κοιτάξετε τον πανικό για μια σπάτουλα για ένα κέικ ή ένα κουτάλι για μια σαλάτα - δεν συμφωνείτε, δεν είναι το καλύτερο χόμπι στις δικές σας διακοπές;

3.Εάν προσκαλέσατε πολλούς επισκέπτες, θα χρειαστεί να κάνετε διπλές σαλάτες και σνακ - τραυματίστηκαν πίσω τους απέναντι από το τραπέζι. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ίδια πιάτα: σαλάτα, πιάτα, καλάθια για φρούτα και γλυκά. Ο διάβολος θα καταστρέψει εντελώς την όμορφη εξυπηρέτηση της εορταστικής γιορτής.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Με την ευκαιρία: Είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι θα έρχονται όλοι οι επισκέπτες και δεν περιμένετε εκπλήξεις με τη μορφή αδερφού ή συζύγου κάποιου. Ο αριθμός των συσκευών πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με τον αριθμό των επισκεπτών.

4.Κατά την τοποθέτηση των πιάτων, ανατρέξτε στις συστάσεις στην πρώτη ενότητα: πρώτα ένα δίσκο, στη συνέχεια ένα μπολ για την κύρια πορεία και, αν είναι απαραίτητο, ένα απόθεμα σούπας.

5.Μαχαίρια και κουτάλια πρέπει να βρίσκονται στα δεξιά της πινακίδας, πιρούνια - στα αριστερά.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Με την ευκαιρία: Εάν γνωρίζετε ότι ένας από τους φιλοξενούμενους σας είναι αριστερόχειρας - σκεφτείτε αυτό όταν το κάθισμα. Το άτομο θα αγγιχτεί από την προσοχή και όλοι θα είναι άνετοι.

6.Γυαλιά και γυαλιά τοποθετούνται στην επάνω δεξιά γωνία. Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία ταιριάζουν με τα ποτά που προσφέρονται. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια προκατάληψη, αλλά η σαμπάνια χρειάζεται πραγματικά ψηλά και στενά γυαλιά και, για παράδειγμα, για κονιάκ, στρογγυλεμένη σε μεγάλη έκταση - βοηθά να αποκαλυφθεί η γεύση.

7.Μην ξεχνάτε τις χαρτοπετσέτες. Εκτός από την αναλώσιμη πρέπει να παρακολουθούνται τα ρούχα. Κάποιος βάλτε κάτω από τις πλάκες, ακόμη ένα - πάνω ή κάτω, κάτω από τα μαχαιροπίρουνα. Με την ευκαιρία, επιλέξτε τους με τον τόνο του τραπεζομάντιλου ή προτιμήστε την αντίθεση - εκτός από το χρηστικό σκοπό, οι χαρτοπετσέτες μπορούν επίσης να είναι στολίδι.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Οι σύγχρονες τάσεις στον καθορισμό των τραπεζιών για τις διακοπές είναι αισθητά διαφορετικές από εκείνες που υιοθετήθηκαν πριν από περίπου είκοσι χρόνια - τώρα οι συμβάσεις είναι πολύ λιγότερες. Φυσικά, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τους κλασικούς κανόνες της εθιμοτυπίας. Δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και πολύ άνετο. Αλλά για να φέρει μια ευχάριστη και απροσδόκητη ποικιλία - γιατί όχι;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σχέδιο - δοκιμάζεται με το χρόνο και είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε είδους διακοπών.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Αλλά τότε οι παραλλαγές αρχίζουν.

Για παράδειγμα, μπορεί να σας αρέσει ένα όμορφο τραπέζι με φρούτα - ασυνήθιστο, αλλά πολύ θεαματικό.

Η ξυλογλυπτική είναι μια μέθοδος σκάλισμα που μετατρέπει ένα συνηθισμένο σνακ σε ένα εκπληκτικό αριστούργημα.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Τέτοιες συνθέσεις θα ευχαριστήσουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Επιλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει στο εσωτερικό και το ύφος του τραπεζιού - κάποιος θα λατρέψει τα floral αγγεία ή τις ανθοδέσμες και, κάπου όπου αρμόζει, ακόμα και ένας δράκος ή ένα κάστρο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα που μπορεί να βοηθήσει καλά στην γιορτή της επέτειος στο σπίτι - ονομαστικές κάρτες στις πινακίδες. Ποιος από εμάς δεν γνωρίζουμε το πρόβλημα με την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών; Επιλύστε το με την παραγγελία ασυνήθιστων χαρτοπετσετών με ονόματα (δύο σε ένα δεν πρόκειται ποτέ να βγουν από τη μόδα) ή με την εγκατάσταση καρτών από χαρτόνι. Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν αυτή την προσοχή και δεν θα υπάρξει σύγχυση.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Αν μιλάμε για γενικές συστάσεις, τότε εξετάστε:

  • Στο τραπέζι δεν θα πρέπει να υπάρχουν νυχτερίδες ή ραγισμένα πιάτα. Αυτό δεν είναι μόνο ένα κακό όνομά - δεν θέλεις να κοπεί κάποιος;
  • Διατηρήστε ένα κοινό στυλ - σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείτε ακατάλληλα αντικείμενα, σπάζουν την αρμονία.
  • Για άλλη μια φορά, συνιστάται ιδιαίτερα να βεβαιωθείτε πριν από την άφιξη των επισκεπτών ότι υπάρχουν αρκετά.

Μας άρεσε ο εορταστικός πίνακας στο σπίτι σε αυτή τη φωτογραφία - όλες οι συστάσεις ακολουθούνται. Εκτός από την συνεπή στιλιστικότητα, την αρμονία και τη χρήση των απαραίτητων σκευών, ο ιδιοκτήτης άφησε τις κάρτες με ευχές για τους φιλοξενούμενους - συμφωνούν, ένα απροσδόκητο αλλά ευχάριστο επίδομα;

Είναι τέτοια μικροσκοπικά πράγματα που κάνουν ένα συνηθισμένο δείπνο με φίλους πραγματικές διακοπές. Περισσότερες προτάσεις σχετικά με τη διακόσμηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Σημαντική απόχρωση των καθισμάτων

Σχεδιάζοντας ένα σπιτικό δείπνο προς τιμήν των διακοπών, πολλοί ξεχνούν μια στιγμή που είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς την ευχαρίστηση - πόσο χώρο χρειάζεται ένα άτομο σε ένα τραπέζι?

Πιστεύουμε ότι κάθε αντιμέτωποι με μια πρόσκληση να επισκεφθεί, όπου οι περισσότεροι θέλουν να ξεφύγουν - οι γείτονες συσφίγγονται και από τις δύο πλευρές, για να ασκήσει ένα πιρούνι άβολα και καταθλιπτικό να εξετάσουμε τη σαλάτα ερείπια ή σε φέτες, Dotyanutsya το οποίο είναι αδύνατο.

Για να εμποδίσετε τους φίλους σας να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω διαγράμματα.

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Πώς να εξυπηρετήσετε στο σπίτι

Για τον στρογγυλό πίνακα, αυτός ο υπολογισμός θα είναι σημαντικός. Θα επιτρέψει σε όλους να αισθάνονται άνετα. Φυσικά, είναι απαραίτητο να γίνουν διορθώσεις για το μέγεθος των καρεκλών και την ακτίνα του πάγκου.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι, ιδανικά, ένα άτομο πρέπει να έχει τουλάχιστον 70 εκατοστά.

Αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για τετράγωνους ή ορθογώνιους πίνακες. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι απαραίτητο να θεωρήσουμε τέτοια συστήματα ως μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια - παρόλα αυτά, το παιδί θα χρειαστεί λιγότερο χώρο από έναν ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να εξυπηρετήσετε σωστά το τραπέζι για κάθε κατάλληλη κατάσταση - όπως βλέπετε, δεν είναι καθόλου δύσκολο!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

50 − = 45